Thread Closed 
Gandurile Noptii
10 Jan 2011, 22:18
Dintr-o data intregul chip mi se lumina in momentul cand i-am auzit intrebarea Emei,eram fericita gandindu-ma ca as putea vedea din nou tabloul asa ca i-am raspuns dintr-o rasuflare.

"Cum sa nu vreau sa mergem,insa problema e ca nu stim unde sa cautam si mai ales ca este destul de intuneric!"I-am spus Emei,insa aceasta se puse deja pe cautat intreband tablourile din apropiere.Mi-am dat seama ca nu imi auzise intrebarea asa ca i-am zambit intreband la randul meu o femeie imbracata intr-o rochie lunga si vaporoasa dintr-un tablou.

"Ma scuzati stiti cumva unde l-au mutat pe printul Edward al III-lea?"Am intrebat vazand-o cum ma priveste cu dezinteres.
"Ah ingamfatul acela l-au luat aseara spunand ca il vor muta la etajul IV sau V,insa acesta s-a impotrivit spunand ca nu poate pleca de la acest etaj deoarece isi asteapta prietena!"A inceput acesta sa rada zgomotos continuand.

"Ce gluma auzi nebunul acela de print nu putea avea prieteni pentru ca toti de pe acest culoar il urasc!Ah ce bine ca am scapat de el Florence!"A spus aceasta prietenei ele din tablou care o aproba imediat.M-am intors catre Ema spunandu-i.

"Ema haide sa cautam la etajul IV si V aici sigur nu il vom gasi!"I-am spus asteptand raspunsul ei.

[Image: 314882_10150321779962727_190781042726_85...51_n-1.jpg]
Find all posts by this user
11 Jan 2011, 11:16
" - Sigur. Nu avem sanse de izbanda aici."
Nu m-am putut abtine. M-am strambat in trecere tabloului cu femeia si am urmat-o pe Alice.
" - Lumos" am soptit, scotandu-mi bagheta.
Alte tablouri mormaira pana cand am ajuns la trepte.
Am coborat in graba, stingand bagheta imediat ce am trecut de ultima treapta.
" - Hai sa stam o clipa pe loc, pentru a ne obisnui ochii cu intunericul" i-am soptit Viperinei.
Am mangaiat peretele apropiat, descoperind o rama rece.
" - Ma scuzati, stiti cumva unde il putem gasi pe Printul Edward al III-lea?" m-am adresat personajului din tablou, rugandu-ma sa nu fie o schema cu inimi de broasca.

[Image: F3NHsVq.png]
The darkest hour is just before the dawn.
Visit this user's website Find all posts by this user
11 Jan 2011, 22:55
Ochii mei incepusera sa se obisnuiasca cu intunericul,insa nu puteam sa disting totul foarte clar.Am urmat-o pe Ema vazand-o cum intreba interesata persoanele din tablouri.Se oprise asupra unei rame atingand-o.Dupa intrebarea pe care Ema i-o puse un batran cu o voce foarte blajina raspunse ca si cum ar fi fost pus acolo sa ne astepte.

"Ah printul acela incantator care a fost recent mutat aici,il gasiti la cateva tablouri mai incolo,dimineata ii voi face o vizita cu siguranta va fi mai mult decat fericit sa ma primeasca!"
Spuse batranul razand scurt.Am incercat sa ii caut privirea Emei,insa nu puteam sa i-o disting destul de clar.Inima incepu sa imi bata foarte tare,iar sangele mi se adunase de fericire repede in obraji.

"Ema el se afla la cateva tablouri,hai!"I-am spus tragand-o de maneca deoarece ramase intepenita privindu-l pe batran.Aceasta ma urma fara sa scoata o vorba.

11 Jan 2011, 23:05
Nu am vazut reactia de pe chipul ei, inca nu vedeam prea bine, dar stiam ca eu ranjeam de-a dreptu'.
Am privit lung silueta albicioasa pictata in tablou. Atat de mult incat Alice ma trase de maneca. Nu stiam cum sa-i multumim batranului.
" - Stai asa..." am oprit-o, ascultand linistea din jur.
Mi-am scos bagheta si am soptit 'Lumos'. Vroiam neaparat sa gasim cat mai repede tabloul si nu aveam de gand sa stau sa intrebe din rama in rama:
' " - Sunteti Printul? Nu? Imi cer scuze... Dar dumneavoastra? Imi pare rau... Nu, e doar o incurcatura, nu vreau sa va iau merele..." '
Ochii mi se marira, zambetul palii cand am zarit sclipirea ramei in lumina bagheta.
" - Alice... L-am gasit..."

