i hate bees, you love honey - Isolde du Maurier - 09 Sep 2012
India&Kurt
Iesi din castel direct in razele rosiatice ale soarelui care apunea, dandu-si seama ca simtea un mare dor sa zboare cu matura. Insa din pacate, aceasta fusese distrusa in urma cu cateva saptamani, cand Autobuzul Salvator daduse peste ea. Poveste ingrozitor de lunga, si nu avea acum nevoie sa-si aminteasca de ea. Se apropie, in schimb, de terenul de Vajthat, unde anul trecut pe vremea asta isi tinuse orele de zbor, si simti o anumita melancolie.
'You build up hope but failure's all you've know', auzi iar in capul sau, si simti ca i se face rau. Se apropie de locurile spectatorilor, asezandu-se pe banca rece de metal, si isi stranse puloverul in jurul ei, simtind cum i se face frig. Stia ca nu era de la faptul ca era imbracata cu un tricou subtire pe sub pulover, si nici ca purta colanti subtiri, negri. Isi urca picioarele pe banca, rezemandu-si barbia in genunchi, si infasurandu-se cu puloverul
"Doar tu si cu mine, honey", isi sopti ea, realizand vag ca era singura.
RE: i hate bees, you love honey - Kurt F. Malfoy - 09 Sep 2012
- '' Parca am renuntat la dulcegarii'' spuse el rece aparand parca de nicaieri. Se privi singur timp de cateva clipe si realiza ca arata bine desi probabil 1/3 din suprafata corpului ii era inghetata cel putin la nivelul exterior al corpului. Inauntru ardea. Si nu fiindca ar fi avut cine stie ce infectie ci mai degraba pentru ca inghitise Iadul cu tot cu demonii din el. Vechiul Kurt se intoarse.
'' Oricum,pari mai degraba un pui degerat decat vreo delicatesa cu miere.'' Cobori scarile si ajunse langa ea,asezandu-se la cateva locuri departare,tinand berea fara alcool in mana dreapta. Nu intelegea de ce bea tampeniile alea incuiate,care nu aveau aroma si nici efecte secundare,asa cum ar fii trebuit sa aiba orice lucru ce provoca dependenta.
A woman's heart is filled with passion,/A woman's heart is filled with lust,/If you don't believe that these things happen,/Could be the biggest mistake that a man can make - asta incepu sa fredoneze,batand si un ritm vag,de parca India nu era acolo. India nu era acolo. Nu India a lui,cea pe care o stia si pe care o iubise. Acum era o Maegan sau cum Dumnezeu vroia sa se numeasca. Acum era o doamna in negru nu un copil plin de viata. Era doar amintire ... si atat.
RE: i hate bees, you love honey - Isolde du Maurier - 09 Sep 2012
- Ridica capul, privindu-l obosita. De parca lui ii pasa daca ea avea acum sa danseze limbo in bikini anilor '60, sau daca s-ar fi omorat intr-o baltoaca de sange, de se cruceau nemtii la vederea ei. Zambi la gandul acesta, si isi lasa picioarele jos de pe banca, sprijinandu-se in coate de partea de sus.
"Tu ai renuntat la ele, eu incerc sa mi le amintesc", rosti ea, incercand sa nu se gandeasca ca pozitia ei incerca sa sugereze ca se bronza la lumina unui bec stins.
Soarele isi trimitea ultimele raze blande, si luna incepuse deja sa straluceasca.
"De ce te-ar interesa pe tine o delicatesa cu miere? Nu-ti placea mierea, parca", striga ea, privindu-l amuzata.
RE: i hate bees, you love honey - Kurt F. Malfoy - 09 Sep 2012
- Se apropie de ea mai mult,dand pe gat jumatate din berea ramasa apoi privi terenul de Vajthat si isi jura ca Viperinii erau tari. Doar erau in tribuna destinata lor. Ironic,sticla avea culoarea viperinilor. Normal,doar era Heineken,for God's sake. Continua sa se apropie de India,lipindu-si in final coapsa de a ei,de parca nu mai existau banci in lumea aceea.
'' Dar nici tie nu-ti plac albinele. Prea mult. Nu stiu. Iti plac?''
Incepu sa rada,continuand sa fredoneze acea melodie insa se opri cand observa expresia Indiei. Ii facu un pumn in umar,in mod prieteneste apoi se intreba unde gresise. Stia unde gresise dar ii era greu sa-i zica tot ce avea de zic,cum Freyja se fastacea cand venea vorba de relatia lor tata-fiica. Era greu sa fii sincer.
'' Stiu ca n-o duci bine. Nu mai forta zambete prostesti.''
RE: i hate bees, you love honey - Isolde du Maurier - 09 Sep 2012
- Isi ingusta ochii, iar cand Kurt ajunse atat de aproape de ea incat mai avea putin si o dadea jos de pe banca, se incrunta.
"Nu, nu-mi plac albinele. Inteapa si zboara. Si nici miierea, asa ca-i ok"
Auzindu-i remarca, ii veni sa-i dea un pumn. In fata. Cu un scaun. Insa se multumi s-o faca doar mental, si isi muta privirea de la el la luna cea magnifica si stralucitoare, atat de romantica incat ii venea sa scape de pranzul pe care nici macar nu reusise sa-l ia.
"Vai, ti-ai dat seama. A durat cam mult", sopti ea, incercand sa nu forteze un ton foarte sarcastic.
Normal ca nu era bine, pentru numele lui Peste Murat! Ultimul an aproape ca o ucisese, si trecuse prin mult mai multe decat i-ar fi ajuns intr-o singura viata. Poate nu-l iubise pe Michel, insa fantoma lui inca o bantuia.
