Darkmark RPG Forum
Lectia II - Printable Version

+- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro)
+-- Forum: Hogwarts (https://www.darkmark.ro/f-hogwarts)
+--- Forum: Orele de Curs (https://www.darkmark.ro/f-orele-de-curs)
+---- Forum: Aritmantie (https://www.darkmark.ro/f-aritmantie)
+----- Forum: Arhiva (https://www.darkmark.ro/f-arhiva--73)
+----- Thread: Lectia II (/t-lectia-ii--3711)

Pages: 1 2 3

Re: Lectia II - Ema Snow - 29 Nov 2010

M-am uitat peste tema si am zambit fericita. Se parea ca aceasta materie avea sa fie mai mult decat interesanta, cu fiecare secunda care trecea.
Asteptand in liniste ca doamna profesoara sa corecteze si restul temelor, am inceput sa desenez pe un colt de pergament. Nici macar nu sesizasem ce fac. De obicei, nu imi statea in fire sa incep sa desenez in timpul orei.
Faceam un copac cu multe ramuri si poate prea incarcat de frunze. Imi placea cum imi iesise schita, asa ca m-am apucat sa detaliez, lucrand frenetic si crasnind din dinti incet de fiecare data cand imi aluneca varful penei in directia gresita. Cand in sfarsit am terminat, am zambit multumita de ce facusem. Mi se parea ca trecuse o vesnicie, dar privind ceasul realizasem ca abia se scursesera doua minute. Asta era bine. Mai mult timp pentru ora.

Re: Lectia II - Hayley M. Alden - 29 Nov 2010

Jade Crawford Wrote:Tema pag 7

Numarul meu norocos este 6. Numarul 6 semnifica cultivarea prieteniilor, viata de familie, sanatate, echilibru, dragoste si responsabilitate. Zodia mea, adica zodia Berbecului este caracterizata de acest numar. Trebuie sa recunosc ca de multe ori chiar mi-a purtat un oarecare noroc. Cum ar fi la teste, la intrebarile cu numarul 6 eram mereu sigura de raspuns, sau fiind numarul 6 intr-un concurs castigam mereu. Se spune ca trei de 6 asezati unul dupa altul (666) ar fi semnul intunericului, insa nu prea cred asa ceva. S-ar crede ca si alte numere ce includ cifra 6 ar fi norocoase pentru mine (cum ar fi 16, 26 ... ) si avand in vedere ca m-am nascut intr-o zi de 16 as putea crede.
Numerologia mi se pare una dintre cele mai interesante si inexacte stiinte, insa uneori se poate dovedi foarte adevarata.
De altfel, in unele pagini de horoscop, am citit si de numarul 7 ca fiind aducator de noroc pentru mine, insa cred ca as opta pentru 6 pentru ca de multe ori s-a dovedit a-mi purta noroc... Desi am incredere si in cifra 7, in unele situatii. Desi daca ar fi sa le comparam, unul fiind par si altul impar, nu se aseamana foarte mult, dar au o legatura stransa.
Se zice ca fiecarei zodii ii apartine un numar norocos, ce e menit sa ii ghideze spre bine. In final as pune aici numerele norocoase a mai multor zodii:
~Berbec - 6 si 7
~Taur - 1 si 9
~Fecioara - 4 si 8
~Gemeni - 3 si 4
~Rac - 3 si 8
~Leu - 5 si 8
~Balanta - 6 si 9
~Scorpion - 3 si 5
~Sagetator - 2 si 7
~Varsator - 4 si 8
~Capricorn - 1 si 3
~Pesti - 5 si 9

