Darkmark RPG Forum
Incercand - Printable Version

+- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro)
+-- Forum: Hogwarts (https://www.darkmark.ro/f-hogwarts)
+--- Forum: Bucataria (https://www.darkmark.ro/f-bucataria)
+--- Thread: Incercand (/t-incercand)

Pages: 1 2 3

Incercand - Ema Snow - 01 Feb 2011

" - Va rog? Mult de tot? Va rog frumos?"
Vocea mea devenise ridicol de subtire in timp ce-l intrebam pe spiridusul bucatar-sef daca imi poate autoriza folosirea bucatariei pentru cateva ore.
" - Si spiridusii, domnisoara, spiridusii ce vor face in tot acest timp?" intreba el suspicios.
" - A... Pai... Eu nu am nevoie decat de cateva vase si un cuptor..."
" - Spiridusii au la buataia de la Hogwarts vase multe si cuptoare si mai multe"
" - Perfect! Eu voi acupa puti spatiu, promit. Nici nu veti stii ca sunt acolo"
" - Domnilor profesori le place carnea de curcan. Tu, domnisoara, mare grija sa nu puna domnisoara condimente piperate pe carnea de curcan. Domnul profesor mare nu place curcan condimentat prea mult"
" - Stai asa! Eu nu gatesc pentru cina. Eu doar vreau sa incerc o reteta"
Discutia 'captivanta' inca mai continua intre mine si spiridus cand un ras slab se facu auzit.

Re: Incercand - Jessica F. Jersey - 02 Feb 2011

Jessica se dadu automat in spatele usii si isi acoperii gura cu mana,deoarece chicotitul ei le intrerupse discutia celor doi.Isi dadu ochii peste cap,neindraznind sa vada daca spiridusul bucatar-sef o spiona. Insa eleva (nu isi dadea seama cine,dar dupa voce parea sa fie Ema) si Danor incepura din nou sa vorbeasca,ceea ce o facu pe astropufa sa rasufle usurata si sa isi dea drumul gurii. Isi strecura capul ,pentru a putea vedea ce se intampla.Parea a fi o discutie gen te-rog , dar inca nu aflase pentru ce ii cerea voie Soimeanca bucatarului. Insa,era prea tarziu pentru ca fusese descoperita.

Spiridusul se indrepta spre ea si ridica o spranceana.
"Lasa-ma sa ghicesc,si tu vrei sa o ajuti cu mancarea?!" intreba el parand serios.
Jess deschise gura , vrand sa spuna un nu hotarat,insa Ema ii facu semn , dand din cap , sa afirme ceea ce spusese Danor.Astropufa privi in stanga si in dreapta,isi drese glasul si spuse:
"Daa,intr-un fel.

Re: Incercand - Ema Snow - 02 Feb 2011

Am tasnit pe varfurile picioarelor de bucurie, dar m-am pototolit repede, de indata ce l-am pe Danor rasucindu-se spre mine.
" - Fie... Danor lasa domnisoarele la buataie" ofta amarat.
" - A... Adica la bucatarie?"
" - La buataie" se revolta spiridusul incet. " Domnisoarele il urmeaza pe Danor... Danor le roaga"
Pasi incet pe usa de lemn. Am ramas in urma cu Jess, imbratisand-o scurt. Trecuse atata timp de cand nu ne mai intalniseram! Prima prietena pe care mi-o facusem aici.
" - Mersi!" i-am zambit fericita. " Ce mai faci?"
" - Locusorul asta pentru domnisoare" spuse spiridusul si pleca.

Jessica chicoti din nou. Spiridusul mergea bombanind spre usa,de parca nu ii convenea ca le lasase pe cele doua fete singure in bucatarie.Parea sa nu aiba prea mare incredere in ele . Dar sa fim seriosi , ce puteau face doua simple eleve la Hogwarts?! Sa dea foc scolii?Ei bine...ar fi putut fi o varianta dar..nu! ce tot spun aici?Erau doua prietene pasnice. (e bine sa credem asta pentru un moment).

"Aa,usa te rog" i-am spus lui Danor rosind.
Spiridusul Bucatar-Sef se intoarse spre mine si bolborosi mai tare,dupa care inchise usa,exact cum il ruga Astropufa.
Aceasta incepu sa sara si sa o imbratiseze din nou pe Ema. Nu se mai intalnisera de ceva timp...
"Deci?Ce facem? o intrebare ranjind.

