Darkmark RPG Forum
Relax,take it easy ... - Printable Version

+- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro)
+-- Forum: Lumea Vrăjitoriei (https://www.darkmark.ro/f-lumea-vr%C4%83jitoriei)
+--- Forum: Vacante in Vacante, concedii si afaceri (https://www.darkmark.ro/f-vacante-in-vacante-concedii-si-afaceri)
+--- Thread: Relax,take it easy ... (/t-relax-take-it-easy)

Pages: 1 2

Relax,take it easy ... - Rosalie Vivienne Alden - 03 Apr 2011

Relax, take it easy...
[Image: 2hmzbz7.jpg]

Vacanta de vara. In sfarsit. Puteam sa am parte putin de liniste. Gata cu Devoratorii, gata cu serviciul de la Minister pentru o saptamana si gata pentru cateva luni ca profesoara. Am rasuflat usurata. Eram foarte antuziasmata de o noua excursie. De cand fusesem cu sora mea Kate la Miami la casa de vara a familiei noastre nu mai fusesem acolo. Au trecut ani buni de atunci si imi era dor de acel loc. Abia asteptam sa vad in ce stare mai e casa. Desi mama si tata angajasera pe cineva care sa stea acolo si sa aiba grija de vila eu nu ma prea incredeam in necunoscuti. Zilele acestea am fost acasa la ai mei sa imi dea cheia si cateva sfaturi , bineinteles. Apoi m-am gandit cu cine as putea sa merg acolo. Prin gand imediat mi-a trecut Eveline,draga mea Cercetasa. De foarte mult timp nu mai vorbisem cu ea si cand vorbeam abia daca aveam timp sa ne salutam si sa ne mai intrebam ce face. Ma bucur ca a acceptat sa mearga intr-o vacanta la casa de vara a alor mei.

Ea deja isi terminase bagajul,dar eu tot mai imi gaseam mereu cate ceva sa pun. Ba ca am uitat aia, ba ca mai am nevoie si de aia ... Ei,bine , mereu am fost asa! Mi-a fost dor de vara,iar acum in sfarsit puteam sa port ceva lejer pe mine si cel mai important: sa las roba deoparte pentru moment. Desi mi-am luat una de Adulta la mine pentru orice eventualitate nici nu am cea mai mica intentie sa o folosesc prea curand,sper ca niciodata pe parcursul acestei vacante!
M-am imbracat intr-o rochita turcoaz de vara pana la genunchi si m-am incaltat cu niste sandalute albe cu toc. Ultimul accesoriu,cel mai important detaliu: o pereche de ochelari de soare superbi primiti de ziua mea.
Am iesit in fata Hogwartsului observand-o pe Eveline stand pe bagaje plictisita,sau mai degraba nerabdatoare:
"Ev!!! Let's have some fun!!!", am tipat eu razand.

RE: Relax,take it easy ... - Evelyn Steel - 03 Apr 2011

Eveline statea in fata Hogwarts`ului,pe bagaje,asteptand-o plictisita si nerabdatoare pe Rosalie.Cand aceasta ii propusese sa mearga impreuna la casa de vacanta din Miami Eveline acceptase bucuroasa.O trimisese,cu cateva ore in urma pe Apolline cu o scrisoare pentru parintii sai in care le spunea ca peste cateva ore va pleca.Parinti sai acceptasera ca Eveline sa mearga cu Rose cu o singura conditie : sa le scrie saptamanal.
Ceva se misca langa Eveline.Lily,catelusa sa,era inchisa intr-o cusca la picioarele sale.Lily nu fusese niciodata obisnuita sa fie inchisa asa ca Eveline banuia ca nu prea agrea locul in care se afla acum.
-Lily fi cuminte.E doar pana ajungem acolo,apoi iti voi da drumul zise Eveline exasperata.Catelul ii arunca o privire dispretuitoare cu ochii sai negri apoi ii intoarse fundul.Eveline ofta si privi soarele de pe cer.
Era foarte cald in acea zi si Eveline avusese grija sa se imbrace cat mai bine pentru a suporta caldura : pantaloni scurti de blugi si un tricou alb.In picioare avea tenesii sai aurii iar pe cap ochelarii de soare.
Dupa un timp Rosalie cobori scarile cu bagajele in urma ei si imbracata intr-o rochie turcoaz.Eveline ofta usurata cand o vazu.
-Ev!!Let's have some fun! striga ea imbratisand-o pe Eveline
-In sfarsit ai aparut! zise Eveline exasperata si cele doua incepura sa mearga spre portile dincolo de care puteau sa Dispara.