-Oau. M-ai uimit. Sa stii ca urmam sa predau aceasta lectie cu numerele norocoase dupa horoscop, dar tu acuma m-ai intrecut. Ai o lucarare la care se vede ca ai muncit mult si nu am cum sa nu pun un 10 cu plus.
I-am inapoiat tema usor emotionata [asa se intampla cand sunt mandra de elevii mei] si, din neatentie, mi-am indreptat privirile catre Ema. Aceasta desenase un copac, desi n-aveam nici cea mai vaga idee de ce il desenase. In orice caz, arata superb [pentru ca eu nu aveam niciun talent, deci...]. Stiam ca nu aveam voie in ora sa fac asa, dar am exclamat:
-Oau! Tu chiar ai talent. Stii, nu exista prea multi pictori vrajitori. Ai putea face bani buni pe un tablou de-al tau. Aaaa... Iertati-ma. Acum as dori sa incep sa predau numerele norocoase. Inainte de tot, are cineva intrebari?
Credeam ca nimeni nu avea niciuna, dar totusi am vrut sa mai verific o data.

Re: Lectia II - Ema Snow - 29 Nov 2010

Am tresarit cand am auzit-o pe doamna profesoara. Am zambit timid, mai mult cerandu-mi scuze pentru ce facusem.
" - Multumesc..."
Incepeam sa ma obisnuiesc foarte mult cu doamna profesoara. Nu doar ca aveam incredere in ea si ca era printre preferatele mele, dar p simteam ca pe o prietena. Apoi am ridicat mana, lasand timiditatea sa alunece departe de mine.
" - Daca imi permiteti, probabil ca nu este o intrebare potrivita, dar sunt doar curioasa. Dumneavoastra credeti in numerele norocoase?"

Re: Lectia II - Annabelle Rosalie Koreea - 26 Dec 2010

Doamna profesoara ii atintise Emei o privire fixa, care confirma faptul ca credea.
Eu ma simteam oarecum ciudat, pentru ca m-am inscris cam tarziu. Asta era lectia a doua.
Off...
Doamna profesoara era foarte draguta, insa acel par rosu indica faptul ca era o persoana rebela.
Am ridicat usor mana, cumva avand dorinta de a nu ma pune sa intreb.
Insa nu, n-am eu norocul asta.
- Doamna profesoara, eu sunt Annabelle Koreea, o noua eleva si nu am venit la cursul trecut deoarece nu eram inscrisa. In caz ca trebuie, va pot trimite tema pentru ora viitoare.
Sincer, chiar nu vroiam sa mai scriu si asta, insa daca trebuia, o faceam. Pana la urma, ce insemna? Inca 20 de randuri pe pergamentele mele galbui.

