Darkmark RPG Forum
MoonLight . - Printable Version

+- Darkmark RPG Forum (https://www.darkmark.ro)
+-- Forum: Hogwarts (https://www.darkmark.ro/f-hogwarts)
+--- Forum: Bucataria (https://www.darkmark.ro/f-bucataria)
+--- Thread: MoonLight . (/t-moonlight)

Pages: 1 2

MoonLight . - Ellena R. Howard - 19 Jul 2011

Era trecut de miezul noptii. Afara ploua ingrozitor, tunetele si fulgerele auzidu-se in ecou in camera Ellenei, ce incerca sa citeasca de zor o carte. Tipic ei sa fie atrasa de dragoste si crima. Lipsise de la micul dejun si de la cina din cauza cititutlui intensiv. Descoperise se pare o carte foarte interesanta cei atrasese atentia asa de tare ca uitase ca mai trebuie sa si manance.
Insa stomacul ei, protesteaza se pare la aceasta ora tarzie cerandu-si drepturile. Ella ofteaza lung. Incepea deja sa vada in ceata, citind continuu la lumina lampii din camera ei, tresaarind cateodata cand fulgerele dogoreau si luminau pentru cateva secunde camera ei. Incerca sa nu dea atentie stomacului, pentru a citii in continuare, dar se pare ca acesta castiga lupta. Se ridica lenesa din pat si isi ia roba peste pijamaua lunga. Isi pune semnul astropufilor in piept, de care era mandra si iasa tiptil ca o pisica pe usa camerei ei.
Spera sa nu se piarda prin castel si sa ajunga cu bine la bucataria unde avea sa ia o gustare. Ii era insa cam frica sa nu fie prinsa de vre-un profesor, astfel riscand sa isi dezamageasca colegii.
Cu ganduri bune si cu un stomac de facea urat in lipsa mancarii, merge incet pe holuri, luminandu-si calea cu bageta din mana. Era liniste, o liniste sumbra. Incepea deja sa ii fie frica de linistrea ce o inconjurase.
Cu chiu cu vai dupa vre-o jumatate de ora de cautat gaseste usa mare a bucatariei. Apasa pe clanta si intra incet, bagand prima data capu dupa usa sa vada daca mai era cineva. Era liniste doar limina lunii ce abia aparuse pe cer de dupa norii plumburii batea in incapere luminand zona.
Ofteaza usurata si intra incet, simtind un miros imbietor de mancare. Se pare ca bucatarii probabil stiu deja ca unii elevi nu mananca cand trebuie si mai vin la o gustare pe timpul noptii. Deschide frigiderul ce era plin de detoate. Avea de unde alege, dar nu stia ce. Ofteaza lung si se baga aproape jumatate in frigider, cautand ceva pe placul ei cu sparanta ca nimeni nu o va prinde.

occ. Oricine poate intra: >Happywide<

RE: MoonLight . - Alice Morris - 19 Jul 2011

Alice se plimba pe coridoarele castelului cu cateva carti in brate. Isi petrecu seara la biblioteca si citi carti de magie neagra, si aparare impotriva acesteia, isi lua notite, iar pe cateva le lua cu ea. Avea de gand sa se mai documenteze si in camera sa, dar trecusera cateva ore bune de cand se ridica de la cina asa ca avea nevoie de forte noi. Ajunse la parter, si merse direct catre tabloul bine cunoscut de la intrarea in bucatarie. Gadila para verde din bolul cu fructe si usa se deschise.
Luminile erau stinse, iar frigiderul deschis, luminand slab camera imensa. Cele patru mese ale celor patru case erau ca de obicei aliniate una langa alta, dar nu era nici urma de spiridusi. Astropufa merse pana la frigider, sa caute ceva de rontait, si tresari cand se intalni cu o alta eleva, cu insemnele astropufilor pe haine.
"Salut!" spuse ea speriata. "Vai de mine ce'mi bate inima, nu m'asteptam sa gasesc pe cineva aici..."

RE: MoonLight . - Ellena R. Howard - 19 Jul 2011

Era concentrata foarte adanc in cautarea mancarii ca nu auzise usa cand se deschisese. Era nehotarata, oare ce sa aleaga. Insa exact cand intinsese mana dupa cutia cu lapte, este speriata de o voce feminina din spatele ei. Da sa ridice capu si loveste un raft de deasupra. Scanceste scurt, unfland-o rasul cand se vede in acea situatie.
Reuseste sa iasa din frigider lovind privirea fetei ce se pare ca se speriase de ea. O priveste atent si realizeaza imediat dupa semnul robei ca e sefa casei astropufilor.
Afiseaza un zambet bland si distrat, ciufulindu-si parul des, rosindu-se putin la vederea fetei ce parea la fel de sitrata ca ea.
"Salut, imi cer scuze ca te-am speriat, nu am vrut, sper sa nu ma spui la profesori...am uitat sa trec la cina" spune astropufa catre fata din fata ei ce deja zambesc distrata, amuzata de fata copilaroasa a Ellei. Nu apuca sa mai zica ceva ca intinde mana prietenoasa.
"Ellena Ruby Howard, primul an aici" spune ea cu un zambet larg pe buze, sperand ca sefa casei ei sa fie asa draguta cum se auzise prin castel.