RE: Relax,take it easy ... - Rosalie Vivienne Alden - 03 Apr 2011

Doamne,cat de dor imi era de o astfel de vacanta. O vacanta cu prieteni,nu cu parintii. Am oftat amintindu-mi ca prima data trebuie sa trecem pe la ei acasa pentru a imi da ultimele sfaturi si pentru a o revedea pe Eveline. In fine,adevarul este ca mama mi-a spus ca mai trebuie sa ne dea ceva. Cine stie la ce se gandea ea in astfel de momente cand plecam in excursii. Cu siguranta, ceva sa ne protejeze de rele sau ceva in acest gen. Oricum,o ador pe mama mea. Mereu stia ce este cel mai bine pentru mine,mereu facea ca totul sa mi se para perfect, sa am impresia ca traiesc intr-o lume de basm, chiar si acum desi nu mai sunt un copil. Mereu cand ma aflam prin preajma ei ma simteam din nou un copil neajutorat care avea nevoie de afectiunea parintilor. Cand am ajuns in fata imenselor porti de la Hogwarts mi-am intors privirea catre Eveline rostind cat mai entuziasmata:
"Esti pregatita de o vacanta de neuitat? Dar mai intai sa dam ochii cu mama mea pisaloaga.. ?"
Ultima propozitie am spus-o gesticuland in semn de 'bla,bla,bla' si am ras alaturi de Eveline. Aceasta dadu aprobator din cap. Am luat-o de brat si am aparut in Pestera lui Godric,la resedinta Andrews Blackfire,un loc aproape sfant pentru mine.
Mama ne intampina in poarta vilei facandu-ma sa tresar.
"O,mama !..",am spus eu dandu-mi ochii peste cap,dar apoi imbratisand-o fiindca mi-a fost un dor de ea .. Nu mai venisem pe acasa din cauza celor petrecute in castel,iar acum eram doar in trecere...

Eveline simti ca numai putea respira in timp ce se invarteau in intuneric.Apoi atinsera pamantul si plamanii i se umplura cu aer.Pestera lui Godric era si ea inundata de soare.Eveline zambi cand vazu locul atat de familiar ei.
Din poarta vilei ne facea cu mana mama lui Rosalie.Rose,dandu-si ochii peste cap isi imbratisa mama.Doamna Andrews se intoarse spre Eveline.
-Buna ziua doamna Andrews zise Eveline zambind iar femeia ii intoarse zambetul.
-Buna draga mea.
Eveline numai fusese niciodata la Rosalie acasa.Totul parea minunat.Gradina era plina cu flori,cativa pitici de gradina care scapasera de dezpiticire si pomii plini cu fructe.
-Rose e foarte frumos aici zise Eveline uitandu-se spre prietena sa.Lily incepuse iarasi sa se agite in cusca.Eveline i-ar fi dat drumul,dar calatoria lor nu se sfarsise inca,din contra,deabia incepuse.

I-am zambit lui Eveline in semn de multumire,aveam sa ii multumesc prin cuvinte mai tarziu. Mama ne imbratisa pe amandoua si ne pofti in casa. Mirosul familiar al prajiturii facute de mama ma facu intr-adevar sa ma simt bine,din nou acasa! Foarte dor mi-a fost de ea,desi nu as recunoaste-o niciodata in fata ei,desi ea inca spune ca sunt 'puiutul ei mic'. Numai mica nu mai sunt,dar stiu ca pentru mama voi ramane asa mereu. Ne facu un semn sa asteptam in timp ce s-a indepartat de suftragerie. Ma gandeam oare ce mai avea de gand sa faca acum. Am zambit usurata cand am observat-o indreptandu-se inapoi spre noi cu o farfurioara din prajiturile mele preferate de cocos servindu-ne pe amandoua si cu doua cutiute mici in cealalta mana. "Mama,ce e acolo?", am intrebat eu dandu-mi ochii peste cap din nou. Mi-a spus sa nu imi fac griji fiindca este ceva foarte frumos din punctul ei de vedere si ne pusese in mana doua cutiute ambalate cu fontite rosii. Le-am deschis , apoi mama ne-a explicat: "Fetelor,sunt niste lantisoare de aur pe care vi le dau cu toata dragostea mea. Sunt vrajite. De fapt,sunt niste medalioane. Rose,cand ti-e dor de noi,va trebui doar sa deschizi medalionul si vei putea vorbi cu noi. Acelasi lucru si despre tine in legatura cu familia ta, Eveline! M-am gandit ca este o metoda mult mai eficienta de a lua legatura cu voi decat scrisori plictisitoare!"

