![]() |
Împotriva vântului. - Printable Version +- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro) +-- Forum: Coltul Creativ (https://www.darkmark.ro/f-coltul-creativ) +--- Forum: Writers' Hangout (https://www.darkmark.ro/f-writers-hangout) +--- Thread: Împotriva vântului. (/t-%C3%AEmpotriva-v%C3%A2ntului) Pages:
1
2
|
Împotriva vântului. - Mylene Lycoris OddCat - 18 Jul 2010 S-ar putea sã nu fie impresionant, dar SPER cã vã va plãcea! ___________ Prolog. Ceasul bãtea de mult ceasul doisprezece al nopþii, însã el tot mai reflecta la spusele prietenului lui, plimbându-se pe coridoarele ºcolii la ore târzii ale nopþii, cu degetele încleºtate în jurul bãþului magic, desenând un arc invizibil cu acesta, în timp ce-l scoþea din buzunarul inferior al robei sale. ªfichiui bagheta, iar un murmur imperceptibil controlã magia, fãcând o ceaþã difuzã sã se învârtã în jurul vârfului, incapabilã sã pluteascã în aer fãrã voia maestrului magiei. Bagheta îi pulsa în mânã, aºteptând sã îndeplineascã fãrãdelegile elevului care o controla; însã, acestea nu începeau niciodatã.. Lumina se contorsionã în fel ºi chip, propulsând razele sale în aer, atingând contururile feþei celui care privea scrisoarea din mâna sa tremurândã, cu ochii pe jumãtate închiºi, acoperiþi parþial de cãtre ºuviþe lungi, castanii, care se curbau la bazã ºi la vârf, cãdeau greoi peste figura tânãrului, fluturând în briza rece a nopþii. κi ridicã privirea, în ochii sãi de un albastru scãpãrãtor fiind cititã agonia ºi durerea pe care scrisoarea i-o provoca, dar nu rezistã mult ºi miºcã lumina baghetei pe fiecare rând, în timp ce citea poate a mia oarã. Ochelarii sãi în formã de semilunã alunecaserã pânã la jumãtatea nasului sãu, însã el pãrea neobosit, sprijinindu-se de pervazul ferestrei din turnul de Astronomie, cu mâinile tremurându-i în timp ce privea rândurile scrise repezit, pe pergamentul vechi. Se uita însã la un punct fix pe cer, cu ochi întredeschiºi, care pãreau acum lipsiþi de viaþã, fãrã sclipirea jucãuºã obiºnuitã în aceºtia; dãdu cu mâna prin pãrul sãu lung, castaniu, dându-ºi capul pe spate. - Nox. Lumina baghetei se disipã de-ndatã, în timp ce ecoul unor paºi apãsaþi fu auzit peste tot, reverberând, undele sunetului lovindu-se încontinuu de pereþi ºi de planetele din sticlã, spãrgându-se în alte mii de ecouri. Atunci, o siluetã înaltã urcã scara, înspre tânãrul cu pãr castaniu, care reveni la poziþia iniþiatã, uitându-se peste umãr.. Nu trebuia sã fie acolo, mai ales cã era un Perfect al ºcolii, iar un Perfect nu trebuia sã încalce vreo regulã. Clipi ºi se întoarse brusc, devenind palid, ochelarii cãzându-i ºi aterizând pe dãlþile de piatrã ce formau podeaua turnului de Astronomie, spãrgându-se cu un zgomot asurzitor – nu-i pãsa, vedea destul de clar persoana din faþa sa, care era cu bagheta întinsã, aþintintã cãtre el. Un fior rece îi trecu pe ºira spinãrii ºi se dãdu în spate, lovindu-se de peretele din stânga ferestrei, lipindu-se de acesta. Un aer glaciar pãtrunsese în camerã, sudoare rece începând sã capete formã pe fruntea tânãrului, care-ºi scoase bagheta ºi el – vedea puþin ca prin ceaþã, dar putea sã ghiceascã cine ºi unde era cel care tocmai intrase. Acela ºfichiui bagheta, iar bãþul magic din mâna tânãrului cu ochi albaºtrii zburã, aterizând pe podea cu o bufniturã micã. κi lãsã în jos bagheta ºi pãru cã ezitã între a-l omorâ pe cel lipit de perete ºi între a-l lãsa în pace, dar fu doar o secundã nesigur.. Murmurã ceva scurt ºi dispãru pe scarã în jos, în timp ce acela cu pãr castaniu cãzu în genunchi, cu ochii întredeschiºi, chinuit de o emoþie care-ºi împlânta rãdãcinile în mintea sa, corpul lui tremurând incontrolabil, fãrã ca el sã poatã sã bâjbâie dupã bagheta. - Grindelwald... ºopti tânãrul, încleºtându-ºi pumnii. Re: Împotriva vântului. - Bell Evans - 18 Jul 2010 imi place cum incepe pare sa fie interesanta actiunea astept primul capitol Re: Împotriva vântului. - Desiree Rose Goth - 18 Jul 2010 Mie imi place Cate capitole are ficul? Re: Împotriva vântului. - Helena Daphne Rose - 18 Jul 2010 Aha...deci asta e ideea ficului Suna impresionant , poftim! Se anunta a fii ceva super , sunt sigura Asteptam sa pui primul capitol! Re: Împotriva vântului. - Bella Emily Rose - 18 Jul 2010 Ma bucur ca te'ai pus pe scris Si imi place muuult Re: Împotriva vântului. - Mylene Lycoris OddCat - 19 Jul 2010 Capitol nou, cam scurt, ce-i drept.. pare rãu la mine. Am avut douã muze.. asta ºi asta. ________________
i.