RE: MoonLight . - Alice Morris - 20 Jul 2011

Alice intinse la randul ei mana si facu cunostinta cu micuta astropufa:
"Alice Morris, imi pare bine Ellena! Deci, sper ca ai o scuza buna sa fii afara din pat la ora asta!" spuse ea pe un ton autoritar, apoi zambi jucaus ca sa'i dea de inteles fetei ca glumeste.
Frigiderul era in continuare singura sursa de lumina din imensa incapere, asa ca Al isi scoase bagheta din buzunar si o indrepta catre cel mai apropiat candelabru. Lumanarile se aprinsera una cate una, luminand coltul bucatariei in care se aflau ele. Micile faclii palpaiau usor, scotand din cand in cand sunetul specific al fitilului ce intalneste focul. "Asa e mai bine!" isi spuse in gand apoi intoarse privirea catre colega sa de casa.

RE: MoonLight . - Ellena R. Howard - 20 Jul 2011

"Alice Morris, imi pare bine Ellena! Deci, sper ca ai o scuza buna sa fii afara din pat la ora asta!" Zambeste cand aude cuvintele fetei. Realizeaza ca glumise cu ea, dar spera totusi sa nu dea de necazuri.
Observa magia facuta de fata, astfel incaperea se lumineaza in partea celor doua fete, chiar in zona frigiderului.
"Pai da, nu am trecut pe la cina si stomacu se pare ca ma trimis la bucatarie" spune astropufa cu un zambet larg pe buze. Ii venea sa rada oarecum, tocmai se intalnise cu sefa casei ei dar nu o certase si nu o pedepsise si mai ales nu o spusese deja vre-un profesor sau supraveghetor.
Realizeaza imediat de ce. Si ea era acolo plus de asta astropufii erau in general cea mai unita si cea mai prietenoasa casa. Era mandra ca avea asa colegi.
"Nu prea stiu ce sa infulec, ai vre-o idee...sefa?" intreaba Ella chicotind in spirit de gluma catre sefa astropufa ce o privea cu un zanbet larg si prietenos pe buze. Chiar ii era foame, era in stare sa manance tot frigiderul, dar mai degraba ar fi mancat ceva dulce.

"Va putem oferi noi ceva!" se auzi deodata un chitatit. Cele doua fete intoarsera privirea rapid si vazura unul din cei cativa spiridusi de casa ce se adunara langa ele. Alice chicoti cand ii vazu pe micuti, si ii spuse Ellenei:
"Da'mi voie sa ti'i prezint pe spiridusii de casa, minunatii nostri bucatari! Ne poti aduce cate o portie din cartofii pe care i'ati servit la cina? Au fost deliciosi! Asta ar ajunge." Ii facu semn astropufei si amandoua luara loc la masa ce se afla chiar sub cea a astropufilor. "Aici, la Hogwarts, mancarea este gatita de spiridusi de casa, iar cand farfuriile sunt puse pe aceste mese, ajung i sala mare, care e chiar deasupra. Foarte dragute creaturi, micutii astia." adauga ea intocand privirea peste umar si privind doi spiridusi venind cu farfurii catre masa.

RE: MoonLight . - Ellena R. Howard - 20 Jul 2011

Ella asculta cu atentie fraza fetei si chiar chicoteste amuzata vazandu-i pe micutii spiridusi ce erau tare dragusti. Se aseaza la masa, pregatita sa ia cina, desi era trecut de miezul noptii. Priveste in jur, lucrurile erau curate toate, puse fiecare la locul sau, mirosea a mancare prospata mereu ce ti-ar fi facut pofta chiar daca ai mancat inainte.
"Ce foame imi era" spune Ella plina de pofta de mancare si cu un zambet prietenesc pe buze.
"Ne pare bine sa avem grija de voi domnisoarelor" spune unul din micutii spiridusi ce asezasera farsuriile in fata fetelor. Ella zambeste spunand cu drag.
"E prima data cand sunt servita de cineva mai mic ca mine" spune ea toata un zambet realizand ca spiridusii erau mai mici cea ea de inaltime si haiosi tare cu farfuriile in mana.
Spiridusul zambeste prieteneste .
"Si multumesc de mancare, faceti niste mancaruri delicioase..."spune ea lingandu-se pe buze plina de pofta in timp ce ia furculita in mana.
"Sa aveti pofta fetelor" spune alt spiridus, zambind. Astropufa zabeste si ia o prima gura din mancare.
"Delicioss" spune ca o pisica ce descoperise soricelul.

