Darkmark RPG Forum
The punishment - Printable Version

+- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro)
+-- Forum: Hogwarts (https://www.darkmark.ro/f-hogwarts)
+--- Forum: Orele de Curs (https://www.darkmark.ro/f-orele-de-curs)
+---- Forum: Sala de Detentie (https://www.darkmark.ro/f-sala-de-detentie)
+---- Thread: The punishment (/t-the-punishment)

Pages: 1 2 3

The punishment - Rosalie Vivienne Alden - 13 Mar 2011

Desi sunt profesoara de foarte mult timp nu m-am aflat niciodata in sala de detentie,preferand ca elevii mei sa fie cat mai cuvinciosi la ora. De data aceasta , insa, o eleva de la orele de curs "Previziuni despre Viitor" i-a luat apararea unui coleg care a raspuns gresit,apoi m-a mai si insultat. Stiu ca a facut-o din consideratie pentru colegul sau insa am decis totusi sa ii dau o pedeapsa. Nu stiu daca o pot numi chiar pedeapsa ... fiindca voiam doar sa o sfatuiesc sa nu mai intre in discutie pentru a lua apararea altcuiva.

Stiam ca respectiva fata mai avea o ora,desi eu mi-am terminat de predat orele pe astazi,asa ca am preferat sa ma duc direct in Sala de Detentie. M-am gandit la Bell si am chemat-o sa stea cu mine,in caz ca va avea timp. Sper sa poata veni sa imi tina de urat.

Re: The punishment - Bell Evans - 13 Mar 2011

• Cercetasa iesi din Turn, indreptandu'se cu pasi grabiti spre Sala de Detentii; nu mai fusese in viata ei acolo, dar vorba aia - totul are un inceput. Rosalie o rugase sa stea cu ea pana cand avea sa vina vinovatul. Era chiar curioasa sa afle ce facuse acel elev pentru a primi o detentie. Rose era o fire foarte linistita, si nu daduse niciodata o pedeapsa cuiva.

Ajunsa in fata usii din lemn de nuc, batu si intra.
    "-Heyy" sopti ea, cand isi vazu prietenta.
    Rosalie zambi, apropiindu'se de ea.
    "-Ma bucur mult ca ai venit" chicoti ea.
    "-Cum sa nu vim?!" mormai Bell, dandu'si ochii peste cap.
    Privi in jur, si ramase surprinsa; era ca o clasa obisnuita.
    "-Deci asta e mult temuta sala" chicoti ea.

Rosalie aproba usor din cap.
    "-Nu e nimic special la ea, nu?" intreba aceasta.
    Cercetasa zambi, ridicand din umeri.
    "-Poate doar motivul pentru care ai ajunge aici" ofta ea.
    Se gandi la ce idei avusese in cap in drum spre sala de clasa si zambi.
    "-Ma intrebam..cine e elevul caruia i'ai dat detentie?!" intreba ea.

Re: The punishment - Rosalie Vivienne Alden - 13 Mar 2011

M-am bucurat ca Bell venise intr-un final in Sala de Detentie. Mi se parea foarte ciudat sa fiu aici,dar totusi probabil ca trebuia sa o fac si pe asta. Am chicotit usor cand Cercetasa intra in clasa,se pare ca era ca de obicei - punctuala. Ma asteptam sa imi puna intrebarea pe cine am pedepsit asa ca i-am raspuns pe o voce destul de trista:
"Pe Melody..."
Stiam ca o cunoaste,deci ma asteptam sa se mire de faptul ca o pedepsisem tocmai pe ea . A fost exact cum ma asteptam:
"De ce?", ma intrebase surprinsa.
"Pai... i-a luat apararea unui coleg care a raspuns la ora gresit,apoi m-a si insultat..in fine , nu e chiar asa de important.."
Apoi am adaugat:
"Dar am chemat-o in Sala de Detentie pentru a o sfatui , nu pentru a o pedepsi in vreun fel drastic sau nimic de acest gen!",am ras discret.

