Darkmark RPG Forum
Freedom , mnah , no way ! - Printable Version

+- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro)
+-- Forum: Lumea Vrăjitoriei (https://www.darkmark.ro/f-lumea-vr%C4%83jitoriei)
+--- Forum: Vacante in Vacante, concedii si afaceri (https://www.darkmark.ro/f-vacante-in-vacante-concedii-si-afaceri)
+--- Thread: Freedom , mnah , no way ! (/t-freedom-mnah-no-way)

Pages: 1 2 3

Freedom , mnah , no way ! - Eliza G. Blest - 04 Jul 2011

Trenul daduse ultimul sunet si plecase din gara Hogsmeade , lasand in urma castelul Hogwarts . Intr.un compartiment , o fata statea aplecata asupra unei reviste , parul ei verde , acoperindu.i in intregime fata . Langa fereastra , isi aplecase capul , si inchisese revista .
S.a mai terminat un an , un an simplu si desigur , singuratica . Si totusi , nu vreau sa ma despart de scoala aceasta . Acum ca a venit vacanta , sunt obligata sa merg iar acasa , la parintii mei si cu ideile lor ce provin din alta lume . Macar de as avea ceva de facut . Sa merg undeva , departe de parinti , de galagia orasului , de gura soramii , de toti ! Dar unde ? Mai bine as fugi de acasa , desi o sa ma aleg cu un scandal de toata frumusetea acasa . Deci , cineva sa ma scape ! Dar .... cine ?
Peisajele se vedeau necortisionate pe geamul cenusiu , ce o faceau pe Eliza si mai melancolica .

Ooc : Numai doua persoane .

RE: Freedom , mnah , no way ! - Ema Snow - 05 Jul 2011

Ema tari dupa ea cufarul. Se chinuii cateva minute bune sa-l urce in tren, dar cand se vazu cu treaba terminata, ofta usurata.
Se strecura pe culoar, ascultand rasetele copiilor din compartimentele pe langa care trecea. Nu vroia sa stea cu ei. Ea fusese intotdeauna o fire mai calma, nu se dadea in vant dupa galagie.
Se uita discret pe fereastra fiecarui compartiment. Cauta din priviri un loc linistit. Atmosfera era destul de inabusitoare. Isi desfacu camasa de culoarea mahonului si ii inoda manecile in jurul taliei.
Intra intr-un compartiment aparent gol. Din aceasta cauza, ingheta langa usa cand descoperi alta persoana. Era Eliza. Nu vorbise prea mult cu ea, dar o stia de la Hogwarts.
" - Buna" saluta Ema bland. "Te superi daca stau aici?"

RE: Freedom , mnah , no way ! - Eliza G. Blest - 05 Jul 2011

Atmosfera era tot mai apasatoare si enervanta pentru fata .Se ridicase , puse revista pe taburet si cu toata forta pe care o avea in maini , deschise geamul .
-Phu , rasuflase ea usurata .
Vru sa se aseze din nou , dar usa se deschise , o persoana stand in prag . Era cineva cunoscut ei , cineva pe care il mai vazuse la Hogwarts . Era ...
-Ema ! Ce incantare ! Ce faci ? intr.adevar , eram fericita . N.am stat mult de vorba cu ea , dar stiam ca ma pot baza pe ea , chiar daca eram in diferite case .

" - Multumesc!" chicoti ea si isi lasa rucsacul pe bancheta. " Foarte bine, multumesc. Tu?"
Se bucura de aerul rece si proaspat ce venea pe fereastra deschisa.
Ema zambi vag. Ii placea sa se indeparteze un timp de Hogwarts. Ii era dor de ai ei, de prietenii facuti in timpul scolii Incuiate. Inapoi la Londra, traia o minciuna. Se prefacea ca fusese acceptata la o scoala din sudul Angliei, asa ca nimeni nu mai intreba de ce nu o vede zilnic prin jur, de ce nu o intalneste la magazine sau de ce nu o mai observa la cantina. Si totusi, in ciuda acestei minciuni menite sa apere secretul Vrajitorilor, era tot ea. Era tot Ema.
Se aseza si ea pe bancheta si scoase nelipsita punga cu bomboane albastrui. O puse in mijlocul locului si facu un gest lejer cu mana, invitand-o pe Eliza sa se serveasca in voie.