-Albus. Era ceva mai mult decât o ºoaptã ºi se auzi clar în spaþiul gol dintre cei doi, fãrã ecoul caracteristic. Albus se incordã imperceptibil, fãrã sã se ridice de pe podeaua rece a turnului de Astronomie – pãrea îngândurat, obosit ºi trist, purtând o povarã mult prea grea pe umerii sãi, fãrã sã ºtie de ce era aºa... îºi trecu o mâna prin pãru-i castaniu, ridurile din jurul ochilor, riduri care nu trebuiau sa existe, fiind mai pronunþate ca oricând, fiind ºi dilatate din cauza sticlei ochelarilor în formã de semilunã.. respira greoi, în timp ce-ºi lãsa capul în palme, nefiind în stare sã mai gândeascã coerent, darãminte sã mai fie capabil în a purta o conversaþie decentã. Auzi paºi, care pãreau mult mai îndepãrtaþi decât erau în realitate, ºi o mânã strângându-i umãrul. -Albus! Se smuci din strânsoare, punându-ºi mâinile pe peretele din spatele sãu, ridicându-se. Însã, se prãbuºi imediat în genunchi, ameþit de ºuvoiul de gânduri ce doar îi rãsãriserã în minte – chiar nu se putea ca totul sã fie adevãrat.. Simþi din nou mâna lui Grindelwald pe umerii sãi, dar de data aceasta nu acþionã, frângându-ºi mâinile, privind podeaua de marmurã albã, fãrã sã-i defineascã contururile prea bine; simþea o durere sfâºietoare ºi-ºi muºca buzele, aerul rece al nopþii învolburându-i ºuviþele castanii în jurul feþei, acoperindu-i chipul palid. -Albus, rãspunde-mi. -Respir, sunt aici, calm. Oftã ºi îºi îngropã capul în palme, sprijinindu-ºi umãrul de perete, tresãrind când o palã de vânt se abãtu asupra sa. Respira greoi, ºuierat, parcã era la capãtul puterilor – rânduri din scrisoare i se învârteau în minte, apãrând ºi dispãrând la intervale regulate.. o miºcare bruscã a lui Grindelwald, care avu un sunet puternic, îl fãcu pe Albus sã apese peretele cu mâinile sale ºi sã se uite în jur, speriat. -Poftim.., murmurã Grindelwald aproape de urechea sa, ºi îi puse ochelarii la locul lor. Aproape imediat, Albus fu lovit de un blestem ºi trimis în partea opusã a turnului, lovindu-se puternic de un perete, vãzând câþiva phoenicºi în faþa ochilor. Clipi, holbându-se la faþa fratelui sãu, ce-l privea cu o expresie schimonositã de furie, ºi cu ura scãpãrându-i în ochii de aceeaºi culoare cu ai lui Albus – ridicã bagheta, rãstindu-se cãtre cel cãzut: -Nu-þi pasã, nu-i aºa? Nu, nu, chiar deloc.. -Despre ce vorbeºti, Aberforth? Întrebã calm Albus. Aberforth înghiþi în sec ºi ºfichiui bagheta, o tãieturã adâncã apãrând pe obrazul lui Albus, albus osului fiind vizibil, în timp ce sângele se prãvãlea peste faþa ºi gãtul sãu.. miºcã puþin bagheta ºi se rãsti din nou, o altã tãieturã formându-se pe faþa rãnitului: -Cum îndrãzneºti? Nici mãcar nu-þi pasã! Nu. Îþi. Pasã!! -Ba da, îmi pasã! -Nu, nu-þi pasã! Tu vrei doar sã fii cel mai tare ºi nu-þi pasã dacã rudele tale mor! -Nu-i adevãrat! Un ºuvoi de sânge aluneca de pe fruntea lui Albus, în timp ce acesta se ridicã, fiind puþin mai scund decât Aberforth, deºi era mai în vârstã decât el; un blestem nou se lansã, lovindu-l pe bãiatul cu pãr castaniu în coºul pieptului, zdrobindu-l de peretele turnului cu o forþã nimicitoare – în spatele lui Aberforth, Grindelwald privea înmãrmurit, cu pumnul încleºtat în jurul baghetei. Albus era þinut deasupra pãmântului, zdrobit de furia fratelui sãu, umilit în faþa celui mai bun prieten.. -Þie nu-þi pasã, Albus! Mi-e scârbã de tine, „frate”! -Lasã-l în pace! Tunã Grindelwald. Expelliarmus! Bagheta lui Aberforth