RE: i hate bees, you love honey - Kurt F. Malfoy - 10 Sep 2012
- Isi dadu ochii peste cap si scoase limba la ea apoi,ca un copil de doi ani. Nu stia de ce insa parca nu avea chef de toate cele reprosuri desi ii promise Freyjei sa vorbeasca cu India. Isi sprijini gamba stanga pe genunchiul drept,exact asa cum faceau de obicei americanii si ii zambi Indiei de parca nu s-ar fi intamplat nimic,de parca nu s-ar fi despartit.
'' Care-i problema ta? Termina cu prostiile. Nu esti singura. Imi pasa de tine.''
Ironic,si el auzise aceste cuvinte pentru ca fusese la un pas de a se sinucide si acum era in regula insa trebuia doar sa-si dea silinta. Sa aibe o discutie cu ea,sa arate ca-i pasa. Era cam greu.De asta folosea de obicei Legilimantia. Nu ii placea sa vorbeasca despre ceea ce simtea,ci sa arate. Nu se pricepea deloc la cuvinte. Spera doar sa nu primeasca o palma dupa ce urma sa ii spuna:
'' Tu mereu ai avut probleme si ti-am fost alaturi dar acum e grav. E foarte grav. Si stiu ca nu merit sa-ti zic nimic despre asta fiindca sunt una din cauzele pentru care suferi insa... ai incredere in mine.''
RE: i hate bees, you love honey - Isolde du Maurier - 11 Sep 2012
- "Sa inteleg ca ai nevoie de ceva de la mine?" intreba ea, pe un ton plin de batjocura.
Tipic Kurt. Sa fie alaturi de cineva cand stia ca avea ceva de castigat. Cum ar mai putea ea avea incredere in el, dupa atatea cate ii facuse?
"Am avut incredere in tine, stii? Ti-am acordat o a doua sansa, insa se pare ca nu ar fi trebuit."
"Care-i problema mea? Nu am nici o problema, sunt bine mersi. De ce crezi ca as avea o problema?"
Insa pana si ea isi dadea seama ca minciuna suna mult prea pompoasa pentru ea. Niciodata nu se pricepuse sa minta pe cineva, si cu atat mai putin pe Kurt. Indiferent de ce se intamplase intre ei in trecut, ea tot la fel se simtea in preajma lui. Ca si cum ar fi fost dezbracata, si el ar fi putut sa-i citeasca toate secretele. Si desi el nu se folosea de Legilimantie, tot reusea s-o citeasca. Fiindca in preajma lui se simtea ca o carte deschisa.
RE: i hate bees, you love honey - Kurt F. Malfoy - 14 Sep 2012
- '' Fiindca esti mica si proasta,de aia. Si fiindca incepi sa fii si mai rau.''
El incercase cu binisorul,cu hai la tata,cu o vorba. Ea il lua din scurt. Pai daca ea il lua din scurt,el,omul nu tocmai calm avea sa riposteze. Cat mai curand. Cat mai brusc. Cat mai specific lui. O jignea fara sa ii pese. Si inrautatea starea,dandu-si seama ca era un idiot de abia dupa ce comise prostia. Tipic lui. Asa ca trase aer in piept si continua:
'' Asta e problema ta. Nu ma lasi sa te ajut. E clar ca are legatura cu mine,totusi.''
Privi intr-o parte,de parca ar fi cautat salvarea,modalitatea de a stii cum sa abordeze o femeie. Dar nu orice femeie ci pe ea. Pe India,care era atat de rece si de complicata si care mereu il fascinase intr-un mod nesanatos.
RE: i hate bees, you love honey - Isolde du Maurier - 14 Sep 2012
- Se abtinu sa nu rada cand ii auzi explicatia, si se ridica.
"Bine, ajuta-ma.", rosti ea clar si hotarat, si incepu sa se invarta inainte si inapoi.
"Spui ca tu crezi ca are legatura cu tine, dar nu stii ce anume e. Ei bine, eu cred ca stii. Undeva pe acolo, stii. Pune-ti mintea la contributie si incearca sa iti dai seama ce anume mi-ai facut in ultimul timp. E chiar asa greu?"
Probabil ca pana si un copilas ar fi reusit sa-si dea seama despre ce anume vorbea ea. Fusese ranita, abandonata, si inlocuita intr-un timp mai scurt decat ar fi fost normal. Tot ce isi dorea ea era cineva care sa-i pese de ea, insa se parea ca nu prea mai existau asemenea persoane in aceasta lume.
RE: i hate bees, you love honey - Kurt F. Malfoy - 08 Nov 2012
- '' M-am desprins de tine si am trait eu,cu mine insumi. M-am regasit,asta am facut. Prin sticle de vin si paturi de virgine,da,dar...m-am regasit. Cine sunt,oh,stiu acum. In sfarsit,stiu,si mi-e scarba'' Si privi orizontul gandindu-se la un final fericit. Poate el si un glonte in propria frunte. El si un alt criminal,din care el ajunge victima? Sau poate o metamorfoza intr-un flagel. Cert era ca nu se simtea bine,brusc. India avea dreptate. Din nou.
Isi intinse mai mult spatele,pentru a se putea acomoda intr-o proportie minima cu propriul trup,din nou. Era ca si cum calatorise prin o mie de Iaduri intr-o secunda iar acum intalnirea trup-suflet era aproape imposibila,ca un organ si un corp nou ce nu se intelegeau bine,dupa un transplant. Simtea durere,vedea cicatricile,dar nu dorea sa impartaseasca furia cu nimeni. Nici macar cu el insusi.
'' Nu ma pot ajuta nici pe mine. Din pacate. Ipocrizia e la putere prin fiecare fibra ce-mi imbraca scheletul. Da,ai dreptate.''
|