![]() |
Lectia I - Descifrarea viselor - Printable Version +- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro) +-- Forum: Hogwarts (https://www.darkmark.ro/f-hogwarts) +--- Forum: Orele de Curs (https://www.darkmark.ro/f-orele-de-curs) +---- Forum: Previziuni despre Viitor (https://www.darkmark.ro/f-previziuni-despre-viitor) +----- Forum: Arhiva (https://www.darkmark.ro/f-arhiva--71) +----- Thread: Lectia I - Descifrarea viselor (/t-lectia-i-descifrarea-viselor) Pages:
1
2
|
Lectia I - Descifrarea viselor - Guest - 21 Aug 2009 Maya se plimba,vadit nelinistita,de-a lungul si latul clasei in care urma sa predea. Era o incapere,ce-i drept,nu prea spatioasa si foarte intunecata,dar in schimb destul de frumos decorata. Razele soarelui patrundeau in camera prin singura sa fereastra,nu prea mare,acoperita de perdele visinii,transparente. O multime de lumanari,asemeni celor din Marea sala,pluteau aproape de tavan,luminand slab obiectele din camera. Rafturile din lemn de trandafir gemeau sub greutatea manualelor vechi,a pachetelor de carti de Tarot si a globurilor de cristal. In jurul unor mese din fier,cu picioare subtiri,erau asezate direct pe covor cateva perne mari,de matase,brodate cu fir auriu. Pentru a impresiona elevii,pe fiecare masura erau asezate cateva cesti de ceai si prajituri din ciocolata. Vrajitoarea se straduise sa aranjeze totul cat mai bine pentru prima sa lectie de la Hogwards. Acceptase postul de profesoara fara sa ezite,dar acum ca momentul primei intalniri cu elevii se apropia,simtea cum o cuprind emotiile. Usita din podea se ridica cu un scartait scurt,si prima venita,o fata inalta cu parul carlionat,isi facu aparitia. O saluta politicos pe profesoara si se aseza la una dintre masute,privind cu interes lumanarile din tavan. Maya isi sprijini mainile tremurande de catedra,tot repetand in gand lectia,parca temandu-se sa nu-si uite replicile,deodata. Cand toti elevii se adunara in clasa,batu din palme pentru a opri susotelile si li se adresa copiilor pe un ton cat se poate de hotarat. "Dragii mei elevi,bine ati venit la prima voastra lectie de Previziuni despre viitor! Se poate ca multora dintre voi sa le fie greu sa aprecieze aceasta arta,ce se deosebeste de celelalte materii prin instabilitatea sa. Din acest motiv,eu sunt aici pentru a incerca sa va fac cunostiinta cu aceasta latura neclara a magiei. Tin sa va precizez,inca de pe acum,ca daca nu aveti o anumita deschidere nativa spre acest obiect,eforturile mele nu vor schimba cu mult starea lucrurilor. Totusi,va rog sa nu va descurajati,caci eu voi fi dispusa sa va ajut la fiecare pas. Precum stiti,o previziune este anticiparea unor eventimente,in stare constienta sau nu,cu mult timp inainte ca acestea sa se fii petrecut. Pentru inceput,am ales sa va predau un subiect simplu,un mod de a prevesti viitorul foarte la indemana,anume visele. Un vis este o experienta subconstienta,ce consta intr-o succesiune de imagini,sunete,idei,emotii si senzatii,care apare,de obicei,in timpul somnului. Ceea ce multi vrajitori ignora este ca orice imprejurare,persoana,obiect sau culoare ce apare intr-un vis,reprezinta un indiciu despre ceea ce urmeaza sa se intample in viata reala. Ca incalzire,va provoc sa imi povestiti fiecare cate un vis,iar eu il voi interpreta amanuntit,pentru ca apoi sa incercati chiar voi,sub indicatiile mele!" Re: Lectia I - Descifrarea viselor - Yarina N. Holl - 21 Aug 2009 Eleva de la astropufi venise printre primii elevi si de aceea statea in una din primele banci, incercand sa