5. Transportul Incuiatilor
08 Jul 2010, 01:21
Mergeam calma pe coridorul Castelului Hogwarts. Lipsisem ceva timp de la orele de Studiul Incuiatilor. Nu mai predasem de cateva saptamani.
Am respirat adanc, si am apasat pe clanta usii.

''- Buna ziua! Sunt fericita sa va spun ca m-am intors la predat, si ca astazi vom face o lectie destul de.. usoara, dar foarte complexa, asa ca e posibil sa o impartim din doua ore. Va rog sa incepeti sa scrieti.''

M-am intors cu fata la tabla si mi-am invartit bagheta, iar pe tabla aparu lectia..

TRANSPORTUL INCUIATILOR

-- Transportul se refera la deplasarea de la un loc la altul al persoanelor, dar si al lucrurilor, semnalelor si informatiilor. Transportul este o activitate ce a aparut o data cu existenta omului.
-- Exista patru tipuri de transport:
1. Trasnportul terestru
2. Transportul aerian
3. Transportul feroviar
4. Transportul naval/maritim
-- De-a lungul timpului, Incuiatii au reusit sa dezvolte caile de transport prin tehnologie. Noi, Vrajitorii, ne deplasan folosind diferite mijloace, probabil mai simple, cum ar fi sa zburam pe matura, Reteaua Zvarr, Aparitia si asa mai departe.

1. Transportul terestru

-- Cand spunem transport terestru ne referim la trasnportul ce are loc la sol.
-- Aceasta este cea mai raspandita forma de transport. Atat Incuiatii, cat si Vrajitorii se pot deplasa prin propriile forte, sau prin intermediul unor mijloace de transport ce folosesc forta umana.
-- Cea mai raspandita si mai eficienta forma de transport terestru foloseste vehicule dotate cu motoare alimentate cu combustibil lichid [benzina, motorina, etc.].
-- Mijloacele de transport terestru sunt:
- Bicicleta
- Masina
- Autobuzul
- Motocicleta
etc.

2. Transportul aerian

-- Cand spunem transport aerian ne referim la transportul ce are loc in aer.
-- Transportul aerian efectueaza deplasarea in spatiu a persoanelor si a lucrurilor prin intermediul aeronavelor.
Printre particularitatile tehnico-economice ale transportului aerian se numara:
- rapiditatea
- regularitatea
- oportunitatea.
-- Transportul aerian a revolutionat transportul global, reducand dramatic timpul necesar unei calatorii pe distanta mare. Calatoriile peste oceane, care ar fi putut dura saptamani, sau chiar ani, acum pot si facute in numai cateva ore. Calatoriile dintr-o tara in alta, care, facute cu masina ar dura cateva zile [depinde si de distanta dintre cele doua tari] ce dureaza cel putin o zi sau doua, acum sunt reduse la doar doua-trei ore prin intermediul transportului aerian. Acesta fiind, bine-inteles, si un avantaj extrem de mare.
-- Mijloace de transport aerian:
- Avionul
- Elicopterul
- Balonul
- Dirijabilul
-- Avioanele sunt vehicule foarte grele, care folosesc aripi pentru a putea zbura. Cand presiunea aerului de deasupra aripilor avionului este la fel de mare ca presiunea aerului de sub aripile acestuia.. el poate zbura.
-- Avioanele/Elicopterele transporta atat oameni, cat si marfuri.

TEMA

Scrieti un mic referat despre transportul Incuiatilor si mai ales, despre diferentele dintre acesta si transportul Vrajitorilor.

M-am asezat la catedra si mi-am impreunat mainile. Era bine sa fiu din nou in salile de curs si.. nu ca eleva, ci ca profesoara.
Apoi mi-am privit elevii pe fiecare in parte si am spus:
''- Vom continua ora viitoare cu transporturile feroviar si naval/maritim. Daca sunt intrebari.. Nu ezitati!''

