Thread Closed 
O zi friguroasa
08 Jan 2011, 22:39
Trecusera multi ani de cand nu o mai vizitasem pe matusa Violet. Atat de mult timp! Eram doar un copil mic cand venisem ultima oara. Am privit plictisita geamul aburit, uitandu-ma departe, peste nametii din curte. Imi placea locul asta. Era multa liniste si un spatiu deschis. La cateva sute de metri in spatele casei era un palc de copaci, unde cantau mierlele in noptile tarzii de vara, si un raulet. Am oftat si mi-am intins spatele, coborand la parter si imbracandu-ma in graba. Nu aveam sa stau in casa tot timpul. Nu-mi placuse niciodata asta. Artemait ma urmari atenta, dar imi dadu de inteles ca ii placea unde se afla acum, pe bara cuierului, intr-o casa calda.
" - Tu pierzi" am ridicat din umeri.
Am iesit afara. Nu mai ningea, iar linistea domnea pretutindeni. Micuta Ariadne veni sa ma intampine, dand fericita din coada. Desigur ca ii placea aici. Adora locurile cu zapada. Se invarti in jurul meu, agila ca intotdeauna. Crestea pe zi ce trece. Era mai inalta acum, capatand conformatia unui caine. Nu mai era ghemul de blana.
M-am plimbat un timp in sus si-n jos, dar intr-un final m-am indreptat spre rau. Am inspirat adanc, iar cand am redeschis ochii, am vazut silueta.

[Image: F3NHsVq.png]
The darkest hour is just before the dawn.
Visit this user's website Find all posts by this user
09 Jan 2011, 14:59
Era o zi friguroasa de iarna,iar fulgi de zapada cadeau din norii grei,plumburi dansand prin vazduh,asterandu-se peste case,gradini,parcuri si campii.Razele soarelui stateau ascunse incercand ici colo sa strabata perdeaua de nori.Oamenii asteptau cu nerabdare sosirea primaverii cum si eu de-asemenea.
Stateam culcata langa un rau,mai venisem pe aici cand eram mica cu parinti mei.Aici locuia bunica mea si am venit sa o vizitam,de cand am inceput scoala numai in ea am stat nu am mai vazut niciun incuiat nici-o frunza nimica.Nu stiam ce cautam langa raul acesta dar imi placea sunetul produs de aceasta si apa limpede si cristalina cum isi face loc printre pietre.Bufnita mea Shadow zbura deasupra capului meu fericita ca era libera si putea face ce vrea o urmaream cu privirea unde avea de gand sa zboare,dar langa copacul pe care se aseza bufnita,vazusem o silueta care imi atrase atentia statea lipita de un brad verde privindu-ma.M-am ridicat usor si m-am indreptat catre copac sa vad cine e,oricum daca avea sa ma atace aveam bagheta pregatita pentru lupta.Strangeam cu toata puterea bagheta cand...

Two is accopany ; three is a party !.
[Image: tumblr_m1qxd6Y9Xa1qdksdzo1_250.gif][Image: tumblr_m1qxd6Y9Xa1qdksdzo2_250.gif]
Give me love like never before, 'cause lately I've been craving more, And
It's been a while but I still feel the same, Maybe I should let you go, You
Know I'll fight my corner, And that tonight I'll call ya, After my blood is
Drowning in alcohol, No I just wanna hold ya.

Find all posts by this user
09 Jan 2011, 18:18
" - Tamara?"
Lumina era destul de puternica, nu eram sigura cine era.
Mi-am indreptat spatele, dezlipindu-l de scoarta inghetata si facand cativa pasi mari inainte.
Ariadne scelalai incet. Dar atunci am realizat ca avusesem dreptate.
Aproape ca am topait spre Tamara si am imbratisat-o.
" - Salut! Nu ne-am mai vazut de ceva vreme. Ce mai faci? Si ce faci prin zona asta?"

