Darkmark RPG Forum
Epilogul amintirilor. - Printable Version

+- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro)
+-- Forum: Coltul Creativ (https://www.darkmark.ro/f-coltul-creativ)
+--- Forum: Writers' Hangout (https://www.darkmark.ro/f-writers-hangout)
+--- Thread: Epilogul amintirilor. (/t-epilogul-amintirilor)

Epilogul amintirilor. - Mylene Lycoris OddCat - 08 Aug 2010

One-shots, ce altceva pot spune? Menþionez cã ideea one-shotului Îndesarea e luatã de la o persoanã care a luat-o dintr-un film. Criticaþi - ºi enjoy..-aþi.

Îndesarea.

Iau imaginile, amintirile, imaginaþia, sentimentele, le îndes într-un sertar ºi le închid pe viaþã. Apuc inteligenþa, mãrinimia, altruismul, curajul ºi bravitatea, le arunc peste hainele de pe podea. Fur aerul, apa, creierul, ochii, nasul, vãzul, mirosul, iau þãrile lumii, dragonii morþi de mii de ani, osemintele dinozaurilor ºi le înfãºor în jurul unei furci. ªterpelesc poveºtile, filmele, condeiele, cãrþile, foile. Hãrþuiesc moartea sã-mi dea dulcegul miros al sãu ºi incredibila sa îmbrãþiºare, iau ghearele sale ºi le arunc pe geamul invizibil al singurãtãþii. Adun rãutatea, viclenia, laºitatea, egoismul, supãrarea ºi le trântesc în foc. Culeg roadele cãrþilor, creierele lumilor de demult, zeii, norii, iarba ºi le plantez în dulap. Iau viermii ºi ºerpii, iau maimuþele ºi hipopotamii, îi îndes în pãlãrie. Îmi iau viaþa ºi plec.

*

Morsmordre

Cicatricea nu-l mai duruse de nouãsprezece ani. Nu mai ºtia ce însemna durerea, nu mai ºtia ce însemna neputinþa ºi nu mai ºtia ce însemna junghiurile chinuitoare ale conºtiinþei. Nu mai ºtia ce însemna rãutatea, nu mai ºtia ce însemna bunãtatea, nu mai ºtia ce însemna sã te bazezi pe cineva, nu mai ºtia ce însemna prietenia. Nu mai ºtia ce însemna sã fi de partea rãului, nu mai ºtia ce însemna sã fi de partea binelui – pentru el, nu mai exista nimic, decât un Univers paralel. Nu ºtia ce însemna sã zbori, sã zâmbeºti, sã trãieºti, sã plângi, sã iubeºti. Nu mai ºtia ce însemna sã ai un scop în viaþã, nu mai ºtia de ce nu murise. Nu mai ºtia de ce mai respira, nu mai ºtia ce însemna viaþa. Se uitã la Semnul Întunecat imprimat pe antebraþul stâng ºi zâmbi ºters cãtre negrele contururi animalice. κi ridicã mâna cãtre cer, privi cu ochii-i verzi contururile neregulate ale norilor ce formau exact semnul de pe antebraþul sãu, se întoarse pe cãlcâie ºi Dispãru.

*

Cãzând spre niciunde.

Vedea o hoþoaicã aurie plutind în faþa sa, zbârnâind jucãuº, scãpãrând. κi vedea viaþa în jurul acestui obiect mic, insignifiant, pe care, însã, trebuia sã-l prindã. Trebuia sã prindã hoþoaica cu orice preþ. κi ºterse ochelarii în mod fugitiv, alungând picãturile ploii de pe aceºtia. Fãcu un pas, apoi altul ºi altul. Nu vedea distanþa dintre el ºi pãmânt – dintre marginea Turnului ºi noroiul negru. Simþea cã era în pericol, dar trebuia sã prindã hoþoaica. Trebuia. Ridicã o mânã ºi pãºi înainte din nou, capabil sã prindã mingea aurie. Cãzu brusc, cu mâna încleºtatã în jurul obiectului preþios. Simþea o îmbrãþiºare rece închegând aerul lui jurul lui, mirosea parfumul mortuar al abisului negru. Strânse hoþoaica la piept, ºtiind cã avea sã fie mort înainte sã atingã pãmântul, înainte sã mai poate clipi o datã. Zâmbi ºi îºi grãbi moartea, închizându-ºi ochii.

