RE: Taking over me - Meredith Swann - 16 Dec 2011
- Se lasa tarata de Vanessa pana la marginea Padurii Interzise; nu scosese niciun cuvant tot drumul. Doar alergase, simtind cum aerul rece ii arde plamanii la fiecare respiratie. Stia ca situatia era mult prea ciudata; si nici nu avea habar ce sa spuna. Era doar confuza; si se ruga ca Dave si Nessie sa nu o ia la intrebari cand erau in siguranta toti trei. Tot ce voia era sa se bage in pat si sa doarma; nu cerea chiar atat de mult, nu?
Ajunsera in urmatoarele minute la iesirea din Padure si il gasira pe Dave ingandurat, cu o expresie de nepatruns pe chip. Nu stia cum sa reactioneze cand vazu privirirea pe care i-o arunca Nessie. Se simtea in plus - poate ca asta era sentimentul predominant. Nu voia sa faca lucrurile si mai rele decat erau deja.
"-Eu as prefera sa plec" spuse ea, cu o voce mica.
RE: Taking over me - Vanessa Benford - 16 Dec 2011
- Ofta incet, inchizand ochii pret de cateva clipe; intr-adevar, acum se simtea mai extenuata ca la inceput. Cand se vazuse eliberata, inca mai avea valurile de adrenalina pulsandu-i prin organism. Dar acum, teama si oboseala ramasera singurele sentimente; ii era chiar mai frica decat ii fusese in luminis.
"-Meredith.." sopti ea, ezitand. Nici nu stia cu ce sa inceapa; se chinuia sa-si gaseasca cuvintele.
Isi ridica privirile spre Dave, incercand sa ghiceasca la ce se gandea el. Dar nu reusi sa citeasca nimic pe chipul acestuia; parea adancit in propriile ganduri - sau poate doar se gandea la o solutie.
RE: Taking over me - Dave O'Donnel - 16 Dec 2011
- Se uita pe rand la cele doua, incercand sa-si aleaga cuvintele. Nu era tocmai cel mai usor discurs pe care trebuia sa il tina. Si era constient de asta, poate mai mult ca niciodata. Cum putea sa ii explice fostei iubite, pe care o mintise cu doar cateva luni in urma, ca inca mai tinea la prietena ei cea mai buna iar aceasta ii raspundea in acelasi fel? Parea o telenovela din lumea Incuiatilor de prost gust, dar isi dadu seama ca era tocmai povestea vietii lui. Si totusi, intr-o oarecare masura nu o regreta. O privi pe Vanessa si prinse curaj; daca o avea pe ea putea face orice.
"-Imi pare rau, Meredith. Cred ca asta e primul lucru pe care ar trebui sa il spun" incepu el, pe un ton jos.
- "-E in regula" sopti ea, cu jumatate de gura; nu stia ce sa mai spuna. Voia doar sa plece, sa simta ca e in siguranta, sa ii lase pe ei sa faca ce vor si sa nu se mai bage in viata ei. Pur si simplu avea impresia ca nu ii faceau decat mai mult rau; si abia reusise sa treaca peste toata povestea de la sfarsitul anului trecut. De ce trebuia sa revina iar si iar?
"-Sincer..nu e ca si cum ati controla chestia asta. Iar eu si Dave nu mai avem nimic de mult timp" continua ea. "Nu am nimic impotriva relatiei voastre; fiti fericit" sopti Meredith, incheind discutia.
- "-Meredith, asculta-ne intai..te rog" spuse Dave, serios. Nu voia sa o lase sa plece asa. Trebuia sa ii explice. Sa incerce macar sa ii arate ca nu era vinovat chiar in totalitate. "Si dupa poti pleca" insista acesta, cand tanara vru sa plece. Stia ca nu mai avea niciun drept sa o roage sa ramana; dar totusi, isi forta norocul.
Meredith ceda insistentelor in cele din urma si isi incrucisa bratele la piept; nu ii privea pe niciunul din ei. Doar statea acolo, ca o statuie, incercand probabil sa se calmeze. Nu parea totusi nervoasa; se citea doar o umbra de dezamagire pe chipul ei.