intre cat mai mult sub ea, ca sa nu fie observata de doamna profesoara. Observase incaperea ce era putin luminata de soare, necesitand multimea de lumanari de deasupra. Parea mai mult o sala de studiu cu atatea carti, dar Yarei i-ar fi placut sa stea acolo toata ziua, sa citesca. Stia ca ar fi putut sa mearga la biblioteca si sa se ingroape in carti, obiceiul de acasa, dar vroia sa le dea o sansa si elevilor de la Hogwarts. Profesoara parea destul de tanara si avea fata calda si primitoare. Poate asta o si facu pe fata sa ridice mana ca sa spuna visul ei ce se repeta de trei sau patru ori pe saptamana, insa nu isi dadu seama ca era singura din clasa care facuse acest gest. Doamna (ooc: doamna sau domnisoara?) Maya ii facu un semn din mana, sa spuna. Fata inghiti in sec. "De ceva timp am un vis destul de ciudat, in care sunt pe un hol si ma plimb. E foarte lung, dar fara usi pe nici o parte. Dupa mult timp de mers gasesc o usa si cand intru in incapere e ca un fel de sera in care ninge. Sunt multe flori albastre pe jos prin zapada, dar cand incerc sa le culeg ma trezesc" zise aproape fara sa respire si se aseza. Se uita in jos spre banca si isi puse mainile pe genunchi. Nu mai avusese visul de doua zile si acum se astepta in fiecare seara sa revina. Re: Lectia I - Descifrarea viselor - Ella Tamashi - 22 Aug 2009 In linistea de pe holurile Hogwartsului nu se auzeau decat pasii Ellei care reusise sa intarzie la ora de previziuni despre viitor. Oare cum de nu prevazuse asta, se amuza in timp ce alerga spre turn. Dupa ce intra in clasa si isi ceru scuze ca intarziase, Ella se aseza langa o colega de la astropufi, Yarina. Deis erau la aceasi casa, nu vorbisera decat o data despre niste lucruri banale, la biblioteca. In timp ce Yarina isi descrisese visul si asculta descifrarea facuta de profesoara, Ella se uita prin clasa. Aceasta era mica, dar calda si primitoare. Lumina naturala nu intra foarte bine in turn, iar jocul flacarilor lumanarilor ii amintea Ellei de Marea Sala. Dupa ce termina de vorbit, Ella ridica mana si dupa ce primi aprobarea, incepu sa-i povesteasca visul avut chiar in acea seara. "Se facea ca ma plimbam prin padurea Interzisa, admirand natura si felul in care luna stralucea printre crengile copacilor. Deodata am vazut un cal alb, superb, cu o coama lunga si o coada maestuoasa, ambele din flacari. Acesta m-a privit cu ochii lui ca de cristal si mi-a zis: ' Numele meu este Blackfire Hearth. Sunt familiarul tau.' Prin vis m-am apropiat de cal si i-am mangaiat coama, iar focul nu m-a ars, din contra, era chiar palcut. Cand am vrut sa-l intreb ce vrea sa spuna, totul a disparut, iar eu m-am trezit." Re: Lectia I - Descifrarea viselor - Ginny Malfoy - 22 Aug 2009 Ginny sosise prima [ ooc : zi si tu traje ca eu eram aia cu parul carliontat=) dar cum de te'ai uitat doar la parul ei? ] , contrar obiceiurilor ei. Ma rog, sa fie ea sanatoasa. Sala se umplea incet incet, iar Ginny ajunse sa stea langa un tip cam tamp , care se scobea in nas, doua fete care chicoteau ca tutele si un baiat cu tricou roz cu textul " Gigolo ". Isi dadu ochii peste cap si isi deschise cartea de Previziuni despre viitor. << Dragii mei elevi,bine ati venit la prima voastra lectie de Previziuni despre viitor! >> Isi ridica ochii tocmai cand profesoara incepu sa predea. In clasa se auzi un murmur de multumire, iar Ginny i se alatura o fractiune de secunda prea tarziu, astfel incat cele doua fete de langa ea se intoarsera catre astropufa, vadit iritate. Ginny se stramba la ele, dupa care