A Fair Deal - Colin Hawkeye Rovson - 07 Sep 2012
A Fair Deal
Oricine
Trebuia sa se lamureasca acum, cat mai avea ocazia. Asa ca impinse usor usa, stramband din nas cand aceasta incepu sa scartaie. Asta era una dintre marile probleme de la Hogwarts. O gramada de elevi care se dadeau in vant dupa cercetarea diferitelor camere, dar nimeni care sa se gandeasca sa unga putin balamalele usilor cu probleme. Poate ca Hawkeye va fi nevoit sa umble cu sticluta cu ulei dupa el, pana la urma.
Putin ofticat de acest detaliu scartaitor, intra in Camera Fantomelor. Nu-si amintea sa mai fi venit pe acolo in toti anii de cand era la Hogwarts. Pur si simplu nu ajunsese sa umble suficient prin zona asta a castelului. Ridica din umeri si inchise usa in urma lui. Se uita in jur, cu gandul de a studia o clipa incaperea, insa doar deschise mai larg ochii la ceea ce vedea. Era Camera Fantomelor. Era logic sa se astepte sa vada cateva fantome pe acolo, dar sigur nu se gandea ca aveau sa se holbeze la el si el inapoi. Ramasera asa o perioada, Colin lipit cu spatele de usa si fantomele plutind in aer. Ii scapa o respiratie zgomotoasa.
" Buunaa!" zambi el larg, facand un semn larg cu mana si prelungind fiecare silaba. Se simtea ca un idiot, zambind la chestii plutitoare, pe jumatate transparente. " Intrerup ceva?"
Fantomele nu-i raspunsera si-si reluara miscarea. Hawk ofta usurat. Cu pasi mici, se indrepta spre biblioteca din lemn de frasin.
RE: A Fair Deal - Freyja Maegan Guðríðr - 08 Sep 2012
- Se gandi o clipa, apoi realiza ca nu avea nimic de pierdut. Desi ura atat de mult sa dea ochii cu colegii ei Viperini, decise ca mai bine scapa de compania lor. Iesi din pivnita, cu gandul sa mearga la biblioteca, insa pe drum se opri si se intoarse. Nici biblioteca nu era cel mai linistit loc. Mai bine cauta o clasa/camera goala si se plictisea acolo decat sa mai vada privirile alea dispretuitoare.
Pierduta in ganduri, nu sesiza cand ajunse in fata unei usi pe care nu o mai vazuse pana atunci. Auzi o voce vag cunoscuta din interior si puse mana pe clanta, nehotarata. S-o deschida sau nu? Intr-un final, se decise sa intre -in fond, ce avea de pierdut?-, si apasa pe clanta, impingand usa in interior. Un scartait la fel de ascutit ca si un strigat o intampina, insa il ignora, privind alarmata in jurul ei. Chestii albe si transparente care pluteau, discutand intre ele. Ca si cum ar fi fost la o petrecere ciudata a fantomelor.
"Nu cred ca au treaba de noi", ii raspunse ea baiatului care era la cativa metri de ea.
RE: A Fair Deal - Colin Hawkeye Rovson - 08 Sep 2012
Colin ridica cescuta de cafea si o intoarse pe toate partile, studiind-o cu atentie. Parea veche. Foarte veche. Si dupa felul in care suna cand o ciocanea cu degetul, presupuse ca era facuta din portelan. Mda... Nu prea se pricepea la vase. Dar ii placeau desenele complicate de pe cescuta, facute in nuante inchise de verde. Parea sa fie in stilul vechi, simandicos, insa delicat si echilibrat in acelasi timp.
Usa se deschise cu alt scartait ce-l racaia pe creier, iar Hawk tresari puternic, scapand cescuta din maini. Urma un moment incare mainile lui se duceau disperate in sus si in jos, incercand sa prinda bucata saritoare de portelan. Reusi sa o apuce de toarta si lasa sa-i scape un oftat prelung, vadit usurat. Se intoarse cu ochi mari spre silueta micuta de langa usa si se relaxa. O stia pe fata aceea. Era Freyja, de la ora de Grija fata de Creaturile Magice.
" Oh! Salut!" zambi el si isi flutura mana libera.
Puse cescuta la loc si arunca o privire rapida spre fantomele din jur. Hawkeye ridica din umeri.
