Darkmark RPG Forum
Never again - Printable Version

+- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro)
+-- Forum: Hogwarts (https://www.darkmark.ro/f-hogwarts)
+--- Forum: Oglinda lui Erised (https://www.darkmark.ro/f-oglinda-lui-erised)
+--- Thread: Never again (/t-never-again)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

RE: Never again - Ema Snow - 29 Jul 2011

Ema rase drept raspuns.
" - Da. Si tinand cont de alte peripetii, ar trebui sa fie al naibii de ciudat. Si intr-un fel este! Nu am vorbit vreodata despre fleacuri, dar e ca si cum te-as cunoaste de-o viata" medita ea, cu zambetul pe buze. " Dar da, si mie imi face placere. E teribil de relaxant"
Spunand acestea, se intinse, lasandu-si umerii sa se afunde in materialul moale al fotoliului. Isi relaxa orice muschi, intinzandu-si picioarele si lasandu-si bratele sa atarne fara vlaga pe langa corp. Simti mici furnicaturi cand o facu, dar ii placea senzatia. Era ca si cum nu se mai relaxase de zile intregi, stand incovoiata sub carti si lectii, sub pergamente cu diferite rapoarte. Cand auzeai despre o persoana ca e Sef de Casa, te asteptai sa vezi pe cineva ce merge cu spatele drept si fruntea sus, o privire fixa si sfidatoare si un aer impunator. Ema era departe de aceasta descriere. Intotdeauna privea chipurile elevilor pe langa care trecea si niciodata nu isi tinea capul sus. Ii intrase in obicei si nu mai scapa de el. Chiar daca se concentra un minut sa stea dreapta, de indata ce uita, spatele isi relua pozitia initiala.

RE: Never again - Rosalie Vivienne Alden - 29 Jul 2011

Da, Ema avea dreptate. Totul era de parca se cunosteau de o viata intreaga. Si nu era departe de adevar, avand in vedere ca inca din anul I erau in Expresul de Hogwarts in acelasi compartiment razand sau plangand de emotii. Acum ca isi amintea toate aceste intamplari ii venea din nou sa planga, dar se abtinuse pe moment gandindu-se ca avea destul timp si pentru asa ceva. Pur si simplu stia ca nu era momentul. Erau ca doua surori fiindca trecusera prin multe impreuna, bune si rele, dar trebuiau sa recunoasca faptul ca de cele mai multe ori fusesera rele. Chicotise la acest gand si amintindu-si de 'el ' , dar apoi scuturase scurt si concis din cap preferand sa evite cat mai mult timp o discutie despre 'el'.
Observand-o pe Soimeanca facandu-se comoda ii urmase si ea exemplul,apoi murmurase intr-o soapta abia auzita:
"Ah, ma simt mult mai bine acum. Imi face placere sa povestesc cu tine!"

" - Ce pot spune?" chicoti Ema. " Sunt o adevarata oaza si o comoara la casa omului"
Rareori facea Soimeanca astfel de glume, dandu-se in spectacol. Dar stia ca nu avea sa fie considerata o ciudata; cel putin, nu acum.
Privirea ii ramase iar pe petele de lumina jucause. Zambi strenareste si isi lua bagheta agatata de cureaua blugilor, indreptand-o spre ele.
" - Astyrung seo ácolitus" murmura ea bland, miscand varful baghetei.
Luminile se agitara o clipa si se concentrara pe perete. Incepeau sa reprezinte diverse desene, in functie de miscarile baghetei Emei.
Era in culmea incantarii cand folosea o vraja din vechile legende. Gasise, intr-o 'excursie' nocturna intr-un colt nestiut al Bibliotecii, o carte pentru traduceri. Descoperise vraji simplu de utilizat. Trebuia doar sa dai o comanda in veche engleza. In cazul de fata, spusese "misca lumina", iar restul devenise floare la ureche.

Nu putuse sa ignore ceea ce tocmai facuse Ema: un joc de lumini impresionant care desi parea ciudat o calma. De obicei cand era un exces de lumina incepea sa se agite si sa nu se mai simta in largul sau, dar .. ei bine: de aceasta data nu era asa. Urmarise chicotind cum luminile se jucau intruna plimbandu-se de pe un perete pe altul. In aceasta incapere fusese nevoie de putina voiosie. Singurul element impunator era oglinda lui Erised care acum era acoperita. Mda: acoperita! Abia acum sesizase. Incepuse sa rada dandu-si seama ca Ema reactionase asa. Probabil ca si ea se saturase de acea oglinda ridicola.
"Tu ai facut-o , nu? , intrebase ea razand si aratand catre oglinda din mijlocul incaperii. Se simtise extrem de usurata asa.

Ema zambi precum un copil dupa ce marturiseste o boacana.
" - Cam asa ceva... Nu vreau sa-mi dea de gandit noaptea. Intotdeauna face asta"
Fusesera zile - si inca foarte multe - cand ii multumise Domnului pentru o astfel de Oglinda. Asta pana cand ii aratase cea mai ciudata chestie. O sala inalta, decorata, si un majordom ce o atinsese pe umar. Nici macar nu stia ca asta isi dorea cel mai mult in acel moment! Nu voise niciodata un servitor! Abia suporta ideea ca altii gateau pentru ea la Hogwarts. Un astfel de serviciu oferit de o persoana ar fi facut-o sa se simta inutila sau bolnava; cu un handicap fizic sau mental - cel mai probabil fizic, nu prea avea cum mental.
Arunca o privire dominanta spre Oglinda lui Erised si isi scoase limba. Reactiona copilaros, prosteste, dar nu-i pasa. Macar asa se asigura ca nu avea sa-si piarda mintile intr-o zi, cedand in fata grijilor si a misterelor.

