Darkmark RPG Forum
Descoperiri fabuloase - Printable Version

+- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro)
+-- Forum: Hogwarts (https://www.darkmark.ro/f-hogwarts)
+--- Forum: Biblioteca (https://www.darkmark.ro/f-biblioteca)
+---- Forum: Sectorul interzis (https://www.darkmark.ro/f-sectorul-interzis)
+---- Thread: Descoperiri fabuloase (/t-descoperiri-fabuloase)

Pages: 1 2

Descoperiri fabuloase - Lizbeth Marafol - 20 Mar 2009

La o ora tarzie din noapte un elev fricos ar trebui sa doarma nedesturbat,in linistea feerica a noptii,insa imi piersire orice chef de somn,caci avusesem suficient timp sa motai in camera de zi a Astropufilor.

Astfel ajunsesem in sectiunea interzisa a Bibliotecii,un loc pustiu si infricosator,unde mirosul cartilor vechi si prafuite persista deranjant in aer.Vizitasem biblioteca in timpul zilei si ma documentasem in legatura cu lectiile pentru Studiul Incuiatilor.Stand si citind am aflat despre sectiunea interzisa aflata in apropiere,caci toti elevii pareau sa susoteasca despre acest subiect.Candva,o fetita din anul intai fusese prinsa acolo si pietrificata de catre un profesor neindemanatic,dar pentru mine totul ramasese un mister,caci printre susoteli si chiote nimic nu parea suficient de clar.

Primele culoarea pareau nesfarsite.Cartile erau asezate in ordine alfabetica,cele mai periculoase se aflau pe rafturile superioare,iar cele mai putin daunatoare isi aveau locul la indemana oricui.Nu era cazul ca eu sa le deranjez,nu era cazul nici sa ma aflu acolo,dar curiozitatea oricarui elev depasea aceste granite impuse in gand.

Mi-am intins bagheta si am strigat mai mult pentru sine ''Lumos'',apoi am rasucit-o gratios in aer si am continuat: ''Accio carte'',si un volum gros din ''Istoria veche a magiei'' mi-a cazut in brate.

OCC: Mi-as dori un rpg intre maxim 3 personaje.

Re: Descoperiri fabuloase - Black Rose - 20 Mar 2009

Mergand pe jumatate adormita printre rafturile inalte ale Bibliotecii Interzise cu o lampa care lumina slab si fatomatic in mana, Rose facea pasi mici, dar siguri tot mai adanc in cea mai periculoasa parte a bibliotecii.

De undeva, de dupa cateva rafturi se vazu o strafulgerare de lumina de lanterna. Brusc, orice urma de somn ii dusparu din corp, fiind inlocuita de adrenalina specifica unei nopti intr-un loc in care nu trebuia sa fii. Nu era deloc confortabil sa fi prins de vre-un profesor sau de ingrijitor pe aici, cel mai usor te puteai alege cu o detentie de o saptamana.

Incerca, zapacit si total ilogic, sa se apropie de lumina. Ajunsese chiar in dreptul culoarului de unde bagheta izvora lumina. Spera din tot sufletul ca licareala candelei ei sa nu se faca vazuta. Se sprijini cu spatele de raftul de lemn, de dupa care era persoana pe care vroia, mai mult sau mai putin, sa o descopere. Isi trase rasuflarea, isi potrivi mai bine gluga pe cap, indepartand gratios cu mana-i alba un fir de par ce-i cadea pe ochi. Inspira si expira de cateva ori, incet, dupa care isi intinse capul dupa raft pentru a cerceta coridorul.

Atunci, in fata ei sari Lizbeth. Scoasera amandoua un "Ah!" speriate si ragusite. Inimile le bateau de le spargeau piepturile. Incercand sa-si restabileasca pulsul, Rose sopti:

-Buna! Ce faci pe aici? Ar trebui sa stingi bagheta aia, e mult prea vizibila... Am eu candela care este mai mult decat suficienta si nici nu ne va duce in detentie. Apropo, eu sunt Rosalie. Hm, Rose..., zise ea si intinse mana prieteneste.

Re: Descoperiri fabuloase - Lizbeth Marafol - 20 Mar 2009

In ciuda linistei mormantale din acel labirint funebru ,nu am fost capabila sa aud zgomotul pasilor si nici macar sa observ licarirea candelei.Fata ce ma speriase imi adusese inima pana in gat.Nu fusesem constienta de problemele pe care ea si le punea legate de detentie.Acea ingrijorare,specifica elevilor cu experienta lipsea cu desavarsire din comportamentul meu,caci pentru mine pericolul era aproape imposibil la Hogwarts si detentiile nu-mi pareau pedepse crunte.

