Darkmark RPG Forum
Care momente le-ati schimba? - Printable Version

+- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro)
+-- Forum: Harry Potter (https://www.darkmark.ro/f-harry-potter)
+--- Forum: Carti (https://www.darkmark.ro/f-carti)
+--- Thread: Care momente le-ati schimba? (/t-care-momente-le-ati-schimba)

Pages: 1 2

Care momente le-ati schimba? - Aylee L. Lovel - 04 Feb 2011

Sunt de acord cu majoritatea ca cartile(Scuze de cacofonie) sunt foarte faine. Dar, ca la orice carte, sunt momente care nu ne plac atat de mult si pe care ne-ar placea sa le fi citit altfel. Eu de exemplu, nu as fi vrut ca sa fi murit Hegwid. Si moartea lui Dobby m-a enervat si m-a intristat, dar a fost o parte mai mult sau mai putin esentiala a cartii.

Dar acum urmati voi, voi ce ati schimba?

Re: Care momente le-ati schimba? - Rosalie Vivienne Alden - 05 Feb 2011

Cu siguranta as schimba faptul ca unele personaje importante mor. Cum ar fi : Dumbledore..Chiar si Dobby,Hegwid..Dupa cum ai spus si tu,sunt momente in care am fi vrut sa citim altfel..Dar trebuia sa existe si putina tragedie in carti. M-a intristat foarte mult moartea unui anume personaj,ba chiar si unele momente mai..sensibile de-ale lui Harry.

OFF: Foarte interesant topicul

Re: Care momente le-ati schimba? - Jessica F. Jersey - 06 Feb 2011

Bineinteles ca exista unele momente,atat din carti cat si din filme,pe care nu am fi vrut sa le citim/vedem. Eu cred ca as schimba moartea lui Sirius. Mi-a fost atat de greu -cand am citit cartea-sa imi imaginez cum va suporta Harry sa traiasca,cand pana si ultima lui ruda a murit. Mai ales ucisa nu de Voldemort,ci de Bellatrix(ea l-a ucis prin Avada Kedavra,parca,nu?).
De asemenea,si moartea lui Dumbledore...

Re: Care momente le-ati schimba? - Mellisa Harper - 06 Feb 2011

@Jessica
Defapt, l'a lovit cu vraja Stupefy si a cazut in acel val si de asta a murit sirius In film au schibat faza complet aiurea

ON:Eu personal aproape am plans cand au murit toate personajele importante, mai putin Cedric mi se pare inutila moartea lui Hedwig, si cred ca ar fi fost dragutz sa scape din colivie si sa zboare si poate apoi sa se intalneasca, sau ceva de genul Dar in rest totul mi se pare potrivit nu vad totusi de ce au trebuit sa moara Lupin, Tonks, Fred, dar autoarea a declarat din cate am citit ca era nevoie de morti de ambele parti ale baricadei, pentru a demonstra cititorilor copii ca moartea e o parte din viata fiecaruia.

Re: Care momente le-ati schimba? - Bell Evans - 06 Feb 2011

Mie una mi s'a parut tampita moartea lui Cedric; pur si simplu nu isi avea rostul. Ca sa ajunga in cimitirul ala si sa se intalneasca o data cu Voldy, iar el sa il omoare. Ok, inteleg ca Lordul Intunericului nu cruta pe nimeni, dar Cedric putea sa ramana in labirint, nu sa fie atat de multa tragedie.
Alt lucru care mi s'a parut cam aiurea a fost relatia dintre Cho si Harry; ea suferea dupa Cedric, si era cu Potter? Mi se pare cam stupid din partea ei, sa se consoleze cu cine ii iesea in cale. Pur si simplu s'a folosit de Harry.
Ce as schimba totusi cel mai mult la seria HP ar fi moartea lui Dumbledore; sunt de acord cu mortile celorlalti - ar fi fost un sfarsit prea fericit. Dar Dumbledore trebuia sa ramana in viata; era cel mai mare vrajitor din toate timpurile - mai puternic decat Voldemort insusi. Chiar daca era in varsta, asta nu l'a oprit niciodata sa lupte de partea binelui. Nu stiu, putea sa fie oricum, dar nu asa; sa nu fi murit Dumbly
Asa..ce nu mi'a mai placut..moartea lui Ochi-nebun-Moody si a lui Hedwig; chiar nu era cazul. Prea multe pierderi - fata de tabara devoratorilor. Ma rog, au fost si acolo cateva morti semnificative - Bellatrix, Voldy insusi si ceilalti. Dar si aceste personaje mentionate mai sus, parca nu isi avea rostul sa dispara din peisaj. Moody putea sa moara in batalia de la Hogwarts dupa parerea mea; iar Hedwig - sa ramana in viata.

