Darkmark RPG Forum
Lectia I - Istoria Transfigurarii - Printable Version

+- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro)
+-- Forum: Hogwarts (https://www.darkmark.ro/f-hogwarts)
+--- Forum: Orele de Curs (https://www.darkmark.ro/f-orele-de-curs)
+---- Forum: Transfigurare (https://www.darkmark.ro/f-transfigurare)
+----- Forum: Arhiva (https://www.darkmark.ro/f-arhiva--65)
+----- Thread: Lectia I - Istoria Transfigurarii (/t-lectia-i-istoria-transfigurarii)

Pages: 1 2 3 4

Re: Lectia I - Istoria Transfigurarii - Arwen Jade - 16 Oct 2010

Arwen asculta intrebarea. Era una foarte buna, se parea ca domnisoara Hawkins era interesata de domeniul Transfigurarii.
"-In legatura cu faptul ca domnul Moticelli a folosit o vraja ce i'a fost fatala..nu ca trebuie impuse limite de varste, dar una era sa faci o asemenea vraja in acea perioada, si alta e sa o faci acum. Va asigur ca daca se concentreaza suficient, o poate face si un elev din anul III" spuse aceasta, metodica. "Problema a fost ca Moticelli era foarte batran. Si nu mai avea reflexele prea rapide. Se presupune ca nu a sfichiut cum trebuie bagheta, iar incantatia a fost balbaita putin. Astfel, rezultatul a fost unul fatal. Si da, este adevarat. De'a lungul trecerii vremii, magia a inceput sa fie mai accesibila. Baghetele au fost perfectionate, iar anumiti vrajitori au avut o participare deosebita la acest proces. Cateva nume..hmm..George Hamilton, Amanda Nikelthom, Garry Binns, Luise Broffeau si multi altii. Casa Ochilor-de-Soim primeste 80 de puncte!" continua Arwen, cu un zambet.
O alta mana se ridica, iar Arwen ii facu semn sa vorbeasca. Dupa ce asculta intrebarea, spuse:
"-Intr'adevar, vrajile l'au facut sa devina mai slab, mai lipsit de aparare in fata mortii. Iar in combinatie cu efectul nociv al ultimei sale vraji, Moticelli a pierdut lupta cu viata si s'a stins. Si este adevarat, a avut si o familie. Sotia lui, Carla Moticelli, a fost o vrajitoare foarte cunoscuta pentru descoperirea plantei magice Hygrophila Polyfillia, folosita in Vindecare. A avut si trei copii, doua fete si un baiat-Carina, Venusiana si Armando. Se stie insa ca nu era un familist desavarsit, fiind mult prea ocupat cu descoperirile despre magie. O intrebare foarte buna, domnisoara Rawkuro! 80 de puncte pentru cercetasi!" spuse Arwen, binevoitoare.

"-Si acum..as vrea sa raspundeti la aceste 3 intrebari ca tema, sa vad daca ati inteles bine lectia. Nu e neaparat sa raspundeti la toate 3" murmura profesoara, sfichiund usor bagheta si facand sa apara pe tabla un scris usor inclinat.

● Ce puteti spune despre contributia pe care a adus'o Moticelli asupra lumii vrajitoresti? A fost buna sau nu? Argumentati!
● Cum credeti ca i'a venit inspiratia sa scrie cele doua carti care l'au consemnat in Istoria Transfigurarii - "Arta transfigurarii" si "Manual pentru transfigurari"?
● Ce vraja i'a adus moartea marelui vrajitor Bernardo Moticelli? De ce credeti ca i'a fost fatala?

Re: Lectia I - Istoria Transfigurarii - Rosalie Vivienne Alden - 16 Oct 2010

Am luat pergamentul si am inceput sa scriu incet. Speram sa nu gresesc nimic. :

1.Eu consider bineinteles ca Moticelli a adus o contributie foarte importanta Lumii Vrajitoresti. Datorita lui noi suntem acum aici si invatam Arta Transfigurarii. Desigur ca a fost o contributie buna,poate chiar foarte buna. Datorita descoperirii lui exista acum Transfigurarea,probabil una dintre cele mai importante lucruri pe care le poti realiza in Lumea Magiei. Cu siguranta toata lumea il admira si il considera dupa cum ati spus si dumneavoastra,un erou. Un erou care a facut inventii si a descoperit o mare arta.