09 Jan 2011, 23:14
Acea silueta ma imbratisa!Am miscat-o putin sa vad cine e,era o persoana cunoscuta din primul meu an de scoala.Era Ema Snow.Pana cand mi-am amintit ca mi-a pus o intrebare.
-Aa...Si mie mi-a fost dor de tine Ema..stau aici pentru cateva saptamani cu pariniti mei am venit sa o vizitam pe bunica,cu viata mea nu prea multe doar cateva prostii mi-am facut o noua prietena buna.Dupa Ema era un catel de rasa Husky Siberian era chiar frumos si tare jucausa imediat ce ma vazu sari cu labutele pe mine.Nu imi era frica de caini sau ceva chiar ii iubeam.
-Cum il cheama pe catelul acesta frumos?l-am mangaiat eu pe cap jucandu-ma putin cu el asteptand-o pe Ema sa imi raspuna.
-Ariadne,raspunse fata “Scurt si la obiect”dar era ciudat sa o vad fara bufnita sa Artemait.
Asa ca am intrebat-o pe unde isi flutura aripile acuma imi era tare dor de aceasta,mi-am adus aminte de clipele din expres alaturi de Ema si Artemait primul contact cu cineva care mai merse la Hogwarts.
-Bufnita ta?Artemait?Pe unde e?E foarte ciudat sa te vad fara ea..am spus eu uitandu-ma pe deasupra capului sa vad daca zbura chiar acuma si eu nu o vedeam

[Image: tumblr_m1qxd6Y9Xa1qdksdzo1_250.gif][Image: tumblr_m1qxd6Y9Xa1qdksdzo2_250.gif]

10 Jan 2011, 09:48
" - A stat in casa... Cica este prea frig" mi-am dat eu ochii peste cap.
I-am zambit iar prietenei mele de la Astropufi. M-am aplecat usor si am mangaiat-o pe Ariadne sub maxilar.
" - Asculta-ma cu atentie, fetito. Te duci fuguta si o iei pe Artemait. Latri, daca este necesar. Ai inteles?"
Catelusa dadu vesela din coada si ma trase de maneca, pentru a-mi da de inteles ca se va intoarce. A inceput sa fuga prin zapada, incantata probabil ca isi afunda labutele in ea.
" - Cel mult cinci minute" am chicotit, aproximand ganditoare. Stiam ce putere de convingere putea avea Ariadne cand era vorba de Art. " Merita sa vina si ea" i-am zambit iar Tamarei.

10 Jan 2011, 12:57
Am privit-o pe Ariadne cum fugea catre casa pentru a o aduce pe mica bufnita,imi era putin frig asa ca am luat-o pe Ema prin padure pentru a ne plimba si povesti toate cele intamplate pana acuma.
-Chiar imi e dor de ghemotocul ala mic si jucaus.Mii de amintiri imi trecura prin minte.Ema imi zambi scurt.
-Tu ce ai mai facut zilele astea Tamara?ma intreba Ema incepand sa mearga prin padure
-Mai nimica am invatat si eu scoala am intrat in bucluc,am ras eu cu Ema despre toate povestirile mele.Era inca zapada prin padure,ma cam enerva niciodata nu mi-a placut zapada sau sporturile de iarna doar bataia cu zapada.
-Am auzit multe lucruri despre tine prin scoala,am chicotit eu,stiam de relatia ei cu Daniel de la Viperini,chiar doream orice detaliu mai ales ca suntem si prietene bune. Shadow zbura deasupra capetelor noastre in cerc parca asteptand-o pe Artemait.