Re: Lectia II - Hayley M. Alden - 08 Jan 2011

M-am incruntat putin la intrebarea Emei. Asta era o intrebare intr-adevar ciudata.
"Bineinteles ca cred. De aceea predau Aritmantia. Aici nu e vorba de ghicirea Incuiatilor, este vorba de magie. Pe voi ar trebui sa va intreb daca voi credeti in numere norocoase. Poate pentru unii asta este un joc, insa va spun ca este purul adevar. Insa pentru intrebarea pe care ai pus-o, Ochi-de-Somii primesc inca 15 puncte. Felicitari!"
Probabil ca ceilalti deja se obisnuisera cu punctele pe care le dadeam eu, si am zambit multumita in sinea mea. Intotdeauna imi placusera profesorii care dadeau multe puncte si note mari.
"Dar haideti totusi sa incepem lectia. Ora aceasta vom afla despre cum se afla numerele norocoase. Pentru asta, ne putem baza pe mai multi factori: zodia noastra, legaturi ce au avut cu unele numere si alte cazuri mai speciale. De asemenea, si ziua de nastere mai conteaza cateodata, desi mai putin. O sa va rog sa transcrieti tot ce va dictez pe pergamente. Puteti incepe: <<Studiul numerelor norocoase a inceput nu acum de mult timp, prin secolul XVIII. Insa cunoastem din documente ca oamenii cunosteau prezenta lor inca din evul mediu. Unii se duceau la asa numitele "vrajitoare", crezand ca acestea ar putea ghici numerele lor norocoase sau viitorul lor, dar asta se invata la Previziuni despre Viitor. Acele vrajitoare s-au descoperit mai apoi fiind niste impostoare, doar cateva Incuiate ce pretindeau ca stiu magie. De acolo i-a venit ideea lui Ruski Hohenstaufen de a afla care sunt numerele norocoase ale unei persoane, dovedind ca de fapt Incuiatii cateodata pot avea cateva idei bune. A incercat prima oara pe el insusi, gandindu-se la numerele pe care le-a intalnit in viata sa de mai multe ori. Si a reusit, intr-un final, sa descopere ca numarul sau norocos era de fapt 5. Insa in modul acesta este mai greu de aflat numarul norocos, insa mai exact. Mai tarziu Leo Wolfgang s-a gandit sa se uite dupa zodii, dsescoperind ca la fiecare zodie exista cateva numere norocoase, si acestea sunt:
~Berbec -- 6 si 7
~Taur -- 1 si 9
~Gemeni -- 3 si 4
~Rac -- 3 si 8
~Leu -- 5 si 8
~Fecioara -- 4 si 8
~Balanta -- 6 si 9
~Scorpion -- 3 si 5
~Sagetator -- 2 si 7
~Capricorn -- 1 si 3
~Varsator -- 4 si 8
~Pesti -- 5 si 9
In schimb numele alese de Wolfgang nu erau chiar exacte, mai potrivite fiind in schimb ale lui Hohenstaufen.>>
Acuma, aveti intrebari?"
Am tras aer in piept pentru ca dictasem un pic cam prea repede. De fiecare data cand incepeam sa povestesc, pur si simplu nu reuseam sa ma opresc, era ca un drog pentru mine. O mica tuse a unui elev ma aduse la realitate. M-am asezat la catedra, asteptand ca vreunul dintre elevi sa vorbeasca.

Re: Lectia II - Aylee L. Lovel - 08 Jan 2011

Am reusit pana la urma sa imi termin de scris. Aveam momente in care eram destul de inceata. Scrisul era una dintre ele, imi placea sa scriu frumos, si descoperisem ca daca scriu repede nu imi iese. Am recitit repede ce am scris si mi-am dat seama ca chestia cu zodiile avea logica.Unul dintre numerele mele preferate era 9.Iar numerele taurilor sunt 1 si 9. Iar eu m-am nascut pe data de 19!Apoi mi-am dat seama ca mai toate zodiile aveau cifre apropriate, doar taurul avea cele doua cifre din cele doua capete. Deoarece mi se parea ciudat, i-am soptit si lui Andrews, de langa mine. Profesoara mi-a aruncat o privire repida, semn ca ma auzise si ea. I-am zambit incurcata si m-am intors la pergamentul meu. Apoi m-a lovit o intrebare si am ridicat mana, sperand ca doamna profesoara ma va lasa sa o pun. Ea imi facu semn cu capul, asa ca m-am ridicat in picioare. Cum imi pot da seama daca un numar imi poarta noroc? Adica, vreau sa spun ca mie imi plac mai multe numere, printre care 4,6,7,9,12,19. Da, un oic cam multe...Oricum, intrebarea mea e: Cum imi dau seama ca imi aduce noroc, nu doar imi place mie?M-am asezat, sperand ca doamna profesoara sa priceapa ce vreau eu sa spun. Aveam momente cand indrugam aiureli, trebuia sa te concentrezi ca sa iti dai seama ce imi trebuie de fapt. Profesoara parea ca pricepuse.