"-Te-am mintit atunci..in Expres. Si pentru asta imi pare cel mai rau" continua astropuful.
- "-Stiu, Dave" reusi ea sa spuna. Adevarul era ca nu mai putea sta prea mult acolo.
Se simtea doborata din toate punctele de vedere; crezuse ca inca putea sa ii aiba ca cei mai buni prieteni. Dar acum ajunsese la concluzia ca asta era imposibil. Daca ei erau impreuna, nu putea fi prietena lor. Nu ar fi suportat; si nu neaparat din gelozie - avand in vedere ca sentimentele ei pentru Dave isi pierdusera mult din intensitate - ci mai mult pentru simplul fapt ca se simtea in plus. Ura acea senzatie, dar parea ca aceasta avea sa predomine mai mereu de acum inainte. Si cel mai bine era sa se retraga - asa era mai usor pentru toata lumea.
"-Si nu va judec, am mai spus-o" continua Mer, pe acelasi ton scazut.
- Ramasese aceeasi fata care putea trece peste orice si ar fi putut accepta orice; nu ii venea sa creada cand o auzea. Incepea sa se gandeasca serios la ceea ce facuse. Si asta pentru ca Meredith parea a fi cea mai nobila fiinta de pe pamant; probabil daca ar fi fost in locul ei, i-ar fi dat naibii de mult pe amandoi. Dar nu, ea ramasese calma, incercand sa-si ascunda tristetea si sa le doreasca numai binele. Ii dadura lacrimile cand auzi tremurul din vocea ei si se duse tinta sa o imbratiseze. Nu se indoia nicio clipa de vorbele pe care le spunea; nu era persoana care sa minta.
"-Imi pare atat de rau" sopti ea, printre lacrimi.
- O imbratisa la randul sau, incercand sa isi abtina propriile lacrimi; nu era momentul potrivit. Avea toata noaptea la dispozitie, in camera ei din Turn. Era sigura ca Nessie avea sa ramana cu Dave, discutand restul serii. Si chiar daca ar fi venit sa se culce, de obicei adormea repede si avea un somn adanc. Deci nu se punea problema, chiar daca dormeau in aceeasi camera. Totusi..simtea cum nu mai rezista; ar fi preferat sa plece.
"-As putea sa ma retrag acum?" intreba ea, incercand sa arboreze un zambet. Probabil nu ii iesi decat o grimasa obosita. Dave masura din priviri, incercand sa ii descifreze expresia.
- "-Mai stai putin" murmura tanarul, cu o voce obosita; simtea ca mai trebuia sa ii spuna o gramada de lucruri. Si nu putea sa le lase pe mai tarziu. Nu era sigur ca Meredith chiar credea ce spunea. Pentru ca parea aproape imposibil; nu avea cum. Daca ar fi fost in locul ei ar fi luat-o razna. Nessie ii era prietena din toata viata; iar el fusese iubitul ei. Cum sa accepti asa ceva? Chiar parea a avea cel mai bun suflet din toate persoanele pe care le cunoscuse in intreaga lui viata. Daca putea trece chiar si peste asta.. Il lasase aproape fara cuvinte. Merita tot respectul.
"-Nu stiu daca ne intelegi cu adevarat; dar daca o faci, nu putem decat sa iti multumim" spus el, vorbind in numele amandurora. "Esti o persoana minunata, care va gasi si ea pe cineva care sa o iubeasca si sa o aprecieze pentru ceea ce este; meriti asta, Mer" continua Dave.
- Realiza ca plangea de-a binelea, privindu-i pe cei doi; erau cele mai importante fiinte din viata ei. Si totusi, uneia ii facea un rau pe care nu putea sa il evite. Isi facuse alegerea; il alesese pe Dave, in defavoarea lui Meredith. Si totusi, nu regreta; ar fi vrut sa ii aiba pe amandoi, desi era constienta ca nu era posibil. Totusi, cerea prea mult.
"-Te iubesc, Mer" sopti ea, imbratisandu-si din nou prietena.
Dave le privi pe amandoua si zambi usor; probabil se simtea la randul sau usurat. Seara urma sa se incheie totusi intr-o maniera cat de cat optimista.
|