Darkmark RPG Forum
Peripeţii la Hogwarts - Printable Version

+- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro)
+-- Forum: Coltul Creativ (https://www.darkmark.ro/f-coltul-creativ)
+--- Forum: Writers' Hangout (https://www.darkmark.ro/f-writers-hangout)
+--- Thread: Peripeţii la Hogwarts (/t-peripe%C5%A3ii-la-hogwarts)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Re: Peripeþii la Hogwarts - Desiree Rose Goth - 18 Apr 2010

Mersi ca ai pus capitolul
E superb

Re: Peripeþii la Hogwarts - Bella Emily Rose - 19 Apr 2010

Alice
Ma bucur ca ai pus nextul
Sper sa poti scrie in curand si capitolul urmator

Re: Peripeþii la Hogwarts - Bell Evans - 19 Apr 2010

n-ai pt ce sa'mi multumesti, te'am ajutat cu mare placere
foarte tare continuarea

Re: Peripeþii la Hogwarts - Skynet Barklord - 22 Apr 2010

Chiar daca e scurt, e foarte interesant.
Sper sa scrii nextul curand

Re: Peripeþii la Hogwarts - Alice Morris - 30 Apr 2010

iertaþima ca va fac sa asteptati nextul dar mai am putin pana il termin acum as vrea sa va cer ajutorul: ce nume sai dau bufnitei lui Albus (e un el bufnita)?

Re: Peripeþii la Hogwarts - Bell Evans - 30 Apr 2010

Otis?
sau Ollie?

Re: Peripeþii la Hogwarts - Anaella L. Hathway - 30 Apr 2010

Am terminat de citit si tot ce pot sa zic e ca este suuuper imi place modul tau de a scrie!