zburã în aer, iar Albus alunecã pe podea, trãgând cu sete aer în piept. Nu-i pãsa cã arãta precum o pãpuºã de cãrpe, cu pãrul îmbibat de sânge ºi cu ochelarii în formã de semilunã pãtaþi de pete roºiatice, ci doar... Grindelwald îi întrerupse ºirul gândurilor atunci când ridicã bagheta ºi începu o miºcare, dar Albus se ridicã fulgerãtor de repede ºi-i apucã încheieturã, clãtinând din cap – prietenul sãu mormãi, lãsând bagheta în jos. Se uitã la Albus, acesta privind îngrijorat dupã Aberforth, care ieºi dintr-o datã din turn, recuperându-ºi bagheta cu o miºcare stranie a mâinii. Albus oftã ºi se uitã trist la Grindelwald, fãcând un semn din cap care însemna „vezi, aºa se întâmplã întotdeauna..” Tremura imperceptibil în timp ce îºi ºtergea fruntea de sânge, fãrã sã-ºi deschidã ochii. -Ce vroia sã spunã cu „dacã rudele tale mor”? întrebã Grindelwald în ºoaptã. -Pãi.. Albus ezitã, privind insistent podeaua. -Spune-mi. -A murit.. A murit mama mea.. noastrã, reuºi sã continue Albus, fãcând un pas în spate, clãtinându-se îngrijorãtor de mult, cu o grimasã de durere, arãtând spre locul unde Aberforth dispãruse. Grindelwald era uimit, clipind în repetate rânduri, cu ochii sãi verzi mãriþi. Albus îi zâmbi trist, aplecându-se sã-ºi ia bagheta ºi mergând cãtre ieºirea din turn, umbra sa urmãrindu-l, ascultãtoare, ca-ntotdeauna. Dãdu sã coboare scãrile rãsucite într-o spiralã ameþitoare, când Grindelwald fugi cãtre el ºi îl apucã de mânã, oprindu-l. -Eºti bine? -Da.. κi eliberã mâna ºi începu sã coboare scãrile, fãrã nici un alt cuvânt. Mult mai târziu, când pãºi peste ultima treaptã, îºi aminti cã anul se sfârºise, ºi cã Expresul de Hogwarts era menit sã plece în ziua urmãtoare… Vara, o varã tristã, cioplitã din fibra amãrãciunii, începuse.
Re: Împotriva vântului. - Bella Emily Rose - 19 Jul 2010 E superb capitolul asta Si imi place mult ultima fraza : Quote:Vara, o varã tristã, cioplitã din fibra amãrãciunii, începuse. Re: Împotriva vântului. - Helena Daphne Rose - 19 Jul 2010 Imi place melodia Boulevard of broken dreams E o muza buna... Iar cat despre capitol ,e interesant. Tanarul Dumbledore , indragostit de Grindelwald...Iar in peisaj apare si Aberforth Ah , da si imi place faza asta : Quote:Aproape imediat, Albus fu lovit de un blestem ºi trimis în partea opusã a turnului, lovindu-se puternic de un perete, vãzând câþiva phoenicºi în faþa ochilor. Re: Împotriva vântului. - Desiree Rose Goth - 19 Jul 2010 Melodiile sunt superbe Quote:Simþi din nou mâna lui Grindelwald pe umerii sãi, dar de data aceasta nu acþionã, frângându-ºi mâinile, privind podeaua de marmurã albã, fãrã sã-i defineascã contururile prea bine; simþea o durere sfâºietoare ºi-ºi muºca buzele, aerul rece al nopþii învolburându-i ºuviþele castanii în jurul feþei, acoperindu-i chipul palid. Ai grija cu repetitiile Quote:Aproape imediat, Albus fu lovit de un blestem ºi trimis în partea opusã a turnului, lovindu-se puternic de un perete, vãzând câþiva phoenicºi în faþa ochilor. E foarte tare faza Dar...mi se pare cam incalcita fraza Puteai sa spui ceva de genul: Aproape imediat, Albus fu lovit de un blestem ºi trimis în partea opusã a turnului.Se lovi puternic de perete si,in agonia durerii,vazu cativa phoenicºi in fata ochilor. In rest e perfect Astept next Re: Împotriva vântului. - Helena Daphne Rose - 28 Jul 2010 Cand ne mai pui un capitol? Mie imi placea ficul asta. In general , imi plac ficurile tale |