Darkmark RPG Forum
Tell me about that - Printable Version

+- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro)
+-- Forum: Hogwarts (https://www.darkmark.ro/f-hogwarts)
+--- Forum: Camera Portretelor (https://www.darkmark.ro/f-camera-portretelor)
+--- Thread: Tell me about that (/t-tell-me-about-that)

Pages: 1 2 3

RE: Tell me about that - Ema Snow - 11 Sep 2011

Ema zambi.
" - E simpla treaba. Inainte sa vin la Hogwarts, am fost intr-o scoala Incuiata, chiar daca stiam ca sunt o vrajitoare. Am facut-o.. nu stiu, doar de dragul de a o face. Pe atunci, Chrill era cea mai buna prietena a mea. Ne stiam toate secretele... Sau mai bine spus, aproape toate. Intotdeauna m-am temut de reactia ei. Atunci cand a aflat ca eu voi pleca la Hogwarts, a facut urat de tot. Nu am mai reusit sa vorbesc cu ea. Asta pana acum cateva saptamani, cand a venit ea la castel. A fost vrajitoare in tot acest timp si nu m-a cautat. Ba din condra, a considerat ca eu sunt cea care a tradat-o pentru ca am ales sa vin aici..."
Isi framanta mainile, ca un gest uman neuitat.
" - A fost ciudat"

RE: Tell me about that - Rose Dawson - 11 Sep 2011

Ascultase cuvant cu cuvant fara a o intrerupe pe Ema, caci i se paruse un subiect absolut interesant, dar in acelasi timp si delicat. Tradare .. ura acest cuvant, dar din pacate era atat de prezent aproape oriunde, daca nu chiar .. peste tot,mereu. Trase adanc aer in piept, oftase si ei bine, simtea nevoia sa spuna si ea cate ceva. "Hm, nu stiu ce as putea sa iti spun. Te inteleg. E rau si greu sa accepti ca ai fost tradata de o persoana atat de draga tie, dar pana la urma nu merita compasiunea ta, asa ca nici macar nu te mai obosi in legatura cu acest subiect. Facuse o pauza,apoi rostise altceva: "Si totusi sunt curioasa cum a ajuns ea la Hogwarts? Cand? Erai singura? Cum te-ai descurcat cu ea?" Probabil parea foarte stresanta, dar chiar voia sa afle detalii despre acea Chrillana in caz ca se vor mai intalni cu ea sa stie ce ar putea avea de facut, caci niciodata nu se stie.

" - Asta e intreaga filozofie. Nu a venit la Hogwarts. Nu stiu sa-ti spun la ce scoala de magie a fost, dar nu la Hogwarts. Am cautat acum cateva zile si nu apare numele ei nicaeri in dosarele scolii."
Privi ganditoare spre unul din portrete. Putea vedea cu usurinta numele, chiar si in semiumbra.
" - Doctorul Frank Seil" murmura Soimeanca.
Stia cine fusese. Obtinuse o potiune pentru tratarea unghiilor moarte pe undeva pe la jumatatea secolului XIX.
" - Alte curiozitati... Nu stiu sa-ti spun. Chrillana s-a schimbat foarte mult in acesti ultimi opt ani."

Daduse negativ din cap. "Hm,nu ai inteles. Voiam sa stiu cum a reusit sa dea de tine la castel si cum te-ai descurcat cu ea in acele momente .." Poate fusese mult prea directa intreband-o asa ceva, dar spera ca Ema sa nu se supere. Daca voia sa ii raspunda era dispusa sa asculte, iar daca nu, nu o va obliga. Nici nu ar putea si nici nu ar vrea asa ceva. Si totusi .. acum era cazul sa dezvaluie acel mister impreuna. De fapt nu sa il dezvaluie, era neaparat sa il descopere cat mai rapid caci acea Chrillana cu siguranta avea un plan de rezerva si Rose chiar nu isi dorea 'foarte mult' sa o vada din nou aparand la castel ca si cum ar fi fost la ea acasa aducand doar mai multe probleme pe capul fetelor.