• Bell surase usor; stia ca Melody se schimbase foarte mult in ultima perioada; aproape devenise de nerecunoscut. Fata de mica fata care ajunsese la Hogwarts cu multi ani in urma, acum era prea increzatoare in propriile forte..prea egoista..si mult prea bagacioasa cateodata. Cum spusese - devenise doar o umbra a vechii Melody. Deci, mai mult ca sigur Rosalie avea dreptate in a o chema in Sala de Detentii.

"-La ce te gandesti?!" o intreba aceasta.
    Probabil parea adancita in propriile ganduri; zambi, si clatina incet din cap.
    "-La nimic deosebit" raspunse ea.
    "-Haide..stiu ca e ceva insemnat" chicoti Rosalie.
    "-Chiar e atat de evident?!" murmura Bell.
    Tanara incepu sa rada.
    "-Da" raspunse ea.

Bell lua o gura mare de aer si incepu sa vorbeasca.
    "-E vorba de Melody..s'a schimbat atat de mult" sopti ea.
    "-Eu una nu o prea cunosc" remarca Rosalie.
    Cercetasa ofta.
    "-La inceput chiar nu era asa" murmura fata.
    "-Poate a patit ceva..a intervenit ceva in viata ei care a facut'o sa se schimbe" isi dadu Rose cu parerea.

Intr-adevar nu o cunosteam atat de bine pe Melody Stuart , insa cu siguranta daca Bell spune ca se comporta mult mai diferit,mai bland inainte asa si era. Nu stiam ce sa spun,poate intr-adevar dupa cum spusesem mai inainte o schimbase ceva de-a lungul timpului. Cine stie? Eu oricum nu am chemat-o aici ca sa ii fac rau prin detentii,voiam doar sa ii dau un sfat pe care sper sa il asculte si sa il primeasca binevoitoare. Mi-am mutat privirea catre Cercetasa si am spus pe o voce blanda:
"Sper doar sa vina la ora care i-am spus-o..."
"Va veni!", imi raspunse Bell si parea destul de convinsa asa ca am incercat sa par si eu la fel ca ea.
Daca o persoana care o cunostea atat de bine spunea asta,inseamna ca asa si era.

• Era ferm convinsa ca Melody va veni; nu avea cum sa nu vina. Poate se schimbase ea, aproape in intregime; dar cuvantul si mandria ii ramasera la fel. Nu putea sa'si calce pe constiinta, deci mai mult ca sigur nu va intarzia sa apara. Privi ceasul suspendat deasupra catedrei si batu nelinistita din picior.

"-La cat i'ai zis sa vina?" intreba ea.
    Rosalie zambi, senina.
    "-Mai este aproape o ora" remarca tanara.
    "-Aa..deci sa nu ma astept sa intre in orice moment atunci" chicoti cercetasa.
    Se relaxa, asezandu'se intr'una din banci.
    "-Intr'un fel ma simt vinovata pentru ea" ofta Bell.

Stia ca nu are nicio vina; dar Melly era in casa ei. Si din moment ce ea era sefa pentru Cercetasi, intr'un fel se simtea datoare fata de ei..sa'i indrume mereu pe calea binelui si sa le dea sfaturi care sa'i ajute.
    "-Am vorbit de multe ori cu ea.." sopti cercetasa.
    Rosalie clatina usor din cap.
    "-Dar tot nu realizez de ce e asa" sfarsi Bell, cu o urma de dezamagire in glas.

Am observat reactia lui Bell si am inghitit in sec intrebandu-ma daca a fost bine sau nu sa o chem aici pentru a imi tine de urat sau nu. Melody este buna prietena cu ea,sau cel putin asa stiam eu. In plus face parte din casa Cercetasilor,iar acest lucru o facu pe Bell sa se intristeze si mai tare. Am oftat incetisor apoi i-am spus incercand sa o consolez:
"Bell,stai linistita. Nu a facut ceva foarte grav - vreau doar sa ii dau un sfat. In plus,stiu ca este o persoana deosebita!"