2.Eu consider ca inspiratia pentru a scrie cele doua carti i-a venit odata cu fiecare vraja pe care o facea. Fiecare reusita pentru el insemna foarte mult,iar fiecare esec probabil pentru el semnifica dorinta de a mai incerca odata si inca odata pana va reusi. Consider ca si ambitia l-a ajutat foarte mult. Talentul,ambitia au fost importante pentru viata lui.

[Edit by Arwen] 60 de puncte pentru Ochi-de-Soim!

Re: Lectia I - Istoria Transfigurarii - Ema Snow - 16 Oct 2010

M-am aplecat peste pergament si mi-am notat repede intrebarile, dar cu grija, pentru a scrie citet:

● Ce puteti spune despre contributia pe care a adus'o Moticelli asupra lumii vrajitoresti? A fost buna sau nu? Argumentati!

Domnul Moticelli a adus cu siguranta o contributie enorma si buna lumii vrajitoresti. Moticelli a scos la inveala "poezia" din spatele lucrurilor. De-a lungul timpului, datorita Transfigurarii, vrajitorii au inteles mai bine structurile fizice si proprietatile ascunse de obiecte.

● Cum credeti ca i'a venit inspiratia sa scrie cele doua carti care l'au consemnat in Istoria Transfigurarii - "Arta transfigurarii" si "Manual pentru transfigurari"?

Este destul de greu de spus, deoarece inspiratia poate veni de oriunde. Totusi, consider ca domnul Moticelli a scris cele doua carti din dorinta de a face Transfigurarea mai cunoscuta si mai indragita. De asemenea, se poate spune ca a scris cele doua carti pentru a lamuri anumite aspecte, Transfigurarea fiind o materie complexa, si pentru a-i invata si pe altii aceasta arta a preschimbarii, pentru a-i ajuta sa patrunda in secretele ei.

● Ce vraja i'a adus moartea marelui vrajitor Bernardo Moticelli? De ce credeti ca i'a fost fatala?

Personal, presupun ca vraja care i-a adus sfarsitul domnului Moticelli a fost chiar cea cu care vroia sa transfigureze omul intr-o statuie de cupru. Cat despre motive, am doua presupuneri.
Prima este aceea ca vraja a ricosat cumva. Moartea putea fi datorata faptului ca vraja initiala nu era perfecta si favorabila.
A doua presupunere este ca putere imensa de concentrare a fost pur si simplu prea mare pentru un om atat de inaintat in varsta si pentru un creier "antrenat" precum al domnului Moticelli.

M-am ridicat si i-am dat doamnei profesoare pergamentul.

[Edit by Arwen] 90 de puncte pentru Ochi-de-Soim!

Re: Lectia I - Istoria Transfigurarii - Samantha Hawkins - 16 Oct 2010

Intradevar, Samantha chiar era fascinata de Transfigurare. Indeosebit de Animagi, dar oricum, nu er anici timpul si nici momentul sa se gandeasca al altceva, asa ca se apuca de scris:

Contributia adusa de Bernardo Moticelli este, cu siguranta, remarcabila. Descoperirea Transfigurarii a reprezentat un pas urias pentru comunitatea vrajitoreasca, desi a fost recunoscuta cu adevarat ca o ramura a magiei si o arta desavarsita, impusa in scoli, abia dupa tragica moarte a inventatorului. De la ramura principala a Transfigurarii s-au desprins si altele precum arta transformarii in animale: abilitatea de Animagus.

Astfel ca, odata cu Transfigurarea, vrajitorii au capatat o noua viziune , intelegand mai bine structura si descoperind noi proprietati ale lucrurilor din jur.

