Darkmark RPG Forum
Lectia IV - Vraja Kndun - Printable Version

+- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro)
+-- Forum: Hogwarts (https://www.darkmark.ro/f-hogwarts)
+--- Forum: Orele de Curs (https://www.darkmark.ro/f-orele-de-curs)
+---- Forum: Transfigurare (https://www.darkmark.ro/f-transfigurare)
+----- Forum: Arhiva (https://www.darkmark.ro/f-arhiva--65)
+----- Thread: Lectia IV - Vraja Kndun (/t-lectia-iv-vraja-kndun)

Pages: 1 2 3 4

Lectia IV - Vraja Kndun - Bell Evans - 11 Aug 2010

Bell alerga spre clasa de Tranfigurare, rugandu'se sa nu intarzie. Deschise usa in graba, dar vazu ca nu era inca nimeni in clasa. Se aseza la catedra, cu un suras pe chip si astepta elevii.
Curand, acestia incepura sa apara unul cate unul, asezandu'se in banci.
"-Buna dimineata!" spuse ea. "Astazi vom invata o vraja foarte complicata, dar numai teoretic!" continua ea. Flutura usor bagheta, iar lectia aparu pe tabla.

Vraja Kndun
Vraja Kndun o vraja de transfigurare a corpului. Fiind foarte complicata da multa bataie de cap elevilor din anul vostru de obicei. Vom incepe cu partea teoretica. Vraja Kndun se pronunta ~K-a-d-u-n~ si a fost inventata de celebrul vrajitor turc Kaan Dunnovoschgi. Numele vrajii este la fel de ciudat ca si inventatorul ei, care se pronunta ~C-a-n- D-u-n-o-v-o-h-i~. El a fost un vrajitor vindecator, care a trait intre anii 1690-1718 (28ani) fiind omorat de catre un devorator al mortii evadat din Azkaban. Era un barbat bogat, dar fericit, traind alaturi de fratele sau, Ellias. A descoperit vraja dupa un studiu indelungat pe animale ma exact un raton.Ea se foloseste astefel:
~bagheta se tine drept spre persoana caruia vrei sa ii arunci aceasta vraja
~rostesti tare si clar incantatia
~te gandesti intens la un animal si la partea corpului pe care vrei sa o transformi
~se invarte bagheta de 2 ori in sens invers acelor ceasornicului
Ea dureaza 24 de ore de la aplicarea sa.
Despre transfigurarea corpului, se stie ca partile afectate iau forma animalica. Daca sunt transfigurate urechile unui om in timp ce te gandesti la un elefant, acestea se vor transforma in urechi de elefant si asa mai departe.

"-Despre efectele secundare, nu se cunosc foarte multe lucruri deoarece vraja transfigureaza o parte din corp. Inca se fac studii. Oricum, noi nu vom face practica. Poate doar putina, dar este usor periculos..Daca aveti intrebari.." spuse Bell, asezandu'se la catedra.

Re: Lectia IV - Vraja Kndun - Alice Morris - 11 Aug 2010

Alice citi atenta informatiile de pe tabla si lua cateva notite pe foaia de pergament.
-Daca aveti intrebari...spuse dna profesoara. Alice ridica mana sus in aer, lucru ce nu era necesar, fiindca statea in prima banca, si era chiar in vizorul profesoarei. Spune, Alice!
-As fi vrut sa va intreb, la ce foloseste aceasta vraja? Daca e folositoare in vreun fel.

Re: Lectia IV - Vraja Kndun - Samantha Hawkins - 12 Aug 2010

Samantha fusese destul de dezamagita sa afle ca aceasta va fi o lectie bazata pe teorie. Ce-i drept, o incurca mereu cu practica, era abia in anul I si venita fiind dintr-o lume inchuiata materia era cu atat mai dificila. Numai ca termenul de "teorie" suna atat de fad... cu ce te ajuta, in fond, in lumea magiei, sa retii o vraja nefolositoare si fara sa o pui in aplicare?

Soimeanca nu se putea plange de lipsa de memorie, dar pur si simplu avea impresia ca teoria e inutila atata timp cat practica nu intervine sa definitiveze cele retinute.
Sau poate gandea astfel din cauza intrebarii lui Alice, astropufa din prima banca, intalnita prima oara pe Aleea Diagon...

"Oh, nu!"
Se uita deja in gol de cateva minute, analizandu-si gandurile, si cand in sfarsit s-a trezit din visare doamna profesoara o tintuia cu privirea. Inghitind in sec si adoptand o pozitie pe scaun ceva mai potrivita unui elev care ar trebui sa ia notite -pentru ca Samantha copiase numai primul paragraf cand astropufa a pus intrebarea-

"Folositoare... este, sa te poti distra pe seama cui isi bate joc de tine" si in fata ochilor ii aparu imaginea vechii scoli din Romania, si un baiat cu un cap de capra.
Astfel gandind, transcrise si restul lectiei.