Ok,acum mama chiar ma luase prin surprindere. Deci pur si simplu o iubeam. Ma asteptasem sa ne dea ceva banal,dar se pare ca de data aceasta se intrecuse pe sine. Ma uitam la Eveline sa ii vad reactia,dar ea inca privea lantisorul. Am imbratisat-o pe mama mea multumindu-i din tot sufletul.

Eveline privea lantisorul de aur din cutia mica cu fontite rosii.Nu stia cum sa ii multumeasca doamnei Andrews pentru acest cadou.Fara sa stie ce face,o imbratisa si ea pe femeia care ii raspunse imbratisarii.
-Va multumesc zise Eveline zambindu-i larg femeii apoi se intoarse spre Rose care zambea la fel de larg.
-Mama sunt superbe zise Rose cu admiratie iar femeia chicoti.
-O intrebare doamna Andrews zise Eveline.
-Spune draga mea zise femeia indreptandu-si atentia spre ea.
-Cu aceste lantisoara putem comunica si eu cu Rosalie?Sa comunicam noi intre noi? intreba Eveline cu speranta.Femeia zambi si mai larg.
-Desigur zise ea si Rosalie scoase un mic "Yay!" si isi imbratisa iarasi mama.

E lesne de inteles ca mama mea era imprevizibila,dar totusi nu ma gandeam la un dar atat de frumos pentru plecare. Ne-a mai urat un 'Drum bun' sincer si o calduroasa imbratisare fiecareia dintre noi doua,apoi dupa ce am gustat din prajiturele si restul ni le-a pus prin bagaje ratacite, ne-a condus intr-un final pana la poarta facandu-ne cu mana. Am Disparut amandoua facandu-i cu mana mamei. Avand in vedere ca vom Disparea pana in Miami nu vom ajunge chiar in cinci secunde, cum ar fi o Disparitie normala , ci cu doua-trei secunde in plus. Speram insa, sa nu ni se faca rau pentru a ne putea distra de indata ce ajumgem. 20 iunie- o zi perfecta pentru a incepe o vacanta perfecta: fara lupte,certuri,vraji ... practic fara magie. Ei bine, poate doar putin la mentinerea curateniei.
In momentul in care am ajuns in fata vilei am zambit cu gura pana la urechi. 'In sfarsit!' , mi-am spus entuziasmata in gand. Marea se intindea in spatele casei pe o portiune nelimitata , netinand cont de vreme,de timp sau de orice altceva.

Am luat cheia si am deschis nerabdatoare,apoi poftind-o pe Eveline inauntru am rostit zambind:
"Bun venit in Casa de Vacanta a familiei Andrews Blackfire!"
Deoarece sunase prea formal am inceput amandoua sa radem trantind bagajele pe unde am apucat.
"Stai,stai!", am rostit amintindu-mi ceva,apoi am adaugat: "Ai uitat ca mai trebuie sa ne si instalam? Camera ta in dreapta,iar camera mea in stanga. Du-te uite-te si vii si imi spui ce parere ai! Daca nu e ok,facem schimb!", am murmurat razand din nou.