NEXT

Re: Peripeþii la Hogwarts - Alice Morris - 06 May 2010

Capitolul VII
Orele de curs

Ora de Ierbologie se þinea ca de obicei afarã. Alice ºi Albus se îndreptarã spre sere unde elevi de la Viperini erau adunaþi tot pentru a participa la orã. Dupã câteva minute de aºteptare, de pe uºile de stejar ieºi Neville care se îndrepta voios cãtre grupul de copii.
-Bunã dimineaþa! zise acesta oprind zumzetul discuþiilor. Bun venit la prima voastrã orã de Ierbologie. Pentru cei care nu mã cunosc, mã numesc Neville Longbottom, sunt ºeful casei Cercetaºilor, ºi cum v-aþi dat deja seama, profesorul vostru de acum încolo. Hai mai bine sã ne îndreptãm cãtre sere.
Grupul de copii îl urmarã pe Neville pânã în sera trei ºi se aºezarã în jurul mesei de lucru. Alice ºi Albus se aºezarã cât mai aproape de Neville cu putinþã. Ora decurse bine. Neville explicã de ce trebuie studiatã Ierbologia ºi care sunt plantele de care bine sã te fereºti. Vorbi ºi despre mãtrãgunã iar Alice aduse cincisprezece puncte Cercetaºilor când spuse efectele acesteia. Îþi puteai da seama cã Neville era foarte pregãtit în ale Ierbologiei ºi Alice ºtia ºi de ce.
Dupã Ierbologie urma ora de poþiuni. Alice ºi Albus se îndreptarã cãtre clasa de la etajul doi unde se þineau acum lecþiile. Ora fu foarte diferitã faþã de orele lui Harry, iar profesorul Nathaniel Stroud, ºeful casei Viperinilor, era un profesor foarte bun ºi era complet diferit faþã de Plesnealã sau Slughorn. Câteva minute le vorbi elevilor despre cum se utilizeazã instrumentele din clasã iar apoi aceºtia trebuiau sã facã o poþiune contra-abceselor. Poþiunea i se pãru simplã lui Alice ºi fu surprinsã cã Albus reuºi sã o facã la fel de bine ca ºi ea. Se pãru cã Albus nu îl moºtenise pe tatãl sãu la acest capitol. Ca temã, trebuiau sã facã un referat despre utilizãrile poþiunii contra-abciselor.
Urma ora de Apãrare contra magiei negre, iar Alice era foarte entuziasmatã. Urma sã-l vadã pe tatãl ei la catedrã ºi îºi dorea sã fie o elevã model. Clasa era la etajul cinci iar în dreptul uºii erau strânºi ca ºi la celelalte ore, Cercetaºi ºi Viperini din anul I.
Dl. Morris deschise uºa ºi îi pofti pe copii înãuntru. Alice ºi Albus se aºezarã în primele bãnci, în faþa catedrei. Clasa era o camerã încãpãtoare, cu tavanul înalt ºi ferestre mari care lãsau lumina sã între. În colþul din dreapta, o micã scarã ducea cãtre o uºã. Alice bãnui cã acela trebuie sã fie biroul tatãlui ei.
-Bun venit la prima voastrã orã de Apãrare contra magiei negre! Eu sunt Alan Morris ºi o sã fiu profesorul vostru. Acum, v-aº ruga sã deschideþi cãrþile la pagina nouã, la lecþia "Dezarmarea". Dupã cum spune ºi titlul, aceastã vrajã va fi folositã pentru a vã dezarma adversarul, adicã a îl lãsa fara baghetã. Pentru început, ºtie cineva incantaþia vrãjii?
Câþiva copii ridicaserã mâinile. Printre ei se afla desigur ºi Alice.
-Se pare cã, unii dintre voi sunt iniþiaþi în ale magiei. Sã vedem...zi-mi te rog numele tãu ºi vraja, zise acesta cãtre un bãiat brunet, cu ochii albaºtri din ultimul rând.
-Paul Eckman, domnule. Vraja este "Expelliarmus", rosti acesta puþin nesigur.
-Corect, felicitãri! Cinci puncte pentru Cercetaºi. Acum, aº vrea sã vã aud pe toþi pronunþând "Expelliarmus", zise dl Morris pronunþând vraja clar.
-"Expelliarmus"! pronunþarã copiii în cor.
-Foarte bine! zise dl Morris cu un zâmbet pe buze. Acum, va trebui sã exersãm miºcarea baghetei. Trebuie sã faceþi un cerc cu încheietura, în sensul acelor de ceas. Plecaþi din dreptul orei doisprezece, ºi când ajunge-þi de unde aþi plecat, miºcaþi bagheta de sus în jos, tãind în douã cercul, adãugã acesta exemplificând miºcarea. Aþi înþeles? Atunci sã exersãm.
Toþi copiii îºi luarã baghetele ºi fãcurã ce le zise profesorul. Alice se descurca foarte bine ºi se bucura sã vadã cât de bine îi stã tatãlui ei ca ºi profesor.
-Daþi-mi voie sã vã felicit! exclamã dl Morris. Ridicaþi-vã ca sã exersãm practic.
Copiii se ridicaserã din bãnci. Cu o miºcare de baghetã, toate bãncile se dãdurã lângã pereþi pentru a face loc unui spaþiu mare, unde elevii se puteau dezarma unii pe alþii în voie.
-Avem voluntari? Mâna lui Alice zburã efectiv în aer la auzul acestor cuvinte. Bine, haide Alice, ºi, hai sã spunem, Albus.
Cei doi se aºezaserã de o parte ºi de alta a camerei, cu baghetele pregãtite.
-Când eºti gata..., zise dl Morris privind cãtre Alice. Aceasta era emoþionatã, neºtiind dacã vraja îi va reuºi sau nu.
-Expelliarmus! rosti ea în timp ce cu încheiatura fãcu miºcarea specificã. Bagheta lui Albus zburã prin aer ºi se opri la picioarele ei.
-Bravo! exclamã dl Morris. Albus, rândul tãu.
Alice îi înapoie bagheta lui Albus ºi se întoarse la locul ei. Îi þinea pumnii lui Albus pentru cã ºi el era la fel de emoþionat ca ºi ea. Ridicã bagheta ºi zise:
-Expelliarmus! Bagheta lui Alice zburã prin aer cãtre catedrã iar dl Morris o prinse.
-Bravo! Zece puncte Cercetaºilor. Aþi vãzut cum ar trebui executatã vraja. Grupaþi-vã câte doi ºi dezarmaþi-vã pe rând.
Fraþii Avery erau cel mai aproape de uºã. Lângã ei, exersau vraja Paul Eckman ºi Blaise Finley. Urmãtoarea pereche era formatã din Scorpius ºi Kathelin. Din câte vãzu Alice, se descurcau destul de bine cu vrãjile, dar nu îi simpatiza pe niciunul dintre ei.
Rachell Benett, de la Cercetaºi încerca sã o dezarmeze pe partenera ei Madison Taylor, de la Viperini, dar fãrã niciun rezultat. Alice ºi Albus se dezarmarã reciproc de încã câteva ori în restul celor douãzeci de minute rãmase din orã. Dl Morris se plimbã printre elevi ºi îi corecta sau le dãdea sugestii celor care aveau nevoie.
-Asta a fost tot pentru azi! Majoritatea v-aþi descurcat foarte bine ºi veþi primi câte cinci puncte pentru casa voastrã. La revedere!
Alice îºi luã ghiozdanul ºi ieºi pe uºã împreunã cu Albus. În timp ce urcau scãrile cãtre turnul Cercetaºilor, exclamã:
-Ce bun e tata ca ºi profesor! Nu-mi vine sã cred. Tu ce pãrere ai?
-E chiar foarte de treabã! rãspunse Albus zâmbind. ªi tu te pricepi la vrãji! Mi-ai prins bagheta ultima datã când m-ai dezarmat. Eu aproape þi-am aruncat bagheta pe geam!
-Pãi, asta pentru cã e o vrajã simplã, zise Alice râzând. ªi pentru cã tu nu te concentrezi destul.
-Totuºi, mã pricep destul de bine faþã de alþii. Festina lente!
Cei doi intrarã prin gaura din tablou ºi se aºezarã la masã. Alice luã o bucatã de pergament ºi înmuie o panã în cernealã. Acelaºi lucru îl fãcu ºi Albus.