Oricare ar fi fost raspunsul profesoarei, Samantha contribui cu o noua intrebare:

"Ma scuzati doamna profesoara, dar daca as transforma capul cuiva intr-o... capra sa zicem -din banci se auzira niste chicote, dar fata intoarse capul ignorandu-le, curioasa in legatura cu raspunsul- ar fi in stare sa vorbeasca sau sa gandeasca ca si un om? Vraja nu e similara cu alte vraji ce presupun transfigurarea omului intr-un animal, ca Ducklifors?"

Re: Lectia IV - Vraja Kndun - Bell Evans - 12 Aug 2010

Bell ii raspunse mai intai domnisoarei Morris:
"-Cu siguranta ca vraja e folositoare..daca nu ar fi, de ce ar mai fi fost inventata? De obicei, se foloseste in gluma, de catre majoritatea elevilor mai mari care au invatat'o la ore si o experimenteaza pe..boboci ca sa zic asa. Dar voi nu trebuie sa faceti asta! Spre exemplu..daca luam cazul de auto-transfigurare~cand vrei sa inoti intr'un lac, iti poti transfigura membrele in aripioare si plamanii in branhii. Corect?"
Astropufa aproba incetisor din cap.
"-Iar dumneavoastra, domnisoara Hawkins, ar trebui sa va concentrati putin la ora, chiar daca nu vi se pare foarte interesanta [ imi iau rolul de profa' in serios] Si ca sa va raspund la intrebare. In primul rand nu ai putea transforma capul intr'o capra..intr'un cap de capra, da. Asta e cu totul altceva! Si bineinteles ca acesta isi va pastra in continuare functii precum vorbitul, sau ganditul" murmura profesoara..

Re: Lectia IV - Vraja Kndun - Helena Daphne Rose - 12 Aug 2010

Helena incerca sa fie atenta la ora dar ii picau ochii in gura. Nu de plictiseala , ci de somn. In seara precedenta tocmai se distrase cu prietenii intr-o alta escapada nocturna. Iar in mintea sa se dadea o bataie crancena.
-Hai Helena , dezmeticeste-te!
-Dar nu pot sa-mi dau o palma de fata cu toata lumea!...
si tot asa. Fata reusi totusi sa auda raspunsurile profesoarei la intrebarile colegilor. Insa un advertisment la adresa Samanthei o aduse cu picioarele pe pamant. Dupa ce transcrise lectia de pe tabla , citi printre randuri ca sa inteleaga mai bine aceasta vraja. Vraja Kndun...cred ca am mai citit in vacanta despre ea intr-o carte mare de Transfigurari..
Deocamdata n-avea nici-o intrebare , si astepta sa vada cum mai decurge ora. Vraja ii se paru intr-un fel riscanta insa si interesanta in acelasi timp. Sigur merita sa o incerci. Insa in cazul asta avea sa-i placa mai mult teoria decat practica...

Re: Lectia IV - Vraja Kndun - Samantha Hawkins - 12 Aug 2010

OOC: Benee Bell atunci eu raman tot neserioasa : ))

"Oh, shit" isi zise in gand soimeanca, muscandu-si buza si asezandu-se dreapta pe scaun, de data aceasta atenta.
"Binainteles ca nu poti transforma capul cuiva intr-o capra! Cum mi-a iesit asa ceva pe gura? Ma refeream la un cap de capra dar... eeh, daca nu stiu sa vorbesc."

Lasa pana alba de lebada din mana -"cam zdrentuita, trebuie sa-mi iau alta"- sa-i cada, din moment ce copiase lectia. Desigur, acum, ca defapt stia despre ce e vorba, lucrurile pareau mai clare.

Nu ar fi incercat in niciun caz sa transfigureze capul cuiva intr-unul de capra...! probabil ca daca ceva nu ar fi mers bine, tinta ramanea mutilata pe viata. De cate astfel de cazuri imposibil de reparat pe cale magica nu auzise sau citise pana acum, in fond? Incepea sa inteleaga de ce lectia ramanea bazata pe teorie.

"Asa iti trebuie ca nu ai fost atenta la inceput! parca mentionase si ceva de practica?...ca doar... oooh, nu!"

I se rupse pana in doua. Isi duse o palma la falca dar o lasa jos in secunda doi. Profesoara se uitase la ea in treacat...

Re: Lectia IV - Vraja Kndun - Alice Morris - 12 Aug 2010

D'soara Evans privea printre banci, iar Alice ridica din nou mana.
-Alta intrebare? zise dumneaei. Te ascult.
-Doamna, exista vreo vraja care sa anuleze efectul acestei vraji?
-Dupa cum este scris deja pe tabla, Alice, efectul vrajii dureaza doar 24 de ore, deci nu inteleg de ce mai intrebi.
-Dar eu ma refeream daca am vrea sa transfiguram pe cineva inapoi inainte sa treaca cele 24 de ore. De exemplu, Barty Crouch Jr. cand l'a transformat pe Draco Malfoy in dihor a folost aceasta vraja, nu?

Re: Lectia IV - Vraja Kndun - Jack Diggory - 12 Aug 2010

Eduard intarziase asa ca se strecura printre usa si se aseza repede intr-o banca,isi nota ce era pe tabla si ridica mana sus:
-Doamna profesoara,cand vom trece la lectia practica?
-Imediat ce termina toata lumea de scris.
Eduard era entuziasmat sa incerce aceea vraja,dar era foarte complicata si nu stia daca o poate face.

