Darkmark RPG Forum
O aventura in noapte - Printable Version

+- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro)
+-- Forum: Hogwarts (https://www.darkmark.ro/f-hogwarts)
+--- Forum: Biblioteca (https://www.darkmark.ro/f-biblioteca)
+---- Forum: Sectorul interzis (https://www.darkmark.ro/f-sectorul-interzis)
+---- Thread: O aventura in noapte (/t-o-aventura-in-noapte)

Pages: 1 2 3 4

Re: O aventura in noapte - Belle Marie Snowdrop - 03 Mar 2011

Am soptit in intuneric.
Era o carte acolo...diferita de celelalte.
Avea ceva magic...era magica..in sine.
Era...mare. Foarte groasa.
Si avea aceeasi culoare ca si celelalte: cacaniu deschis.
Avea un scris pe ea de culoarea aurului, iar gandul mi s-a dus la faptul ca scrisul acela probabil chiar era din aur.
Nu puteam citi pentru ca probabil era praf pe ea.
Auzisem pasii fetelor, m-am gandit ca au ajuns langa mine.
Una dintre ele imi puse mana pe umar, recunoscand-o ca fiind Ema.
O vedeam pe Georgya in lateral, cu ajutorul luminei fade pe care o scotea bagheta ei.

Re: O aventura in noapte - Georgia Harris - 05 Mar 2011

Belle le arata fetelor cartea groasa din piele maronie cu litere aurite.Aspectul ii dadea Georgyei senzatia ca era foarte importanta si foarte vechie. Pe cotorul carti se gaseau, aurite si sclipitoare niste insemne foarte ciudate, pe care fata nu le putea numi rune, fiindca nu mai vazuse niciodata asa ceva si nu stia exact ce erau. Acela parea a fi si titlul carti. Fetele intelesesera asta dupa ce Ema stersese cu o batista de matase coperta prafuita.
Fetele deschisera cartea descoperind ca este un manuscris destul de pe intelesul lor. Se bucurara la aflarea sa doar titlul este in alta limba. Era putin cam nebunesc ca incerci sa citesti o carte al carei titlu nu ii intelegi, iar Cercetasa stia ca titlul unei carti te ajuta foarte mult in gasitrea subiectului cartii. Rasfoira cartea si ca era despre Hogwarts. Despre vrajile interzise acolo si autorii lor, despre toate lucrurile pe care "Hogwarts, o scurta istorie" nu le contine. Citira printre randuri pana cand ajunsera la o pagina mai groasa decat celelalte.
-"Ce este...?"zise Ema uimita, apoi se avanta asupra pagini si spuse uimita: "Paginile astea sunt lipite una de alta!", dupa care le dezlipi usor.
-"Waw chiar asa este! Si nimeni nu a observat pentru ca un manuscris nu are paginile numerotate." spuse Georgya incantata. Dupa ce citi putin din din se scria, le zise fetelor: "Fiti atente putin! Tu, cel ce ai ajuns sa citesti aceste pagini, trebuie sa sti ca la terminarea acestor doua, eu l-am lipit pentru ca doar o un ochi ager si un om curajos sa le poata dezlipi. Aici este vorba despre o incapere secreta aflata foarte aproape de locul unde te afli tu. Acesta este cu adevarat secreta, nu ca si "Camera Secretelor", "Camera Necesitati" sau alte lucruri din astea pe care desii ar trebui sa fie secrete le stie toata lumea. Este un loc pe care il stiu doar eu si cu tine-acum-, in rest nimeni. A fost facut de Cercetas si Ochi-De-Soim, ca un loc secret numai al lor si al celor ce vor fi sortati in aceste case minunate. Un loc cu adevarat magic.Dupa care scrie:I.M.D, asta cred ca este un fel de nota a autorului.Puteti sa continuati voi?Mai mult pentru efectul dramatic, iubesc asta la o aventura nosturna.Acum o sa explice diverse lucruri despre incaperea secreta. Am observat ca este si o ghicitoare, pe aceasta as dori sa o siteasca Ema, vocea ei suna mai...nu stiu...mai potrivita pentru citirea ghicitorilor.

Re: O aventura in noapte - Ema Snow - 07 Mar 2011

Am chicotit si m-am aplecat peste pagini.
" - Nu sunt multi cei ce butesc prin noapte. In camera cea de adevarat secreta se afla comorile sufletului omenesc. Dar numai un Cercetas sau un Soim le poate vedea! Numai cei ce stiu ce e valoarea, frumusetea, rafinamentul. Grija mare insa aveti! Sa nu suparati pe cel ce sta de paza la intrare"
M-am oprit si m-am uitat o clipa la fete. Apoi am continuat cu ghicitoarea.
" - Soapte fara de cuvinte, Rasarite in cotlon de minte, Susura si sasaie in veci, Umbla si tot cauta...deci"
" - Deci... ce?" intreba Belle.
" - Deci. Si atat. Asta e tot ce scrie"