Acum isi amintise de o intamplare mult prea dureroasa pentru ea. La foarte putin timp dupa ce murise Jake, oglinda i-l aratase pe el aducandu-i un trandafir rosu la prima intalnire. De fapt asta fusese ca o amintire, dar nu era adevarat ca in acea clipa asta isi dorea cel mai mult. Sau poate inconstientul sau asta voia de fapt, insa .. fusese mult prea trista in acea clipa. Practic toata viata sa ii fusese furata si readusa doar pentru o secunda. Scuturase din cap si isi deschise ochii observand comportamentul Emei si incepuse sa rada. Nu se asteptase sa reactioneze asa. De fapt niciodata nu o vazuse reactionand asa!
"Ei ? Vezi ? Intr-adevar am omis multe. Nu stiam ca poti reactiona asa. Hm , nu am mai observat asa ceva in afara de clipa in care te-am invatat se presupune sa mergi pe tocuri inainte de bal!" Incepuse sa rada cu pofta amintindu-si cu drag de acea perioada.

Gura Emei se deschise in timp ce mandibula ii aluneca inconstient in jos. Ii lua ceva timp ca sa o inchida, nevrand sa fie nepoliticoasa. Murmura un mic si strangulat 'la naiba' si isi acoperi fata cu mainile.
" - A fost groaznic!" spuse Soimeanca dupa o vreme, dar incepuse sa rada.
Si acum isi mai imagina cat de chinuitoare fusese acea noapte. Nu neaparat din punct de vedere fizic - sa mergi pe tocuri nu era pana la urma o mare scofala - dar subiectul o macinase indelung. Isi amintea cu exactitate ca in acea noapte, la cumpana dintre ani, purtase balerini. Oricine o intreba, Ema dadea vina pe faptul ca trebuia sa cante la pian si ca nu putea apasa pedala la timp daca poarta tocuri. Minciuni! Gandul amenintator ii fusese prins si in poza din ziar. Era ca si cum ar fi vazut o stafie! Ema inca mai tinea pagina in noptiera din Turn.
Si totusi, acum putea merge destul de lejer si gratios pe tocuri, iar Rosalie isi merita din plin felicitarile si multumirile! Soimeanca prefera sa ramana la adidasi si sandale mai sport numai ca sa nu piarda viteza.

Mai avea putin si se prapadise de ras observandu-i chipul de acum foarte asemanator cu cel de atunci. Pur si simplu se oripilase cand Rosalie ii adusese o pereche de pantofi negri cu toc ..ei bine, extrem de inalti! Chicotise intruna,dar apoi se abtinuse nevrand sa isi supere amica. Cine stie? Poate credea ca isi batea joc de ea. Apoi scuturase convinsa din cap stiind ca nu ar gandi niciodata,dar niciodata asa ceva despre ea. Unul dintre lucrurile bune care tineau de prietenia lor era ca aveau una incredere in cealalta si erau sincere. Cel putin asa credea ea. Hm, asa si era .. nu-i asa?
"Nu a fost asa de groaznic pana la urma. In seara aceea ai cantat minunat si desi ai iesit cam ..hm,ciudat in poza s-au scris doar lucruri frumoase despre felul tau de a canta!" , murmurase fosta Soimeanca cu un zambet laaarg pe buze.

" - Mmm" murmura Ema cu o incruntatura lejera. " Inca ma minunez cum de nu mi-am rupt gatul!"
Rase cu pofta, incat uita de bagheta din mana. Lumina se revarsa pe toata suprafata peretilor, iar Ema tresari.
" - A... Stingerea... Nu, nu, Vechea Religie, Vechea Religie... A! Ic i oncierre seo ácolitus"
Nu se intampla nimic. Lumina parea si mai incapatanata. Poate iar gresise verbul.
" - Ende"
Lumina se aseza cuminte la baza ferestrei, jucandu-se firav, intr-un mod natural. Totul reveni la normal, iar Soimeanca rasufla usurata. Poate putin cam prea usurata, caci scurtul vant ii ridica cateva fire din breton. Chicoti.
" - Imi cer scuze pentru mai devreme. Inca mai am probleme cu articularea si conjugarea. Ok, probleme mari, recunosc"

Rase din nou. Pentru prima data dupa atat de mult timp in care fusese mai mereu serioasa rase cu pofta stiind ca avea tot timpul din lume sa faca asta. Era destul de tarziu si spera ca nimeni nu s-ar fi gandit macar sa le caute pe niciuna dintre ele. Rasuflase usurata cand isi amintise ca practic la aceasta ora toata lumea ar fi trebuit sa doarma. Inclusiv ele .. dar ce le pasa? Lor le placeau escapadele nocturne si desi erau in castel tot se putea numi asa avand in vedere ca nu erau in dormitoare dormind duse. Chicotise la acest gand si isi imaginase cum ar fi fost sa fi fugit asa din camera sa cand era prin anul I.
"Ei .. ai avut noroc atunci .. nu ti-ai rupt gatul. Si acum macar stii sa mergi pe tocuri. Si eu stiu si uneori imi place, dar de obicei prefer balerinii. Ador acel tip de pantofi. Sau o pereche de bascheti .. nu as da-o pentru nimic in lume! Sincer ..? Doar pentru niste balerini negri cu rosu.
Pufnise in ras.