Darkmark RPG Forum
Scurt istoric a alimentatiei cu carne de spiridusi de casa - Printable Version

+- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro)
+-- Forum: Lumea Incuiatilor (https://www.darkmark.ro/f-lumea-incuiatilor)
+--- Forum: Cluburi magice (https://www.darkmark.ro/f-cluburi-magice)
+---- Forum: Dezvoltarea cunostintelor despre alimentatia cu spiridusi de casa (https://www.darkmark.ro/f-dezvoltarea-cunostintelor-despre-alimentatia-cu-spiridusi-de-casa)
+---- Thread: Scurt istoric a alimentatiei cu carne de spiridusi de casa (/t-scurt-istoric-a-alimentatiei-cu-carne-de-spiridusi-de-casa)



Scurt istoric a alimentatiei cu carne de spiridusi de casa - Kennya Allen - 22 Aug 2009

Scurt istoric a alimentatiei cu carne de spiridusi de casa



Studiul alimentatiei cu spiridusi de casa a intrat tarziu in domeniul preocuparilor de zi cu zi a vrajitorilor, desi inca din cele mai vechi timpuri s-au facut diverse legaturi intre ei si hranirea cu carnea propriilor sclavi si consumarea de sange incuiat. Astfel, Nicolas Flamel impreuna cu primi membrii ai familiei Slytherin stabilesc cu 500 de ani in urma ca alimentatia cu carne de spiridusi are un rol deosebit nu numai la tinerea de foame ci si in prevenirea si tratamentul unor boli, combatand vechile metode si zicale ale vrajitorilor cum ca hrana “este sursa tuturor relelor”. Se exprima astfel clar, cu multi ani inainte, principiile de baza ale alimentatiei rationale cu carnea de spiridusi de casa promovata de-a lungul anilor de cele mai vechi si nobile familii de sange-pur.



Totusi, pana la sfarsitul secolului al XVIII-lea orice idee despre alimentatia cu carnea spiridusilor de casa nu avea un suport realmente in comunitatea vrajitoareasca. Faptul ca aceasta hrana constituie susrsa de energie prin care organismul face fata nevoilor vitale este un adevar care s-a pus in discutie stiintific de abia la sfarsitul secolului al XVIII si la inceputul secolului XIC-lea, paralel cu intelegerea sugerata de descoperirile lui Lavoisier Slytherin. Progresele mairi si deschiderea mai buna catre vrajitori din secolul XIX-lea au adus dupa sine si dezvoltarea acestui subiect in cele mai mici amanunte.



Au aparut unele clasificari in functie de carnea de spiridusi tindandu-se cont de varsta si sex, notiuni despre compozitia lor in proteine, lipide si saruri minerale. Insa, descoperirea vitaminelor, au eclipsat toate achizitiile primei jumatati a secolului al XIX-lea in domeniul nutritiei cu carnea de spiridusi de casa.Se poate afirma asadar ca bazele teoretice sunt astazi deja stabilite si in ultima perioada s-a dovedit o crestere din ce in ce mai mare a obiceiurilor alimentare ce contin carne de spiridus. De asemenea, carnea nu a mai ajuns sa fie consumata ca atare si a fost asociata sub forma de diverse produse culinare si retete moderne.





RE: Scurt istoric a alimentatiei cu carne de spiridusi de casa - Melisse Y. Carter - 23 May 2011

Frumoasa poveste Heart