" Sper sa nu" raspunse incetisor, refuzand sa continue propozitia. Mai bine lasa asa, inainte sa zica ceva care l-ar fi facut sa regrete ca venise in acea camera. Se intoarse spre tanara.
" Deci Freyja... Ce te aduce pe aici?" zambi el.
RE: A Fair Deal - Freyja Maegan Guðríðr - 09 Sep 2012
- Incepu sa rada cand il vazu pe tanarul acesta atat de inalt sarind dupa un obiect atat de mic, insa isi inabusi rasul cand acesta se intoarse spre ea, transformandu-l intr-un zambet.
"Nu cred ca fantomele ar fi fost deranjate de o ceasca sparta", comenta ea, inaintand printre spirite, avand grija sa nu treaca printr-una.
"Ei bine, nu prea stiu cum am ajuns aici. Cautam o camera goala, unde sa ma relaxez."
Spera ca nu il pusese in dificultate pe Hawkeye, asa ca adauga:
"Insa cred ca voi petrece ceva timp pe aici, daca nu ai nimic impotriva"
RE: A Fair Deal - Colin Hawkeye Rovson - 09 Sep 2012
Hawk chicoti.
" Oh, fantomele sigur nu. In fond, ele nu mai au nevoie de astfel de lucruri, dar un muritor de rand sigur ar regreta spargerea unei cesti. Plus ca nu stiu cat de importanta e aceasta ceasca, asa ca nu risc."
Inainta si el cativa pasi, mergand usor in laterala pentru a se putea apropia de alta vitrina. Il atrageau lucrurile de aici. Erau vechi si pareau sa ascunda cate un mic mister. Poate ca era nebun. Parca se si vedea pierzandu-si anii din viata prin Camera Fantomelor, incercand sa-i dea de cap istoriei fiecarui lucrusor.
" Mm... Poate ca soarta te-a adus aici. Tu doar ai urmat pasii" murmura el.
Facuse prostia sa citeasca una din cartile acelea despre soarta si destin, asa ca se simtea mai ametit ca intotdeauna, dar ii daduse o nota aberanta de mister in ganduri.
" Si desigur ca nu am o problema. O companie placuta nu deranjeaza niciodata"
Daca ar fi fost cineva cu care sa se ia la cearta, atunci probabil ca Hawkeye ar fi renuntat si s-ar fi retras, inainte de a-si face nervi si a-si consuma neuronii degeaba. Si asa erau celule pretioase.
RE: A Fair Deal - Freyja Maegan Guðríðr - 11 Sep 2012
- Auzi cuvintele lui despre destin, si faptul ca si-a urmat pasii, si chicoti. Poate ca baiatul de la Ochi-de-Soim chiar avea dreptate. Ea doar venise aici, fara sa stie ce e aceasta camera, si ce ascunde ea. Inchisese ochii si se lasase condusa de propriile-i picioare.
"Poate ca destinul imi pregateste ceva.", sopti ea, zambind amuzata.
Nu era chiar genul care credea in destin, soarta, si toate aceste lucruri. Insa, de fapt, nici nu se gandise vreodata la asa ceva. Fusese mult prea ocupata cu alte lucruri ca sa se mai gandeasca si la viitor. Lasa lucrurile sa mearga de la sine, si asta se putea spune ca era viata ei.
"Crezi ca lucrurile din aceasta camera apartin fantomelor?"intreba ea, privind prin vitrina unei frumoase biblioteci care probabil ca avea o suta si ceva de ani.
RE: A Fair Deal - Colin Hawkeye Rovson - 12 Sep 2012
- Zambi larg. Destinul... Chestiile astea mistice erau intotdeauna imbarligate. Incerca candva sa-si dea seama de toate legaturile dintre o zodie si diferitele constelatii si planete, dar se pierduse in detalii. In final, ajunsese sa nu-si mai aminteasca ce anume vroia sa obtina de la toata misiunea aia imposibila. Daca destinul iti pregatea ceva, mai bine il lasai sa se coaca si sa-l accepti ca atare. Ieseai cu mai multi neuroni vii asa.