RE: Lectia II - Hayley M. Alden - 02 Jul 2011

Am observat cum obrajii fetei se transformara din alb in roz pal. Chiar imi placea de ea. Era printre putinii elevi care nu deveneau brusc somnambuli in timp ce le predam. Am schitat un zambet,si i-am raspuns la intrebare in timp ce un biletel se auzea fosnind in fundul clasei:
"La fel cum ai spus si tu,numerele norocoase nu tin dupa faptul ca pur si simplu ne plac. Pentru unii oamenii este imposibil de calculat un numar norocos dupa vechile metode,atunci cei ca mine fiind nevoiti sa recurga la un proces indelungat. Poate fi denumit si ritual,dar asta conteaza mai putin. Alcatuirea sa este partea mai interesanta. Multe vraji dificile adunate laolalta,peste care se mai adauga si o potiune reusesc indeplinrea acestui proces. Voi nu veti invata vrajile sau cum se prepara potiunea,ci veti invata doar elementele de baza."
Mi-am auzit propriul oftat sunand ca un ecou greu la cuvintele mele.
"15 puncte Viperinilor!"
Asteptam inca momentul cand un Astropuf isi va ridica mana si imi va pune o intrebare,insa se parea ca mai aveam ceva de asteptat... Vazand ca se facuse cam liniste in jur,ma pregateam sa trec la partea practica.
"Deci... E cineva entuziasmat sa imi afle numarul norocos?"
Cred ca mai degraba eu eram cea nerabdatoare,dar chiar asteptam ceva voluntari de data asta.

RE: Lectia II - Melisse Y. Carter - 02 Jul 2011

Melisse observa faptul ca nimeni nu dadu vreun semn de viata.
- Eu as vrea! spuse Mell ridicand mana, gandindu-se la faptul ca poate avea ceva de castigat din asta - informatii noi de procesat.

Cercetasa a stat tacuta toata ora, in ultima banca, langa un ochi-de-soim care mai avea putin si adormea. Ei niciodata nu i se intampla una ca asta, mereu s-a gandit la consecinte.

RE: Lectia II - Ema Snow - 03 Jul 2011

Ema fusese intrigata inca de cand aflase ce aveau sa faca astazi. Se intreba care e numarul ei norocos. Isi imagina tot felul de vraji si formule, incat fusese prinsa in propriile-i ganduri. Se uita putin debusolata cand a vazut-o pe Melisse ridicand mana. Isi aduse aminte intrebarea doamnei profesoare si ridica timida mana.
" - Si eu as dori!"
Curiozitatea dadea o nota fina de voiosie vocii Emei. Incerca sa-si ascunda cat mai bine dorinta de a afla. Cu toate astea, stia ca nu prea reusea. Chiar daca nu sarea de pe scaun si nici nu afisa vreo expresie faciala, ochii ii straluceau interesati.

RE: Lectia II - Georgia Harris - 04 Jul 2011

Cercetasa se simtea foarte bine la prima ei ora de Aritmantie. Mereu fusese atrasa de asa ceva. Era tare bucuroasa ca se inscrisese la curs, avea foarte multe de invat de la Heyley, profesoara. Erau cateva intrebari care o nedumereau pe fata cu privire la numerele norocoase, lectia de azi, dar dorea ca pana la terminarea orei acestea sa nu mai fie 'un mister'.
-"Doamna profesoara, as dori sa va pun cateva intrebari, pot?" o intreba Georgia pe 'cea din fata catedrei', dupa ce primi permisiunea spuse:"Cate feluri de numere norocoase sunt? Adica eu stiu ca sunt numerele norocoase obtinute prin adunarea datei in care te'ai nascut --de exemplu: 01.04.1998, 0+1+0+4+1+9+9+8=(32) 3+2=5, deci numarul norocos este 5.-- si stiu ca mai sunt numerele norocoase oferite de zodi, dar in afara de acestea mai sunt altele? Si inca ceva numerele norocoase sunt defapt cifre norocoase,nu? "
Intrebarile fusesera puse pe nerasuflate. Fata abia acum respira, dupa ce spuse tot ce o nedumerea, dar partea a doua acum incepea: care va fi raspunsul profesoarei?