Darkmark RPG Forum
1. Agrimonia Eupatorium - Printable Version

+- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro)
+-- Forum: Hogwarts (https://www.darkmark.ro/f-hogwarts)
+--- Forum: Orele de Curs (https://www.darkmark.ro/f-orele-de-curs)
+---- Forum: Ierbologie (https://www.darkmark.ro/f-ierbologie)
+----- Forum: Arhiva (https://www.darkmark.ro/f-arhiva--69)
+----- Thread: 1. Agrimonia Eupatorium (/t-1-agrimonia-eupatorium)

Pages: 1 2 3 4

Re: 1. Agrimonia Eupatorium - Oliver C.S. Queen - 25 Sep 2010

Agrimonia Eupatorium ce face parte din familia plantelor agrimony adica familia plantelor negre!Agrimonia Eupatorium este o planta sezoniera iar frunzel aceste plante sunt intrebuintate pentru amestecuri otravitoare ! Din radacina acestei plante se face un amestec negru dens bun pentru vindecarea ranilor !

Credeþi cã de-a lungul timpului s-au folosit des frunzele acesteia pentru poþiuni otrãvitoare ? Argumentaþi

E putin probabil deoarece Agrimonia Eupatorium este o planta sezoniera ce creste doar primavera mai probabil cred ca ar fi putut fi folosite florile si radacinile acestei plante pentru calitatile lor benefice!

My Homework!

P.s am vrut sa ma refer la flori dar nush dc am scris frunze!

Re: 1. Agrimonia Eupatorium - Isabella River - 25 Sep 2010

"- Foarte bine, domnule Enchanting, 15 de puncte pentru Casa Astropufilor! Felicitãri!"

Prosoara zâmbi mulþumitã ºi aºteptã alte eseuri.

EDIT LATER: Punctajul a fost redus la 15 - 30 de puncte, pentru cã mi se pãrea exagerat 100 - 150. Mulþumesc pentru înþelegere.

Re: 1. Agrimonia Eupatorium - Jenny Spring - 25 Sep 2010

Am privit-o bucuroasa pe doamna profesoara. Un eseu de minim 5 randuri? Nimic mai greu.
Am inmuiat pana in calimara de cerneala si am inceput sa scriu continutul. Dupa ce am terminat de redactat am zambit aprobator. Scrisul era caligrafix si greseli, deloc. Am impaturit pergamentul si m-am grabit sa i-l inmanez doamnei profesoare. Aceasta zambi si imi desfacu pergamentul.
M-am asezat la loc si am inceput sa imi amintesc ce am scris pe pergament:

Agrimonia Eupatorium

Agrimonia Eupatorium este o planta sezoniera care creste doar primavara. Florile si radacina acesteia sunt medicinale si pot trata foarte multe boli, rapiditatea variind in functie de gravitatea problemei. Daca se beau mai multe licori de Agrimonia Eupatorium decat este necesar, efectul este contrar, simtindu-se senzatii de ameteala si voma.
Frunzele acestei plante sunt fatale, o singura picatura, putandu-te ucide. Frunzele sunt folosite la preparerea otravurilor, insa aceste ortravuri sunt rar folosite, din cauza faptului ca nu este necesarea uciderea rapida a unui vrajitor.
Daca se face un amestec dintre aceste elemente, se formeaza o potiune de Invizibilitate extrem de puternica, ce are efect constant timp de minimum 4 ore, maximum 8 ore. (*Pentru a redeveni vizibil este suficienta o lingura dintr-o potiune, care este format de la o planta numita Khereea. Aceasta planta creste in Japonia).
Despre tulpina se stie ca este imposibil de rupt, insa nu stim cu exactitate de ce. Eu presupun ca este datorita soarelui care ajuta la regenerarea celulelor, astfel ca, teoretic, celulele raman mereu "tinere"

Am zambit vesela. Exact asa scrisesem. Speram sa fie corect si ca doamnei sa ii placa referatul meu. Ultima parte a referatului mi-a amintit de ceva. Am ridicat repede mana si profesoara imi permise sa vorbesc. Ma ridic in picioare si spun:
- Doamna, de ce tulpina plantei este imposibil de rupt? intreb eu nedumerita.
Chiar eram curioasa.
M-am asezat inapoi pe scaun si am asteptat raspunsul profesoarei.

OOC: Sper ca nu te superi ca am mai adaugat alte chestii din imaginatia mea Happywide. Daca vrei, pot modifica.

Re: 1. Agrimonia Eupatorium - Oliver C.S. Queen - 25 Sep 2010

Doamna Isabell stie cel mai bine!
^^

Re: 1. Agrimonia Eupatorium - Isabella River - 25 Sep 2010

Aimi Rawkuro Wrote:Agrimonia Eupatorium

Agrimonia Eupatorium este o planta sezoniera care creste doar primavara. Florile si radacina acesteia sunt medicinale si pot trata foarte multe boli, rapiditatea variind in functie de gravitatea problemei. Daca se beau mai multe licori de Agrimonia Eupatorium decat este necesar, efectul este contrar, simtindu-se senzatii de ameteala si voma.
Frunzele acestei plante sunt fatale, o singura picatura, putandu-te ucide. Frunzele sunt folosite la preparerea otravurilor, insa aceste ortravuri sunt rar folosite, din cauza faptului ca nu este necesarea uciderea rapida a unui vrajitor.
Daca se face un amestec dintre aceste elemente, se formeaza o potiune de Invizibilitate [strike]extrem de puternica, ce are efect constant timp de minimum 4 ore, maximum 8 ore. [/strike](*Pentru a redeveni vizibil este suficienta o lingura dintr-o potiune, care este format de la o planta numita Khereea. Aceasta planta creste in Japonia).
Despre tulpina se stie ca este imposibil de rupt, insa nu stim cu exactitate de ce. Eu presupun ca este datorita soarelui care ajuta la regenerarea celulelor, astfel ca, teoretic, celulele raman mereu "tinere"