11 Jan 2011, 11:32
Am zambit larg.
" - Cand auzi numele impunator de Hogwarts nu iti imaginezi ca lucrurile circula atat de repede prin scoala" am chicotit. " S-au intamplat multe intr-un timp destul de scurt" am oftat. " Toti elevii ce au crescut, cum ar fi Rose, relatia cu Daniel, preluarea conducerii Ochilor-de-Soim, munca in Hogsmeade, cresterea lui Ariadne, plus toate vrajile, lectiile si temele de la scoala"
Se auzi un urlet prelung, ascutit, ca de lup. M-am uitat inapoi, la timp pentru a ma feri de aripile lui Artemait.
" - Smechero!" am ras, strigand spre bufnita.
Ariadne, cea care urlase ca un avertisment, venea acum prin nameti, limba alunecandu-i intr-o parte. Art se aseza pe umarul meu pentru a o privi cu dispret, apoi se uita la Tamara si ciripi fericita. Se lansa in zbor spre Shadow

11 Jan 2011, 19:55
Am inceput sa chicotesc vazandu-le pe Artemait si pe Ariadne venind catre noi.Shadow zbura deasupra capetelor noastre impreuna cu Artemait in timp ce Ariadne alega dupa ele.”Ce dragut”am gandit eu. “preluarea conducerii Ochilor-de-Soim” mi-am adus aminte de cuvintele Emei cum ca ar fi sef de casa”Asa de repede?Cum”
-Minunat!eram fericita pentru ea doar ca era si o munca grea pentru ea avand si doua animale de companie tare jucause si mai avand si o slujba.M-am uitat la ele cu Ariadne latra fericita catre cele doua bufnite care acuma zburau in cerc in jurul catelului.
-Ce zici sa mergem la bunica mea sa imi cunosti parinti?am intrebat-o eu pe Ema cu zambetul ep buze.Am asteptat cam un minut ca sa imi raspunda fata nu o manca nimeni daca venea.
-Bineee,spuse timid,dar unde locuiesc?I-am aratat cu degetul catre un deal pe care se afla o casa foarte mare unde pe horn iesea fum.Era cam departe si ar trebui sa o luam printr-o paudre nu tocmai primitoare din cauza crengilor rupte.Radacinile copaciilor ieseau adeasea din pamant.

11 Jan 2011, 23:11
" - Ce curios! Bunica ta sta atat de aproape de matusa mea! Nici nu stiam!"
I-am zambit politicos Tamarei, dar totusi larg si prietenos. Am batut din suierat usor, pentru a le atrage atentia animalelor. Ariadne veni si se cuibari langa picioarele mele, in timp ce Art zbura in cercuri stranse.
" - O sa mergem la bunica Tamarei. Va rog sa va comportati frumos, da? Ne jucam, dar nu distrugem. Si Ariadne, nu rontaim degetele oamenilor. Ma bucur ca ne-am inteles"
M-am ridicat din pozitia ghemuita si am ras usor. Parca le explicam bunele maniere unor copii.
" - Multumesc pentru invitatie" i-am zambit cald.

12 Jan 2011, 13:33
-Hei parinti mei trebuie sa imi cunoasca toti prieteni nu?i-am zambit eu,dar ma gandeam cum Ariadne ar rontaia degetele oamenilor sau era doar o gluma stiam ca ar trebui sa ii spui sa nu roada mobila sau ceva."Sper ca e o gluma"am gandit eu.
-Sigur nu se supara bunica ta ca o sa venim?ma inreba Ema pentru a mia oara dar nu eram nervoasa sigur si eu as reactiona la fel ca ea poate chiar mai rau.
-Nu o sa se supere,am chicotit eu,e ca oricare alta bunica stand in bucatarie facand prajiturele in forma de oamnei cu ochelari si crosetand.Cred ca ar ciupi-o de obraji pana s-ar inrosi,eu de asta fug mereu cand sunt la ea ori stau inchisa in camera sa jucandu-ma cu pisica acesteia Mia.
-Shadow nu mai zbura asa de repede daca te pierzi nu vin dupa tine!am tipat eu catre bufnita mea care dorea sa se dea in spectacol,sigur m-as duce sa o caut doar sunt stapanul ei si nu as dori sa o pierd.

Thread Closed