redeveni atenta. Profesoara le cerea sa interpreteze un vis. Doua tipe pe care le cunostea, din aceeasi casa cu ea, Yara si Ella, pareau cele mai curajoase momentan; le saluta cu o miscare a mainii, iar ele ii zambira. Le asculta atenta visele, in timp ce se gandea aiurea la ce visase ea. Nu isi amintea nimic concret, si decat sa inventeze sau sa aiureze, mai bine tacea. Se simti brusc invaluita de o adiere calduta, care ii flutura vantul. Extaziata, se gandi ca primea cine stie ce har, si brusc simti cum i se contura un vis in minte. Apoi se gandi ca era destul de ciudat ca vanticelul ala persista. O fi fost aerul de la un pheon sau pe bune era inzestrata cu inclinatia catre divinatie? Se trezi pe ganduri, intrebandu'se de ce ii venea in minte visul de acum trei saptamani, pe care ar fi trebuit sa il uite. Adierea persista. Realiza la scurt timp ca tipul care se scobea in nas avea gaze la stomac. Netulburata, ridica mana si isi povesti visul. " Acum cateva saptamani, am avut un vis pe care... " ezita usor. " mi'l amintesc cateodata, " spuse pana la urma. " Este vorba de o temere ca se vor termina rezervele de iaurt. Mai exact, stateam pe marginea unei fantani adanci, iar in jur era ... nu era. Adica nu vedeam absolut nimic - nu imi amintesc ce culoare predomina, dar stiu ca nu era una pe care sa o recunosc. Cum fantana era de iaurt - eram convinsa de asta, nu stiu de ce - m'am pus sa scot ceva din ea. Cred ca mi'era foame. Ba nu, doream sa verific calitatea iaurtului marca Hahalin, " isi aminti zambind. " Si am stat si am stat, iar galeata parca nu inainta deloc, nu ajungea la fund. Am inceput sa ma tem ca se terminase, dar deodata am auzit un usor zgomot infundat, si am simtit ca galeata nu mai poate inainta. Ma intrebam daca era plina sau nu; parea ceva mai grea decat la coborare. Spre marea mea mirare, galeata a urcat dupa cateva miscari de'ale mele, de cel putin cateva sute de ori mai repede decat la coborare. Am vazut... ca... " " Ca? " intreba profesoara, tulburata. " Iaurtul nu era bine facut, " sopti Ginny. " Era verde si ... scarbos. " Re: Lectia I - Descifrarea viselor - Ella Tamashi - 22 Aug 2009 Ella asculta vorbele profesoarei, dupa care arunca o privire rapida prin sala. Observand-o pe Ginny care ii facea cu mana ii rapsunse al salut, dupa care se concentra iar la ora. In momentul in care Ginny ridica mana sa raspunda, Ella se gandi ca nu putea sa urmeze decat ceva care sa o faca sa moara de ras, stiind stilul de hahalina al lui Ginny. Asculta visul ei, iar in momentul in care auzi ca 'iaurtul era stricat' nu se putu abtine sa nu izbucneasca in ras, atragandu-si o privire feroce din aprtea profesoarei. Dupa ce isi ceru scuze, Ella o privi pe Ginny cu o mutra gen 'numai tu puteai visa asa ceva' si incerca sa isi inabuse inca un chicotit, dar ochii ei spuneau ca mai avea putin si incepea un alt val de ras. Re: Lectia I - Descifrarea viselor - Guest - 22 Aug 2009 Maya observa mana ridicata a elevei de la Astropufi si o lauda pentru curajul sau,indemnand-o sa ii povesteasca visul. Dupa ce aceasta isi termina fraza,profesoara reflecta un minut la informatiile pe care le primise,si ii zise: "Holul semnifica ca este momentul ca tu sa intri intr-o etapa diferita a vietii. Semnifica necesitatea de a te maturiza,de a evolua si de a accepta noi provocari. O usa semnifica posibilitatea de a rezolva o problema,libertarea de a merge acolo unde iti doresti si a decide dupa bunul plac. Lipsa usilor se poate explica daca simti ca nu sunt destul de multe persoane