Darkmark RPG Forum
Nu plange sub clar de luna - Printable Version

+- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro)
+-- Forum: Hogwarts (https://www.darkmark.ro/f-hogwarts)
+--- Forum: Oglinda lui Erised (https://www.darkmark.ro/f-oglinda-lui-erised)
+--- Thread: Nu plange sub clar de luna (/t-nu-plange-sub-clar-de-luna)

Pages: 1 2

Nu plange sub clar de luna - Bella Emily Rose - 20 Oct 2010

Lumina palida a lunii se revarsa in camera . M'am ridicat cu greu din pat si mi'am tarat picioarele catre fereastra . Peste intreg domeniul domnea intunericul . Nu se vedea nici o miscare . Totul era atat de tacut .
Nu stiam ce sa mai fac . Era abia miezul noptii , dar nu imi era somn . Toate cartile pe care le imprumutasem de la biblioteca erau lasate intr'un colt , pentru ca deja le citisem .
Am iesit din camera si am inchis cu grija usa . Nu doream sa fac zgomot sau sa trezesc pe cineva .
Am inceput sa ma plimb de una singura prin castel . Era o atmosfera atat de placuta . Intotdeauna mi'a placut singuratatea si nici nu prea faceam mari eforturi ca sa socializez .
Nu stiam cu exactitate unde vreau sa ajung , asa ca m'am lasat dusa de val .
Am inceput sa visez cu ochii deschisi pana cand mi'a trecut o idee prin minte .
Mi'ar fi placut sa merg in camera Oglinzii lui Erised .
Trecuse ceva timp de cand nu mai frecventasem acel loc . Era linistitor sa stau acolo si sa privesc persoanele dragi , pe care nu le mai vazusem de atata timp .
M'am indreptat cu pasi repezi spre acea incapere si am deschis in graba usa .
Camera era goala ca intotdeauna , iar Oglinda era pozitionata in mijlocul incaperii . Am facut cativa pasi timizi , iar inainte sa privesc , usa s'a deschis din nou .
Am inghetat , nefiind in stare sa privesc in spatele meu . Nu stiam cine putea fi , pana cand am auzit o voce .

Re: Nu plange sub clar de luna - Ema Snow - 20 Oct 2010

- Oh... Salut! am spus surprinsa
Nu ma asteptam sa mai fie cineva aici.
Am privit-o pe fata un moment si am inchis usa nesigura. Nu se simtea nicio miscare, nicaieri in jur.
Am inaintat cativa pasi.
- Imi cer scuze daca te-am speriat

OOC: Sper ca e ok dac am continuat eu.

Re: Nu plange sub clar de luna - Bella Emily Rose - 20 Oct 2010

" - Nu e nimic . " am zis eu , privind'o pe fata de la Ochi-de-Soim .
Nu o cunosteam prea bine , asa ca banuiesc ca asta putea fi o ocazie destul de buna .

" - Tu esti Ema nu'i asa ? "

Fata aproba scurt din cap , apoi zambi si ma intreba :

" - Dar . ce faci aici , la ora asta ? "
" - Pai . nu prea aveam somn . As putea sa te intreb acelasi lucru . "

La inceput ezita putin , apoi raspunse :

- Imi era dor de...
M-am oprit, gandindu-ma cat de aiurea ar suna "mi-era dor de Oglinda si de tot ce imi arata".
- Imi era dor de o mica plimbare prin castel. Si cum tot eram prin zona... Nu credeam ca voi intalni pe cineva astazi in fata Oglinzii lui Erised.
M-am aplecat usor in fata, uitandu-ma spre Oglinda. Imediat, toti prietenii imi facura cu mana. Am zambit trist si m-am uitat pe fereastra, la lumina lunii ce sclipea dincolo de geam.
Stiam prea bine cat de inselatoare putea fi aceasta Oglinda, dar o mica parte din mine, care devenea in fiecare noapte mult mai puternica numai la gandul ca Oglinda era in apropiere, dorea ca eu sa fiu aici.