RE: Care momente le-ati schimba? - Emily Swan - 26 Mar 2011

Sunt de acord ca mortile sunt tragice si triste si parca nu voiam sa se petreaca si astfel da momente dar eu cred ca e nevoie de ele ca sa fie cartile mai bune, sa fie si suspans. In pus cred ca toata lumea a avut sentimente de tristete la aceste momente...Sad

RE: Care momente le-ati schimba? - Anaella L. Hathway - 28 Mar 2011

Pai... nu mi-as fi dorit sa moara atatia... dar pana la urma s-au sacrificat pentru un scop nobil.

RE: Care momente le-ati schimba? - Valentino Gaunt - 17 Apr 2011

Eu unu as schimba cel putin 2 momente din carti . Unul mai putin important ar fi moartea lui Sirius . . . . (nu cea din film ... cea din carte...) . . . acolo a incercat autoarea sa dea o latura psihologica cartii . . . in mai putin de un rand e reliefat faptul ca Sirius e lovit de o vraja si cade prin val si restul paginii e umplut de sentimentele lui harry , metafora acelei cortine care delimita lumea celor vii de celor morti , etc. Al doilea moment , desi sincer poate nu am inteles eu bine . . . a fost sfarsitul ultimei carti . . . poate nu am citit eu destul de atent cartea. . . .dar cand Harry este lovit in Padurea Interzisa de blestemult Avada Kedavra el moare , dar se intoarce inapoi pentru ca Voldemort a folosit sangele lui cand si-a recapatat corpul si astfel protectia mamei sale curge si prin venele lui sau pentru ca Harry a devenit Master of Death pentru ca a reunit toate talismanele (desi piatra a pierdut-o in padure). . .Dupa aceea, cand Voldemort incearca din nou sa il omoare pe Harry , blestemul ricoseaza din nou si Voldemort este ucis pentru ca nu mai are nici un Horcrux sa il tina in viata. Excelent sfarsit , dar de ce a ricosat vraja? Din cauza ca bagheta de soc(?? Elder Wand) apartinea lui Harry in realitate sau din cauza faptului ca Harry nu putea sa moara fiind posesorul tuturor talismanelor mortii . . . am fost putin confuz la faza asta . . .

RE: Care momente le-ati schimba? - Alice Morris - 17 Apr 2011

Pai, din cate am inteles eu, in Padurea Interzisa cand Voldy a aruncat prima oara blestemul asupra lui Harry, acesta a omorat bucata lui de suflet lasata acolo cand a incercat sa'l ucida la inceputul seriei, fiindca atunci si'a creat un horcrux si in Harry Happywide Iar apoi, in marea sala, la duelul final, s'a intamplat la fel ca in cimitir, la sfarsitul cartii a 4a. Desi intr'adevar, aici e putin confuz, dar din cate am citit pe net, bagheta de soc stie cine e propriul stapan, si fiind asa puternica [si desteapta, ca sa vezi] nu isi va omori propriul stapan sau va lovi cu o forma mai usoara a vrajii aruncate Happywide Sper sa te fi lamurit Happywide

RE: Care momente le-ati schimba? - Effy K. Dietrich - 18 Apr 2011

Eu cred că aş fi schimbat moartea lui Hedwig. Mi-a părcut aşa rău de Harry, ţinea foarte multe la bufniţa lui. Sincer nu aş schimba foarte multe ...