belle,mais belle pour qui? - Kurt F. Malfoy - 16 Jul 2012
- privat -
- Trase adanc aer in piept realizand ca acum se afla la suprafata si ca putea in sfarsit sa respire normal. Viata. Simtea viata inconjurandu-l. Apa,aer,natura. Fiecare fir de iarba,fiercare pasare in zbor ce strabatea inaltul cerului il facea sa se gandeasca la cate persoane se inecasera in lacul in care el se scufundase. Apoi,brusc,un vanticel rece incepu sa bata si isi aminti de ce se afla acolo.
Se ridica incet din apa,hainele lipindu-i-se de corp. Intuneric. Doar stelele mai aruncau sclipiri timide inspre oglinda apei. Vroia atat de mult sa afle despre secretele acelui loc si singura persoana pe care o putea intreba era ea..Nu orice ea,nu orice femeie,ci una care de mult nu mai era printre cei vii.
Cat de ciudat sa ii dai intalnire unei fantome,nu-i asa? Si totusi,cat de superba putea fi acea fantoma... O vazuse candva si vroia sa invete mai multe despre viata de dincolo.
RE: belle,mais belle pour qui? - Calliope A. Dubois - 16 Jul 2012
- Luna era pe cer si stele cu intunericul o acompaniau perfect intr-un peisaj superb.
Cand era eleva la Hogwarts, isi amintea cu drag de noptile cand statea pana tarziu si picta, picta orice, peisaje, oameni, vrajitori, magie..orice, se relaxa doar tinand pensula in mana si pictand.
Ofta scurt si continua sa paseasca sau mai bine zis sa pluteasca pe aceea campie intinsa unde se afla lacul, prin preajma lui.
I placea sa simta vantul rece cum i trecea peste gatul albicios doar ca acum nu mai putea simti altceva decat frica, frica de a trece dincolo si a lasa in urma ceva.
Stia ca inca i era greu sa se accepte pe sine, sa fie o fantoma si sa nu mai fie vrajitoarea Calliope Dubois.
Ofta scurt si continua sa pluteasca pana observa o silueta langa lac si se incrunta.
Nu zisese nimica si nici nu avea sa zica cateva momente. Se aseza in stil turceste si plutea, privea doar luciul lacului. Pluti pana ajunse drept in drept cu el si continua sa-l priveasca, sa se minuneze de cum arata el noaptea.
Era imbracata cu aceeasi rochie alba si lunga, nu de mireasa, dar la fel de frumoasa ca si rochia unei mirese. Parul care nu mai stralucea ca si cand era om, tot curgea frumos pe spate si mai avea putin din auriul acela frumos.
RE: belle,mais belle pour qui? - Kurt F. Malfoy - 16 Jul 2012
- Ii privi chipul si zambi. Viata si moarte,fata in fata. O fantoma,o creatura vie. Da,el era viu insa nu mai simtea aproape nimic. Uneori mai reusea sa fie strabatut de ura pentru inamici si de o arzatoare pasiune pentru cea cu care isi impartea viata. Alteori aparea si dragostea paterna,desigur,caci isi iubea copilul insa intotdeauna ura cea amara fusese mai puternica decat fericirea atunci cand venise vorba de el. Intotdeauna se intamplase ceva rau si el ii daduse mai multa importanta,decat unui lucru bun.
'' Frumoasa,intr-adevar. Dar pentru cine? Cine te mai apreciaza? Nimeni nu te-a apreciat vreodata.''
Parca vorbea unui geniu care nu fusese catalogat ca atare si acum era mort. Parca vroia sa il salveze din prapastia anonimatului desi stralucirea mintii lui distrusese intunericul ignorantei si a fricii. El vroia sa restaureze frumusetea acelei creaturi,viata acelei creaturi. Acea viata dupa moarte pe care ea o traia dar care,la fel ca si existenta lui reala dar rece,nu avea nici o valoare.