Cu siguranta ca in urma practicii indelungate. Cercetand indeaproape proprietatile lucrurilor si facand diferite teste de Transfigurare, a ajuns sa constientizeze proprietatile principale ale acestei ramuri ale magiei, si nu fara sacrificii: vrajile l-au slabit si a fost nevoie sa-si dedice viata cercetarilor, ignorand oarecum anumite lucruri esentiale in viata: familie, iubire.

Cartile ne vorbesc despre un ultim experiment, mult prea avansat si solicitant, ce i'ar fi curmat viata --transformarea omului in statuie de cupru-- . Eu sunt de parere ca nu numai datorita varstei inaintate si a gradului de dificultate al vrajii s-a produs aceasta intamplare, ci si din cauza oboselii si a stresului acumulate, dar si a celorlalte experimente cu consecinte daunatoare.

[Edit by Arwen] 100 de puncte pentru Ochi-de-Soim!

Re: Lectia I - Istoria Transfigurarii - Jessica F. Jersey - 16 Oct 2010

Mi-am adus mai aproape pergamentul si am inceput sa scriu:

Contributia adusa de Moticelli asupra lumii vrajitoresti a fost uimitoare. Practic, el a descoperit tainele Transfigurarii,el a descoperit cum poti deveni Animag,cum poti transforma lucruri mari in lucruri mici si invers. Daca nu ar fi fost Moticelli,aceasta materie grozava nu s-ar mai fi practicat in Lumea Vrajitorilor,si ar fi fost o pierdere incredibil de mare.

Aceasta "inspiratie" i-a venit, cu siguranta, din experienta acumulata de-alungul timpului.As putea spune ca Moticelli si-a dedicat viata acestor lucruri, cautand si gasind explicatii aproape imposibile,la care a reusit ,totusi, sa raspunda.Acest fapt este datorat,bineinteles,experientei sale.

Eu cred ca vraja care l-a omorat pe domnului Moticelli a fost aceea cu care vroia sa transforme omul intr-o statuie de cupru. Probabil , nu s-a mai putut concentra, sau pur si simplu se simtea epuziat. Insa aceasta greseala i-a fost fatala.

M-am ridicat si am lasat pergamentul pe catedra,astpand raspunsul doamnei profesoare.

[Edit by Arwen] 90 de puncte pentru Astropufi!

Re: Lectia I - Istoria Transfigurarii - Arwen Jade - 17 Oct 2010

Arwen corecta cele 4 teme in liniste.
"-Felicitari, domnisoarelor" spuse ea. "Se pare ca ati inteles ce am vrut sa predau ora asta. Casa Ochilor-de-Soim castiga 250 de puncte, iar Casa Astropufilor 90 de puncte! Mai astept si alte pergamente" continua ea, vioaie.

Re: Lectia I - Istoria Transfigurarii - Alice Morris - 17 Oct 2010

Dupa parerea mea, Moticelli a avut un rol crucial in magia cunoscuta azi, Tranfigurarea fiind una din ramurile de baza ale vrajitoriei. Daca Moticelli nu ar fi realizat ca lucrurile sunt prea simple pentru lumea magica in care traim, ar fi fost ca si cand fizicianul incuiat Newton nu ar fi descoperit gravitatia. Tranfigurarea are un rol de baza in lumea magica, in viata de zi cu zi.
Dupa primirea Ordinului lui Merlin clasa I, vrajitorul a realizat probabil ca trebuie sa'si imparta descoperirile cu restul lumii vrajitoresti, si a scris aceste doua carti, pe intelesul tuturor, iar Manualul pentru tranfigurari este scris intr'un mod indeajuns de accesibil incat sa fie folosit in scoli.
Moticelli a incercat tranfigurarea unui om intr'o statuie de cupru, vraja destul de grea si pentru un vrajitor puternic, si tanar, daramite pentru un batran slabit, de 110 ani. Dupa parerea mea, vraja i'a fost fatala fiindca era necesara o concentrare prea mare, iar batranul a cedat. Oricum, probabil a parasit aceasta lume cu constiinta impacata, fiindca a descoperit una din cele mai folositoare si utilizate ramuri ale magiei Happywide