Re: O aventura in noapte - Georgia Harris - 07 Mar 2011

-"Deci trebuie sa cautam un loc in care...ohh, nu este chiar asa de greu de inteles, dar tocmai asta este problema!Cum spunea si mama: Ghicitorile simple sunt cele mai greu de inteles!. Din cate am inteles are legutara cu apa, ea sopteste fata de cuvinte si susura, dar ce este cu sasaitul, si umblatul si cautatul? Daca ar fi vorba de un rau toate ar avea logica: sopteste fara cuvinete, susura, umbla --pentru ca este o apa curgatoare--, si mai raman: Pe cine cauta? si Ce este cu sasaitul?" spuse Georgya, mai mult pentru ea.
-"Da, ai dreptate, dar asta ar merge daca am avea prin preajma un rau. Si toata lumea stie ca cea mai apropiata apa de Hogwarts este un lac, nu un rau. Si pe deasupra lacul nu este o apa curgatoare, deci nu umbla si nu susura, ori sasaie." spuse Ema incercand sa se gandeasca intai logic, apoi magic.
-"Haideti fetelor! Chiar nu gasiti nimic?haideti, numai modul in care reusiti sa treceti de tabloul vostru si sa intrati in camera de zi spune foarte multe!" replica Cercetasa careia nu ii venea sa creada ca nici ea --care se pricepea la ghicitori-- si nici doua Soimence care s-au nascut pentru asa ceva nu isi puteau da seama ce incemnau acele, cateva cuvinte care se leaga atat de bine intre ele.
-"V-ati gandit ca nu este vorba de o apa adevatata?!Uitati-va in jur!Uitati unde ne aflam!" spuse Belle dintr-o data, iar fetele ramasera cu gurile cascate.

RE: O aventura in noapte - Ema Snow - 26 Mar 2011

Eram incurcata. Si imi doream sa gasesc o solutie la ghicitoare... Mi-am framantat fruntea cu degetele-mi reci, un obicei pe care il pierdusem. Si apoi...
M-am uitat la fete blocata, cu ochii mari si incercand sa-mi amintesc exact cuvintele.
" - Credeti ca Cercetas si Ochi-de-Soim stiau de Tom Stoppard? Sau invers? Daca nu ma insel, Stoppard a trait dupa ei, la multi ani diferenta, dar daca gasise raspunsul? Daca... Oh, Doamne! Poate ca asta este!"
Am recitit infrigurata ghicitoarea.
" - Soapte fara de cuvinte. Rasarite in cotlon de minte. Ganduri. Susura si sasaie in veci, Umbla si tot cauta. Gandurile si memoriile vorbesc mereu. Le simtim intotdeauna prezenta. Si intr-un fel sau altul are legatura cu apa, dar nu cu apa adevarata. Poate e vorba de apa memoriilor! In timpurile vechi multi filozofi spuneau ca amintirile noastre sunt apa sufletelor. Si sunt destul de sigura ca Incuiatul celebru descoperise ceva. Imi vine greu sa m gandesc ca a fost o pura coincidenta tot ce a spus."
Am inceput sa ma plimb de colo-colo, in timp ce-l citam pe Stoppard.
" - 'Noi trecem pe podurile noastre cand ajungem la ele si le ardem in urma noastra, cu nicio dovada a progresului nostru, exceptand amintirea unui miros de fum si o prezumtie ce candva ne uda ochii.'"

RE: O aventura in noapte - Georgia Harris - 26 Mar 2011

Ce spusese fata chiar avea logica. Si chiar cand vroia sa o intrebe pe Ema cum putea un Incuiat sa stie de existenta celor doi intemeitori Hogwarts o voce interioara ii citi ceea ce scria pe o imagine a unei file de carte ce ii aparuse in minte: "Noni au aparut in vremea in care au aparut si vrajitorii. Ei erau in vremurile invepartate alungati din comuntatea vrajitoreasca si oligati sa se acomodeze cu lumea Incuiatilor. Multi dintre acestia nu reuseau sa se poarte ca niste simpli Incuiati niciodata, dar mai erau si cei ce au inteles foarte bine lumea aceea si au ajuns oameni cu care lumea lor se poate mandri, nestiind ca ei sunt la origini vrajitori chiar daca nu au mostenit calitatile magice de care au beneficiat ceilalti membri ai familiei lor. Multi oameni spun ca intemeietorii Hogwarts--inafara de Viperin-- se intelegeau de minune cu Incuiatii si mai spun ca foarte multi Noni au ajuns sa isi revada familile din cauza lor. Iar aceea au putut si sa ramana in lumea noastra, dar unii zic ca au fost si persoane ce au refuzat sa ramana scuzandu-se prin faptul ca s-au adaptat la viata aceea." Si dupa ce isi aminti tot ceea ce scria pe aceea foaie pe care o citise demult, le spuse fetelor.
-"Hei, eu am auzit ca aici in Sectorul Interzis ar exista o carte a arborilor genealogici ai famililor de vrajitori din cele mai vechi timpuri. Este tinuta aici doar pentru ca este prea valoroasa pentru a fi tinuta in acelasi loc cu celelalte."spuse Belle.
-"Cred ca stiu despre ce este vorba, doar ca nu inteleg cum ar putea fi el unul dintre cei ce au refuzat sa ramana, fiind ca el a trait a ceva timp dupa moartea lor."replica Ema ganditoare
-"Eu ma gandeam ca s-ar putea ca el sa fie unul dintre urmasii celor ce au refuzat." spuse Georgya in timp se o vazu pe Ema cu se indeparta in fuga de fete luandu-o printre rafturile cu carti.
"A descoperit ceva!" isi spuse fata, apoi incepu sa discute cu Belle pe tema ghicitorii.

