Darkmark RPG Forum
1. Agrimonia Eupatorium - Printable Version

+- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro)
+-- Forum: Hogwarts (https://www.darkmark.ro/f-hogwarts)
+--- Forum: Orele de Curs (https://www.darkmark.ro/f-orele-de-curs)
+---- Forum: Ierbologie (https://www.darkmark.ro/f-ierbologie)
+----- Forum: Arhiva (https://www.darkmark.ro/f-arhiva--69)
+----- Thread: 1. Agrimonia Eupatorium (/t-1-agrimonia-eupatorium)

Pages: 1 2 3 4

Re: 1. Agrimonia Eupatorium - Bell Evans - 23 Sep 2010

Prima ora de Ierbologie din acel an. Bell isi nota entuziasmata ce scria pe tabla, dupa care incepu sa se gandeasca la raspunsurile pentru intrebari. Pareau destul de usoare, dar mai reciti o data lectia, ca sa fie sigura.
Scrise pe o noua foaie de pergament intrebarile si raspunsurile:

● De ce credeþi cã tulpina aceastei plante este indestructibilã ?
Parerea mea este ca fibrele din componenta peretelui fac structura tulpinii foarte puternica, aceasta fiind imposibil de rupt. De asemenea, s'ar putea ca tulpina sa fie si centrul magic al plantei respective, acesta fiind un argument in plus.

● Agrimonia Eupatorium este o plantã ce serveºte în totalitate la vindecarea rãnilor ? Argumentaþi.
Nu serveste in totalitate la vindecarea ranilor. Sunt folosite in Vindecare doar anumite parti din planta. De exemplu, din flori se prepara o infuzie care ajuta la disparitia durerii organelor interne; de asemenea este un remediu bun si pentru durerile acute de cap, stomac..

● Credeþi cã de-a lungul timpului s-au folosit des frunzele acesteia pentru poþiuni otrãvitoare ? Argumentaþi.
Probabil ca frunzele au fost folosite in principal la orele de "Potiuni" din scoala. Dar nu se poate preciza daca aceste potiuni au fost consumate de oameni. Parerea mea este ca Devoratorii Mortii s'au folosit de aceste elixiruri, pentru a'si tortura victimele, sau prizonierii.

Cercetasa privi raspunsurile, dupa care se ridica si ii inmana pergamentul doameni profesoare.
"-As avea si o intrebare, doamna profesoara" spuse fata, iar doamna Isildur ii facu semn sa vorbeasca. "Ce se intampla daca se face o infuzie din toate partile acestei plante?"

Re: 1. Agrimonia Eupatorium - Luna Slytherin - 23 Sep 2010

De la inceputul orei Luna se afla in clasa , insa pana atunci nu spusese nimic , ci incercase sa isi dea seama care e faza cu planta nou descoperita .
Apoi , dupa ce reusi , scrise .
De ce credeti ca tulpina acestei plante este indestructibila ?
Pentru ca in ea se concentreaza cea mai mare parte din sistemul de aparare al acelei plante .
Agrimonia Eupatorium este o planta care serveste in totalitate la vindecarea ranilor ?
Daca este folosita cum trebuie poate servi la vindecarea ranilor in totalitate insa poate fi folosita si in alte scopuri .
Credeti ca de-a lungul timpului s-au folosit des frunzele acesteia pentru potiuni otravitoare ?
Poate , dar aceasa planta probabil ca a fost folosita mai mult in scopuri vindecatoare .
Reciti inca o data raspunsurile , de care nu era prea multumita . Dar i le zise profesoarei .