M-am dat mai in spate in momentul in care am scos acel ''Ah!'' teribil si i-am ascultat sfatul stingand lanterna de indata ce mi-am revenit din soc.

''M-ai speriat ingrozitor!'' Aproape am tipat eu,apropiindu-ma de sursa de lumina.''Am fost curioasa sa cunosc aceasta incapere.Si imi pare bine sa te cunosc,eu sunt Lizbeth!'

Orice urma de politete era de mult pierduta,dar Rose se pare sa fi inteles,caci mi-a zambit prieteneste si s-a lipit cu spatele de un raft enorm si prafuit.

OOC: scrii foarte frumos,ma bucur ca esti aici Happywide

Re: Descoperiri fabuloase - Black Rose - 21 Mar 2009

Rose zambi prietenos, desi nu ii statea in caracter. Din nou, se dovedea ca noaptea are o influenta buna asupra socialitatii ei. Incercara amandoua sa-si restabileasca pulsul dupa sperietura. Lui Rose ii venea acum in minte o imagina veche, de cand era copila: cainele incearca sa sperie pisica si cand se intolnesc sar amandoi ca arsi si fug in directii opuse. Gandul o facu sa scoata un mic hohot de ras.

"Cunosc aceasta incapere ca in palma, ce putin pana la ultimele coridoare. Pana acolo nu am apucat sa merg niciodata, desi mereu mi-am dorit. Nu sunt sigura cat de minunate trebuie sa fie lucrurile pe acolo, dar stiu ca ultimele rafturi sunt pazite de niste farmece... deci e ceva de capul cartilor alea." spuse Rose facand din cand in cand o mica pauza pentru a nu ramane fara aer.

Lizbeth parea intrigata. I se citea pe fata interesul. Rose il sesiza, si adauga aproape automat:

"Stiu cum se desfac farmecele acelea."

OOC: Si mie imi place cum scrii ...

Re: Descoperiri fabuloase - Lizbeth Marafol - 21 Mar 2009

Si ce propunere tentanta imi facea aceasta fata,cu pielea alba si ochii licarindu-i in cap fermecator.Mereu dorisem sa ma avant intr-o aventura periculoasa,demna de a fi luata in serios de ascultatori.

M-am lipit de ea si am ranjit mai mult pentru sine,adaugand:
''Atunci,daca vrei cu adevarat sa mergem eu nu spun nu.Am auzit despre miile de carti pazite de vraji extrem de puternice,care ascund secrete tainute de sute de ani.''

Iar Rose m-a privit cu viclenie si s-a intors,incercand sa se orienteze.

- Deci suntem pe coridorul 3 al aripei de vest. Ca sa ajungem spre ultimele randuri, trebuie sa o luam spre apus. Deci incolo..., spuse Rose si ii facu semn lui Lizbeth.

Mersesera amandoua, una langa alta, cu pasi silentiosi si fara sa spuna prea multe. Linistea intepatoare le tiuia urechile, dar cu fiecare pas facut parca se simteau mai in siguranta. Intr-o siguranta nebuneasca si total primejdioasa. Dar cui ii mai pasa de pericole cand in fata se afla necunoscutul? Taina a secole, vraji de neinchipuit, poate chiar viitorul nesigur, asta era tot ceea ce conta si ceea ce se afla chiar inaintea lor la cativa metrii departare.

Din pas in pas, Rose soptea baghetei niste descantece, numai de ea intelese, pentru a se asigura ca nu vor fi prinse. Pana acum nu ausesera probleme. Dupa cateva minute ajunsesera in capatul Sectorului Interzis.

Aici, rafturile cu [,] carti se ridicau si mai falnice spre tavan, parand infinite. Spatiul dintre coridoare era mai stramt, iar panzele de paianjen erau peste tot. Te puteai intreba de unde, Dumnezeule, au putut fi adunate atatea carti, dar tentatia de a le deschide pe cat mai multe nu iti lasa timpul necesar sa o faci.

Rose ii facu cu ochiul Lizebethei, si-i spuse:
-Ai grija... Unele pot musca!
Rasera amandoua incetisor.

