Darkmark RPG Forum
O nouã erã [Fantasy, Drama, Romance] - Printable Version

+- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro)
+-- Forum: Coltul Creativ (https://www.darkmark.ro/f-coltul-creativ)
+--- Forum: Writers' Hangout (https://www.darkmark.ro/f-writers-hangout)
+--- Thread: O nouã erã [Fantasy, Drama, Romance] (/t-o-nou%C3%A3-er%C3%A3-fantasy-drama-romance)

Pages: 1 2 3

O nouã erã [Fantasy, Drama, Romance] - Raizen Isildur - 31 Dec 2008

Capitolul I. Calmul Dinaintea Furtunii

Thoren se lãsã pe vine și își întinse mâna stângã, ridicându-și scutul încrustat cu diamante strãlucitoare de pe jos. În cealaltã mânã ținea strâns o sabie latã, cu mâner aurit. O învârti neliniștit între degete, despicând aerul cu tâișul ei ascuțit, și ieși fãrã prea mare tragere de inimã din odaia slab luminatã în care se afla. Închise ușa, auzind un scârțâit în urma sa și ridicã privirea spre cerul întunecat. „Calmul dinaintea furtunii…” își zise el înfiorându-se.

Strãzile cetãții erau pustii. Femeile, împreunã cu copiii fuseserã trimise în munți, pentru a scãpa de furia bãtãliei, în timp ce luptãtorii se aflau în partea de vest a cetãții, pregãtindu-se sã ia parte la haosul ce va urma. Thoren trecea abãtut prientre casele reci și lipsite de viațã , îndreptându-se spre locul unde avea sã se dea bãtãlia. Se gândi la uriașa armatã de orci, druizi și goblini ce erau la câteva leghe depãrtare de Daman, câmpia din fața cetãții, și locul în care va curge sângele în torente peste numai câteva ore. „Bãtãlia..” se gândi Thoren în timp ce grãbi pasul nerãbdãtor sã afle vești noi despre inamici. „Nu ne permitem sã o pierdem. Dacã va învinge azi, Brokk va pune mânã pe cetatea Tyra, iar apoi va fi doar o chestiune de timp pânã cucerește și Faerûn, transformându-ne pe toți în sclavii lui.”

Coborî o serie de scãri, continuând sã învârtã sabia prin aer. Mersul grãbit i se transformã în fugã în timp ce strãbãtea un tunel îngust și întunecat. Șuirã douã vorbe de neînteles și brusc, o luminã albã, nepãmânteanã, scãldã tunelul îngãduindu-i sã vadã pe unde merge. „Și totuși poate cã avem sorți de izbândã.” se gândi el din nou. Oamenii și piticii se aliasera, iar ei, elfii, le veniserã în ajutor atunci când se credeau pierduți. Unde mai pui cã era și EL acolo. „Ei și, poate cã are sã vinã și Elphias de partea inamicilor, iar atunci, avantajul nostru se pierde. Elfii sunt rãzboinici și vrãjitori pricepuți, însã druizii care au fost și ei elfi o datã, au în plus magia neagrã, cea care i-a alungat de lângã semenii lor. Oamenii sunt luptãtori buni, însã orcii sunt mai puternici și de multe ori mai iscusiți. Dar la ce te aștepți… rãzboiul e viața lor. Apoi mai sunt piticii și goblinii. Aici avem într-adevãr un avantaj clar. Iar apoi, mai sunt cei doi Kamaeli, eu, Thoren și Elphis, fratele meu trãdãtor”. Era greu de spus care era mai puternic din moment ce nu se confruntasera nici o datã direct, însã era posibil ca Elphias sã fi fost ajutat de șiretlicurile elfilor întunecați – druizii. „Ei bine, frãțioare vom vedea cine dovedește pe cine azi, în caz cã vei avea curajul sã-ți arãți mutra ticãloasã” își zise Thoren în minte și colțurile gurii i se curbarã într-un zâmbet feroce.