Re: 1. Agrimonia Eupatorium - Hayley M. Alden - 23 Sep 2010

"Agrimonia Eupatroium", m-am gandit eu. "Hmmm, este o planta magica... Deci in mod firesc este cu totul neobisnuita. Raspunsurile la intrebari sunt mixte."
Am privit din nou cerintele.
"1.De ce credeþi cã tulpina aceastei plante este indestructibilã ?
2. Agrimonia Eupatorium este o plantã ce serveºte în totalitate la vindecarea rãnilor ? Argumentaþi.
3. Credeþi cã de-a lungul timpului s-au folosit des frunzele acesteia pentru poþiuni otrãvitoare ? Argumentaþi."
Aveam o multime de idei in cap, care mai de care mai complexe. Pana la urma m-am decis sa incep, caci altfel se termina ora si avea sa-mi ia lucrarea necompletata:
1. Tulpina acestei plante este indestructibila deoarece...
"Deoarece... Paiii... Orice planta magica trebuie sa aiba ceva dur indestructibil..."
[...] toata energia plantei se focuseaza pe centru, adica pe tulpina sa. Agrimonia Eupatorium incearca in felul ei sa nu se lase rupta.
2. Agrimonia Eupatorium...
"Paiii... Din moment ce frunzele si florile sunt otravitoare in stare naturala, nu cred ca ar putea vindeca chiar toate ranile..."
[...]nu poate vindeca toate ranile. Nimic nu poate face asta, caci unele rani mai constau si in rani sufletesti...
Nu eram sigura de raspunsul acesta, dar am zis ca merge.
3. Frunzele acestei plante...
"Paiii... depinde... cine stie... poate vrajitorii ce foloseau Magia Neagra utilizau si aceste frunze..."
[...]erau utilizate des de-a lungul timpului, dar numai de catre vrajitorii ce practicau Magie Neagra.
"Gata... Pai, cam asta ar fi..."
Am ridicat mana cam nesigura pe mine, in timp ce profesoara imi striga numele sa raspund.[/i]

Re: 1. Agrimonia Eupatorium - Isabella River - 23 Sep 2010

Ashlyn Meester Wrote:--Agrimonia Eupatorium este o plantã ce serveºte în totalitate la
vindecarea rãnilor ?
Consider ca daca aceasta planta este folosita cu simtul raspunderii, adica putin cate putin, [strike]poate servii in totalitate la vindecarea bolnavului, insa daca este folosita in doze mari, dupa cum ati spus si dumneavoastra, poate fii fatala.[/strike]

Profesoara corectã tãind cu o linie ceea ce îi se pãrea parþial greºit. κi ridicã privirea cãtre elevã ºi zâmbi încurajator.

"- Domniºoarã Meester. Primul rãsãuns ºi ultimul au fost foarte bune ºi þin sã apreciez asta. Dar am gãsit o.. greºealã.. parþialã la al doilea. Ai spus cã aceastã plantã poate servi în totalitate vindecãrii. ªi ai dat condiþiile acolo. Dar, dacã e sã o luãm cã te-ai gândit numai la florile ºi rãdãcina sa, atunci da, consumate într-o anumitã mãsurã, servesc numai vindecãrii, ºi este corect. Dar planta mai are ºi frunzele care sunt extrem de otrãvitoare. ªi dacã e sã o luãm cã te-ar referit la întreagã plantã.. nu este corect. Era un fel de întrebare capcanã, ca sã vãd cât de atenþi aþi fost la descrierile pãrþilor plantei. Dar este în regulã, nicio traumã. Vei primi 15 de puncte pentru Cercetaþilor, pentru cã nu este o greºealã atât de mare. Felicitãri oricum ºi.. stai liniºtitã!"

Zâmbi din nou ºi observã ºi pe chipul elevei o sclipire de mulþumire. Dupã ce terminã de citit cu atenþie ºi rãsãunsurile domniºoarei Evans Rochester inspirã adânc pregãtindu-ºi rãspunsul.

"- Ai dat niºte rãspunsuri perfecte, domniºoarã.. O sã îþi spun Bell, dacã nu te superi. Bell, ca rãspuns la întrebarea ta.. Ai spus toate componentele acestei plante. Toate este imposibil. Pentru cã tulpina este foarte rigidã, indestructibilã ºi nu foloseºte la nimic. Dupã ce îmi veþi spune toþi rãspunsurile voastre, vã voi dezvãlui ºi de ce este atât de indestructibilã." chicoti Isabella privind chipul fiecãrui elev, apoi îl fixã pe al lui Bell. "Deci singurele componente rãmân frunzele, care sunt otrãvitoare, florile ºi desigur, rãdãcina. Ei bine, trebuie sã privim asta foarte atent. Sunt douã elemente ce servesc pentru vindecare, dar care pot fi fatale consumate în cantitaþi mari, ºi un element ce este fatal, sau pur ºi simplu nu serveºte vindecãrii. Dar infuzia creatã nu se poate nici consuma ºi nici aplica asupra rãnilor. Nu se poate, pentru cã o datã ce toate trei vin în contact amestecate ca lichizi.. se evaporã. Instantaneu. Nu s-a dovedit ºi explicat încã acest fenomen. Însã asta se întâmplã. Sper cã þi-am rãspuns la întrebare, Bell. Voi da 25 de puncte pentru Casa Cercetaºilor pentru cã ai ºi rãsãuns corect, dar ai ºi pus o întrebare foarte inteligentã."

