![]() |
Un nou profesor, prima ora. - Printable Version +- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro) +-- Forum: Hogwarts (https://www.darkmark.ro/f-hogwarts) +--- Forum: Orele de Curs (https://www.darkmark.ro/f-orele-de-curs) +---- Forum: Potiuni (https://www.darkmark.ro/f-potiuni) +----- Forum: Arhiva (https://www.darkmark.ro/f-arhiva--66) +----- Thread: Un nou profesor, prima ora. (/t-un-nou-profesor-prima-ora) Pages:
1
2
|
Un nou profesor, prima ora. - Jacques Matthieu Gerald - 07 Jan 2010 La inceperea programului era deja acolo, in clasa, nu intarziase nici macar un minut, vroia sa fie acolo inaintea tuturor pentru ai putea mustra pe cei care vor intarzia. Pentru ca acest profesor drastric sa te vada ca pe un copil bun si constiincios trebuia sa stii foarte multe, sa fi activ si sa nu intarzii niciodata, dar desigur asta nu se va intampla si nu avea sa laude pe nimeni. Era foarte relaxat,nu isi planificase ce avea sa le predea elevilor insa fiecare ora pe care avea sa o predea, era una de temut, orice deget miscai el avea sa stie si tu aveai sa fi pedepsit. Primul copil intra in clasa, avea o fata somnoroasa si abia de isi tara picioarele spre banca. "Misca-te mai repede si aseaza-te in banca, si ai face bine sa te trezesti daca nu vrei sa iti dau detentie!" In urmatoarele minute clasa se umplu de copii, si toti facura liniste asteptand inceperea orei. Jacques isi flutura putin roba si apoi isi scoase bagheta, pe tabla aparu numele sau: JACQUES MATTHIEU GERALD "...eu sunt noul vostru profesor de potiuni, la ora mea nu se doarme, nu se vorbeste nici macar nu se misca,iar prezenta este OBLIGATORIE!" Le vorbi dur, insa incet, printre dinti abia deschizand gura. "Intebari?" Re: Un nou profesor, prima ora. - Shayera Holl - 08 Jan 2010 OCC:Ai inceput rpg...continuam rpg ![]() bic: Shayera se trezii chiar atunci,se uita la ceas si sarii din pat ca arsa.Dar cu siguranta nu era din cauza profesorului cel nou...despre care se spunea ca era mult mai sever decat insusi Plesneala.Era din cauza ca nu vroia sa intarzie niciodata la nici o ora. Se uita prin camera si observa ca cele doua colege erau deja duse la ora. Fata isi lua roba si manualul de Potiuni,dupa care o lua la fuga pe corindor,cobora scarile pana ajunse in fata usii...unde suspina si isi trase o palma. 'Sigur primesc detentie de la asta!'Isi spuse fata si isi mai trase o palma dupa care suspina din nou. Acum se gandea daca o sa mai intre sau nu la ora.Sau daca o sa gaseasca o scuza cat se poate de buna pentru a nu fi certata chiar atat de tare. In cele din urma isi lua inima in dintii si incerca sa intre il clasa,dar se oprii cu mana pe clanta.Asculta un pic la usa.Ciudat!Nu se auzea nici un sunet. 'Hmmm...cred ca ceasul meu era inainte.Nu au intrat inca!'Isi spuse Shayera in gand si apasa fericita pe clanta dupa care intra in clasa cat putu de repede. "Oops!"Spuse fata vazand ca profesorul era la catedra,iar elevii taceau malc,fara sa miste deloc. Fata suspina si spuse cat putu de repede: "Imi pare rau...cred ca am gresit clasa..." Si incerca sa iasa din clasa. Re: Un nou profesor, prima ora. - Jacques Matthieu Gerald - 08 Jan 2010 "Fara intrebari? mult mai bine, nu am sa ma obosesc sa va spun despre mine. Bun, as vrea sa incep cu...." se opri brusc cand toata atentia ii fusese indreptata spre usa. "Ai gresit clasa spui....hm, si manualul acela de potiuni ce e cu el? Aseaza-te in banca daca nu vrei sa primesti detentie!" Imediat se intoarse cu spatele si alese-se un borcan din cele pe care le avea in dulap. "In aceasta lectie vom invata Polipotiunea, inainte de a va spune cateva lucruri despre potiune am sa va fac o mica demonstratie" In acel moment scoase din borcan un paianjen, foarte paros si cam urat, insa micut "Engorgio!" rosti el si sficuind din bagheta paianjenu se mari. "In cazanul de alaturi am facut o politpotiune ce odata bauta de cineva il v-a transforma pentru scurta durata intr-o musca.Probabil este pentru prima