Dragã mamã,

Îmi pare rãu cã nu þi-am trimis scrisoarea asearã, dar nu am avut timp. Hogwarts-ul e foarte diferit faþã de cum mi l-am imaginat eu dar este extraordinar. Am avut deja primele ore, printre care ºi o orã cu tata. E un profesor foarte bun!
Deja m-am împrietenit cu cineva ºi nu o sã crezi cu cine: cu fiul lui Harry Potter, Albus. E foarte simpatic ºi ne înþelegem bine.
Am fost sortatã la Cercetaºi în caz cã te întrebi.
Ar trebui sã mai ºtii cã m-am certat cu Kathelin în tren, ºi ea acum e la Viperini dar nu mai suntem prietene.
Ar trebui sã închei pentru cã mai dureazã pânã o sã o trimit pe Abigail cu scrisoarea ºi apoi aº vrea sã mã duc la masã.

Cu drag,
Alice.

Alice puse pana înapoi în cãlimarã ºi roti scrisoarea. Albus terminase deja ºi o aºtepta. Împreunã se îndreptaserã cãtre turnul bufniþelor. Bufniþele din turn aparþineau atât ºcolii cât ºi altor elevi. Alice o strigã pe Abigail ºi bufniþã albã zburã pe umãrul ei. Era urmatã de o bufniþã extrem de frumoasã, cafenie, ºi cu ochii de culoare neagrã, care se aºezã pe umãrul stâng a lui Albus.
-Alice, þi-l prezint pe Edwin, bufniþa mea.
-E foarte frumoasã! Eu þi-o prezint pe Abigail, primitã cadou de ziua mea.
-ªi tata a avut o bufniþã albã când era la ºcoalã, zise Albus uimit de frumuseþea lui Abigail.
-Da, ºtiu. În fine. Abigail, trebuie sã-i duci scrisoarea asta mamei, ai înþeles? zise Alice legându-i bufniþei un sul de pergament de picior.
-Ai mai trimis scrisori cu ea? întrebã Albus în timp ce lega scrisoarea sa de piciorul lui Edwin.
-Da, tata a trimis câteva scrisori ca sã fie sigur cã Abigail se va descurca.
-ªi tata a fãcut la fel cu Edwin!
Se duserã la fereastra turnului ºi bufniþele îºi luaserã zborul. Coborârã pânã în sala mare unde cele patru mese erau pline de copii care luau masa de prânz. Alice ºi Albus fãcurã la fel iar dupã douãzeci de minute se ridicarã pentru a se îndrepta spre clasa în care se þinea ora de Farmece.
Clasa se afla la etajul trei. Dna profesoarã îi lãsã pe copii sã intre dupã câteva minute de aºteptare. Clasa era mare, cu tavanul înalt ºi bine luminatã de cele trei ferstre cu vedere spre terenul de vâjthaþ, iar Alice ºi Albus se aºezarã din nou în prima bancã. Profesoara era o femeie slabã, de staturã medie, cu pãrul roºcat ºi ochii verzi.
-Bunã ziua copii! Numele meu este Elion Malard, sunt ºefa de casã a Ochilor-de-ªoim, iar de acum înainte, profesoara voastrã de Farmece. Vraja pe care o vom învãþa astãzi face parte dintru-o mare familie a magiei, ºi anume levitaþia. Vã rog sã vã deschideþi cãrþile la prima lecþie ºi sã citiþi.
Dupã câteva minute în care Alice ºi restul elevilor citirã lecþia, dna Malard li se adresã din nou:
-Acum, o sã vã învãþ miºcarea corectã a baghetei. Aceasta reprezintã o rotirre, o ºficuire ºi încã o rotire. Cam aºa, adãugã aceasta exemplificând miºcarea baghetei. Aº vrea sã vã vãd ºi pe voi!
Alice îºi luã bagheta ºi fãcu miºcarea arãtatã de dna Malard. La fel fãcurã ºi restul copiilor din clasã.
-Foarte bine! îi felicitã dna Malard. Incantaþia este "Wingardium Leviosa". Trebuie sã fiþi foarte atenþi când o pronunþaþi. Un vrãjitor a spus "f" în loc de "s" ºi s-a trezit la podea cu un bour pe piept. Acum aº vrea sã vã aud pe toþi, zicând clar vraja.
-Wingardium Leviosa! ziserã elevii în cor.
-Destul de bine! spuse dna Malard. Când executaþi vraja, va trebui sã vã concentraþi. Acum, uitaþi-vã la pana pe care o aveþi în faþã ºi încercaþi vraja.
Alice privi spre pana albã care era pe bancã.
-Tu prima!ºopti Albus.
-Nu, eu am fost prima ora trecutã. Acum e rândul tãu!
-Bine, dacã vrei tu. Wingardium Leviosa! zise acesta miºcând bagheta conform instrucþiunilor. Pana se ridicã în aer ºi pluti pentru câteva momente.
-Felicitãri, dle Potter!îl lãudã dna Malard pe albus. Vreau sã vã vãd ºi pe ceilalþi reuºind.
-Bravo! adãugã ºi Alice. Rândul meu acum. Wingardium Leviosa! Pana ei începu sã pluteascã, urmând miºcãrile fãcute de bagheta lui Alice. Zburã la un metru în aer dupã care Alice îi dãdu drumul ºi aceasta cãzu uºor pe suprafaþa bãncii care strãlucea sub razele soarelui.
Alþi câþiva copii reuºiserã vraja iar dna Malard îi felicitã pe toþi ºi îi rãsplãti cu câte cinci puncte pentru casã. Alice ºi Albus ieºirã din clasã ºi urcarã scãrile spre etajul ºapte.
-Mie mi s-a pãrut uºoarã vraja þie nu? întrebã Alice.
-Da, dar tot þi-a ieºit mai bine decât mie, zise Albus puþin supãrat.
-Nu e adevãrat! Eu doar am ridicat bagheta mai sus decât tine. Restul zilei îl avem liber nu?
-Da, cât mã bucur! Putem sã explorãm ºcoala ºi mi-ai promis cã o sã cãutãm bucãtãria.
-Poate altã datã, zise Alice. Avem de fãcut un referat la Poþiuni ºi ar trebui sã mergem la bibliotecã.
-Acum? întrebã Albus revoltat. Dar abia am terminat orele!
-Bine, mai târziu, aprobã Alice.
Restul zilei îl petrecu în camera de zi. În acea searã, primi rãspunsul de la dna Morris. Abigail intrã pe fereastra deschisã ºi i se aºezã pe umãr. Luã bucata de pergament ºi o citi.

