![]() |
Povesti din bucatarie - Printable Version +- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro) +-- Forum: Hogwarts (https://www.darkmark.ro/f-hogwarts) +--- Forum: Bucataria (https://www.darkmark.ro/f-bucataria) +--- Thread: Povesti din bucatarie (/t-povesti-din-bucatarie) Pages:
1
2
|
Povesti din bucatarie - Alice Swan - 30 Jan 2011 Mergeam pe coridorul lung incercand sa imi amintesc unde se afla bucataria.Nu fusesem niciodata acolo,insa astazi ratasem pranzul din cauza sutelor de teme si mi se facu o foame terbila.Stiam ca acolo se aflau mereu spiridusi de casa asa ca nu imi faceam griji ca nu avea cine sa ma serveasca.M-am plimbat de cateva ori pe langa un tablou foarte ciudat care imi infatisa o para.Atunci mi-am amintit.Am gadilit para,iar aceasta a inceput sa rada infundat.Usa se deschise imediat.Dinauntru se puteau simtii mii si mii de arome si parfumuri a celor mai bune sortimente de mancare.Unul dintre spiridusi ma trase de roba privindu-ma fix in ochii. "Doamna viperin Nene va poate servi cu ceva!Nene spiridus bun pana si cu viperini!Nene stie ca nu o suportati pe Nene,dar ea o sa va aduca tot ce aveti nevoie!"Spiridusa devenea din ce in ce mai enervanta,insa nu am bagat-o in seama. "Vreau ceva de mancare si vezi sa fie inca cald!"I-am spus asezandu-ma la una dintre mesele din bucatarie.Un alt spiridus care nu parea a fi Nene veni cu o cana de suc de dovleac. "Un suc pentru a va racorii Roro va sta la dispozitie!"Mi-a spus spiridusul zambind.In cateva secunde mancarea mea era gata si servita.Am privit-o gandindu-ma oare ce ne-am face fara spiridusi de casa. Re: Povesti din bucatarie - Arwen Jade - 31 Jan 2011 Arwen iesi din cancelarie, pasii fiindu'i purtati spre bucatarie; simtea cum incepe sa o doara stomacul, pentru ca sarise atat peste pranz, cat si peste cina. Avusese prea multe teme de corectat ca sa ii mai stea gandul si la mancare. Iar acum, lua drumul bucatariei. Nu mai fusese niciodata acolo; Bell ii povestea mereu aventurile sale cu spiridusii, in descoperirea misterelor din adancurile castelului. Dar ea nu ajunsese niciodata in acea incapere magica. Stia ca este la parter, asa ca incepu sa coboare scarile de marmura, pana cand ajunse in holul principal. O lua spre stanga, incercand sa nu se rataceasca; era sosita la Hogwarts de doi ani, dar inca nu invatase toate scarile si intrarile secrete. Spera doar sa nimereasca. Si in cele din urma, vazu vestitul portret cu un cos de fructe. Zambi, si gadila para uriasa, verde. Se materializa o usa din neant, iar Arwen apasa usor manerul din alama si intra. Intr'adevar..era o incapere uriasa. Cam cat Marea Sala de deasupra. Arunca o privire in jur, si vazu ca nu era singura in bucatarie. Pe langa sutele de spiridusi, o silueta statea la o masa din colt, servindu'si cina linistita. Se apropie usor de ea, cu un mic suras intiparit pe chip. Re: Povesti din bucatarie - Alice Swan - 31 Jan 2011 Mancarea era asa buna,insa trebuia sa fac o pauza deoarece mancasem prea mult.Mi-am ridicat privirea cautand unul dintre cei doi spiridusi de casa care imi aduse mancare,insa in schimb dadusem peste un chip foarte familiar.O femeie statea la intrarea in bucatarie.Incercam sa imi amintesc de unde o mai vazusem,iar atunci am realizat ca era o profesoara.Profesoara de Transfigurari Arwen Jade.M-am gandit ca si ea ratase pranzul.M-am intors la farfuria mea incercand sa o ignor deoarece cu siguranta nu va intra in discutie cu mine la urma urmei eram doar o eleva si nimic mai mult.Aceasta inainta catre mine cu pasi destul de repezi.In cateva secunde se afla in dreptul mesei mele.Primul gand pe care il aveam era ca facusem ceva rau si era aici