ooc : bomboane ? Finna

bic : Eliza se asezase langa Ema , cu sclipiri in ochii ei . Erau sclipiri de fericire . De una nebuna . "Ce nai..se intampla cu mine ? Chiar m.am ticnit ! A inceput sa imi placa compania unor persoane . Asta e culmea !" isi zise ea .
-So .. ce ai de gand sa faci in vacanta aceasta ? o intrebase pe fata , nefiind foarte interesata de acest subiect , dar totusi , era curioasa sa afle cum isi petrec altii vacantele ce trec destul de repede -pentru unii- .
Se servise cu o bomboana albastruie , ce ii pocnise imediat in gura , ceea ce o facuse pe Eliza sa strambe din nas .
"Minunat !"

OOC: Pai da Finna Obiceiuri vechi

BIC:

Ema chicoti delicat.
" - E mult mai bine daca nu incerci sa le zdrobesti din prima" spuse ea cu blandete. " Si eu am patit-o la fel prima oara"
Se intreba de ce oare mai manca astfel de bomboane. Poate era nebuna... Sau poate masochista.
Isi incrucisa picioarele. Buza i se franse in timp ce se gandea.
" - Cel mai probabil imi voi petrece timpul cu familia si cu prietenii... Apoi voi invata. Am mult de invatat. Si voi citi. Ma va ajuta sa trec prin timp mai repede. Si trebuie sa recunosc ca ma voi injura daca in aceasta vara nu invat macar trei melodii noi la pian"
Isi dadu ochii peste cap. Cat de mult o relaxa cantatul la pian. Patrundea in lumea ei, de unde nu mai putea iesi decat atunci cand dorea. Nimeni nu o putea lua cu forta de acolo.
Se intoarse spre Eliza cu un zambet prietenos.
" - Ce planuri ai pentru aceasta vacanta?"

~ Eliza's POV ~
Imi placea mult de Ema . Era asa de calma , de linistita , de visatoare . Dar totusi foarte realista . Ma bucuram ca imi petreceam timpul cu ea . Intotdeauna fusese amabila cu mine si chiar ma ajutase uneori si acelasi lucru i.am facut si eu , daca ma gandeam atent . Insa o intrebare ma scosese din gandurile mele :
"Ce planuri ai pentru aceasta vacanta?"
"Ce voi face eu ? In afara faptului sa ma arunc in prapastii , de pe munti , de pe blocuri/case nu prea am in minte . Dar totusi , as vrea sa ma plimb printr.o padure linistita . Insa nu ii voi spune prima parte Emei . S.ar speria la culme " , imi spuneam eu amuzata .
-Ce sa fac ? Pai ... ce se face de obicei in vacanta ? Obligatoriu , uiti de scoala ! Asta e pe primul loc de pe lista fiecarei persoane . In orice caz , eu . Apoi , poate ca voi iesi putin la niste plimbari singuratice , nocturne , cum imi place mie , prin niste paduri . Poate ca am vizitez niste orase mari . Sau poate m.or lua parintii mei nu stiu pe unde prin cosmos . Glumeam , nu fac ei asa ceva . Ma vor trimite cu naveta spatiala spre bunici . Asta vor face din prima cand voi pune piciorul in casa . Nici nu va trebui sa mai despachetez , i.am spus eu amuzata de ideile pe care le aveam in minte .