Re: Epilogul amintirilor. - Desiree Rose Goth - 09 Aug 2010

Sunt superbe
Ai talent la descris
Sa ne mai pui one-shoturi

Re: Epilogul amintirilor. - Bell Evans - 09 Aug 2010

prima data l'am citit de pe telefon..si mi'a placut
acum l'am citit a doua oara si am inteles mai bine ce ai vrut sa scri
mai vrem

Re: Epilogul amintirilor. - Alice Morris - 09 Aug 2010

"Imi iau viata si plec"
mi'a placut mult faza asta e chiar un fel de motto pentru unii oricum, esti foarte talentata in a transmite sentimente in atat de putine randuri
abia astept alte one-shots

Re: Epilogul amintirilor. - Helena Daphne Rose - 09 Aug 2010

Super one-shots
Imi place in mod deosebit "Cãzând spre niciunde." , in special fraza:
Quote:Cãzu brusc, cu mâna încleºtatã în jurul obiectului preþios. Simþea o îmbrãþiºare rece închegând aerul lui jurul lui, mirosea parfumul mortuar al abisului negru. Strânse hoþoaica la piept, ºtiind cã avea sã fie mort înainte sã atingã pãmântul, înainte sã mai poate clipi o datã.
Insa si "Morsmordre" e interesant , la fel si "Îndesarea."
Chiar te pricepi la descris In cazul asta , nu te astepta la critici de la mine

Re: Epilogul amintirilor. - Bella Emily Rose - 10 Aug 2010

Woow
Toate sunt superbe
Scuze ca le'am citit abia acum
Cel mai mult mi'a placut : " Cãzând spre niciunde. "

Re: Epilogul amintirilor. - Mylene Lycoris OddCat - 11 Aug 2010

Merci pentru comentarii. :]

Înjurãturile

Am înjurat printre dinþi când coliziunea dintre prostul de mine ºi parapetul cu un etaj mai jos se realizã, dar bine mãcar cã aveam o piedicã înainte de a mã zdrobi de asfalt. Ricoºând ca o minge, am aterizat cât se poate de [strike]rãu[/strike] graþios, apoi m-am uitat în sus, la gemaurile apartamentului meu. N-aveau sticlã. Cum naiba n-am realizat chestia asta ÎNAINTE de a mã muta aici din casa familiei Dursley?! Bun, mãcar nu murisem cãlcat de vreo entitate d-asta Încuiatã, maºinã, parapetul ãla nenorocit mã oprise. Cred cã totuºi mi-am rupt ceva. ªi eram major. ªi puteam face vrãji. Da' nu ºtiam vraja potrivitã, asta-i buba. Am înjurat din nou ºi m-am trezit cu o poºetã în cap ºi cu un þiuit enervant blocat prin urechi:

- Miºcã, jigodie!

Ce þi-e ºi cu Încuiaþii ãºtia, bã...

*

Prostia doare

- Eºti prost.
- ªtiu...
- Eºti prost, Tom.
- ªtiu...

Se sãturase de refrenul acela mediocru care se repeta odatã la câteva zile/ore/minute/ce vreþi voi. Se sãturase ºi de incompetenta care-ºi dãdea aere, care se credea mare ºi tare ºi tam-tam-uri din astea de prost gust, dar ce credea ea, cã dacã se va împrieteni cu Lordul Întunecat va avea parte de flori, bãieþi, inorogi/unicorni ºi alte ifose feminine? Þi-ai gãsit - dacã vroia din astea, putea sã se mute la Cercetaºi, ºi aºa mare parte din familia ei era acolo. Tom înjurã ºi îºi ridicã bagheta, îngropând vârful acesteia în clavicula fetei, pãrând exasperat de prostia acesteia. În ochii sãi ce aveau sclipiri roºiatice se citi pentru o clipã nebunia, apoi el recitã la perfecþie urmãtorul vers:

- Bellatrix, sincer sã fiu, nu cred cã Lordul îþi va mai acorda o a doua ºansã, draga mea.

Apoi, rânjind, murmurã:

- Abracadabra.

Re: Epilogul amintirilor. - Bella Emily Rose - 11 Aug 2010

Chiar daca sunt putine , mi'au placut amandoua .
Desi ultima m'a atras intr'un fel
Don't ask
Sper sa mai pui si altele >Happywide<

Re: Epilogul amintirilor. - Anna McNair - 11 Aug 2010

Cygnatia,ai blog?
Daca nu, cred c-ai trebui sa-ti faci unul fiindca scrii foarte interesantSmile
Bafta-n continuare

Re: Epilogul amintirilor. - Helena Daphne Rose - 11 Aug 2010

Same to me Bella...ultima mi s-a parut mai interesanta
Mi-au placut