You run. I con.
Tiger don't change their stripes.
Visit this user's website Find all posts by this user
08 Jul 2010, 13:32
Helena fusese atenta la profesoara mai tot timpul. Era prima sa ora de Studiul Incuiatilor. Ca tema aveau de scris un scurt referat despre transportul Incuiatilor si diferentele dintre acesta si transportul Vrajitorilor. Isi scoase pana de uliu si incepu sa scrie pe pergamentul nou:

Tema referat - Transportul Incuiatilor vs. Transportul Vrajitorilor
Transportul Incuiatilor difera foarte mult de cel al vrajitorlor , care folosesc magia. Incuiatii utilizeaza transportul:
~terestru (masina , bicicleta , etc)
~aerian (avion , elicopter , etc)
~feroviar ( tren , metrou)
~naval ( vapor , barca , etc)

Vrajitorii:
~Cea mai cunoscuta si comuna retea de transport este Reteaua Zvvr , in care se foloseste Polenul Zvvr;
~Maturile ( Nimbus , Firebolt , etc);
~Aparitia si Disparitia ce se poate practica dupa ce un vrajitor implineste 17 ani;
~Masinile zburatoare sau alte mijloace de transport Incuiate vrajite (sau vapor , ca in cazul celor de la Durmstrang cand au venit la Hogwarts pentru Turnirul Celor Trei Vrajitori);
~Exemplu de transport feroviar este Expresul de Hogwarts.

De apreciat este insa este efortul Incuiatilor care au supravietuit fara magie , folosindu-se de cunostiintele sale si materialele de care si vrajitorii beneficiaza. (metal , lemn , piatra , etc.)

Am incheiat tema si am dus referatul doamnei profesoare , asteptandu-i parerea.

[Image: 10zvlg1.jpg]
I see nothing in your eyes, and the more I see the less I like.
I know nothing of your kind, and I won't reveal your evil mind.
Is it over yet? I can't win.
Find all posts by this user
08 Jul 2010, 13:38
''- O tema foarte buna, domnisoara Granger! Apreciez mai ales, pentru ca esti la prima ora de Studiul Incuiatilor, si te-ai descurcat foarte bine! Felicitari!''

Helena Granger - 10

You run. I con.
15 Jul 2010, 10:11
[Image: studiuldespreincuiati.png]

Am scris direct pe pergament

[Image: sig.png]
15 Jul 2010, 11:06
Imediat ce profesoara se opri din dictat Eduard se apuca sa scrie referatul:

TEMA

Incuiatii folosesc diferite transporturi fata de Vrajitori,cum ar fi Motocicleta,Avionul,Masina etc ele sunt grupate in 4 categorii:
-Transportul Terestru(masina,motocicleta,bicicleta etc)
-Transportul Aerian(avion,elicopter,balon etc)
-Transportul Ferovial(tren,metrou,tramvai etc)
-Transportul Naval (barca,vapor,submarin)

Vrajitorii au si ei aceste categorii dar ei nu au masini si acestea ei au:
-Transportul Terestru:Aparitia,Reteaua ZVRRR etc
-Transportul Aerian (cozile de maturi,trasuri cu cai (ca cei de la Beauxbatons))
-Transportul Ferovial:Trenul care duce spre Hogwarts
-Transport Naval: Vaporul celor de la Durmstrang

Insa mai este un lucru,vrajitorii au avut mereu cozile de maturii pentru ei,de peste doua mii de ani,in timp ce Incuiatii au muncit foarte mult sa faca o bicicleta sau o motocicleta.

If you are sad,come on at me,i can to help you,with my hand i can destory all your enemies.You can't be forggoten in the dark,you cant killed by a shark,you cant be like DarkMark!
18 Jul 2010, 21:03
''- Domnisoara Clement.. Un referat bun, dar nu sunt de acord in privinta unui singur lucru: o parte din concluzie, mai exact ultima. De sa facem noi totul pentru ei ? Incuiatii au modul lor de viata, noi, pe al nostru. Cele doua lumi, nu prea au treaba una cu alta. Adica.. daca stam sa o luam logic.. Incuiatii ar face totul pentru noi ? Nici pe departe. Aceste doua lumi sunt diferite.. total diferite, deci nu prea ne putem ajuta asa mult unii pe altii. [aici vorbesc de Incuiati si Vrajitori]. Dar in rest.. un referat chiar foarte bun!