care sa fie deschise cu tine. Faptul ca ai gasit o usa,in sfarsit,dupa multe cautari,semnifica faptul ca vei gasi un mod de a-ti rezolva problema sau o persoana care sa-ti fie alaturi. Zapada reprezinta raceala sentimentelor,singuratatea inimii,o anumita duritate a sufletului si inchidere in sine. Este posibil ca tu sa nu fii dispusa sa te deschizi din prima acestei persoane,care iti ofera ajutor. O sera de flori este un semn bun,inseamna dragoste impartasita,deci aceasta persoana s-ar putea sa nu fie un simplu prieten. Albastrul inseamna liniste si echilibru,lucruri pe care acest om vrea sa le aduca in viata ta. Daca te visezi culegand flori,urmeaza o perioada fara suparari,dar si fara bucurii deosebite. Dar cum nu ai ajuns pana la acest punct al visului,nu pot sa ma pronunt." Yarina parea pusa pe ganduri,dar Maya nu avu timp sa adauge cateva detalii,deoarece o alta mana se ridica in aer. De data aceasta ii apartinea unei alte astropufe,Ella Tamashi.O indemna si pe ea sa-i povesteasca visul,dupa care dadu verdictul. "Visul tau este mult mai complicat de explicat,deoarece mi-ai dat detalii foarte vagi. O padure mare si deasa,precum Padurea Interzise,inseamna ca te paste o primejdie mare. Luna poate insemna foarte multe,in functie de cum arata,iar tu nu ai descris-o prea amanuntit. Oricum,avand in vedere ca ai spus ca stralucea,o luna inconjurata de lumina inseamna castig in bani. Copacii,in numar mare,semnifica un dusman care se gandeste la tine. Crengile,ca si in cazul lunii,semnifica foarte multe,iar tu nu le-ai descris. Daca sunt cu flori sau frunze,ti se va acorda o sansa,vei fii apreciata si vei avea energia de a face ceva folositor;daca este uscata si dezfrunzita,inseamna ca te subapreciezi si ca cedezi in fata problemelor,pierzi un lucru sau te simti tradata,parasita,neinteleasa. Un cal alb este un semn bun,inseamna ca esti iubita de oameni si e semn de casatorie pentru fete. Focul reprezinta energie,incredere,speranta,actiune,initiativa,curaj. Ochii deschisi semnifica buna percepere a realitatii,curaj de a infrunta pericolul,buna cunoastere a unei situatii. Daca sunt frumosi si linistiti,ochii reprezinta limpezime,pace,calm,liniste,sanatate. Avand in vedere toate acestea,pot presupune ca esti amenintata de pericolul unui dusman,dar ajutata de curaj si energie,vei reusi sa il infrunti si sa evoluezi in bine,castigand chiar bani si facand ceva benefic pentru tine sau familia ta." Maya era inca intrigata din cauza visului complex pe care il interpretase,cand mana lui Ginny se ridica in aer. Aceasta reusi sa ii aduca un zambet amuzat profesoarei si chiar sa trezeasca cateva rasete printre elevi,povestind cu inflacarare despre fantana de iaurt. "Nu-ti face griji,Hahalin Srl are cel mai bun iaurt. Chiar l-am gustat la micul dejun din aceasta dimineata si pot spune ca este excelent. Totusi,o fantana adanca si curata reprezinta timiditate,incapacitatea de a iti exprima liber sentimentele. Probabil calitatea iaurtului te ingrijoreaza si iti este frica sa o impartasesti cu ceilalti membrii ai firmei Hahalin." Maya tacu,uitandu-se,cu atentie,la fiecare elev in parte,asteptand urmatorul raspuns. Re: Lectia I - Descifrarea viselor - Kennya Allen - 22 Aug 2009 Kennya nu era intr-o dispozitie buna astazi. Oboaseala isi facea prezenta la fiecare pas facut catre sala unde aveau loc orele despre Previziuni despre Viitor. Auzise ca un profesor nou a preluat catedra, insa nu stia cine. O data ajunsa fata in fata cu faptul ca Maya ocupase postul, isi ridica moralul ca nu