RE: O aventura in noapte - Ema Snow - 05 Apr 2011

Eram suficient de atenta pentru a citi titlurile in fuga.
" - Aici e!" am soptit prea incet, privind cartea groasa si verde, decorata cu pene aurii.
M-am ridicat pe varfuri si m-am chinuit s-o dau jos. A fost socant sa-i descopar adevarata greutate.
'Haide, Ema, cartea despre Miraculoasele uleiuri din frunzele plantelor exotice e mult mai grea. Si ai carat-o dupa tine o saptamana intreaga!' m-am indemnat in gand, usor amuzata de intreaga situatie.
Desi era o carte bine ingrijita, se vedea ca era extraordinar de veche. Auriul incepuse sa se stearga, lasand in urma un pamantiu nu prea incantator.
" - Am gasit-o!" le-am spus fetelor, incercand s-o desfac si sa caut paginile necesare.
Am citit in graba si am ridicat capul, privind in gol.
" - Asta nu se potriveste!!!"

RE: O aventura in noapte - Georgia Harris - 06 Apr 2011

-"Asta este cartea ce contine toate generatile de vrajitori!" exclama Georgya emotionata.
-"Da, chiar asta este!" exclama Ema.
Cartea era foarte mare si fetelor le era foarte greu sa caute datele familiei lui Stoppard, printre atatea familii mentionate cu litere minuscule asa cum era scrisa si intreaga carte. NUmai pentru litera 'S' se intindeau mai mult de 50 de pagini uriase.
-"Hei cred ca am gasit ceva!" stiga Ema catre Georgya si Belle care erau pierdute printre miliardele de literea ale unei pagini.

RE: O aventura in noapte - Ema Snow - 07 Apr 2011

" - Este... Nu... Alarma falsa. E Stoppson."
Am reluat lista de pe pagina si chiar am intors foaia de cateva ori. Era un lucru bun ca era aranjata alfabetic. Era un lucru rau ca erau foarte multi la literele "Sto". Si totusi, nu era niciun Stoppard.
M-am indepartat de carte, plecand iar printre rafturi. Eram usor frustrata ca nu facusem asta de la inceput.
Doua minute mai tarziu, eram iar langa fete, cu 'Mari personalitati Incuiate' in brate. Si am inceput sa caut...
" - Aici e! Tom Stoppard, nascut la data de 3 iulie 1937, este un dramaturg englez de influenta. E un scenarist!" am exclamat confuza.
Era cam de aceeasi varsta cu bunicul si era Incuiat. Asa ca era un drum inchis in mintea mea. Chiar daca Incuiatii n-ar fi stiut ca e un Non sau ceva de genu', sigur ar fi fost inregistrat in Lumea Magiei. Dar nu era, iar asta nastea intrebari grele.

RE: O aventura in noapte - Georgia Harris - 11 Apr 2011

-"Hei, mi-a venit o idee."spuse Georgya.
-"Ce idee?" intreba Ema foarte curioasa.
-"Tata imi vorbea dese ori despre o 'cascada', Cascada muta. Cand era el la Hogwarts a mers in sectorul interzis cu prietena lui--mama-- pentru o escalada noscturna. Si au ajuns in fata cascadei si au vazut cum apa curgea 'muta'. Decat daca te apropiai o putei auzi, dar ori cum prietenut tatei, care era si el acolo spunea ca el nu aude nimic. Iar el era la Astropufi,dar parinti mei da, ei fiind Cercetasi.Oricum, apa se scurgea intr-un vas din piatra foarte mare. Pe el era gravat un leu fioros, iar pe marginea vasului se tot depla sa o 'bila' ce s-a oprit la un moment dat si a deventit un ochi ce parea de soim, care ii privea foarte curios.Pana nici apa nu era la fel ca ori ce apa, avea o culoare deosebita si susurul ei era defapt un sasait. Mi chiar imi pare ca se potriveste."spuse Geo.
-"Pai si cum de nu au putut intra in camera parinti tau daca ei erau Cercetasi?"intreba Ema.
-"Asta este foarte simplu. NU a fost prezent acolo si un elev de la Ochi-de-Soim."