oara cand veti vedea felul in care se manifesta blestemul imperio chiar aici in clasa insa este necesar pentru a putea pune paianjenul in cazan, orice miscare a maini mele imi poate fi fatala, oricum asa mai invatati si voi despre blesteme. IMPERIO!" in acel moment paianjenul incepu sa se chinuie si sa scoat sunete de durere. Cu un zambet usor malefic pe chip profesorul arunca paianjenul in cazan si imediat ce cazu incepu sa zboare o musca. "Asa, acum este cineva in clasa care imi poate spune ce ingrediente am folosit?" ooc: as dori ca ora sa se desfasoare in stil rpg, si am specificat in primul post ca toti elevii sunt in clasa, mi-a placut intrarea ta Shayera a facut lectia mai antrenanta , insa ceilalti care veti posta nu va mai faceti intrarea, sunteti deja in clasa. Multumesc. Re: Un nou profesor, prima ora. - Jacques Matthieu Gerald - 09 Jan 2010 Nu suporta sa auda zgomote in clasa, si mai ales sa vada copii neatenti la ora "Domnisoara Holl vad ca alergati dornica spre o detentie!". Ii spuse acestea pe un ton foarte grav,nervos. "Vorbesti ne intrebata, fara sa ridici mana, dar da e bine ... insa data viitoare cand vei raspunde formuleaza-ti raspunsul bine si nu te mai opri la mijlocul frazei!" Isi plimba ochii prin clasa semn ca ceva nu e la locul lui, si il zari pe un elev in spatele clasei fatasindu-se pe sub banca"Ce s-a intamplat domnule, ce cauti pe sub banca?" "Mi-a c... c... cazut ... p...p.. pana do..domnule!" In clasa se crease zarva, si aproape toti isi permiteau sa rada "LINISTE!" "Gata cu galagia,v-am dat voie sa vorbiti?" "Bun sa continuam..." incepu sa se fataie printre banci, urmarind fiecare miscare a elevilor. Polipotiunea
![]() Noi vom numi aceasta potiune "Polijuice" astfel va va fi mult mai usor sa o gasiti in carti, aceasta denumire fiind mult mai comuna decat cea de Polipotiune. Poly=mai mult juice=suc "Mai mult suc" Potiunea Polyjuice poate fi folosita pentru transformari intre femei si barbati.Nu ar trebui sã fie utilizatã pentru transformarea oamenilor în animale; în cazul în care utilizat în mod abuziv în acest scop, rezultatul va fi într-o transformare incompleta, care necesitã tratament medical calificat pentru a anula efectul. Ingrediente: ![]() -Aripi dantelate de musca -Lipitori -Corn de Bicorn ![]() -Alge culese dupa flux -Piele de bizon -Ceva din cel in care vrei sa te transformi Inainte ca ultimul ingredient sa fie adaugat, potiunea arata ca noroiul gros,putin verzui si multe bule easupra, dand senzatia de fierbere continua. Dupa ce este adaugat ultimul ingredient culoarea incepe sa se schimbe insa aceasta variaza in functie de persoana care pune ultimul ingredient. Pentru a detecta daca o persoana este transformata in alta prin Polyjuice, trebuie sa ii punem o intrebare sau un cod pe care doar persoana reala le poate sti, insa acest lucru poate fi usor invins daca persoana transformata este foarte ..... desteapta. Insa eu va recomand Veritaserum! Ca tot am adus vorba, stie cineva ce este Veritaserum?" Dupa lungi plimbari printre banci se opri in fata clasei, langa catedra asteptand un raspuns destept, dar stia ca nu il v-a primi prea curand. Re: Un nou profesor, prima ora. - Shayera Holl - 09 Jan 2010 Shayera stranse din dinti si se puse in banca deschizand cartea si scotandu-si pana.se uita ciudat la colega de banca,dupa care incerca sa citeasca numele scris pe tabla,dar nu reusii fiindca prefesorul tot defila intr-o parte si in alta in fata tablei. Nu pre fusese atenta la ce facuse el. Auzise numai numele si vazuse un paianjen,dar mai incolo...se uita sa impreuneze literele de pe tabla ca sa ii iasa numele. Tresarii exact cand profesorul puse intrebarea. "Despre ce era vorba?"Isi intreba Shayera colega de banca sperand ca aceasca sa fi fost cat de cat atenta. Ca sa nu fie vazuta vorbind,Alice ii dadu un cot cat putu de tare. "AU!"Spuse Cercetasa luata prin surprindere. Profesorul se intoarse suparat si se uita prin clasa in timp ce Shayera se prefacea