pentru a ma duce la director. "Nu am facut nimic rau doar am ratat pranzul de aceea sunt aici!"I-am zis ridicandu-ma in speranta ca nu va incepe sa tipe la mine.Insa spre marea mea uimire aceasta incepu sa rada. "Stiu ca nu ai facut nimic!Pot sa ma asez?"Ma indreba la fel de zambitoare. "Da sigur ca puteti!"Aceasta se aseza fix in momentul in care spiridusa de casa Nene facea o reverenta pentru ea intreband-o "Ce va pot aduce doamna profesoara?" Re: Povesti din bucatarie - Arwen Jade - 31 Jan 2011 Tanara zambi si il privi pe spiridus cu o oarecare mila; stia ca cei de la Hogwarts sunt foarte bine tratati, dar daca analizai situatia, tot sclavi erau. Insa se obisnuisera. Si nu aveau nicio problema cu asta; reprezenta viata lor. "-Domnisoara, cu ce va servim?" intreba micuta creatura. "-Cred ca am sa mananc o salata..cu un gratar de piept de pui" sopti Arwen, ganditoare. "-Imediat" murmura spiridusul, indepartandu'se. Tanara o privi pe viperina, incercand sa'si aminteasca numele ei. "-Eu sunt Alice Swan" spuse aceasta, salvand'o. "-Alice..incantata, cred ca stii deja cine sunt eu" remarca Arwen, chicotind. "-Da" raspunse viperina cu un zambet. "-In seara asta uita ca sunt profesoara ta" sopti Arwen, cu un ton complice. Alice zambi; era atat de bine sa petreci o dupa-amiaza uitand cine esti cu adevarat; spiridusul se intoarse in graba cu mancarea ei, iar tanara multumi politicos. Salata era foarte buna, iar gratarul bine rumenit. Mai ceru si o carafa cu vin alb, care veni in completarea meniului delicios. Re: Povesti din bucatarie - Alice Swan - 31 Jan 2011 Amandoua savuram in liniste mancarea gandindu-ma cat de treaba pot fii unii profesorii cateodata.Ma bucura faptul ca imi ceru sa nu o tratez ca pe o profesoara,insa stiam prea bine cat de greu imi va fi. "O sa incerc Arwen!Sper ca nu te superi ca iti spun asa?"Am intrebat-o zambind.Aceasta zambi la randul ei dorind sa spuna ceva,insa se opri deoarece spiridusa Nene o tragea de roba cu lacrimi in ochii.Nu intelegeam ce dorea. "Doamna profesoara,doamna viperina Nene nu e de vina Nene a vrut sa ii zica lui Roro sa nu mai bea da' Roro nu ma asculta!"Spuse aceasta luand o gura mare de aer. "Roro e spiridus nebun,Roro bea vin de doua zile si nimeni nici macar Nene nu il poate opri!"Amandoua am ramas mute la ceea ce ne spunea spiridusa. "Unde se afla Roro?"Am intrebat-o ridicandu-ma de la masa. "Sa nu bateti pe Roro doamna viperina!Roro e in spatele meselor acelea,sa nu il bateti!"Spuse aceasta aratand catre un colt din bucatarie.Impreuna ca Arwen mers sa vedem ce se petrece. Re: Povesti din bucatarie - Arwen Jade - 02 Feb 2011 Arwen se ridica usor de la masa, si il urma pe spiridus. Nene tremura din toate incheieturile; cele doua se uitara una la alta pentru cateva clipe, dupa care grabira pasul. Curand, ajunsera in spatele unei mese incarcat cu platouri pline de fructe. Iar o imagine ingrozitoare li se arata ochilor. Tanara suspina usor; micul spiridus, Roro, era beat mort, daca asta era expresia potrivita. Si inca tinea o sticla de vin in manuta lui mica. Sughita intr'una si abia reusea sa'si tina ochii deschisi. Nici macar nu le baga in seama cand ingenuncheasera langa el. Alice il privi ingrijorata, dupa care se intoarse spre Nene. "-Adu'mi apa rece" ordona ea. Arwen incuviinta incet, si puse mana pe sticla de vin; mana inclestata a spiridusului numai nu vroia sa elibereze recipientul in care se afla bautura. "-Gata" murmura Arwen, luand sticla. "-Acum sa'l stropim cu apa?! Cum se trezesc oamenii beti?!" chicoti Alice. "-Cred ca spiridusii au alte metode" remarca Arwen, razand. Re: Povesti din bucatarie - Alice Swan - 02 Feb 2011 Spiridusul in