Isabella îºi privi inelul de argint cu diamant de pe inelar.. inelul ei de logodnã. Oftã adânc ºi se gândi pentru câteva momente la Matt. De cele mai multe ori fãcea asta când mintea îi era goalã. Dar o voce de fatã îi întrerupse gândurile, iar chipul sãu se înãlþã în direcþia de unde veniserã cuvintele.

"- Rãspunsurile sunt concrete, domniºoarã Slytherin, dar foarte scurte, din pãcate.. De aceea voi da numai 10 de puncte pentru Casa Astropufilor. Felicitãri oricum."

Dupã ce am ascultat rãspunsurile domniºoarei Andrews am cãzut puþin pe gânduri.

"- La fel, primul rãspuns ºi ultimul sunt bune, însã nu sunt de acord cu al doilea. Nu are de aface cu rãnile sufleteºti. Vom învãþa pe parcursul anului despre o plantã ce poate influenþa sentimentele ºi poate vindeca rãnile sufleteºti, dar parþial. Aceastã plantã, Agrimonia Eupatorium, poate vindeca orice tip de ranã, dacã este consumatã corect. De aceea este ºi prima despre care am studiat, fiind cea mai cunoscutã ºi mai folositã. Încã 15 de puncte pentru Casa Astropufilor."

Re: 1. Agrimonia Eupatorium - Jenny Spring - 24 Sep 2010

Am privit-o pe domnisoara profesoara in timp ce ii dadea raspunsul lui Bell. In mintea mea se formau raspunsuri mai mult sau mai putin logice. Am scris pe pergament cateva idei, apoi am ridicat repede mana.
- Domnisoara, cred ca am cateva idei in legatura cu "disparitia" amestecului.
Profesoara imi permise sa vorbesc.

- Prima idee: A fost cu adevarat o "disparitie" a lichidului. Dupa informatiile pe care le detin, frunzele acestei flori sunt cu adevarat otravitoare si bineinteles, fatale. Florile si radacina sunt medicinale, si ajuta la tratarea multor rani. Si acestea contin suficienta substanta, destul de puternica, iar impreuna ar avea cat "puterea" plantei, logic? Pai, daca otrava frunzei = medicina florilor si radacinei, poate semnifica faptul ca in contactul cu medicina, otrava se evapora, din cauza a cea ce am specificat mai devreme, ca medicina = otrava.

- A doua idee, bazata tot pe faptul ca medicina = otrava, este ca ele nu s-au vaporizat ci au format o potiune de Invizibilitate atat de puternica, incat si potiunea in sine a devenit invizibila.

Cand am terminat de citit, m-am uitat in ochii profesoarei, asteptand raspunsul ei.

Re: 1. Agrimonia Eupatorium - Isabella River - 25 Sep 2010

Isabella se gândi puþin apoi zâmbi privind-o pe Cercetaºã.
"- Nu prea sunt de acord cu prima variantã încã a doua.. Eºti sigurã cã nu ai citit înainte din manual ?" chicoti puþin plãcut surpinsã primid un chitotit ºi din partea elevei. "Pãi exact aºa este. Am folosit termenul de evaporare pentru cã nu voiam sã vã încarc deja cu alte chestiuni despre aceastã plantã. Dar aºa este. Poþiunea creatã nu se evaporã, nu dispare. Ci doar devine invizibilã, datoritã explicaþiei pe care tocmai ai spus-o, domniºoarã Rawkuro. Sunt foarte mândrã cã eºti interesatã ºi cã ai avut o minte atât de ascuþitã încât sã te gândeºti la caeastã variantã. De aceea voi da 30 de puncte pentru Casa Cercetaºilor! Felicitãri!"

