![]() |
Si... chiar crezi ca stii cine esti? - Printable Version +- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro) +-- Forum: Lumea Incuiatilor (https://www.darkmark.ro/f-lumea-incuiatilor) +--- Forum: Cafenea (https://www.darkmark.ro/f-cafenea) +--- Thread: Si... chiar crezi ca stii cine esti? (/t-si-chiar-crezi-ca-stii-cine-esti) |
Si... chiar crezi ca stii cine esti? - Samantha Hawkins - 24 Jun 2010 Erau odata un tata si un fiu. Fiul isi intreaba tatal: - Tata, ce auzi? - Aud niste pasarele in departare ... mai aud fosnetul frunzelor pe care calcam si .. o caruta goala care se indreapta spre noi. - Dar de unde stii ca e goala? - O caruta goala, scoate mult zgomot, merge aiurea, in schimb, o caruta plina merge repede si fara zgomot. O caruta plina are treaba, are sarcini de indeplinit. Acum, imaginati-va ca voi sunteti o caruta. Cum sunteti ? Goala, plina? De ce ? Si cum credeti voi ca ar arata o caruta plina? Credeti ca sunteti destul de ambitiosi incat sa va umpleti in totalitate caruta si sa va duceti treaba la bun sfarsit? Si.. de ce luptati ca sa va umpleti caruta? Ce scopuri aveti in viata?Dar mai ales, CU CE umpleti caruta? Cu saci de porumb stricat sau cu grau abia cules ? Sper sa intelegeti ideea si sa va placa, dar mai ales sa raspundeti sincer. Nu conteaza cat de plina este caruta voastra in momentul de fata, ci conteaza cat de plina v-ati hotarat sa devina... a, si, raspundeti/postati sincer, asta e ideea, nu va sari nimeni in capul nimanui, fiecare cu propria viata no? Asa, pentru cei ce nu s-au prins, uitati raspunsul meu: "Caruta" (adica eu/sufletul/mintea) mea nu este nici goala, nici plina, insa eu o visez plina, plina cu "grau abia cules". Pana sa imi umplu caruta, mai am multe drumuri si opriri de facut, insa pe cea prezenta ("semi-goala") incerc sa o ghidez cu grija, gandindu-ma la propriul viitor. Momentan are doar ceva la baza, insa ceva stabil, curat, proaspat, nu stricaciuni. Desi caruta mea continua sa mearga, sa faca zgomot, si sa se mai abata din cand in cand, in fiecare zi culeg cate ceva menit sa-mi definitiveze "incarcatura". Eu zic ca am destula ambitie si pricepere si realizez ceva in viata, iar dimineata incerc sa ma trezesc intotdeauna cu zambetul pe buze, optimista, cu gandul la ce "voi mai face astazi", la ce voi invata la scoala, la "pe cine voi mai intalni sau cu cine voi mai socializa" si etc. Ah, da, si... o caruta plina este mai greu de intretinut, dar in urma incarcaturii ai, poate, mai multe beneficii decat ai avea cu o caruta goala. Nu vreau sa ajung batrana si sa-mi para rau de timpul care a trecut prin fata mea fara ca eu sa realizez nimic si sa frec menta pe loc. Scopurile mele, ce-i drept, nu sunt inca foarte clare, dar am incredere ca se vor cladi pe parcurs. Incerc sa profit de fiecare zi din viata mea de adolescent Dar voi? Re: Si... chiar crezi ca stii cine esti? - Alice Morris - 24 Jun 2010 pai, "caruta mea" e tot pe jumatate plina, si cu bune si cu rele, si cu lucruri de care sunt mandra, si cu lucruri care imi doresc sa nu le fi facut, sau sa nu le fi trait sunt o fire ambitioasa, si vreau sa'mi ating telurile, sa'mi urmez visele, dar fara sa fac compromisuri, si fara sa ranesc pe altcineva ca sa'mi fie mie bine[de asemena ma consider si altruista] vreau sa ajung cineva, ca sa le demonstrez tuturor de ce sunt in stare, se sa'mi fac parintii mandri Re: Si... chiar crezi ca stii cine esti? - Sophia Mason - 24 Jun 2010 pai "caruta mea nu e nici plina da nici goala Toata viata mea de pana acum am semanat si inca ma seman si abia astept sa vina timpul cand voi culege si voi umple caruta cu tot felul de chestii |