" - A!" facu Ema scurt, intelegand cerinta. " Eram in Camera Oglinzii lui Erised atunci, impreuna cu Rosalie Alden. Cred ca o cunosti... Profesoara de Previziuni. Aparusera doi idioti din Dimensiunea Intunecata, trimisi de Chrillana sa fure Oglinda. Au avut loc mici confruntari si cam atat... "
Isi aminti momentele amuzante, precum cel in care ea si Rosalie se prefacusera ca sunt morti. Zambi usor.
" - Se pare ca prietena mea este un fel de sefa peste ei... Foarte aiurea" chicoti Ema. " Ea, care nici macar nu stia sa dea cateva instructiuni ca lumea."
Era o situatie hilara daca stateai sa te gandesti, dar oricum.

Daduse aprobator din cap aratandu-i prin asta ca o cunostea pe Rosalie. Statuse putin pentru a putea medita la cuvintele fetei, insa nu gasise niciun raspuns logic impotriva Chrillanei. "De fapt ba da.. practic cu alte cuvinte s-a folosit de acei doi tipi de care spui tu pentru a intra ea la Hogwarts fara nicio problema.. Caci altfel nu ar fi putut fiindca nu oricine intra la Hogwarts. Trebuie sa fii elev,profesor sau ruda .. in fine ." Chicotise usor cand terminase de indrugat acele vorbe dandu-si seama ca Ema cu siguranta a prins ideea. Tresarise usor amintindu-si ca Soimeanca rostise numele unui barbat dintr-un portret, asa ca il urmarise cu privirea. Nu i se paruse deloc interesant.

Ii urmari privirea spre Seil. Foarte batran si .... Nu avea un cuvant care sa nu jigneasca. Seil nu era aratos. Asa putea sa spuna cel mai delicat.
In fine, trebuia sa afle altceva acum.
" - Rose?" intreba Ema pe un ton delicat, bland. " Tu pari sa stii foarte multe despre anumiti oameni... Cei care nu se schimba..."
Nu stia cum sa o spuna fara sa sperie. Banuia ca Rose stia secretul ei, dar oricum. Trebuia sa o ia usor.
" - Unde ai invatat despre vampiri?"

Ramasese masca. 'Mda, foarte usor m-a luat!' , gandise Rose dandu-si ochii peste cap. Ea care voia sa o ia usor pe Ema, nevrand sa o supere sa o ia cu acest subiect totusi delicat .. ei bine,acum trebuia sa actioneze. Totusi nu avea de gand sa isi lase dorinta sa lasa la iveala. Mai avea de asteptat pana sa ii spuna ca voia sa o schimbe si pe ea. Daduse negativ din cap alungand acest gand,apoi rostise scurt: "Ei bine, eu nu am invatat despre ei. Pur si simplu din auzite .. si m-a fascinat povestea si faptul ca pot exista vrajitori, care in acelasi timp sa fie si vampiri si .. oh" Nu isi mai gasea cuvintele , asa ca tacuse , cel putin pentru moment.

Ema rase delicat.
" - Deci cunosti situatia"
Nu mai era nevoie de explicatii.
" - Sa stii ca pot sari chiar acum la gatul tau. Te pot omori in mai putin de o secunda"
Soimeanca stia cat de adevarate erau vorbele ei si totusi, nu simti nici macar o clipa nevoia de face ceva groaznic. Vorbea cu lejeritate, chiar vioi si glumet.
Isi plimba privirea prin camera, memorand orice detaliu inutil, iar intr-un final, reusi sa se opreasca asupra prietenei sale. Ridica intrebatod dintr-o spranceana.

Isi daduse ochii peste cap la ceea ce ii spusese Ema. Da, uitase un detaliu extrem de important, acela fiind ca desi putea nu ar fi facut asa ceva. Cel putin asa considera Soimeanca. Se uitase la ea si trase adanc aer in piept stiind ca acum ar fi ocazia perfecta sa ii spuna despre ceea ce avea in gand in acea secunda si de fapt de mult mai devreme. "Hmm, as vrea .." Ii era greu sa o spuna. Avea o unda de incertitudine in voce. Ce avea de facut in continuare? Rasuflase usurata si murmura: "Vreau sa ma transformi. Asta era chestia ce voiam sa iti zic mai devreme. Acum .. in .. vampir!!!" Gata, o spusese. Acum fie ce-o fi.