Cercetasa se uita la mine intrebatoare,apoi am adaugat pe un glas entuziast:
"Haide,Bell... Probabil ca are motivele sale sa fie asa.."
Am dat din umeri instinctiv gandindu-ma ca probabil chiar asa si este.

• "-Stiu ca are motivele ei..dar nu inteleg care sunt" remarca cercetasa.
    Chiar se chinuia de mult timp sa afle ce se ascundea in spatele noului caracter al fetei.
    "-Cine stie.." sopti Rosalie.
    "-Eu vreau sa stiu" insista Bell.
    Devenea stresanta chestia.
    "-La toti ne este greu" chicoti tanara.
    Incepu sa rada.
    "-Tu chiar te pricepi sa faci oamenii sa uite de problemele lor" ofta cercetasa.

Isi aminti de cum era in trecut; cand ajunsese si ea la Hogwarts..si cum se schimbase de atunci.
    "-Daca stau sa ma gandesc..si eu m'am schimbat mult" sopti ea.
    Insa se schimbase in bine. Devenise mai optimista..mai plina de viata..mai vesela.
    "-Dap" chicoti Rosalie.
    Era ceva bun; ceva nou in viata ei care o facea sa para mereu plina de viata.

Incepu sa se plictiseasca; tacerea dintre cele doua se marea cu fiecare clipa care trecea. Iar suspansul crestea si el.
    "-As putea sa raman si eu aici cand vine Melody?!" intreba Bell.
    Rosalie paru sa ezite.
    "-Stii tu..in calitate de sefa de casa" insista cercetasa.
    "-Aa..da" chicoti Rosalie.
    "-Bun" murmura Bell.
    Spera ca totul sa fie in regula.

Au urmat alte clipe de tacere tensionate intre noi doua si am inceput sa rad aproape in hohote. Bell se uita la mine ridicand o spranceana - probabil ma credea nebuna. Mi-am dres glasul apoi am rostit pe o voce excesiv de serioasa:
"Tu chiar credeai ca nu o sa te las sa stai si tu aici in timpul detentiei lui Melody?"
De data aceasta eu ma uitam la ea ridicand o spranceana.
"Aaaa...Da!",raspunse aceasta ezitand.
"Cred ca amandoua s-ar putea sa reusim sa aflam ce se ascunde in spatele comportamentului lui Melody. Si ma bucur ca vei ramane aici,cred ca m-ai putea ajuta la asta. Tu o cunosti mai bine decat mine..",i-am spus eu sincer Cercetasei.

Re: The punishment - Bell Evans - 14 Mar 2011

• Astepta cu nerabdare clipa in care Melody avea sa intre pe acea usa; stia ca va fi o situatie destul de dificila. Dar chiar vroia sa fie acolo. Sa realizeze ce se intampla de fapt cu persoana cercetasei; Melly era diferita acum..prea diferita..si isi dorea din tot sufletul sa afle cauza schimbarii ei. Rosalie parea insa destul de linistita; probabil, fata de ea oricine era linistit.

Incepu sa se gandeasca la cum va fi dupa ce va renunta la sefia de casa; cand nu va mai trebui sa'si faca griji pentru orice cercetas. Probabil ciudat..pentru ca in ciuda faptului ca era o munca obositoare..grea..urma sa'i fie dor de ea.
    "-Deci? La ce te mai gandesti acum?" o intreba Rose.
    Realiza ca de fapt nu era singura in clasa si clatina usor din cap.
    "-La cum va fi viata mea dupa ce nu voi mai fi cercetasa" ofta fata.
    "-..grea" raspunse Rosalie.

Stia si ea asta; pentru ca o vedea in fiecare zi cum isi ridica in slavi casa.
    "-Te vei acomoda" chicoti ea.
    Bell zambi usor, dandu'si o suvita de par din ochi.
    "-Proprie experienta?" intreba ea.
    Rosalie dadu aprobator din cap.
    "-La inceput e greu; dar dupa, iti revii" raspunse aceasta.