Alice manca linistita din portia ei, si sorbea din cand in cand din paharul de suc de dovleac pe care spiridusii l'au adus. Stomacul ei chiar ii multumi ca mancase ceva, fiindca orele petrecute in biblioteca incepeau sa'si spune cuvantul. Nu'si facea griji din cauza orei tarzii, oricum adormea foarte tarziu, iar acea masa putea fi considerata cina. Ii parea bine sa o vada pe Ellena zambind si vorbind cu spiridusii, care erau la fel de ospitalieri ca intotdeauna, si nu se intrebau niciodata de ce le'ar invada cineva bucataria, era in natura lor sa serveasca pe cineva cu cea mai mare placere. Mai ales de cand directorul Dumbledore decise cu ani in urma ca acestia sa primeasca salariu saptamanal. Zambi si ea ca un copil in timp ce se apleca catre un spiridus aflat langa ea si ii spuse:
"Imi poti tunra inca un pahar, te rog?"
Le vorbea politicos, ca de la egal la egal, fiindca nu voia sa ii faca sa se creada inferiori vrajitorilor.

RE: MoonLight . - Ellena R. Howard - 08 Aug 2011

Astropufa realizeaza imediat ca sefa de casa, trateaza micutii spiridusi cu blandete si mai ales cu respect. Il meritau micutii, deoarece ei ofereau energia intregilor elevi si profesori. Dar mai ale se pricepeau de minune sa faca asta.
Spiridusul afirma din cap cu un zambet bland si ii mai toarna un pahar astropufei. Ellena zambeste usor distrata de acel loc. I se parea magnific o gramada de pitici sa umble prin bucatarie ca furnicile.
"-Domnisoara tu mai doresti?" intreaba un spiridus pe Ellena ce afirma din cap politicos lasand micul spiridus sa ii mai toarne niste suc de dovleac in paharul ei deja gol. Stomacul ei nu stia cum sa ii mai multumeasca deoarece se vedea ca pierduse cina din sala mare de mese.
O priveste pe astropufa din fata ei. O analizeaza putin cu privirea si zambeste. Avea atatea intrebari sa ii puna, dar nu stia cum sa le formuleze sa nu para prea curioasa sau nepoliticoasa.
"-Cum ai reusit sa devii sefa de casa? e greu sa faci asta?" intreaba curioasa Ellena pe astropufa din fata ei careia i se atela mandra roba cu semnul lor distinct cat si semnul sefei de casa. Alice ridica privirea, iar Ellnena se oglindeste in acei ochii minunati ce pareau ca ascund o gramada de lucruri.
"-Adica scuze dac aam fost prea curioasa." se scuza Ellena lasand privirea inapoi in farfuria ei. Nu era prea comunicativa de fel, in general linistita si tacuta. Iar asta se putea observa din simplu fapt ca rosea repede si prefera sa paraseasca subiectul de disctie daca credea ca supara persoana din fata ei.

RE: MoonLight . - Isolde du Maurier - 08 Aug 2011

India incerca toata noaptea sa doarma, dar era imposibil. Cand se ridica din pat, stomacul ei facea o galagie infernala. Uitase ca sarise peste cina. Se ridica anevoie si isi lua ceva pe ea, o rochita lunga si larga, albastra, cu floricele roz, si se indrepta spre bucatarie. Pe drum, se pierdu de cateva ori, deoarece inca nu se acomodase cu coridoarele Hogwarts-ului. Insa intreba niste femei grasune din tablouri si reusi sa ajunga.
Oare ce a fost in capul meu, sa stau nemancata? Ah, da, temele pe care le-am avut. India era din nastere o fire uituca si zapacita. De asemenea, avea o viteza pe care numai un semi-vampir o poate avea, si o minte mult mai iscusita ca a oamenilor normali. Insa, chiar si asa, tot o uituca era. Si nu era mereu mai desteapta. Si mereu, gandurile ei erau abatute de detalii marunte.
Apasa pe clanta si deschise usa, dand peste doua astropufe si cativa spiridusi foarte simpatici.
"Deranjez?"intreba ea, zambind.