Re: Lectia IV - Vraja Kndun - Bell Evans - 13 Aug 2010

"-Domnisoara Morris. Aceea a fost o vraja de transfigurare completa, as putea spune cu convingere ca nu a folosit vraja Kndun! Dupa cum ai vazut, baiatul a fost transformat..integral in dihor. Nu doar membrele sau capul. Aceasta vraja se poate folosi decat pe o parte din corp, nu intreg" raspunse Bell, privind'o pe astropufa. "Iar dumneavoastra, domnule Eduard, vreti sa fiti cobaiul nostru? Daca va doriti sa stati 24 de ore cu urechi de elefant sau niste labute impresionante de iepure, eu nu am nimic impotriva" chicoti profesoara.
Baiatul o privi speriat, dar isi dadu repede seama ca glumeste.
"-Nu exista contra-blestem pentru aceasta vraja, deci nu putem face practica. Decat daca se ofera cineva!" spuse Bell, senina.

Re: Lectia IV - Vraja Kndun - Samantha Hawkins - 14 Aug 2010

"Doamna profesoara?" incepu linistita Samantha, cu mana sus...
"Da, domnisoara Hawkins?"
"Observ ca vraja poate fi periculoasa... dumneavoastra ne-ati vorbit mai devreme de inotul intr-un lac. Ei bine, daca cel care isi transforma plamanii in branhii nu e constient ca timp de 24 de ore va trebui sa stea intr-un loc cu apa bine oxigenata, ar putea muri sufocat in caz ca trebuie sa iasa din apa... deci vraja nu este tocmai practica." observa curioasa Samantha mai mult pentru ea si continua "In orice caz, vraja poate fi aplicata numai asupra unui vrajitor? e posibil sa obtii si un sarpe... cu pene, de exemplu?"

Profesoara raspunse calma la intrebare si Soimeanca se concentra asupra unui al aspect: nu avea cu ce sa scrie...

"Ahh, parca exista o vraja... ceva care sa-mi repare pana... Reparum? nu... Reparos? Mai degraba Reparo..."
Vru sa caute in manual, dar si-a amintit ca aceasta era ora de Transfigurare si nu Farmece.
Urmatoarea miscare a fost sa se intoarca la o suta optzeci de grade, miscare de care orice bufnita ar fi fost invidioasa, in cautarea cuiva ce parea dispus sa vorbeasca.
"Yeah, ce noroc, toti sunt atenti"

Si sperand cu toata fiinta ca aceea sa fie vraja buna, sfichiui bagheta, soptind rar incantatia. Pana se afla in poalele ei, Samantha chinuindu-se cat mai bine sa ascunda intreaga operatiune.

Chiar in acest moment un alt elev pus o intrebare:
Quote:-Doamna profesoara,cand vom trece la lectia practica?

Vraja luminoasa isi atinse tinta. Insa, spre mirarea fetei, pana sari in aer tremurand , din cauza cine stie carei cauze. Samantha parea sa vada totul cu incetinitorul. Stia ce avea sa se intample. Daca nu o apuca rapid, toti elevii aveau sa-si intoarca capetele, atrasi de acel sunet de tip sfarait sau "Poc" scos de lucrurile afectate de "Reparo".

Quote:"-Nu exista contra-blestem pentru aceasta vraja, deci nu putem face practica. Decat daca se ofera cineva!"

Dar Samantha era prea preocupata sa mai asculte vorbele profesoarei. Rezistand tentatiei de a se ridica dupa scaun si de a-l darama cu totul, intinse mana dreapta si o apuca, cu genunchii flexati, aproape stand in picioare, iar pana se rupse din nou cu un "Poc" rasunator...

Toti intoarsera capul inspre soimeanca. Scena se derula in numai cateva secunde. In acest moment, Samantha statea dreapta, cu mana sus, intr-o pozitie in care se putea citi numar nerabdarea fara margini de un ochi necunoscator al situatiei... si nimeni nu observase ca se intinse dupa pana.

Fata era la fel de straina cu ce se intampla la ora. Se multumi sa priveasca nedumerita in jur, si observand ce elevii pareau mai mult uimiti decat amuzati, adopta o pozitie ceva mai decenta si se ridica in picioare, strangand umnul cu pana si izbindu-i usor resturile de banca.

"Domnisoara Hawkins, nu ma asteptam la dumneavoastra!"
"Eu... eu..." incepu balbaindu-se, gcrezand ca profesoara se referea la cat de neatenta a fost la ora de astazi si la penibilitatea acestei scene... "Ma scuzati, nici eu nu stiu ce a fost cu mine... nu se va mai repeta"
"Oh, asta cu siguranta! O singura data facem asta! Deci... accepti? "

Desi usor confuza, se gandi ca era vorba de un fel de pedeapsa, asa ca spuse resemnata:
"D-da..."
"Esti sigura?"
"Sunt sigura"

Un murmur de uimire si amuzament se auzi printre banci, iar cativa chiar incepura sa chicoteasca.

Stai umpic... ce acceptase defapt?