ca scrie ceva. Fata isi ridica privirea,isi musca buza si spuse inchizand ochii. "Pai aven noie im primul rand de aripi dantelate de muste,alge culese dupa flux,umhhhhhh...lipitori?" Dar se opri sa vada daca era ceva bine in ceea ce spunea,dupa care trase aer in piept si continua: "Umh...si piele de bizon?A...si ceva din persoana in care vrei sa te transformi...adica ceva gen par.Dar cu polipotiunea poti sa te tranformi si in animale...insecte...numai daca ai la indemana sau ai pregatit ceva din acel animal.In lumea incuiatilor se numeste ADN..." Terminand de spus,fata se puse jos cat ai zice "peste" si incepu sa se uite pe sus. Ce era drept...spusese numai ce isi amintea,cat de cat.Fiindca citise intr-o carte despre aceasta potiune,si facuse un eseu pentru Snape. Re: Un nou profesor, prima ora. - Bella Emily Rose - 09 Jan 2010 Bellatrix ridica mana,iar profesorul ii facu semn sa raspunda. "-Veritaserum este o potiune puternica care te face sa spui adevarul si este folosita deobicei,pentru un interogatoriu. Cateva picaturi din aceasta potiune,te pot face sa spui si cele mai ascunse secrete." Re: Un nou profesor, prima ora. - Katya Sokorov - 09 Jan 2010 Janella ridica si ea mana, nesigura. "Da? Mai ai completari?" raspunse el cu aceeasi voce ca inainte. "Veritaserum este Serul Adevarului. 'Verit' provine din Veritabil, Adevarul adevarat. 'A' este legatura iar 'serum' inseamna ser in latina. Aceasta contine cate putin din cele mai pure substante, precum sangele de unicorn, deobicei doar extras din ei, nu omorati unicornii, pana, solz si sange de dragon, si altele, pe care cred ca ar fi inutil sa le enumar din moment ce nu il avem la lectie. Cert este ca, daca adunam o picatura din cele mai pure substante si le tinem afara de luna noua si luna plina obtinem cel mai sigur Veritaserum, care nu poate fi combatut de niciun antidot. Din pacate, jumatate din ingrediente pot fi gasite foarte greu, astfel incat potiunea astfel rezultata poate fi usor combatuta de un antidot. De asemenea o parte din ingrediente au fost redescoperite de curand." Janella se aseza jos, iar apoi intreba: "E bine?" Re: Un nou profesor, prima ora. - Jacques Matthieu Gerald - 13 Jan 2010 Raspunsul Bellei era cu adevarat completa, ii facu un semn din cap ca este bine si ca se poate aseza.Avea sa continue lectia cu mici demonstratii pe care vroia sa le vada din partea elevilor. Se auzi insa un glas din ultima banca, si atinti privirea asupra fetei. Nu tolera astfel de raspunsuri, si el nu putea fi dus de nas,"Domnisoara Janella daca ai auzit-o pe colega ta dand un raspuns complet, de ce ai mai simtit nevoia sa spui si altceva, care nu este deloc adevarat, vom invata despre aceasta potiune la momentul potrivit iar atunci dumneata vei avea de scris un eseu despre aceasta potiune!" Nu era un raspuns corect,si nici nu era bine formulta, Jacques tinea extrem de mult la felul in care raspunsul era formulat si mai ales la corectitudinea acestuia. "In continuarea lectiei as dorii sa pregatiti fiecare din voi aceasta potiune aveti aici pe catedra diverse animalute pe care puteti experimenta de orice ingredient special veti avea nevoie, intrebati-ma, spor la treaba!" ooc: te rog frumos Janella nu mai juca si rolul meu "Da?Mai ai completari?" nu imi atribui niste replici pe care poate nu vreau sa le zic, nu vreau sa te superi dar nu-mi plac lucruile de genul asta, multumesc Re: Un nou profesor, prima ora. - Katya Sokorov - 13 Jan 2010 ooc: ok, eu faceam ceea ce deobicei profesorii accepta... deobicei mai multi elevi zic cate ceva, dar daca asta-i modul tau de a preda, ok BIC: Janella ii raspunse profesorului: "Hmm... poate ca nu tot ce citesti in povesti nu e adevarat..." zise Janella ganditoare, stiind ca a dat-o in bara... Astepta. "Aaa.. dom' profesor, ce tema avem?" intreba Janella nesigura. Astepta din nou. Dom' profesor nu arata asa infricosator, dar era putin prea... strict. 