[Edit by Arwen] 100 de puncte pentru Astropufi

Re: Lectia I - Istoria Transfigurarii - Rosalie Vivienne Alden - 17 Oct 2010

Ma uitam cu atentie la cei care scriau,nu vroiam sa ii deranjez .Apoi m-am uitat cu atentie la domnisoara profesoara si am intrebat-o:
-Doamna profesoara. As dori sa va intreb ceva daca se poate.
Mi-a acordat ocazia sa vorbesc asa ca am intrebat-o:
-Sunt curioasa,bineinteles,daca pot sti...Exista,adica ma refer,se stie daca dupa domnul Moticelli cineva a facut ceva tot atat de semnificativ pentru Transfigurare?
Asteptam ca doamna profesoara sa imi raspunda. Speram ca sa nu fi pus o intrebare stupida,dar eram atat de interesata. Mi se parea foarte fascinanta povestea lui Moticelli.

Re: Lectia I - Istoria Transfigurarii - Arwen Jade - 18 Oct 2010

Arwen arunca o privire peste tema domnisoarei Morris, dupa care citi cu atentie raspunsurile.
"-O tema foarte buna! Una din cele mai complete pe care le'am primit pana acum" spuse ea, zambind.
O mana se ivi din multime, iar profesoara ii facu semn sa vorbeasca. Asculta intrebarea, dupa care spuse:
"-Bineinteles, dupa Moticelli au fost si alti vrajitori foarte cunoscuti pentru realizarile lor in domeniul Transfigurarii dar nu vom vorbi despre asta la aceasta lectie" raspunse ea, zambind.

Re: Lectia I - Istoria Transfigurarii - Helena Daphne Rose - 19 Oct 2010

Temã

Moticelli a avut o contributie destul de buna in lumea Vrajitorilor, dat fiind ca a inventat Transfigurarea, ramura importanta a magiei practicata zi de zi, fiindu-ne folositoare in diverse si neasteptate situatii. Desi unii critici filozofi spun ca el doar a "inflorit" Farmecele, dar aceasta disputa a fost incheiata si discutata intens in anul 1986, la Palermo. Concluzia a fost ca Moticelli a participat si ajutat foarte mult la dezvoltarea lumii Magiei, facand-o mai diversificata si mai complexa, fapt pentru care multi vrajitori i-au facut onoruri/statui.

Parerea mea e ca odata ce ai o minte de geniu si inventezi ceva spectaculos pentru Magie, si mai ales esti foarte pasionat de acel lucru, poti scrie si o mie de carti pe tema asta. Probabil ca l-a inspirat respectul lui pentru magia, felul lui credincios pentru viata lui si a Vrajitorilor si necesitatea lui de a-i informa pe ceilalti si urmatoarele generatii, toate, pentru pacea lui sufleteasca.

Cred ca pe acea vreme, vraja Abracadabra/Avada Kedavra nu era cunoscuta de multi vrajitori, care nu duceau decat un trai linistit si o viata simpla si modesta intr-un conac micut, poate doar de oameni de partea Intunericului si urmasi ai lui Salazar Slytherin, deci acest blestem se eleimina din prima de pe lista; cu toate ca au fost facuti ani de cercetare pentru aceasta vraja periculoasa, care a devenit oficiala doar in anul 1800.
O alta presupunere de-ar mea ar mai fii faptul ca nu a murit din cauza unei vraji, ci a unui blestem stravechi, pe care nu multi il stiu, dar despre care se poate gasi cateva notiuni in cartea Istoria blestemelor stravechi. Despre acesta se spune ca odata aplicat omului respectiv, vrajitorul duce o viata frumoasa/celebra, in care devine cunoscut si important, dar in punctul culminant, de mare faima, acesta automat moare, din cauza unor promisiuni facute inconstient. (?)

Helena Daphne Rose

[Edit by Arwen] 100 de puncte pentru Cercetasi