Hawk ridica din umeri. Aia era o intrebare buna, dar si o intrebare pe care nu si-o pusese pana atunci. Nici nu prea gasise declansatorul, dar putea sa se gandeasca acum. Isi ridica barbia, uitandu-se prin jur. Se simtea cam aiurea sa adreseze intrebarea unei fantome. Doar nu se putea duce s-o traga de maneca - daca asta era macar posibil. Si in plus, Freyja il intrebase pe el ce crede. Colin isi incrucisa bratele la piept, incruntandu-se usor spre vitrina de langa.
" Cred ca unele le-au apartinut... Cand erau in carne si oase. Adica, nu stiu, mie asa mi se pare logic. Daca as avea un obiect la care tin si as fi o fantoma la Hogwarts, atunci categoric mi-as dori sa fie aici. Ar fi in siguranta asa... Insa nu cred ca toate astea le apartin lor. Tu ce zici?"
RE: A Fair Deal - Freyja Maegan Guðríðr - 14 Sep 2012
- Freyja se incrunta, intrebandu-se ce ar putea toate fantomele alea sa faca cu obiecte materiale? De exemplu, daca vroiau sa bea ceai, doar nu puteau sa ia frumos cescuta de pe masa si sa soarba din lichid. Ea una nu ar fi vrut sa-si pastreze obiectele daca ar fi murit si ar fi devenit fantoma. Ar fi gasit deprimanta privelistea lor.
"Eu cred ca si-au pastrat cateva obiecte, insa nu sunt sigura. Sau poate ca nu si-au pastrat deloc, insa nu putem fi siguri"
Se intreba daca memoria unei fantome se altera, si cazu pe ganduri cateva momente. Era posibil ca asta sa se intample, insa spiritele nu aveau creier si nu functionau la fel ca oamenii, asa ca era putin cam improbabil ca ele sa uite lucruri. Poate le pastrau undeva, intr-o cutiuta mintala, si cand aveau nevoie sa-si aminteasca de ceva, doar o deschideau si scoteau amintirea ca noua.
RE: A Fair Deal - Colin Hawkeye Rovson - 14 Sep 2012
- Hawkeye aproba usor. Categoric nu puteau sa stie sigur. Asa ca abandona subiectul. Poate avea sa-l ia la paduchiat mai tarziu, atunci cand va fi in Turn si nu va putea sa doarma. Sau va astepta sa adoarma. In fine.
Isi plimba degetele pe cotoarele unor carti, citind cu rapiditate titlurile. Se opri brusc, inclinandu-si capul pentru a vedea mai bine. ' Valhalla'. Ce ar cauta o carte despre paradisul mitologiei nordice la Hogwarts? Si in special in camera fantomelor? Adica, pana la urma, o fantoma era inca pe pamant, nu? Nu se ducea in Rai sau in Iad. Sau cel putin asa considera el. Asa ca de ce s-ar chinui cineva sa fie interesat de Valhalla? Existasera vikingi la Hogwarts?
Isi scutura capul. Prea multe intrebari si nicio pista.
" Freyja?" intreba el, in timp ce se indrepta cu pasi mici spre ea, rasfoind cartea. Era o descriere a paradisului si putea zari si cateva opinii a diferitilor 'savanti' in domeniu. Era o carte de cercetare, pana la urma.
" Crezi ca e ciudat sa existe asa ceva aici?"
Si ii intinse cartea, cu o strambatura nesigura pe chip.
RE: A Fair Deal - Freyja Maegan Guðríðr - 16 Sep 2012
- Freyja ridica din umeri, si dupa ce arunca o privire rapida in jur, continua sa studieze vitrinele. Gasea tot felul de lucruri interesante, de la cescute, la pipe, iar cartile de pe rafturi erau destul de interesante, si de asemenea, foarte vechi. Freyja nu era sigura ca ii placeau, insa nu erau ale ei, asa ca nu avea de ce sa se planga.
Isi auzi numele si se intoarse, urmarindu-l pe Hawkeye cum vine spre ea, tinand o carte in mana. Arunca o privire scurta titlului, insa se decise ca era total paralela cu subiectul.
"Despre ce e?"intreba ea nesigura, sperand sa nu para foarte inculta.
Valhalla suna a nume de dragon, isi spuse ea, si se decise ca poate isi va numi unul dintre cei 3 viitori dragoni asa. Era nespus de entuziasmata ca de Craciun acestia vor iesi din oua, insa incerca sa revina cu picioarele pe pamant.
|