Dragã Alice,

Nu e nici o problemã cã nu mi-ai trimis scrisoarea asearã. Mã bucur sã aflu cã ai ajuns cu bine ºi cã îþi place. Întradevãr, tatãl tãu este un profesor extraordinar ºi sunt sigurã cã tu o sã fii o elevã model.
Casa bravilor Cercetaºi cre cã este una foarte potrivitã pentru tine. Sper sã te înþelegi bine cu Albus ºi sã te simþi bine.
Am fost surprinsã sã aflu cã te-ai certat cu Kathelin, dar e alegerea ta ºi pot sã am încredere cã este cea corectã.

Toate cele bune, cu dragoste
Mama.

Dorul deja o cuprinsese dar mãcar îl avea pe tatãl ei aproape. Referatul fu amânat pentru ziua de mâine. Focul din ºemineu se transformase încet in jãratec iar Alice pãrãsi camera de zi cãtre patul ei cãlduros din turn, lãsând în urmã doar câþiva Cercetaºi care nu puteau sã doarmã.

PS1:captol didacat lui Bell Evans iti sunt foarte recunoscatoare pentru informatiile trimise pe mess
PS2:scuze pentru ca vam facut sa asteptati stiu ca nu am mai postat de aproape trei saptamani dar e mai lung capitolul asa ca sper sa compenseze asteptarea
PS3:a citit cineva trilogia Bartimaeus? pt ca din ea am luat numele profului de potiuni: Nathaniel e unul din personajele principale iar Jonathan Stroud e numele autorului va recomand cartea

Re: Peripeþii la Hogwarts - Bella Emily Rose - 06 May 2010

Hey
Ma bucur ca ai pus nextul
Chiar imi place
Sper sa continui si sa postezi cat mai repede

Re: Peripeþii la Hogwarts - Helena Daphne Rose - 06 May 2010

Am citit de la inceput si sunt placuta impresionata.Nu zic decat un singur cuvant : WOW