![]() |
~ Wingardium Leviosa ~ - Printable Version +- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro) +-- Forum: Hogwarts (https://www.darkmark.ro/f-hogwarts) +--- Forum: Orele de Curs (https://www.darkmark.ro/f-orele-de-curs) +---- Forum: Farmece (https://www.darkmark.ro/f-farmece) +----- Forum: Arhiva (https://www.darkmark.ro/f-arhiva--67) +----- Thread: ~ Wingardium Leviosa ~ (/t-wingardium-leviosa) |
Re: ~ Wingardium Leviosa ~ - Rosalie Vivienne Alden - 12 Oct 2010 Am luat pergamentul si am inceput sa scriu cu pana usor,fara sa apas: " Wingardium Levoisa mie mi se pare o vraja foarte importanta,de aceea banuiesc ca ne-ati si predat-o din primele zile. Este o vraja dintre cele mai simple din lumea Magiei. De asemenea este foarte utilizata atat de elevi,cat si de Vrajitorii Adulti. Consider ca este o vraja indispensabila deoarece cand nu poti ajunge la ceva,sau cand doresti sa dai ceva cuiva,aceasta vraja poate fi foarte folositoare. Eu o folosesc destul de des,atat cand este nevoie,dar probabil si cand nu este neaparat. Astfel mai fac exersari!" Am terminat de scris apoi am inmanat pergamentul doamnei profesoare. Speram ca am scris destul de bine. Eu mi-am zis doar parerea personala... Re: ~ Wingardium Leviosa ~ - Helena Daphne Rose - 12 Oct 2010 Cercetasa zambi. Stia ca o vazuse profesoara si probabil si alti colegi care erau plictisiti (bad for them) si n-aveau ce face. Ofta zambind si inchise manualul. Tema, tema, tema si una care trebuia sa fie usoara pe deasupra, nu detaliata, ci descrisa ca de un vrajitor comun. Si cum sa se exprime Helena fara termeni stiintifici si etc.? Eh, fii serioasa.. isi spuse fata in gand si lua hotarata pana ca sa-si noteze pe pergament: Wingardium Leviosa
Este vraja de levitatie si totodata cel mai usor farmec care este practic zilnic de vrajitori din toata lumea. Mai intai invatat in primii ani de scoala de magie, Wingardium Leviosa poate fii pusa in aplicare si in anii mai mari, la lectia Vrajile Nonverbale datorita nivelului usor al vrajii. Miscarea este destul de simpla, fiind doar o rotire si sficuire usoara a baghetei si incantatia spusa clar. Insa trebuie mentionat faptul ca vraja devine destul de dificila atunci cand trebuie sa o utilizezi asupra unui obiect mai mare (ex: catedra, masina Incuiata,etc) si necesita un nivel de concentratie mare. Este foarte folositoare, utila in viata de zi cu zi, atat in societate, cat si la scoala/serviciu. Vrajitorul care a inventat vraja se numeste Albert Lovendal. Spera ca a fost destul de clara, fara sa foloseasca termeni greoi, asa cum ceruse profesoara si ca era o tema buna. Inmana pergamentul profesoarei si asezandu-se din noua in banca, recapitulandu-si in minte ceea ce scrise si ce nu scrise, ca de obicei. Re: ~ Wingardium Leviosa ~ - Iseult Cromwell - 12 Oct 2010 BUFFF....Toate cartile, pergamentele...orice..pe jos.:| "Minunat.."am marait, inainte de a-i inmana profesoarei tema. Cand mana-mi o atinse pe a ei, am tresarit. OF...Cam nervoasa azi. Dupa care am lasat sa imi scape un oftat. "E groaznica..nu o cititi..Adica..Ce spun? o.O Cititi-o. Sau nu..Sau." Profesoara se intoarse, chiar daca nu vroiam sa ma fac auzita. Too bad for me..:-s And for her(vorba Helenei, again=)) ). Mi-am muscat buza inferioara. Probabil aparuse si o migrena...Caci o simteam intr-un colt, ascunsa, din creier..Fierband. Usor, usor. Am dat-o in bara... Re: ~ Wingardium Leviosa ~ - Bella Emily Rose - 13 Oct 2010 " - As dori sa va felicit pe toate trei . Fiecare tema este buna , dar trebuie sa recunosc ca o apreciez in special pe cea a domnisoarei Rose . Oricum pentru fiecare tema corecta ve'ti primi 100 de puncte pentru Casa voastra . Acum as dori sa fac un anunt .