Ieși din tunel și, curând, îl vãzu pe Shyn, cel mai bun prieten al sãu, stând alãturi de Aarren, regele oamenilor și în același timp tatãl celui din urmã. Shyn, deși om, era un luptãtor cum rar gãseai în tot Oblivionul, iar acest tãrâm era cu siguanțã unul foarte vast. Bãrbatul era scund, dar vânjos, cu pãrul negru ca pana corbului și ochii verzi ca iarba în mijlocul verii. Purta o arumurã argintie cu un vultur negru cu aripile larg deschise însemnat pe piept. Spre deosebire de Thoren, el lupta cu securea, și niciodatã nu își lua scut, spunând cã mai mult îl încurcã. Elful se apropie de cei doi și îi salutã stangându-le pe rând mâna.

- Ei bine, cât timp credeți cã-i vom mai aștepta ?
- Cel mult o jumãtate de ceas, rãspunse Aarren cu o veselie amarã în glas.
- Nu uitați cã astãzi s-ar putea ca dragul meu frãțior sã aparã și el pe aici. Maiestate, cum vor reacționa soldații Mãriei Tale dacã îl vor vedea pe Elphias ?
- Thoren, i-am instruit deja în privința asta… sunt pregãtiți, rãspunse regele calm.
- Prea bine. Sã sperãm cã nu vom avea probleme... mari, șopti elful mai mult pentru sine.

În minutele ce urmarã, Shyn îi povesti cum structurase tatãl sãu armata. Arcașii, majoritatea oameni și elfi, vor fii singurii ce vor rãmâne în cetate, trãgând cu sãgeți de pe zidurile acesteia în timp ce restul ieșeau afarã, chiar înainte de sosirea inamicului. Sãbierii, oameni și elfi, vor avea în fațã douã rânduri de sulițași, iar în spate, piticii cu securile lor necrutatoare.

- În fața porții au sã stea vrãji…, vru Shyn sã continue, dar nu mai apucã.

Fu întrerupt de o elfã înaltã, cu pãrul arginitiu, ochii migdalați și urechile ascuțite. Era îmbracatã într-o armura ușoarã, fãrã coif, de asemenea cu un vultur pe piept, ca și cei trei de lângã ea. Aceasta pãși grațios spre ei și îl privi pe Thoren în ochi zâmbindu-i. Acesta îi întoarse zâmbetul și se aplecã spre ea sãrutând-o pe buzele-i dulci ca mierea de albine.

- Ah, bunã Miya. Deci te-ai hotãrât sã iei parte la marea bãtãlie ? glumi Shyn și se amuzã de propria sa glumã.

Miya îi aruncã o privire necruțãtoare, și își întoarse atenția spre Thoren, care începu și el sã râdã, de Shyn.

Brusc, un sunet limpede, de corn, umplu valea înfiorând soldații ce așteptau abãtuți în fața porții. Cornul mai rãsunã de douã ori, iar uriașa poartã din lemn placat cu oțel, scârțâi în timp ce se deschidea fãcând loc oștirii sã le iasã în întâmpinare inamicilor. Pãmântul se zgudui sub tropãitul soldaților înfricoșați. „Mã îndrept spre propria-mi moarte !” gândi un tânãr soldat, în timp ce ieșea din cetate. Thoren își ridicã privirea spre cer, și vãzu corbii însetați de sânge rotindu-se în cercuri largi deasupra câmpiei.

- Începe… , zise el oftând.

Va urma...

PS: Merci Kennya pt ajutor.

Re: O nouã erã [Fantasy, Drama, Romance] - Ginny Malfoy - 31 Dec 2008

DOAMNEEEE!!
BigeyesBigeyes

Raizen .. esti un ..
un geniu

Cum poti scrie asa de frumos?
Doar scriitorii cu adevarat buni scriu asa de bine. Trebuie sa scrii o carteLove
Apropo.. ce varsta are ala.. Thoren?
Sper ca e adolescent.. daca mai e si skater =P~
Si daca are parul mai lungut asa

Nu e un comm cine stie ce.. nu gasesc nici o greseala, de'aiaBigeyes de fapt, mai sunt mici chestii, probabil de la word. Si alea nu sunt greseli. Adica mie nu mi se par.