- Domnule Weasley, avand in vedere ca esti la prima ta ora de Studiul Incuiatilor, pot spune ca referatul este chiar foarte bun.
Felicitarile mele amandurora!

Sophie Adeline Clement - 10
Eduard Weasley - 10

You run. I con.
05 Sep 2010, 12:33
Dupa ce isi petrecu dupa-amiaza cu sora ei, Bell, Rose urca in camera de zi sa isi finalizeze temele. Lua o bucata de pergament si o pana apoi incepu sa scrijeleasca tema pentru ziua urmatoare...

Tema

Referat Transportul Incuiatilor...

In lumea Incuiatilor, transportul ocupa un loc foarte important. Deoarece oamenii simpli nu au abilitati magice, ei au fost nevoiti sa invete sa se descurce singuri. Astfel , de-a lungul timpului, acestia au construit masinarii moderne, care sa-i transporte in diferite locuri. Prima data a aparut transportul cu animale. Incuiatii foloseau animalele ca, boii, caii, la transportul marfurilor. Apoi, cu timpul, s-a descoperit transportul prin alimentare. S-au inventat tot felul de masinarii cu motoare, care, puteau fi folosite fara ca omul sa depuna nici un efort. Asa au aparut primele masini de uscat, primele autobuze si mai tarziu primele tramvaie. Dar, deoarece peste oceane si mari nu se putea trece cu aceste dispozitive, oamenii au inventat transportul aerian...La inceput au aparut planorul si balonul cu aer cald, ca mai apoi sa apara avionul cu motor. Acesta parcurge distantele care inainte erau parcurse in zile, saptamani, luni, chiar si ani...in cateva ore... Vrajitorii, in schimb, au fost mult mai avantajati din acest punct de vedere. Ei nu au intampinat dificultati in transport. Cu ajutorul magiei ei au putut calatori peste tot, inca din cele mai vechi timpuri. Chiar daca folosesc Reteaua Zvarr sau Aparitia, vrajitorii vor ajunge intotdeauna la destinatie, inaintea unui Incuiat. Asta e o diferenta majora care separa cele doua lumi. Chiar si matura este un transport rapid fata de bicicleta Incuiatilor, si de obicei ambele sunt folosite de copii, vrajitori, respectiv, Incuiati.
Chiar daca vrajitorii detin puteri magice care ii ajuta in viata de zi cu zi , Incuiatii vor invata mereu sa se descurce cu ajutorul tehnologiei, ajungand la nivelul vrajitorilor.

Fericita ca terminase, Rose infasura pergamentul si il puse in geanta, alaturi de cartile pentru a doua zi...

Rose Evans

Half-Blood

[Image: 250v610.jpg]

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Studiul Incuiatilor - Formular de inscriere Robert Eric Smith 36 6,462 11 Dec 2011, 11:27
Last Post: Cresseda E d'Guillaume
  Lectia II - Mijloacele de comunicare ale Incuiatilor Robert Eric Smith 50 9,941 13 Sep 2011, 14:43
Last Post: Robert Eric Smith
  Studiul Incuiatilor - Reguli Robert Eric Smith 0 1,153 18 Jul 2011, 17:22
  Lectia I - Acceptarea Incuiatilor si Sange-Malilor Robert Eric Smith 38 5,790 18 Jul 2011, 13:08
  Studiul Incuiatilor - Elevii inscrisi Robert Eric Smith 0 1,199 15 Jul 2011, 21:27
  ~ Formular Inscriere Studiul Incuiatilor ~ Ashlyn Meester 60 9,619 28 May 2011, 22:04
Last Post: Fleur Delacour
  Premii pentru elevi activi [Studiul Incuiatilor ] Ashlyn Meester 0 1,221 09 Oct 2010, 15:40
Last Post: Ashlyn Meester
  4. Nivelul de trai al Incuiatilor Isabella River 16 4,118 17 Mar 2010, 12:45
Last Post: Isabella River
  2. Divertismentul Incuiatilor Isabella River 18 3,635 12 Mar 2010, 22:35
  1. Invatamantul Incuiatilor Isabella River 15 3,361 11 Jan 2010, 13:06