- Continua sa priveasca lacul si luciul lui cand simti o prezenta, nu tocmai o prezenta pozitiva insa avea sa afle asta in momentul in care se va intoarce. Intr-un final isi ridica privirea catre persoana care vorbi, auzi o voce masculina, in acelasi timp il privi fix cu ochii ei mari si albastri. Voise sa zica destule dar mai bine tacea, acum cat era fantoma de ce mai contau vorbele ei? Se simtea asuprita de fiecare data cand cineva incerca sa scoata informatii de la ea, insa bunatatea aceea iesita din comun inca o mai avea, i ramase in suflet.
-Cine zice ca nu am fost apreciata? Continua ea privindu-l in continuare.
Isi indrepta privirea din nou catre lac si nu mai zise nimic momentan, astepta un raspuns. Mereu i placuse sa de-a raspunsuri clare si scurte, insa acum parca se adancea in explicatii si nu-i placea. Ea mereu era mai retrasa de felul ei si timida, asteptand ca persoana cu care vorbea sa-si de-a prima drumul la gura. Isi muta privirea de la lac la barbatul de langa ea, zicand:
- Si tu esti?
RE: belle,mais belle pour qui? - Kurt F. Malfoy - 16 Jul 2012
- '' Kurt Malfoy'' raspunse el brusc,scurt. De parca vroia sa scapa de povara de a isi rosti numele,de parca fiecare silaba avea ceva murdar. Traditia,reputatia acelei familii il scarbeau si uneori isi dorea sa faca ceva,sa scape de mama si sora lui insa apoi isi aminti ca tocmai ele tineau de el si il faceau sa se mai miste putin din carapacea in care se inchidea cu mare usurinta.
'' Si totodata barbatul care este fascinat de tine. De tine cea de acum,nu cea de atunci. Crede-ma,esti mai frumoasa asa.''
Nu era acea fascinatie pe care un barbat indragostit o avea fata de femeia vietii lui ci fascinatia poetului fata de muza,a muritorului fata de cateva semne divine care ii fusesera aratate si care nu puteau fi deloc contestate. Intalnirea cu viata de apoi,chiar si a altora,era...era coplesitoare si atat de grea,avea acea povara a neintelegerii si a temerilor,incat si-ar fi dorit,pentru o clipa,sa fie la fel ca ea.
'' Eu te cunosteam dinainte. Nu intreba cum. Spune-mi,ce se intampla dupa ce mori?''
- Schita un zambet malefic cand i auzi numele. Il stia, defapt il stia din vedere. Mereu auzise diferite barfe, stiri despre Kurt Malfoy si familia sa, insa nu bagase de seama. Ea era genul de femeie independenta care o intereseaza stric viata ei, nu pleaca urechea la vorbele rele si cu atat mai putin sa barfeasca. Nu era perfecta, nici nu a fost si nici nu avea de gand sa fie, insa incercase sa se mentina la o cota destul de inalta.
-Ce se intampla dupa ce mori? Nimic. Nu mai simti nimic, nu mai vrei sa vezi pe nimeni, nici durere nu mai exista, esti doar un spirit care rataceste singur in cautarea alinarii. Continua ea inca privindu-l, nu stia ce sa-i zica.
- E ca si atunci cand dormi si cand te trezesti nu mai stii pe ce lume esti, cat e ceasul si pierzi notiunea timpului. Crede-ma, nu-ti doresc sa devii o fantoma. Insa de cele mai multe ori daca ai o moarte tragica ramai intre lumi, exact ca mine. Murmura ea destul de crispata, de ce trebuia sa-si spuna ofurile fix lui? Mai bine tacea, oricum povestea ei nu era una de mari stele si nici nu voia sa fie.
RE: belle,mais belle pour qui? - Kurt F. Malfoy - 19 Jul 2012
- O privi si realiza cat de sincera putuse sa fie. Nu mai simteai nimic,nu mai vedeai pe nimeni? Oh,dar el i-ar fi vrut pe toti alaturi. Nu ca fantome cel putin,dar tot ca persoane aproapiate lui. Se intreba ce fel de fantoma ar fi fost si de ce ar fi fost astfel,daca i-ar fi lipsit curajul sa treaca in lumea de dincolo,ca 'decedat cu acte in regula' in loc sa colinde intre viata si moarte? Nu stia,inca nu venise vremea lui desi era grav bolnav si in maxim doi ani avea sa moara.