Bravo Raizen>Happywide<
Sa vezi ce ii scot Elenei ochii cu abilitatile fratelui meu:-> sa citeasca si ea ficul asta.. avand in vedere ca la viata ei a reusit sa citeasca vreo 4 randuri din Scufita Rosie si o jumatate de pagina din nu stiu ce roman =]]

Re: O nouã erã [Fantasy, Drama, Romance] - Ada McNair - 31 Dec 2008

mi-ai dat-o si mie pe mess si am ramas impresionata wai!! Este foaret tare!!! LoveLove
Chiar trebuie sa scrii o carte >Happywide<
LoveLoveLoveX
Chiar ca nu am deloc ce comenta

Re: O nouã erã [Fantasy, Drama, Romance] - Black Rose - 15 Jan 2009

E dragut, dar m-ai cam ametit cu elfi, spiridusi, si ce or mai fi aia... nu prea le am cu astea ... si nici nu m-am uitat la "Stapanul inelelor "
Hmm, am observat niste greseli de ortografie... niste virgule in plus, adica...
Paragrafele sunt unpic cam mari, dar asta nu prea conteaza, anyway...
In rest e foarte bun, imi place inceputul...

Hai cu nextul

Re: O nouã erã [Fantasy, Drama, Romance] - Shayera Holl - 16 Mar 2009

Deci esti The Best
Exact cum imi plashe mieeeeee
Adica razboi si batalie si aventura si....si nu stiu ce sa mai zic.
Plus,romantism,dragostea,tandrete.

Scri odata cartea aia?

Intodeauna am iubit putinele romane,unde e foarte multa aventura,batalie,razboi,vitejie,si in care mai e si un strop,sau doi stropi de romantism

Acum povestesc ceva,fiti pe faza

Cand vad un film sau citesc o carte ce imi place la nebunie,daca e bun filmul sau cartea,nu schimb ,sau nu zic nimic despre el/ea.

Dar daca ceva,imi pare mie ca lipseste ceva,seara,inainte sa dorm,ca si o poveste de seara,imi fac io filmul/cartea cum mi-ai placea mie.
Mai adaug cate un personaj,mai scot cate un mersonaj,mai adaug ot felul de chestii.

Si cum sunt pretentioasa la orice,imi fac cate o povestioara in fiecare seara

Asa,te intrebi "Si ce e cu asta,ce legatura are cu ce am scris io"
Pei taica...io nu am poveste in seara asta=]]]]],ca nu adaug si nu scot nimic,m-ai lasat cu gura cascata.Deci e super,exact cum imi place mie
[si la povestea mea,las ca ma uit io in seara asta la un film si imi fac io povestioara ]

Si elfii si ceilalti,iubesc povestile,cartile si filmele cu Drama,Aventura,Romantism si muuuult Fantasy....io fac un film cu tine mai baiatule mai,cu tine si cu talentul tau.A,si numele alea sunt bestiale.
Astepta NEXT! Urgennnnnt!!!

Re: O nouã erã [Fantasy, Drama, Romance] - Raizen Isildur - 14 Apr 2009

[Image: thekamael.png]

Aerul vibra puternic în timp ce trupele dușmanilor se apropiau în fugã de cetatea ce se ridica falnic în fața lor. Zidurile ei acoperite cu mușchii și iederã erau amenințate de catapulte uriașe trase de câte patru boi puternici. Mireasma plãcutã de iarbã verde era înãbușitã de mirosul greu al orcilor. Erau niște creaturi cu jumãtate de metru mai înalte decât oamenii, aveau umerii lați cât o ușã și brațele îndeajuns de puternice pentru a sfãrâma cu ușurințã capetele vrãjmașilor. Aveau tenul de culoare verde închis, și în loc de nas aveau un fel de rât oribil. Erau acoperiți de armuri grele și rezistente, din oase de taur.

În spatele lor veneau druizii cu spatele drept și bãrbia ușor ridicatã. Aveau ochii verzi, migdalați și sprâncenele arcuite spre perfecțiune. Vârfurile urechilor, mai ascuțite ca ale elfilor, se întrezãreau printre pletele lungi, albe sau argintii, ce strãluceau în lumina fulgerelor care brãzdau neîncetat cerul. Aveau pielea cenușie, fãcându-i greu de observat în semiobscuritatea ce îi înconjura. Majoritatea purtau robe negre cu firișoare de argint brodate pe margini sau armuri ușoare ce nu îi puteau apãra de sãbii sau securi. Femeile erau acoperite sumar, dezvãluindu-și contururile seducãtoare ale corpului.