Eveline rase apoi tragandu-si bagajele dupa ea intra in camera indicata de Rose.Era o camera luminata care avea vedere spre mare.Peretii erau un roz pal iar in camera exista un pat,un birou si cateva dulapuri.Era o camera mai mult decat perfecta.
Eveline se apleca peste cusca lui Lily si o deschise.Catelusa iesi imediat uitandu-se in jur cu un aer de superioritate apoi se intinse pe covorul pufos.Fata rase apoi se duse la fereastra si arunca o privire spre mare.Era atat de linistita si soarele se reflecta in ea facand-o sa para de sticla.Eveline vroia sa inoate chiar atunci,numai putea astepta,dar vazand valizele care stateau in mijlocul camerei isi dadu seama ca trebuia sa o lase pe mai tarziu.
Se aseza pe pat si se apleca spre prima valiza cand simti ceva in spate,ceva care semana cu un bat.Baga mana in buzunarul de la spate al pantalonilor si isi scoase bagheta.O privi cateva secunde apoi oftand o puse in valiza.
-Scuze dar vreau sa imi petrec vacanta asta fara magie zise Eveline usor.Nu ii placea ca nu avea bagheta la ea;la Hogwarts o avea mereu la indemana dar acum era in vacanta si se indoia ca o va ataca cineva.
Eveline incepu sa despacheteze.Lily se asezase in mijlocul patului si doarmea cu capul pe labutele din fata.Un ciocanit de dincolo de usa ii spuse ca Rosalie veni sa vada daca ii placea camera.
-Intra zise Eveline si usa se deschise usor.

Dupa ce i-am aratat Evelinei camera m-am indreptat spre vechea mea camera,cea in care imi aveam eu 'culcusul' de fiecare data cand veneam in vacanta la Miami. Peretii erau turcoaz,iar draperia turcoaz de la fereastra am dat-o la o parte pentru a putea observa cu bucurie piscina din curtea din spate. Am suras usor doar gandindu-ma cat de frumoasa va fi vacanta de vara. M-am uitat la bagaje si m-am bosumflat imediat. Adica ce inseamna asta? Va trebui sa despachetez inainte sa ma pot distra in piscina,sau direct la plaja langa mare? Este inuman. Brusc,am tresarit amintindu-mi ca trebuie sa ma duc sa vad cum s-a instalat Cercetasa.
Am ciocanit in usa si am zambit cand Ev' spusese ca pot intra. Se pare ca i-a placut camera,dupa cum imi spusese tocmai ea mai tarziu. Mi-am dres glasul,apoi am rostit entuziasta:
"Haide,lasa bagajele! Sau nu .. Ia-ti doar dresul de baie si ce mai ai tu nevoie pentru plaja si haide odata! Mi-a fost asa de dor de vacantele mele petrecute aici! Te las sa iti rezolvi treburile,sa te schimbi pana ma duc si eu sa fac acelasi lucru!"

Am inchis usa dupa mine,apoi cand m-am intors in camera mea mi-am desfacut o parte din bagaje luandu-mi cam douazeci de minute. Intr-un final,prin toata invalmaseala aia, mi-am gasit si eu dresul de baie verde pe care mi-l cumparasem vara trecuta. M-am imbracat cu el in graba,mi-am lasat in camera accesorile luandu-mi doar ochelarii de soare,punandu-mi niste pantaloni scurti negri si un tricou verde cu o broscuta desenata si am batut din nou la usa Evelinei.
"Esti gata sa mergem la mare sau la piscina?",am intrebat-o eu pe Cercetasa asteptand raspunsul de dupa usa din partea ei.

Dupa ce Rose iesi din camera Eveline se apuca sa isi caute costumul de baie prin bagaje.Nu era asa de usor sa rascolesti doua valize gigantice,pline ochi.Bucurandu-se ca isi trimisese cufarul cu toate cele pentru scoala inapoi acasa cu expresul de Hogwarts si ca scapase de un bagaj in plus Eveline se lasa sa cada langa hainele rascolite.Lily ridica capul de pe labe si ii arunca lui Eveline o privire de repros probabil pentru toata mizeria din camera.
-Firar sa fie asa nu se mai poate zise Eveline si luandu-si bagheta de pe noptiera o invarti de cateva ori si lucrurile zburara imediat spre dulap.Acum putea sa caute mai usor costumul de baie si fara sa faca o vraja de chemare si intradevar in gasi repede.Costumul era format din doua piese si era de un albastru marin sclipitor.
Dupa ce se imbraca,Eveline isi trase peste cap o rochie mova simpla pana la genunchi si termina exact la timp cat sa auda o bataie la usa.
-Esti gata sa mergem la mare sau la piscina? intreba Rose de dincolo de usa.Eveline inchise usile dulapului,isi puse bagheta inapoi in geanta si aruncand o ultima privire spre Lily,care dormea deschise usa si o zari pe Rose in prag.
-Cred ca prefer marea chicoti Eveline.