Mai aveti 5 zile la dispozitie pentru efectuarea temei . Acum , cei care si'au terminat tema as dori sa mai exerseze putin vraja si sa imi spuna ce vraja si'ar dori sa facem in continuare . As dori sa comunicam cat mai mult si mi'ar placea ca si parerea voastra sa conteze . " Re: ~ Wingardium Leviosa ~ - Ema Snow - 13 Oct 2010 "Hm... " m-am gandit. "Ar fi bine daca am face ceva asemanator... Am intelege diferentele dintre vraji si "rolurile" lor". Cautand cateva clipe prin minte, mi-am amintit de o vraja pe care o incercasem mai demult, dar care nu imi reusise. Am ridicat capul si m-am uitat la doamnaprofesoara, apoi am ridicat mana. Dupa ce am primit aprobarea, am spus: - Doamna profesoara, daca nu va suparati, sunt de parere ca ar trebui sa facem vraja Accio, fiind asemanatoare cu Wingardium Leviosa. Si de asemenea, am continuat amintindu-mi, ar fi dragut safacem si vraja Alohomora. M-am asezat jos, asteptand curioasa si alte pareri. Re: ~ Wingardium Leviosa ~ - Bella Emily Rose - 13 Oct 2010 " - Felicitari pentru raspunsul tau , domnisoara Snow . Apreciez ca incerci sa fi cat mai activa . Vraja " Accio " intr'adevar am spus ca o vom studia mai devreme , dar nu chiar acum . Cred ca vom ramane la vraja Alohomora .
Mai astept si alte pareri , din partea colegilor tai . " Re: ~ Wingardium Leviosa ~ - Desiree Rose Goth - 13 Oct 2010 Tema-Wingardium Leviosa
Wingardium Leviosa (denumita si Farmecul de Levitatie) a fost clasata in anul 326 i. Hr., la cativa ani dupa descoperirea sa, drept un "farmec inofensiv".Este,impreuna cu Vraja de Chemare, una din cele mai utile si folosite farmece.Se studiaza in anul I. Este o vraja ce misca usor obiectele odata spusa incantatia.Numai lucrurile din raza vizuala a vrajitorului respectiv sunt afectate, asta fiind principala deosebire de vraja Accio. Vraja consta in o sficuire usoara a baghetei si incantatia rostita corect. Cuvantul din incantatie este construit folosind doua cuvinte din latina ("Levis"=lumina , "Arduus"=inalt) si unul din engleza ("Wing"-a zbura). Re: ~ Wingardium Leviosa ~ - Iseult Cromwell - 13 Oct 2010 O vraja?...Hm. Nu stiam ce sa raspund. Ceva simplu, dar totusi...Si care sa starneasca atentia elevilor. In acel moment mai multe idei imi navalira in minte. Am ridicat mana. Probabil trebuia sa astept acceptul profesoarei, insa nerabdarea m-a facut sa raspund direct.. "Poate..Ar merge vraja Aparecium?... Este simpla, si foarte utila." I-am privit cu atentie chipul. Ah. Nu imi spunea nimic. 'Binenteles, tuto. Este un om matur, stie cum sa isi stapaneasca sentimentele... Si sa le mascheze..' Am pufnit, usor amuzata. Deja incepeam sa vorbesc cu mine insami. Si am asteptat.. Re: ~ Wingardium Leviosa ~ - Bella Emily Rose - 14 Oct 2010 Am chicotit putin , vazand'o pe Iseult cum se framanta in banca .
" - Mda , domnisoara Cromwell . Intr'adevar si Aparecium este o vraja destul de buna , si nu este complicata . O idee buna . 10 puncte pentru Viperini . " OOC : As dori sa va informez ca in total trebuie sa primesc 18 teme , iar pana acum nu am primit decat 8 . M'am gandit sa schimb termenul limita . Astept ca pana sambata seara sa primesc toate temele , altfel voi fi nevoita sa scad 10 puncte de la fiecare elev care nu si'a facut tema. Re: ~ Wingardium Leviosa ~ - Katya Sokorov - 15 Oct 2010 Sophie lua pana si incepu sa scrie, apasand usor pe aceasta. Quote:Wingardium Leviosa Rula pergamentul si i-l intinse profesoarei. |