„Dacã nu mi-ar fii dușmance, aș zice cã aratã chiar bine !” se gândi Thoren în timp ce își îmboldea armãsarul negru ca pana corbului pentru a-l prinde pe Shyn din urmã. Trecurã amândoi în fruntea oștii, alãturându-i-se regelui. Privirã trupele dușmane cum se apropia în fugã de ei, și își încordarã spatele pregãtindu-se pentru impact.

Orcii scoteau niște urlete rãgușite, ca ale unor bestii, cu sãbiile ridicate deasupra capului, chiar înainte ca cele douã oști inamice sã se întãlneascã. Oamenii scoateau și ei strigãte înfiorãtare de luptã, laolaltã cu pitcii, în timp ce elfii se mulțumeau sã-și țeasã vrãji de apãrare în jurul lor pentru a se apãra cât mai bine de sãgețile și pumnalele dușmane. Când se auzi prima sabie lovindu-se de scut, o ploaie rece ca gheața începu sã cadã din cerul întunecat, transformând câmpia într-o mlaștinã. Caii împroșcau cu noroi în jur, în timp ce galopau netulburați printre soldați.

Thoren trecu pe lângã un orc și îi curmã capul cu o singurã mișcare de sabie, pãtându-și arma cu sângele negru ce țâșni în șuvoaie din gâtul nefericitului. Trecu rapid mai departe la alți vrãjmași, fiind de neînvins. Înfrânse un grup de trei orci masivi, strâpungându-i pe primii doi în inimã, iar celui de-al treilea frângându-i gâtul cu scutul. În dreapta lui, Shyn despica pieptul unui druid cu securea sa poleitã cu aur. Rânji și îi strigã lui Thoren peste umãr, în timp ce își scotea arma dintre coastele rupte ale elfului Întunecat:

- Doi orci și un druid. Iar distracția abea acum începe !
- Eu patru orci. Patru ! se fãli celãlalt, rânjind și el.
- Un druid face cât trei orci... sunt în avantaj, râse Shyn.
- Mai vedem noi ! strigã Thoren și se repezi la un orc rãtãcit, retezându-i mânã cu o împunsãturã rapidã de sabie, fãcându-l pe acesta sã urle de durere și furie.

Își ridicã scutul, respingând lovitura puternica a inamicului. „Mã întreb cum de pot mișca chestiile alea !?” se minunã el privind halebarda inamicului. „Probabil cã sunt dintr-un metal ușor.... dar cum pot fii atât de rezistente ?” se întrebã Toren în timp ce blocã o nouã loviturã, de data aceasta cu sabia sa, fãuritã din Mithril, un metal mai dur decât diamantul însuși. Veni rândul sãu sã atace. Se lãsã în jos și o roti pe Naeglin, sabia sa, pe deasupra capului dupã care îl împunse pe orc drept între coaste. Acesta cãzu la pãmânt cu sângele șiroindu-i din ranã. Elful aruncã o privire în jur și își dãdu brusc seama cât de puțini rãzboinici erau în oastea adversã. De goblini nu era nici urmã. O mulțime de gânduri dintre cele mai sumbre trecurã ca un fulger prin mintea lui Thoren.

„Brokk pune cu siguranțã ceva la cale... dar ce anume ?”. Armata inamicilor se împuțina vãzând cu ochii. Elful pãru mulțumit cã nu pierduserã prea mulți oameni. Pânã la urmã, erau ostași încercați, de neîntrecut. El însuși le fusese maestru și îi învãțase artele rãzboiului.

Dupã alte câteva ore, lupta fusese câștigatã, doar o mânã de orci mai rãtãceau pe câmpie, încercând sã scape de securile piticilor. Ca din neant, douã cornuri rãsunarã fulgerãtor, unul de la rãsãrit, de unde veniserã orcii și druizii, iar unul de la apus, de cealaltã parte a cetãții. Apoi timpul zburã pe lângã Thoren, încât nici nu bãgã de seamã ce se întâmplã totul. Era ca și cum ar fii fost târât cu forța într-un coșmar. Își aminti doar cã o vãzu pe Miya trecând pe langã el și aruncându-i o privire care îi trãda neliniștea din suflet, în ciuda pașilor ei hotãrâți. El vru sã îi spunã sã se întoarcã, însã fata intrase deja în cetate. Vru sã se ia dupã ea, dar chiar când se pregãtea sã o ia din loc, rãsunã un val de murmure sumbre. Toatã lumea devenise brusc înspãimântatã de ceva ce el nu putea vedea.