oarecare masura ma facea sa rad deoarece avea o fata foarte simpatica,insa in acelasi timp stiam ca nu era ceva de bine.Arwen il stopi imediat pe fata cu apa,insa acesta nu reactiona asa cum dorise ea. "Fa o cafea tare Nene!"I-am spus spiridusei aceasta mergand repede sa o faca. "Doamna profesoara,hac...Roro beat...hac...Roro o avut stapan da Roro...hac!"Imi venea sa pufnesc in ras de modul in care acesta vorbea,insa m-am mentinut serioasa. "Gata Roro nu mai vorbi iti face rau!"Spuse aceasta stropindu-l din nou cu apa.Incepea sa isi revina,insa tot era ametit tare. "Doamna viperina Roro...hac...Roro iubeste viperini...hac...Roro bea si bea si bea si iarasi bea...hac...ca Roro o avut stapan viperin....hac...da nu mai are!"Acesta incepu sa izbucneasca in plans udand-o de lacrimi pe doamna profesoara. "Arwen lasa-ma pe mine te vei uda toata!"I-am zis luand o carpa de pe masa stergandu-l. Re: Povesti din bucatarie - Arwen Jade - 03 Feb 2011 Arwen se dadu usor la o parte, si privi prin multimea de spiridusi; Nene se apropia in graba cu o tavita mica din argint, pe care era o ceasca mare de cafea. O lua si ii multumi in soapta, dupa care se apropie de Roro. Arata jalnic - putin spus. Alice incerca sa'l trezeasca, dar fara succes. "-Asta o sa'l ajute" murmura tanara. Ii ridica usor capul, si il forta sa bea cafeaua tare; mai cazu si pe alaturi, patandu'i toga deja murdarita, dar in cele din urma, bau mai mult de trei sferturi din cafea. "-Ar trebui sa'si revina deja" spuse viperina, putin ingrijorata. "-Roro bea de muult timp. Nene spus Roro ca nu e bine, dar Roro nu ascultat" chitai spiridusul. Arwen ofta. "-Haide, Roro" sopti ea, mangaindu'i usor mana mica. In cele din urma spiridusul deschise ochii si le privi socat; teama i se citea in privirile fugare pe care le arunca, iar cand il vazu pe Nene incepu sa tipe. "-Hey" mormai Alice, cand spiridusul sari in picioare. "-Macar e bine" chicoti Arwen. "-Roro..Roro rau, foarte rau!" il certa Nene. Re: Povesti din bucatarie - Alice Swan - 03 Feb 2011 Se vedea ca spiridusul era ingrozit ca noi toate,insa reusi sa se tina singur din nou pe picioare.Amandoua am zambit,insa zambetele noastre se schimbara repede cand acesta incepu sa se dea cu capul de un scaun. "Roro trebuie pedepsit,Roro imbatat in fata domnisoarelor!" "Arwen ajuta-ma sa il oprim te rog!"I-am spus in timp ce ii prinsesem o mana.Profesoara ma ajuta si ea imadiat reusind sa il imobilizam. "Roro iti ordon sa stai si sa nu te mai lovesti!"I-am zis in speranta ca ma va asculta.Desi nu eram stapana lui acesta se linisti. "Roro trebuia lasat sa se pedepseasca,Roro rau!"Spuse Nene suparata ca il oprisem.L-am asezat pe scaun auzindu-l cum plangea cu sughit. Re: Povesti din bucatarie - Arwen Jade - 04 Feb 2011 Arwen il indeparta pe Nene, rugandu'l sa aduca putina mancare; dupa cateva zile bune in care bause doar vin si nu mancase nimic, spiridusul era foarte slabit. Se vedea cum ii tremurau mainile, iar forta cu care incerca sa se pedeapseasca era infima pe langa puterea celorlalti spiridusi. "-Roro rau; el nu meritat mancare" mormai Nene, care se intoarse cu un castron plin cu terci de ovaz. "-Abtine'te" ii spuse Arwen, si lua bolul cu mancare. Roro o privi printre lacrimi, si se opri din plans. "-Wow..s'a oprit" chicoti viperina. "-Roro trebuie sa manance" sopti Arwen, cu ingaduinta. Spiridusul facu ochii mari si ofta prelung. Arwen chema o lingura de pe masa si o puse in castronul cu ovaz; i'l inmana spiridusului, iar acesta intinse mainile dupa el. "-Mananca" sopti Alice. "-Roro rau" ingana spiridusul, dar incepu sa se infrupte din mancarea aburinda. "-Asa" chicoti tanara, cu un zambet multumitor. |