avea interzis la ora. Nu se obosi sa ciocane la usa si apasa pe clanta in timp ce saluta proasta..aaa..adica profesoara ce isi examina elevii. Ocupa singurul spatiu liber si ii facu cu ochiul Hahalinei de la departare. Isi scoase cele necesare pentru ora, pe banca tocmai cand cea de la catedra incepu sa vorbeasca. Viperina astepta in liniste trecerea orei si asculta cu un semn mic de interes ce ziceau ceilalti elevi. Intr-un moment de gandire, isi aminti speriata de visul ce l-a avut acum cateva zile. Ridica mana si obtinu permisiunea sa vorbeasca. “Imi amintesc ca intr-o noapte am avut un vis groaznic. Ma trezisem de dimineata cu gandul la un mic de jun ce continea carne de spiridus la gratar. Imi amintesc ca eram foarte fericita la gandul asta. Ma dusesem chiar si in pivnita unde pastram cele mai bune vinuri din sange de incuiat. Insa o data ajusa in fata frigiderului……” Viperina scapa un suspin si toti isi scoasera batistele. “In momentul in care l-am deschis… Toata carnea de spiridus care era pusa la rece sa se pastreze mai bine era inlocuita doar cu salata. Si imi amintesc toate acele eforturi de a jertfi spiridusii care ocupau prea mult in carcera pentru a face loc altora. Si cum spuneam, era numai salata. Ce poti face cu atata verdeata? Se stie ca o sursa excelenta de proteine de calitate superioara o are doar carnea de spiridusi de casa. Sa nu zic si ca prin acest mod iti creste valoarea calorica si iti tine mai bine de foame. De prezentarea in farfurie alaturi de condimentele perfecte nici nu e vorba. Si cum spuneam, asa in fibrilatie cum eram, am dat fuga la adapostul lu Heri si Ionuta ca sa ii gatesc pe loc. Chiar daca slabisera in ultimul timp. Dar socul a fost si mai mare cand nu i-am gasit nici pe ei. Singurul lucru in disperarea mea care il mai puteam face era sa prind un spiridus nou din pivnita si sa-l fac ciorba. Insa imi era frica numai de gandul ca nici acolo nu mai era nimeni.” Trasese aer in piept si dadu un ocol cu ochii in clasa. Apoi continua: “Pana la urma mi-am luat ficatul in dinti si am mers intra-colo. Am deschis usa incet gandindu-ma la ce era mai rau. Insa o data ce am facut primul pas in incapere in fata ochilor s-au intins cele mai mari nestemate vazute vreodata. Erau cinci mese lungi pline cu cele mai bune delicatese din carne de spiridus de casa. Mirosul era unul magnific. Am zis ca am ajuns in raiul carnii de spiridus. Ca sa fiu sigura ca numai eu ma bucur de acele bunatati, am inchis usa cu lacatul cel mai mare si am inceput festinul. Primul pe care l-am mancat intr-o tocanita cu sos de tomate si snitel de carne de spiridus a fost Heri. Gustul era inconfundabil. Si asa cosmarul meu a devenit momentul cand m-am trezit si nu cand am visat.” Kennya termina si avea o privire multumita pe fata. Profesoara se uita asa la ea si ii facu semn sa se aseze pentru a-i interpreta visul. Re: Lectia I - Descifrarea viselor - Guest - 30 Aug 2009 Cativa elevi izbucnira in aplauze,incantati de finalul fericit al visului,pe cand mai multe fete inca isi stergeau lacrimile de la ochi.Probabil erau sustinatoare ale spiridusilor. Maya se abtinea cu greu sa nu rada,pentru a nu lasa impresia ca nu isi ia in serios treaba,si se straduia sa gaseasca o interpretare cat de cat buna. "Probabil ca treci printr-o perioada dificila,dar daca nu te descurajezi,oricat de amenintatoare ar parea aceasta perioada,vei fii rasplatita pe masura pentru rezistenta ta. Un spiridus care indrazneste sa mai apara si in visul stapanului,este un semn ca trebuie sa rezolvi