"- Domniºoarã Rawkuro, un eseu foarte frumos." aprecie Isabella ridicând privirea cãtre Cercetaºã. "Totuºi, am precizat cã infuzia creatã din toate componentele platei nu are absolut nicio putere. Deci nu are importanþã intervalul de timp când acþioneazã ºi tot aºa, din moment ce.. nu acþioneazã în niciun fel. Dar ceea ce ai scris în parantezã mi-a plãcut. Pentru cã acea poþiune se aplicã la orice alta care devine invizibilã. Pentru asta, nu îþi voi scade deloc, aºa cã vei primi puctajul maxim. 20 de punte pentru Cercetaºi. Felicitãri!"

Îi dãdu înapoi referatul fetei ºi îi zâmbi cãlduros apoi îºi trecu o mânã prin pãrul brunet încercând sã gãseascã ceva de fãcut pânã când alt elev va fi gata sã prezinte eseul.

OFF: Este ok, Aimi. Apreciez mult ºi faptul cã scrii mult ºi în stil RPG ºi nu doar tema direct.

@Slin..
Isabella* Wink

Re: 1. Agrimonia Eupatorium - Veronique A. Dupont - 26 Sep 2010

Dupa ce auzi cuvintele profesoarei Ronnie se puse imediat pe scris.

Agrimonia Eupatorium
Agrimonia Eupatorium este o planta care in ciuda aspectului ei fragil si incantator are o putere inamaginabila. Aceasta planta poate fi folosita pe post de planta vindecatoare pentru rani si leziuni superficiale. Ea mai poate fi folosita si in scopuri necurate pe post de potiune otravitoare.
Lucrul surpinzator la aceasta planta este tulpina, locul unde toata puterea plantei este concentrata. Aceasta este imposibil de rupt, deci indestructibila.
Dupa parerea mea, datorita tulpini indestructibile planta este foarte raspandita in lume, fiind imposibil de deterorat de factorii climatici, umani etc.

Dupa ce termina de scris Ronnie ii inmana eseul profesorei.

Re: 1. Agrimonia Eupatorium - Isabella River - 26 Sep 2010

"- Încã 20 de pucte pentru Casa Viperinilor! Felicitãri, Ronnie." îi zâmbi profesoara. "Aº vrea sã îi rog pe cei care s-au înscris la acest curs sã facã eseul."

Re: 1. Agrimonia Eupatorium - Luna Slytherin - 26 Sep 2010

Agrimonia Eupatorium este o planta cu puteri magice deosebite , care se contrazic unele pe celelalte . In timp ce frunzele sunt otravitoare , florile sunt medicinale . Frunzele si tulpina par fragile insa frunzele pot fi rupte foarte greu iar tulpina este indestructibila . Florile sunt fragile , si desi au puteri medicinale pot crea dependenta , ca un drog .
Agrimonia Eupatorium este o planta deosebita , cu proprietati vaste care se foloseste in diferite domenii .
Aceasta planta poate fi folosita pentru a vindeca si pentru a otravi , poate fi folosita si pentru a produce durere dar si pentru o opri .

In timpul in care scrisese se gandise daca va reusi sa scrie cele cinci randuri , si dupa ce termina le arata profesoarei , asteptand raspunsul ei .

Re: 1. Agrimonia Eupatorium - Isabella River - 26 Sep 2010

"- Felicitãri, domniºoarã Slytherin. 20 de puncte pentru Astropufi!"

Re: 1. Agrimonia Eupatorium - Ax Von-Dall - 29 Sep 2010

~ Agrimonia Eupatorium ~

O planta care poate servi atat vindecarii ranilor de la suprafata corpului, cat si otravirii acestuia, deci, poate provoca si moartea.
Frunzele plantei sunt perfect rotunde si foarte greu de rupt, ele sunt, de asemenea, componenta plantei ce nu serveste vindecarii. Tulpina este cea in care, dupa parerea mea, este concentrata cea mai mare parte din puterea si magia plantei, motiv pentru care este indestructibila.
Florile au o culoare rosu - sangeriu, cu ramificatii negre si subtiri. Petalele sunt foarte mari, dar foarte fragile. Radacina este de o culoare alba cu tente de rosu si este mica, subtire si ramificata de foarte multe ori mai mult decat radacinile altor plante.
Din flori se prepara un ceai de culoare sangerie cu gust dulce ce serveste la vindecarea ranilor interioare. Radacina serveste prepararii unui amestec dens de culoare inchisa ce actioneaza benefic asupra oricarei rana de pe suprafata corpului.

Ax reciti eseul si il prezenta profesoarei Isabella.