Re: 1. Agrimonia Eupatorium - Katya Sokorov - 25 Sep 2010

Sophie ridica mana, apoi incepu sa vorbeasca repede omitand ca profesoara ar trebui sa o lase ea sa vorbeasca.

"Doamna profesoara, dar, daca aceasta potiune de invizibilitate e asa de puternica, inseamna ce trebuie pusa in recipiente speciale, ca sa nu devina si ele invizibile, nu ?" Sophie zambi, asteptand raspunsul.

"Si, daca tot e asa puternica, atunci puterea acestei potiuni ar putea sa isi transfere o parte din putere in recipientele in care e pusa, nu ? Si daca exista recipiente speciale magica anti-invizibilitate, acestea nu pot lua o parte din aceasta magie ... astfel incat potiunea ramane bine inauntrul acestui recipient ..."
Zambi iar, sperand sa fi intrebat bine si sa fi spus bine.

"- Mã bucur mult cã vã daþi cu pãrerea ºi chiar nimeriþi unele rãspunsuri. Dar, vezi tu, Sophie, nu am spus niciodatã cã poþiunea abia creatã, din cele trei elemente esteb puternicã, aceasta este una dintre amestecurile de invizibilitate ce nu acþioneazã nici asupra recipientului în care este depusã, nici asupra persoanei care o consumã. Sã vã explic. O datã amestecate cele trei componente ale plantei, poþiunea este lipsitã de orice putere. Deci nu conteazã recipientul în care este pusã. Poate fi un simplu pahar. ªi dacã este bãutã.. nu are niciun efect. Încã 10 de puncte pentru Casa Cercetaºilor."

Re: 1. Agrimonia Eupatorium - Oliver C.S. Queen - 25 Sep 2010

Dupa ce mi-am notat totul despre Agrimonia Eupatorium am inceput sa stau sa imi pun intrebari!Dupa cum spunea doamna profesoara isabell daca bem ceai facut din frunzele acestei plante poate vindeca dar totusi Grim a baut doua cesti de ceai si a lesinat oare ce sa intamplat...Imi fac curaj ca toti cei din clasa !
Dupa ce termina Aimi de raspuns imi iau inima in dinti si ridic mana temator!
Doamna profesoara ma vede si imi da voie sa raspund!
-Doamna profesoara am mici nelamuriri legate de aceasta planta dupa cum prea bine dumneavoastra ati spus aceasta planta ...mai bine zis frunzele acestei plante sunt bune de folosit ca leac..totusi din cate stiu daca se consuma mai mult de 200 ml de ceai acesta poate crea confuzie chiar stari de somnolenta!....

-Frunzele se usuca intinsa in straturi subtiri, la umbra sau in cuptoare la 35 C . Din 3-4 kg frunze proaspata se obtine 1 kg produs uscat.

-Este adevarat!?

Acum temator fata de raspuns ma uit catre doamna profesoara asteptand Raspunsul!

"- Nu, nu, nu. Ai înþeles greºit. Frunzele sunt foarte, foarte otrãvitoare. Un amestec din aceste frunze dacã este bãut poate fi fatal. În niciun caz nu pot fi folosite ca leac. Florile sunt cele ce pot fi folosite pentru a vindeca. ªi rãdãcina. Dar frunzele în niciun caz. ªi dacã te referi la stãrile de somnolenþã în cazul în care cineva bea mai multã poþine din flori de Agrimonia Eupatorium.. da, acestea pot apãrea. Iar în legãturã cu uscarea frunzelor.. nu sunt de acord. Nu are nicio legãturã cu planta despre care studiem acum.
Domnule Enchanting.. Aº dori sã îmi faci un mic eseu de minim cinci rânduri despre aceastã platã. Scrie în el tot ce ºtii despre ea ºi vreau sã vãd ceva ºi despre amestecul cu rãdãcina, florile ºi frunzele plantei despre care am discutat mai devreme. Asta ca sã îþi ordonezi gândurile."

Isabella îl privi perplexã ºi îi fãcu semn sã se aºeze la loc.
Între timp privi clasa plinã de elevi.
"- Cei care doresc sã lucreze ceva în plus.. aceeaºi temã. Un eseu de minim cinci rânduri cu tot ce ºtiþi despre aceastã plantã."