Everything looks better when the sun goes down - Fleur Delacour - 05 Sep 2011
Just me,Rose&&Snorri!
Heather se plimba plictisita de-a lungul coridorului ce parea complet pustiu la ora aceea.Nu stia de ce insa nu se simtea in siguranta prin acele locuri.Totul parea atat de straniu si totusi aparent atat de normal...Absurd.Asta era imposibil.Zambi in sinea ei amintindu-si prima sa zi la Hogwarts.Era o alta persoana,dar la fel de aiurita si nepasatoare cum fusese de cand era mica.Pasea pe varfuri,astfel incat sa nu fie auzita chiar daca stia ca e singura de acolo.Cine era atat de iresponsabil incat sa se plimbe pe coridoare intr-o zi de duminica la ora aceea?Daca s-ar fi gandit,erau multi.Dar nu,nu simtea nici o prezenta umana.Singura persoana care i-ar putea sta in cale era Peeves.
Avea de gand sa o astepte pe Rose la locul stabilit,nu o prea suferea,dar trebuie neaparat sa-si puna planul in aplicare ar fi fost ultima sansa si...
Ajunse intr-un final la biblioteca,isi aprinse bagheta si murmura in soapta:
"-Lumos Solemn!"
Privi cum o lumina alba-galbuie tasneste din varful baghetei si ii lumineaza calea.Se misca incet pe langa rafturile de carti si ajunse in curand in sectroul interzis.
"-Nox!"
Se sprijini de un raft de carti si astepta.
RE: Everything looks better when the sun goes down - Rose Dawson - 05 Sep 2011
- Nu stia daca avea de gand sa mearga sau nu.Cel mai rau lucru care se putea intampla era sa ,moara?Macar asa ar fi scapat de mult lucruri,de toate grijile.Insa nu,sigur asta nu se va intampla(cel putin asa spera ca va fi).
Se mai uita inca odata in oglinda si iesi pe usa,inchizand-o cu grija in urma ei.Mergea incet,avand grija sa nu fie auzita caci cel mai probabil Flich,sau doamna Norris erau prin apropiere.Nu ii lua mult sa ajunga la biblioteca si rasufla usurata cand deschise usa de marmura a incaperii.Scapase de orice risc de a fi prinsa.
Uneori, anumite lucruri nu contau pentru nimeni , iar pentru ea cu atat mai putin.
Se spunea candva ca ceea ce este prea putin este insuficient, iar ceea ce e prea mult e inutil. In cazul sau, ajunsese de mult la concluzia ca totul era perfect. Ea, purtandu-si in suflet omniprezentul narcisism, se considera exact asa cum ar trebui sa fie : o soimita inteligenta si atat.
O vazu pe Heather rcand intra in sectorul interzis.Nu stia de ce,dar nu se simtea deloc in siguranta.
"-Deci,de ce m-ai chemat aici?"
RE: Everything looks better when the sun goes down - Fleur Delacour - 05 Sep 2011
- O vazu pe Rose.In sfarsit asteptarea se terminase.
"-Deci,de ce m-ai chemat aici?"
"-Ai sa vezi.Trebuie sa iti arat ceva..."
Isi dadu ochii peste cap si adauga:
"-Nici eu nu stiu de ce te-am ales tocmai pe tine pentru asta..."
Schita un zambet fortat si privi cum fata parea sa fie destul de stresata.Bineinteles ca nu avea incredere in ea,avea toate motivele.Scoase harta de sub raftul prafuit de carti si incepu sa o studieze uitandu-se din cand in cand spre Rose asigurandu-se ca aceasta nu alearga spre usa si pleaca.Probabil ca ar fi facut asta daca nu ar fi fost Heather atat de atenta la ea.
Semnele de pe harta erau ceva asemanatoare cu ce invatase la Rune Antice,pacat ca dormise in majoritatea orelor.Era o materie plictisitoare careia nu-i intelegea rostul.Se apropie de Rose si de data asta afisa un zambet cald.
- "-Si nici eu nu stiu de ce am venit..."
Ii ignora zambetul si continua sa priveasca pe geam absenta.|ra foarte tarziu,probabil ca in curand era aproape dimineata,ora la care oamenii normali ar trebui sa doarma.Ofta si privi usa.
"-Eu cred ca am sa plec..."
Vroia sa se joace cu rabdarea lui Heather,nu avea de gand sa plece caci sincera fiind ii era foarte,foarte frica.Nu se simtea in siguranta,si nu doar din cauza lui Heather.Simtea ca cineva se ascundea in umbra si era aproape,ca ar fi putut iesi oricand la iveala.
Se apropie de harta si incepu sa studieze si ea aceea foaie de pergament.Nu vroia sa o intrebe pe Heather de unde o gasise.Cu siguranta raspunsul ar fi fost foarte ciudat si lung.Era in obiceiul ei sa povesteasca foarte detaliat orice chestie sutpida.
RE: Everything looks better when the sun goes down - Fleur Delacour - 05 Sep 2011
- "-Si nici eu nu stiu de ce am venit..."