o problema care te supara,cat mai curand." Kennya se aseza multumita de interpretare,probabil gandindu-se cum sa rezolve problema unui spridis in cazanul cu ciorba. Maya se sprijini langa fereastra,pentru a admira privelistea Lacului negru si a Padurii Interzise ce se intindea,fara margini,in fata ei,dar si pentru a-si ascunde un suras. Elevii profitara de momentul de neatentie al profesoarei,incepand sa susoteasca intre ei,dar Maya se intoarse imediat,cerandu-le un alt raspuns la lectie. Re: Lectia I - Descifrarea viselor - Isabella River - 11 Sep 2009 Luminita statea in banca ei din clasa in care se tinea ora de Previziuni despre Viitor. Ii placea aceasta ora, dar nu mai mult decat Transfigurarea, desigur. Parul ei lung si blond ce avea suvite brunete era lasat pe spate stralucind in lumina soarelui. Luminita statea dreapta pe scaun, urmarind-o inca cu ochii ei albastri pe Kennya. Viperina era foarte prietenoasa, facuse cunostinta cu ea de ceva vreme, dar..Luminita nu era genul de persoana care sa pastreze o legatura foarte stransa cu cineva..de fapt..daca statea bine sa se gandeasca, avea doar doua prietene foarte bune la Hogwarts, si acelea erau Hermione Granger si Ginny Blackfire..si asta numai pt. ca erau tot la Cercetasi si se vedeau foarte des. Cercetasa fu trezita la realitate de glasul profesoarei.. ''-Buun, acum ca am interpretat si visul Kennyei, sa vedem..cine mai vrea sa ne povesteasca visul sau?'' Desi era mereu atenta la ore, activa si silitoare, Luminita nu se simtea in largul ei cand trebuia sa vorbesca in fata celorlalti despre visele sau experientele ei din trecut..insa de data aceasta.. ''-Vreau eu, doamna profesoara..'' ''-Da, Domnisoara Limpede, te rog..'' Luminita se ridica in picioare..se uita in jur, si cu sfiala, dar si cu ceva curaj...incepu sa povesteasca visul care il ultimul timp, era cel mai frecvent.. ''-In ultimul timp, visez ca sunt intr-o camera mare, perfect rotunda, foarte simpla, alba, in care ninge, si in secunda urmatoare, cad in gol, sau..mai bine zis printr-un vartej de culori, tot felul de culori ciudate..Dar inainte sa ajung jos, ma trezesc speriata.. Am avut acest vis in trei nopti la rand saptamana aceasta..Chiar imi doresc sa stiu ce inseamna..''termina Cercetasa si se aseza la loc asteptand interpretarea visului de catre profesoara. Re: Lectia I - Descifrarea viselor - Katya Sokorov - 15 Sep 2009 Reagan alerga pe hol. Cand ajunse in dreptul usii de la Previziuni despre viitor ciocani usor, foarte slab si intra grabita. Se aseza in banca fara sa isi dea seama ca profesoara deja incepuse ora si se uita putin suparata la ea. Deodata cand ridica capul o vazu. Incremeni si cu un glas sters, fara variatii de tonalitate zise: "Imi cer scuze de intarziere." Reagan se intoarse spre ghiozdanul agatatt de spatarul scaunului si scoase un pergament, o pana si o calimara de cerneala. "Daca tot am ajuns, as vrea sa imi povestesc si eu visul care il visez in fiecare noapte de acum trei saptamani." "Bine, povesteste." raspunse profesoara. "Visez ca alerg spre o usa, si cand ajung la usa sii o deschid se evapora podeaua, incerc sa fuc dar oriunde m-as duce podeaua se evapora, orice ating indiferent daca direct sau indirect se evapora, inafara de haine. Si cad in gol. Vad podeaua dar nu ajung la ea. Cad pe langa o bara de care ma prind.Si simt apoi podeaua dar nu o vad. Merg inainte, ca si cand nu as avea tinta si ajung la o floare uriasa si un fierastrau. Incerc sa o tai si ma trezesc." Reagan se intreba ce o sa zica profesoara. |