'' Nu ti se pare ciudat ca inainte sa mori vrei sa ai cat mai mult,sa traiesc intr-o secunda cat n-ai trait intr-o viata si sa-i strangi pe toti alaturi? Si pentru ce? Ca sa te vada murind? Prostii!''
Acum se gandea mai bine. Si-ar fi dorit sa ramana singur in ultimele clipe,sa nu se spuna ca el,Kurt Malfoy,fusese un las care nu luptase cu boala,nu vroia ca cei din jur sa planga,sa le fie mila. In mai putin de cateva secunde isi schimbase parerea. Straniu...
'' Tu cum ai murit?''
RE: belle,mais belle pour qui? - Calliope A. Dubois - 19 Jul 2012
- Ofta si il privi pret de cateva minute bune pe Kurt. Nu-i stia povestea, probabil voia doar sa o afle. Insa barbatul asta era greu de citit, cel putin pentru ea. Putini erau barbatii greu de citit iar el facea parte din acel grup sigur. Isi drese glasul si apoi isi indrepta din nou privirea catre el, el nu-si dadea seama cat de groaznic te simteai sa fi fantoma si toti sa te compatimeasca. Ea ura lucru asta, ura faptul sa fie compatimita si privita cu mila de toti cei din jur.
- Nu stiu. Eu nu am avut timp sa ma gandesc, defapt nici n-am stiut ca mor..m-a luat prin surprindere. Pur si simplu..s-a intamplat in ziua nuntii. Continua ea. I era greu sa vorbeasca despre asta si se saturase de toti care o intrebasera si trebuia sa le zica povestea de la cap pana la coada. Murise in ziua nuntii, era insarcinata insa Gaspard nu stia asta, ce putea fi mai rau?
- O sa iti povestesc daca imi promiti ca nu ma compatimesti sau ma privesti cu mila, urasc persoanele care fac asta. Murmura ea arcuindu-si o spranceana.
RE: belle,mais belle pour qui? - Kurt F. Malfoy - 19 Jul 2012
- Trase aer in piept si isi jura siesi ca totul avea sa fie bine apoi mai incerca inca o data sa se gandeasca la povestea ei,la povestea lui. La povestea lor de acum inainte si la ce urma sa se intample,daca avea sa se intample ceva intre ei,doar aveau sa se imprieteneasca sau doar sa ramana doua cunostinte,un muritor si un suflet lipsit de odihna,ce colinda prin lume fara un loc al sau. Vroia sa o stie alaturi.
'' Eu nu uit si nu iert. In dictionarul meu nu exista mila,doar interes,daca aparent am mila fata de cineva. Insa pentru tine nu as avea de ce sa port macar o mila aparenta. Asa ca te ascult.''
RE: belle,mais belle pour qui? - Calliope A. Dubois - 20 Jul 2012
- Isi inclesta pumnul pe rochie pret de cateva secunde cand incerca sa-si aminteasca acele momente de fericire de la nunta si apoi in cateva minute totul devenise o inmormantare si din fericire se transformase in ura totala. O lacrima i se prelinse pe obrazul usor palid dar apoi se intoarse repede. Ce regreta ea era faptul ca nu apucase sa-i spuna lui Gaspard ca ea era insarcinata.
Insa se pare ca soarta i pregatise cu totul altceva, nu o nunta de vis ci o inmormantare fix in ziua in care trebuiau sa-si depuna juramintele. Isi intoarse privirea catre Kurt si isi drese glasul, zicand:
- Urma sa ma casatoresc. S-a intamplat chiar in ziua nuntii, era ceva ciudat cu logodnicul meu. Il simteam rece si oarecum ingrijorat insa nu am bagat de seama. Am mers intr-o padure, pentru a-mi arata ceva, asta era pretextul si acolo a folosit pe mine un blestem si asta sunt. Ti-am spus, povestea mea nu e interesanta decat pentru curiosi. Si eu eram insarcinata, urma sa-i zic dupa nunta..insa nu am mai apucat.
|