![]() |
O gustarica in miez de noapte - Printable Version +- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro) +-- Forum: Hogwarts (https://www.darkmark.ro/f-hogwarts) +--- Forum: Bucataria (https://www.darkmark.ro/f-bucataria) +--- Thread: O gustarica in miez de noapte (/t-o-gustarica-in-miez-de-noapte) Pages:
1
2
|
O gustarica in miez de noapte - Fleur Delacour - 14 Apr 2011 Ma foiam prin pat,dar nici cum nu puteam sa adorm.Imi chioraiau matele de foame,caci in ziua aceea nu mancasem mai nimic.Ma gandeam ca voi manca mai bine dimineata,dar nu m-am gandit ca nu mi s-ar putea face foame in somn.Dar care somn? :| Mi-am luat papucii si m-am furisat cat de discret am putut in bucatarie. Atat de atenta eram sa nu fac galagie,incat cand vantul a batut in geam am tresarit si am cazut,dar m-am abtinut sa nu strig.M-am lovit destul de tare,dar nu ma interesa,imi era pre foame. Intr-un final am ajuns in bucatarie si cand sa ma uit in frigider,era usa deschisa.Si ghiciti ce,nu era nici un fel de mancare la conserva sau ceva gata gatit.Trebuia sa gatesc eu.Bine,dar problema era ca eu nu stiu sa gatesc.Am luat din frigider niste carne congelata si am pus-o pe masa.La inceput am vrut sa gatesc ca si incuiatii,dar apoi m-am gandit ca poate pot inventa niste vraji,dar nu mi-a venit nimic in minte. -Crucio!Am strigat eu gandindu-ma ca poate se prajeste carnea sau ceva,dar nu.A inceput sa se miste,de fapt nu stiu daca chiar se misca sau era doar in imaginatia mea,dar,m-am indreptat spre usa si nefiind atenta am rasturnat doua rafturi.Totul era o dezordine totala asa ca am stigat repede: -Reparo! Si spre norocul meu vraja a avut succes,dar mie tot foame imi era.Poate aveam si norocul sa vina cineva care stie sa gateasca... RE: O gustarica in miez de noapte - Eliza G. Blest - 14 Apr 2011 In camera de zi a Viperinilor , Eliza statea singurica , facandu-si eseul la Transfigurare . Intr-un tarziu , auzise un zornait , venit din apropiere . Mirata , privise in jur , cautand persoana , dar nu era nimeni acolo . Iar , acelasi sunet . Complet zapacita , se ridicase de pe fotoliu . E cineva aici ? intrebase ea , dar numai linistea ii raspunse . Sunetul revenise Hopa ! Asta e stomacul meu .. ohh , nenorocirea aia de eseu mi-a facut foame . Hai sa trec pe la bucatarie isi propuse ea. Isi luase roba pe dansa si iesise din camera , coridorul era intunecat , nici macar o lumina . A oprit cineva curentul . Auch , am gresit , aici nu exista curent . Urcase scarile in graba , nemaistiind incotro era bucataria . Era o liniste infernala , numai inima fetei se auzea, deodata , un zgomot puternic de trantit se auzise . Eliza se indreptase spre locul harmalaii. Gasise bucataria ! Intrase inauntru , cand zari o fata . Hey ! Si tie ti-e foame ? o intrebase ea. RE: O gustarica in miez de noapte - Fleur Delacour - 14 Apr 2011 -Hey,da si mie imi e foame,dar din pacate nu stiu sa gatesc nimic,iar in frigider nu este nici un fel de mancare gata preparata. Am vazut un fel de surprindere pe fata fetei,dar nu in modul bun.Cred ca foamea nu o lasa sa se concentreze la nimic,ca si pe mine,dar atunci mi-a venit o idee: -Nu vrei sa incercam sa facem ceva impreuna? M-am gandit in sinea mea ca vom putea sa ne combinam cunostintele si sa iasa ceva macar comestibil. RE: O gustarica in miez de noapte - Eliza G. Blest - 14 Apr 2011 ,,Nu vrei sa facem ceva impreuna? '' , aceasta intrebare ii rasuna ca un ecou in mintea Elizei . Dupa vreo 3 minute ii raspunsese: Ahh..scuza-ma , ma gandeam , desigur , sa vedem ce avem pe aici .. Se indreptase spre frigider , verificand fiecare casuta ce se afla inauntru . Cand inchise usa ,avea bratele pline . Fugise repede spre o masa , si incepuse sa vada ce culese . Deci..castraveti , rosi , ardei , spaghete ?? , bors , vinete , cartofi , fasole nefiarta , mazare congelata , flori ? Ce cauta florile astea aici ? In fine .. Heather daca nu gresesc , vezi ce se afla prin dulapuri , pana mai vad ce am luat eu . As...carnati bocna , salata verde si rosie , peste , de 3 metrii ? Ce o fi cu pestele asta? L-au pescuit din lac ? o intrebase ea pe fata , aratandu-i pestele , ce cazuse pe podea. RE: O gustarica in miez de noapte - Fleur Delacour - 14 Apr 2011 -Da.Cred ca ar trebui sa-l decongelam sau ceva...Sper ca e corect cuvantul "decongelam",in caz ca exista =)) Ma duc sa vad ce este prin dulapuri dupa cum ai spus si tu.Am luat de acolo faina,oua,o cutie de margarina,zahar si niste Ciocolata.Ciocolata e pentru mine ![]() Le-am lasat pe toate pe masa.Mie mi-ar placea niste spaghete,e mancarea mea preferata,dar acum la cat de foame imi e cred ca as putea manca orice.Oricum ,cred ca o sa