Apoi, brusc, un glas îi rãsunã tare în minte. „Elphias”. Ecoul vocii pãrea sã dureze la nesfârșit. Își acoperi urechile cât de tare putu, însã sunetul venea din interiorul sãu, nu din afarã. O mulțime de urlete și strigãte îl smulserã din starea aceea de vis. Thoren ridicã privirea, și în fața ochilor, chiar acolo, deasupra oștii, la numai câteva sute de metri depãrtare se afla, nimeni altul decât, Elphias. Un bãrbat tras la fațã, cu ochii adânc afundați în orbite, plete lungi și negre, și plin de cicatrice pe tot chipul. Nu purta armurã, ci o tunicã petecitã și o pereche de nãdragi largi, ținuți de o cingãtoare din piele de urs. Era învãluit de o mantie întunecatã, ce abea lãsa sã se vadã pe alocuri veșmintele de dedesubt. Douã aripi lungi de peste doi metri, acoperite cu pene negre și strãlucitoare bãteau aerul cu putere, ținându-l pe Elphias în aer.

„Poate zbura !” gândi Thoren împietrit.

[Image: vaurmaalb.png]

Re: O nouã erã [Fantasy, Drama, Romance] - Ginny Malfoy - 14 Apr 2009

WAALove SUNT PRIMAALove

TE'ai reapucat de fic nu stiu cum poti sa scrii atat de perfect LoveLove

Quote:„Dacã nu mi-ar fii dușmance, aș zice cã aratã chiar bine !” se gândi Thoren
pervers wa o_O

imi place mult cum ai descris lupta da' ce repede au terminat =]] zici ca erau doar vreo 20 porci pe'acolo ..
aa stai. nu porci=]] ORCI ? am crezut ca ai sarit din greseala peste un " p " Whistle

ce secsuos ii elphias asta mancal'ar ieduard - vorba madlenei - LoveLove
are cica aripioare de zana darki=]] vaiBigeyes are si nadragi.. pai e pervers si el daca umbla asa pe jumatate dezbracat printr'o ceata de fete ..
=P~

ia sa vedem cine mai moare acum =]]

Re: O nouã erã [Fantasy, Drama, Romance] - Ada McNair - 14 Apr 2009

Vai ce tare-i !! BigeyesBigeyes:
cum poti scrie atat de perfect????? BigeyesBigeyesBigeyes
ma uimesti LoveLoveLove
VAAI RAIZEN!! ESTE GENIAL!
CE BUNICA MEA?
imi place cum ai descris lupta.. LoveLove eu cred ca descriam acolo duoa chestii si atat.
Nu am ce comenta
vaai.. dar sper ca Thoren se va indragosti , nu? Whistle
poate de o dusmanca ramasa in viata

Re: O nouã erã [Fantasy, Drama, Romance] - Kennya Allen - 14 Apr 2009

Tot Shyn ramane personajul meu preferat.
Ti-am zis asta cu mult inainte Raiz.
Imi place ca sunt lungi partile si contin multa descriere.
Cam asta ar trebui sa contina pentru a-mi placea sa citesc un fic cu adevarat.

Re: O nouã erã [Fantasy, Drama, Romance] - Black Rose - 15 Apr 2009

Acum daca m-as ridica de pe scaun, cred ca as cadea, atat sunt de ametita! Nu sunt adepta stilului fantasy, dupa cum prea bine stii... dar imi place cum scrii. Am cateva intrebari [altele, inafara de alea pe care deja ti le-am pus ]
  • Cine si pentru ce se lupta?
  • De ce s-a terminat asa repede? [un razboi, in general dureaza cel putin cateva zile]
  • Care sunt taberele? Care e diferenta dintre elfi si goblini, sau cum ii cheama?
    De ce sunt orcii asa urati Sick ?? [mai scurtez lista, ca eprea mult de scris...]
  • Si, mai ales... DE CE are tipul ala aripi????

Atat
Scrii foarte frumos, bravo . Chiar daca nu cred ca am sa inteleg mare lucru, iti citesc ficul in continuare Kiss.