'Asa sunt toti. Stricti. De cand L-am avuu pe Plesneala nu a mai nimerit tousi unul asa de strict.' gandi Janella. Janella se apuca de Polyjuice, dar mai puse o intrebare: "Dom' profesor, eu stiam ca nu poate fi folosita pentru transformari in animale si nici din animale in altceva." zise Janella. "Nu-i asa?" Apoi realiza ca nu trebuia sa vorbeasca neintrebat. ooc: hmm.. sper ca asa e mai bine, nu? Re: Un nou profesor, prima ora. - Hannah Dimenski - 25 Jan 2010 Hannah ofta. Ei noul profesor ii se parea un pic cam intepat. Desigur,nu trebuia sa judeci oamenii dupa prima impresie pe care ti-o lasau , e la fel de probabil ca in aceea dimineta,cineva sa se fi trezit cu fata la cearceaf. Regulile , desigur , ele erau puse acolo ca sa fie respectate. Respectate?da, dar doar de elevi.Desigur profesorii aveau mai nou voie sa rosteasca blesteme de neiertat la cursuri cu elevi ce nu erau inca nici anul 5. Cat despre informatia precara a profesorului asupra subiectului, era mai bine sa nu vorbesti. Era amuzant sa vezi pe cineva predand o noua potiune,spunandu-ti si aratandu ti ingredientele,fara sa se gandeasca in schimb ca ar trebui sa le spuna si despre modul de preparare. Se uita spre colega sa de la cercetasi,mai intai intradevar apostrofata caci nu se documentase suficient cu vedere la subiect,dar intr-un final avnd dreptate,nu aveai voie sa folosesti potiunea pe animale sau se te transformi personal in animal prin aceasta.Pentru aia existau farmecele.(ex.Protean Charm) Totusi se gandi sa nu stea degeaba.Isi lua briceagul si incepu sa cresteze si marunteasca aripile dantelate de musca,iar apoi lipitorile ,arunca ambele gramajoare in apa data in clocot din ceaun.Amesteca odata spre stanga,rotatie completa,apoi inca o data spre dreapta,la fel si arunca si algele culese dupa flux ,tot in varianta maruntita. "Reducio timus" sopti ea atintindu-si bagheta spre ceaun si invartind-o de 2 ori,pentru a sari peste cele 2 zile in care potiunea trebuia lasata la fiert, apoi adauga pudra rezultata din cornul bicornului si pielea sfasiata a bizonului.Apoi repeta vraja invartindu-si bagheta de paru ori,cat pentru o luna intreaga. Fiertura incepu sa faca bule la suprafata si sa ingroase luand o culoare maro verzuie. Se uita in clasa dupa un subiect in care sa se transforme. In fond ,tocmai subliniase faptul ca nu se va transforma in animal,se poate ,nu nega treaba asta,dar putea avea efecte destul de rele,cum ar fi sa nu mai reusesti sa scapi de efect vreo luna. Cel putin efectl potiuni aplicate de oameni cu oameni avea efect doar cateva ore. Gasi un fir de par pe banca sa. Se intreba al cui putea fi. Dar fara sa gandeasca prea mult, il colecta cu o penseta si il adauga in fiertura. Aceasta lua mai intai o culoare sangerie apoi se transforma intr-un verde toxic Yam,yam,yammy zise fata pe un ton ironic strambandu se la culoarea nu prea incantatoare a potiunii sale. Fiind anul 1 nu avea un pet pe care sa si testeze experimentul,asa ca se simti nevoita sa bea ea insasi potiunea. Se tinu de nas, si dadu un pahar de potiune peste cap,ca si cand ar fi avut un shot de wisky si nu un pahar de 'putoare verde' cum o numea acum. "putoarea verde' ii parjolii gatlejul,senzatia de flacari ii se exinse in stomac,dar o simtea pana in varful degetelor.Ameti si simti nevoia sa se aseze ,intrucat toata camera se invartea cu ea,si halucinand credea ca este in mijlocul unui incendiu. Peste cateva momente, totul se calma.Arsura incetase,in incapere era liniste. Deschise usor ochii si uitandu-se in jur ,faptul ca toata lumea o privea ii starnise un mic disconfort. 'Ce naiba,astia n-au televizor acasa?' gandi ea ridicandu se usor in picioare. brusc se simtea mai inalta 'Si din nou ce naiba?" adauga fata uitandu se la mainile ei ,care atunci realiza ca nu erau ale ei. Se uita in oglinda si ii pica fata."Ce naiba?nu puteam macar sa fiu tipa?De ce nu ati facut si dumneavoastra un pic de curatenie in sala inainte sa va tineti ora? zise gandul Hannei,trup ,copie fidela a profesorului ce statea in fata sa |