mancanc foarte mult,dar mai intai,cu ce incepem?Si am ceva de spus inca de acum:Te las pe tine sa incepi ![]() Glumeam =)) RE: O gustarica in miez de noapte - Eliza G. Blest - 14 Apr 2011 Eliza aproape era sa dea jos niste oua . Reao ! Ma lasi pe mine ? Ehh , glumeam . Bine , sa incepem . Hmm .. deci sa vedem , avem spaghete , si bulion , da , e aici , soo , putem face spaghete , dar eu una nu cred ca ne vom satura cu ele , deci , acesta va fi primul fel . Te rog , sa notezi . Urmatorul fel , avem carnea aceasta congelata , putem sa facem o friptura .Ahh, vrei fasole ? Eu una nnu prea stiu ce sa prepar cu ele , deci le pun inapoi in frigider . Asa.. daca facem friptura trebuie sa facem si o .. ca sa fie mai bun , deci , vom prepara si o salata . Mazarea o alaturam fripturii . Carnatii trebuie incalziti , si pusi pe foc . Asa .. si ca desert , vrei un tort ? Avem tot ce ne trebuie : faina , oua , lapte e ? , margarina , si ciocolata ca decoratie .zise Eliza , amintindu-si tot ce preparase mama ei acasa . Si daca vrei , sa facem si un bors , ca sa ne fie mai usor ? Apropo , poti sa pui niste muzica ? Ca sa avem niste spor ! ii propuse fetei . RE: O gustarica in miez de noapte - Fleur Delacour - 15 Apr 2011 -Ok,chiar mi-ar placea un tort si mi mi-ar placea sa ascult niste muzica! Vai,dar ma durea mana la cat de repede a trebuit sa notez tot ce spunea Eliza... -Asteapta putin sa vad daca am notat tot.Aha,da,da.E tot.Prima data eu zic sa punem spaghetele la fiert,dar mai bine le pun eu,iar tu pana atunci te poti ocupa de friptura.Bineinteles pentru ca e mai greu de facut si de cat sa fac vreo prostie te las pe tine. Asa ca,ne-am pus pe treaba si spaghetele deja sau fiert.Le-am pus pe o farfurie apoi am intrebat-o pe Eliza: -Acum ce urmeaza? RE: O gustarica in miez de noapte - Eliza G. Blest - 15 Apr 2011 Dupa ce Heather a notat tot ce i-a spus Eliza , fata , ascultase sfatul soimicei , ea punand spaghetele la fiert si Eliza , apucandu-se de friptura . Luase bucata de carne congelata , o dusese la chiuveta , turnand apa calda peste ea . In 2 minute carnea devenise in starea normala . A pus-o pe masa , incepand sa o taie in bucatele mici . Apoi , lua un castron marisor , turnand in el ulei , putin apa , pe urma condimentele necesare . Amesteca , punand bucatelele de carne in sirop . Dupa ce termina , le puse in cuptor . Observase ca si Heather terminase pastele si aceasta numai stia ce trebuie sa faca . Pai , Heather , i-a o tigaie , pune-i ulei , apoi bulion si multe condimente , pe urma las sa se prajeasca , si poti sa pui pastele , amesteci , se mai prajesc putin , si sunt gata . Asa .. deci , friptura si pastele le poti taia de pe lista . Acum. .. salata ! ii spusese fete . Eliza scoase un alt bol , puse legumele acolo si il intinsese fetei . Uite , daca vrei , pti sa faci tu salata , presupun ca stii cum trebuie fac..., dar Eliza , cand vru sa il dea , acesta cazuse de podeaua cu marmura , facandu-se tandari si un Bum ! rasunator se auzise in incapere . Ooops , Reparo ! RE: O gustarica in miez de noapte - Fleur Delacour - 15 Apr 2011 -Ce m-am speriat!Ok,sper ca voi reusi sa fac salata. Am luat legumele pe rand:rosii,castraveti,varza,ceapa,ardei si am inceput sa le tai cat de marunt puteam,apoi am pus niste otet,niste ulei si le-am amestecat.Acum si salata era gata,am taiat-o de pe lista.A mai ramas de facut doar niste mazare pentru friptura, niste bors si un tort. Nu mai avem multe de facut!am spus in sinea mea.Deja nu mai aveam rabdare,caci imi era foarte foame. -Pai mazarea am inceput deja sa o fac,acum poti face tu borsul. RE: O gustarica in miez de noapte - Eliza G. Blest - 15 Apr 2011 Eliza se apucase sa faca borsul . Curatase spalase si taiase tot ce avea legatura cu zarzavatul adica : morcovi , telina , cartofi , varza rosie . A aprins focul , punand o cratita cu bors , si alta cu apa . Oki..acum , trebuie sa pun toate legumele in apa si sa fiarba in jur de 30 de minute . isi zise ea , amintindu-si de mancarurile facute acasa. ,,We gonna rock it '' canta de zor mellodia , facand-o pe Eliza sa topaie prin bucatarie . Cu toata galagia facuta , putea sa auda zgomotul facut de stomacul lui Heather . Hopa ! Mai bine ma apuc sa fac si tortul si ... se gandea ea , facand un cascat . Am un somn in mine ii spusese lui Heather . Apuca un castron mare , puse faina in el , apa , lapte , margarina si cacao , amestecand , facand totul in jurul ei alb , dar ea nu isi daduse seama de asta . Iesi un aluat moale , lua o tava , turnase si puse in cuptor . Pusese castronul in chiuveta , luand altul curat , turnand smantana si niste praf . Frisca cu ciocolata sau de vanilie ? |