Am vazut'o cum zambetul ei senin se intrista dintr'o data . Banuisem ca deja privise Oglinda .
Am facut cativa pasi spre ea , apoi am intrebat'o cu un glas mangaietor :

" - Cine iti lipseste atat de mult .. ? "
" - Prietenii mei . " raspunse ea trista .

Pentru cateva secunde nu mai spuse nimic , apoi ma intreba :

" - Dar tu ? Tu ce vezi ? "

De data asta era randum meu sa ezit . Nu stiam ce sa ii spun .
Nici macar nu aveam curajul sa privesc in Oglinda lui Erised . Stiam ca deja ma hranisem prea mult cu vise .

" - Eu .. il vad pe prietenul meu . " am raspuns sec , incercand sa imi opresc lacrimile arzatoare care deja scanteiau in ochii mei.

Nu m-am putut abtine si am luat-o usor de umeri, incercand sa o consolez.
- Stiu ca se gandeste la tine... am zis incet, zambindu-i bland.
M-am uitat peste umar spre Oglinda si aproape am avut un soc. Respiratia mi se opri o secunda, speriata de noua imagine. Imi vedeam clar reflexia in Oglinda, cu Bella zambind langa mine. Dar mai era cineva. Un tanar ce parea politicos si prietenos. Am simtit nevoia sa intorc capul.
- E in regula... am adaugat. Totul e in regula...

" - Iti multumesc , Ema . " am spus eu , inotand printre lacrimi .
Fata ma privi senin , apoi ma imbratisa .
Simteam ca o cunosc din totdeauna si ca puteam avea incredere in ea .

" - Iarta'ma . Nu ar fi trebuit sa reactionez asa , doar ca uneori imi este atat de greu , incat simt nevoia sa ma descarc , iar astazi banuiesc ca am cedat . "

As fi vrut sa nu trebuiasca sa ma consoleze . Nu vroiam sa aiba o povara in plus din cauza mea . Banuiam ca are suficiente lucruri la care trebuia sa se gandeasca.

- Sincer iti spun, zambit, nu cred ca exista povara mai mare decat sa tii in tine. Este extraordinar sa te descarci, dar asta necesita multa forta sufleteasca, crede-ma!

Nerezistand, m-am uitat iar spre Oglinda, dar am avut grija sa evit suprafata lucioasa. Am privit doar marginile decorate.

- Ma gandeam... Ce ne arata Oglinda se poate schimba?

Bella se uita oarecum surprinsa la mine. Am privit iar decoratiile, memorand insciptiile stravechi.

Re: Nu plange sub clar de luna - Bella Emily Rose - 21 Oct 2010

" - Da . Banuiesc ca da . Nu mi s'a intamplat niciodata pana acum , dar probabil ca este posibil . "

Ema ma privi curioasa , apoi facu cativa pasi in spate , indepartandu'se de Oglinda lui Erised .

" - Dar de ce ai intrebat asta ? Ti s'a intamplat vreodata ? "

Speram sa nu fiu prea insistenta , sau poate chiar prea indiscreta , dar deja ii adresasem acele intrebari . Nu mai puteam da inapoi .

Re: Nu plange sub clar de luna - Ema Snow - 21 Oct 2010

- Da... Tocmai acum...

Nu m-am mai uitat la Oglinda. Poate ca era doar o iluzie, dar mi se parea atat de impersonala incat trebuia sa intorc capul. Acela era momentul Bellei, nu al meu.

M-am intrebat cum se poate ca Oglinda lui Erised sa stie cea mai ascunsa dorinta a fiecaruia inainte ca individul sa o gandeasca macar. Minunate lucruri ascund zidurile acestui castel. Ciudate... dar minunate. Ciudate minunate lucruri.

M-am uitat apoi spre Bella, si zambind bland, am intrebat-o:
- Te simti mai bine?