" - Ce am putea face intr-o bucatarie?" am intrebat-o razand. " Ok, uita asta, se pot face chiar multe"
Mi-am scotocit buzunarele robei. Unde era bucata aia de hartie?
" - Aici erai!"
Ochii imi sclipira cand am desfasurat-o.
" - E o retete veche, dar de traditie in familia mea. Bunica facea mereu placinta asta in primele luni ale Noului An. Mi-am propus sa o incerc si eu... Desi nu sunt un talent innascut in chestiile de genu'..."
Am zambit stramb, dar ma simteam grozav sa o am pe Jess prin preajma. Am aratat cu subinteles spre masa plina de farfurii si spre frigider.
" - Ce spui, Jess? Mi te alaturi in aceasta dezlantuita petrecere?"

"Bineinteles!" spuse Jess sarind langa ea dintr-un singur salt.
Se apleca si facu o plecaciune 'regala' in fata maestrei bucatariei.Era adevarat ca nu era cea mai buna in ale mancarurilor ,dar iubea sa invete de la altii.Pentru inceput,isi lua un pahar de plastic,il spala si privi in interiorul lui. Inchise un ochi,pentru a putea vedea mai bine. Apoi ridica din umeri si isi turna apa plata in el. Duse paharul la gura si sorbi puternic.Inghiti "zgomotos" iar apoi sari in picioare si isi duse mana la cap,precum un sodat.
"La ordinele dumneavoastra! Ce facem mai intai?

Am ras fragil. Era atat de amuzanta!
Pentru a raspunde la intrebare, m-am aplecat peste reteta.
" - Pentru inceput, va trebui sa luam zece oua. Separam galbenusurile de albus si le punem intr-un vas, alaturi de jumatate de kilogram de faina. Directia frigider"
Am luat un carton cu douazeci de oua. Apoi s-a instalat haosul.
Am incercat sa sparg primul ou in stilul elegant si smecher, ciocnindu-l gentil de coltul mesei. Se dovedi ca trebuia adaugata ceva mai multa forta... Dupa o alta incercare, oul ramase nezgariat. A treia oara este cu noroc, dar numai in general. Coaja se sfarama, continutul se imprastie pe jos.

Jessica scoase un sunet de mirare si isi duse mana la gura.Facu un salt maricel in spate si apoi isi ridica o spranceana.
"Upsi. spuse Ema muscandu-si buza de jos.

Astropufa rase si aduse un prosop pentru a curata mizeria de pe jos si o matura pentru a aduna cojile.Se apleca si incepu sa stearga parchetul,in timp ce Soimeanca lasa celelalte oua si matura cojile.La sfarsit,dupa ce izbutira amandoua sa curete totul,Ema se apropie de Jess si ii spuse:

"Cred ca mai bine ai sparge tu ouale,in timp ce eu fac altceva.
Apoi chicoti si se apropie de reteta.
"In regula! aproba Jessica.
Incepu sa ia ouale,pe rand,si sa separe albusul de galbenus.

Re: Incercand - Lissa Dragomir Shirley - 02 Feb 2011

Am dat buzna in bucatarie si-am vazut dezastrul de-acolo. Dumnezeule, ce aruncasera pe jos? Am privit mai atenta din spatele Jessicai, observand ce curata:
-Ati dat cu ouale pe jos.
Am ridicat o spranceana, reprimandu-mi un chicot.
-Okay, pot ajuta cu ceva? In trei ne putem misca mai repede.
Cele doua m-au privit cu ochii cat cepele. Hei, chiar reusisem sa le sperii?

Jessica facu ochii mari. Nu era speriata sau deranjata de prezenta Soimencei,dar tresarisem atunci cand cineva intra in bucatarie.Oricum totul era curat acum,asa ca nu aveam motive sa fiu ...ingrijorata.
"Hmm,nu stiu. spuse astropufa ridicand din umeri.
Lissa ridica si ea din umeri si se apropie de mine.
"Pot sa ajut sa sparg si eu ouale. se oferi zambind.
"Sigur! aproba Jess dandu-se putin la o parte,pentru a-i face loc fetei langa ea.