Drumul pana la ultimele rafturi cu carti,aflate,dupa cum bine imi explicase Rose undeva spre apus,ascunse de ochiul oricui,pazite de mii de vraji periculoase si panje inspaimantatoare de paianjeni magici,fusese unul deloc scurt,dar lipsit de pericole.

Rose parea sa le cunoasca pe toate,spre deosebire de mine.Eram experta in vraji si descantece simple,dar niciodata nu-mi pusesem in gand sa analizez si ceva mai complex si rareori folositor.Mi-ar fi prins bine sa fi stiut ceva in acele momente.

Ea a fost prima care a inceput sa scoata carte dupa carte si sa le analizeze la lumina slaba a baghetei sale.Imi parea totul extrem de infricosator si nu stiam de unde sa incep.Mi-am ridicat privirea spre tavanul aflat la cativa metrii de noi si am tintit o carte. ''Accio carte!'' Si mi-am induit bagheta,iar volumul gros,invelit in bucati mari de piele de dragon albastru a cazut la picioarele mele cu un zgomot asurzitor.

Am ramas amandoua inlemnite,privind spre cartea uriasa care se desfacuse in fata noastra.Invelisul albastru,stralucitor se mulase perfect pe forma cartii.Era prafuita,insa albastrul metalic al copertei isi pastrase stralucirea fascinanta.M-am apropiat si i-am atins filele vechi,ingalbenite si aproape mucegaite pe la colturi.O substanta verzuie se scurgea de sub ea,lasand o dara slinoasa pe podea.

''Otrava!'' Am exclamat intorcandu-ma inapoi langa Rose.

- E clar ca aceasta carte nu prea vrea sa o atingem, sopti Rose.

Lichidul verzui stralucea sub lumina baghetelor, prelangandu-se serpuit pe podea. Dupa cateva secunde se simti si mirosul. Era iz de carne putrezita, un iz inecacios si sufocant. Nu le trebuira mult fetelor sa-si dea seama ca substanta era periculoasa doar la atingere, asa ca se fermecara una pe alta cu vraja "Cap-de-Bula" [sper ca asa se cheama], dupa ce mirosul deveni insuportabil.

Rose incerca sa-si pastreze calmul si sa se gandeasca cum sa scape de otrava ce se scurgea de pe marginile cartii. Desi stia ca nu va avea niciun rost, incerca:

- Obliteration Charm!
Dar otrava nu disparu, ci dimpotriva, curgea mai densa si in siroaie mai mari!
Rose se uita la Lizbeth sperand sa aiba ea vreo idee.

Aerul devenea greu de respirat,iar Rose paru sa-si fi pierdut deodata priceperea caci ma privea nedumerita in speranta ca eu voi executa o vraja menita sa faca otrava sa dispara.Dar ce stiam eu?Mi-am indreptat bagheta cu stangacie spre carte si am ridicat-o in aer,aruncand-o apoi la cativa metri de noi,pe un alt rand si mai ingust fata de cel pe care ne aflam noi.

''Tare mi-as dori sa vad ce scrie in ea.Trebuie sa fie ceva ultra secret daca e pazita de o otrava atat de gretoasa.'' Am exclamat privindu-mi colega.

Uitandu-ne inca o data dupa carte,am realizat infricosate ca lichidul se scurgea spre locul in care ne aflam ca si cum ne-ar fi urmarit.Se prelingea cu rapiditate ,inundand fiecare centimetru care ne despartea de teroarea urat mirositoare si vascoasa.

Rose scutura din cap pentru a se convinge ca nu visa. Intr-adevar, lichidul slinos se indrepta exact spre ele.
Desi ar fi trebuit sa fie speriata, ei ii venea sa rada. Lizbeth se uita nevenindu-i sa creada la ea; ce vedea atat de amuzant in faptul ca o chestie scarboasa care miroase a ceva putrezit se indrepta fix spre ele?! Pentru a o linisti, Rose deveni serioasa, desi isi pastra o urma de suras pe buze.

- Aguamenti ! zise Rose si inunda coridorul cu apa curata, spaland lichidul verzui.
In mod ciudat, apa inconjura cartea, neatingand-o nici macar cu un strop.
Dupa ce opri apa, otrava fusese stearsa de pe coridor, asa ca fetele reusira sa se apropie de carte.

- Poate nu ar fi bine sa o atingem deocamdata, sugera Rose. Cine stie ce mai stie sa faca?