RE: Freedom , mnah , no way ! - Ema Snow - 06 Jul 2011

Ema zambi amuzata. Ii placea felul in care gandea Eliza. Dadea frau liber imaginatiei.
Zambetul scazu in intensitate. Chiar daca tonul era glumet, Soimeanca a fost derutata de cuvintele ei. Se incrunta usor, cuta dintre sprancene reaparandu-i.
Era pe cale sa o roage sa repete, dar se abtinu. Apoi zambi usor, revenindu-si.
" - De ce sa vrea parintii tai sa te trimita la bunici?"
Intrebarea suna destul de ciudat pentru Ema. Adica, da, i se parea normal ca Eliza sa-si vada bunicii, iar ai ei sa fie de acord cu asta. Dar de unde si pana unde faza cu 'asta vor face din prima cand voi pune piciorul in casa'. Trebuia sa fie ceva, o gluma de interior de care Soimeanca nu se prindea.
Nu dadu glas gandurilor ei. Nu vroia sa para o impertinenta nepoliticoasa. Viata personala a Elizei era strict treaba Viperinei, iar Ema intervenea numai daca i se cerea. Asa trebuiau sa functioneze lucrurile.
Se simti vinovata ca intrebase. Nu vroia sa sacaie lumea cu intrebari numai pentru ca ea descoperea si alte sensuri ale cuvintelor. Pentru doua secunde, regreta ca invatase analiza de profil psihologic.

RE: Freedom , mnah , no way ! - Eliza G. Blest - 06 Jul 2011

~Eliza's POV~
Fata mi s.a intunecat imediat cand Ema rostise intrebarea ce ii statea pe buze : "De ce sa vrea parintii tai sa te trimita la bunici?" Nu ma asteptam ca ea sa ma intrebe . Desigur , era o intrebare personala si nu acceptam ca cineva sa se bage prea mult in viata mea .
Simteam cum sangele imi clocotea in mine si cum imi minte tipa cineva spunandu.mi cu ura cuvintele : "Pedepsesti.o!" Am stat putin pe ganduri daca sa fac asta sau nu . Imi aminteam toate momentele cu ea si deodata mi.a venit un gand " Stiam ca ea nu se comporta asa , dar oamenii se mai schimba si mai prind curaj , ceea ce uneori e bine si alteori e rau , dr in cazul de fata , nu vreau sa ii fac nimic rau Emei . Imi este prietena si nu merita asa o tortura ! "
Instantaneu , tipetele din capul meu disparusera si fericita in sinea mea , i.am raspuns Emei , cu un nod strans in gat , ceea ce imi displacea defel ."Teama .. "
-De ce ? Pai.. cum sa iti zic , parintii mei au obiceiul sa petreaca mult timp cu sora mea mai mica , si , ca sa nu iasa scandal , deoarece atunci cand dam ochii una cu alta , ajungem la o cearta fara margini . Fara alte explicatii , parintii mei au discutat si a ramas ca eu sa merg la bunici de fiecare data cand ajung acasa . Nu ma prea multumeste , dar pe moment nu pot sa comentez prea mult . Astept sa termin scoala si apoi voi fi libera ! i.am spus eu , si un zambet aparuse pe fata mea .

RE: Freedom , mnah , no way ! - Ema Snow - 07 Jul 2011

Ema se apleca in fata pentru a-si pune mana pe genunchiul ei. Poate interpreta gresit, dar i se parea ca problema o intristeaza pe Eliza, intr-un fel sau un altul.
" - Imi pare rau" murmura ea.
Incerca sa transmita prin acele trei cuvinte mai mult decat putea rosti. Ii parea rau ca o suparase, ii parea rau pentru ce avea de suportat acasa. Vroia sa-i spuna ca ii este aproape si ca o va ajuta cum va putea mai bine.
Pret de cateva minute, linistea domni in compartiment. Soimeanca privea podeaua, descoperind modele in linoleum. Gasise o serie de linii si puncte ce pareau sa formeze un dragon. Pufni incet. Poate ca o sa devina obsedata de aceste creaturi. Citea despre ele, le visa, le desena, iar acum le vedea in cel mai neinsemnat loc. Isi prinse capul in maini si isi inchise ochii. Imediat ce nu a mai avut vreo imagine de vizualizat, ii reveneau in minte cuvintele de mai devreme. Toata vorbaria din capul ei a fost intrerupta de un urlet sfasietor, auzint in surdina.
Isi ridica uimita capul si isi deschise ochii. Nimic nu parea sa se fi intamplat. Minunat! iar auzea chestii inexistente. Se rezema de spatar si schimba subiectul intr-un mod nu chiar delicat.
" - Cum a fost anul tau?" zambi usor. " Ai avut mult de studiu?"
In felul acesta, Ema incerca sa-si alunge singura gandurile. Vroia sa-si distraga atentia.