Fata asta avea niste probleme.I-ar fi spus vreo doua dar se abtinu`,ar fi fost stupid in aceasta situatie sa se poarte asa cu singura persoana care o putea ajuta in acele clipe.
"-Eu cred ca am sa plec..."
Ce naiba?Se enerva putin la replica fetei,dar nu reactiona din prima clipa.Isi dadu ochii peste cap si continua:
"-Bine atunci,pleaca..."
Ii zambi si de data aceasta oarecum sarcastic si ii arunca o privire superioara tragand harta mai incolo,astfel incat fata sa nu mai vada.Ar fi putut sa o cheme pe Ema...Sau pe Rosalie...De ce tocmai pe Rose?
Era aiurea,dar stia ca fata nu va pleca.Probabil isi va cere scuze,sau poate ca nu,dar nu avea curajul sa plece singura.
- "-Bine atunci,pleaca..."
Ce?Ar fi vrut sa scape de ea asa de usor?Se incrunta si se prefacu ca se indreapta spre usa.
"-Bine,fie..."
Ii zambi de data aceasta,insa tot nu avea de gand sa aiba incredere in ea.
"-Totusi...ce e aia?"
Zise ea indicand spre harta care o tinea fata.Astepta nerabdatoare raspunsul si se indrepta spre usa,dand cu grija o perdea la o parte.Stai?De cand avea usa o perdea?Era geamul poate...Totul devenise mult prea ciudat,daca nu era atat de obosita ar fi analizat mai bien situatia,dar era pur si simplu imposibil.Simtea priviri atintie asupra ei.Ii era rau.
Se apropie de Heather si deschise gura sa spuna ceva,dar se opri numaidecat.
- "-Bine,fie..."
Atat de repede?Nici nu se astepta.Ii intoarse zambetul.Probabil ca fata avea intentii ascunse sau ceva de genul asta.Cum sa renunte asa usor?Nu prea conta...Ajunse in sfarsit unde vroia.
"-Totusi...ce e aia?"
Exact ce spusese acum cateva secunde.Nu stia nici ea sigura ca este acea bucata de hartie pe care o tinea in mana.Batranica aceea nu-i daduse prea multe detalii.
"-E o poveste luuunga...Ma plimbam prin Hogsmeade unde m-am intalnit cu o batranica,mi-a vandut-o pe doi galeoni.Cica e o harta a comorii,dar comoara nu consta in aur,ci in cu totul si cu totul altceva.Si se afla in Hogwarts..Aiurea,stiu."
Ii arunca o privire pe furis sa-i studieze reactie.Stia ce gandea.
- "-E o poveste luuunga...Ma plimbam prin Hogsmeade unde m-am intalnit cu o batranica,mi-a vandut-o pe doi galeoni.Cica e o harta a comorii,dar comoara nu consta in aur,ci in cu totul si cu totul altceva.Si se afla in Hogwarts..Aiurea,stiu."
Heather nu gandea...Cum putea sa fie atat de iresponsabila?
"-M-am prins,si vrei sa gasim aceea comoara.Si m-ai ales pe mine pentru ca sunt cea mai fraiera persoana."
Asta era adevarul...Evident.Nu putea sa aiva nici un pic de incredere in asemenea persoane,era al fel de sigura ca ar fi putut sa ii bea sangele in orice secunda.Si asta ar fi fost un motiv pentru care sa o aduca pe ea acolo.Putea sa aiva atatea intentii ascunse si sa fie atat de...rea?
Inghiti in sec si o privi.Inca zambea...
Privi inca odata spre fereastra si parca ochii disparusera,dar nu putea fi sigura.
- "-M-am prins,si vrei sa gasim aceea comoara.Si m-ai ales pe mine pentru ca sunt cea mai fraiera persoana."
Doamne...e desteapta.
"-Corect....In afara de faza cu fraiera"se grabi ea sa adauge
Era curioasa ce ascundea cu adevarat acea comoara,sau daca era macar real.Ea nu ar fi patit nimic,s-ar fi vindecat imediat daca era vreo capcana,dar ar putea sa o implice pe Rose in belele,iar asta nu-i placea deloc,mai ales ca ea va fi envoita sa-si asume raspunderea daca va pati ceva grav.Si bineninteles lumea ar fi dat vina pe ea,asa era mereu.Si aveau motive sa faca asta.
"-Deci ce crezi?"
Era nebuna,stia deja parerea lui Rose...
- "-Corect....In afara de faza cu fraiera"se grabi ea sa adauge
Evident.
Era oarecum enervata,ar fi facut orice numai sa aiva curajul sa plece si sa o lase pe Heather in pace cu prostiile ei.Era in anul II si era mai matura decat va fi ea vreodata.
"-Deci ce crezi?"
"-Cred ca este cea mai mare absuriditate...Dar pare a fi interesant!"
Ii va face jocul,ar fi putut sa se distreze si sa lase in urma gandurile.Nu isi facea prea multe griji,desii stia ca ar trebui sa faca asta.Era foarte periculos si infantil.
O privi pe Heather si ii sterpelii harta.Iubea Runele Antice,dar stia ca probabil ar fi spus vreo prostie.Trebuia sa fie foarte atenta.
|