12 Jan 2011, 21:56
O auzeam pe Ema cum ii intreba pe oamenii din tablouri,insa cu fiecare refuz imi pierdeam din ce in ce mai mult speranta.M-am intors spunandu-i soptit.

"Ema eu zic sa renuntam!"I-am spus cu capul in pamant soptindu-i baghetei "Nox".Insa in acel moment Ema se opri in fata unui tablou spunandu-mi plina de emotie.

"Alice...L-am gasit..."

Inima mea a inceput sa bata nebuneste,am incercat sa imi misc picioarele,insa emotia nu ma lasa sa le misc.Ema imi facu din nou semn spunadu-mi sa ma grabesc.Am soptit din nou baghetei "Lumos" indreptandu-ma cu pasi repezi catre rama la care Ema se uita cu atat de mult interes.M-am oprit in dreptul ei privindu-l cu ochii mari.Parul lui blond stralucea in lumina baghetelor noastre.Isi tinea ochii inchisi probabil dormind afundat in scaunul regal din aur.Rama era neschimbata i-ar sub tablou o placuta din aur trona pe care scria Printul Edward al III-lea.Chipul meu era scaldat intr-un zambet i-ar inima nu contenea sa bata.Mi-am intors privirea catre Ema soptindu-i.

"Multumesc!"

13 Jan 2011, 00:11
I-am zambit bland, punandu-mi pentru o clipa mana pe umarul ei.
Am privit iar chipul printului. Am vrut sa analizez modelul subtil, dar atat de complex de pe rama sa. Mi-am miscat putin bagheta, moment in care personajul altui tablou urla.
" - Nu stiti sa va potoliti cu luminile? COPII OBRAZNICI!!!"
" - Imi cer scuze, nu am... Scuze... Imi pare... Nox!"
Sursa mea se stinse, ramanand doar bagheta lui Alice, intensitatea scazand puternic odata cu vraja.
" - Cine e acolo?"
Mi-am ridicat privirea spre locul de unde se auzise vocea. Am intalnit privirea eleganta.

13 Jan 2011, 20:07
Printul Edward isi deschise ochii precum un copil deranjat de lumina prea puternica a baghetelor noastre.Ochii lui albastrii precumm mii si mii de particule de diamante sclipeau.Acesta ne fixa de sus cu privirea incercand sa ne descifreze cautatura.Atunci i-am auzit vocea intreband.

"Cine e acolo?"

Spuse lin fara nici un efort fancandu-ma pe mine sa inlemnesc.Ema ma privea asteptand ca eu sa spun ceva nestiind ce sa faca.Incercam sa ma fortez sa spun ceva,insa faptul ca il gasisem ma impiedica sa imi gasesc cuvintele.Ema imi dadu un cot puternic trezindu-ma din lumea in care ma inchisem.Imi facu din ochi oarecum nervoasa de tacerea mea inemnandu-ma sa vorbesc.Mi-am dres glasul si i-am spus mai mult soptit.

"Sunt eu Alice,prietena ta!"Acesta se sterse la ochii ridicandu-se de pe scaunul sau impunator privindu-ne cu atentie.Majoritatea persoanlor din tablouri se trezi la auzul cuvintelor mele interesati fiind de cine poate fi prietena importantului print.

"Alice,Alice hmm..."Acesta ma privi fix in ochii incercand sa isi aminteasca.

"Chiar nu iti mai amintesti de mine,cand discutam ore intregi la etajul VII?"Acesta zambi privindu-ma cu blandete spunandu-mi.

"Te asteptam!"

14 Jan 2011, 00:44
Printul isi muta privirea spre mine si ridica din sprancenele atent trasate.
" - Eu sunt Ema. Ma bucur sa va cunosc, domnule!"
Facu un gest de parca si-ar aminti ceva.
" - Te-am vazut de cateva ori. Ai fost pe la etajul meu, zici?"
" - Da, treceam destul de rar, dar v-am mai vazut inainte"
Printul, desi avea un limbaj ciudat al corpului, parea o persoana incantatoare. Intelegeam cu usurinta de ce Alice petrecuse atatea nopti stand de vorba cu el.

14 Jan 2011, 19:34
Ma simteam mult mai bine acum ca acesta observa cine eram.Acum intreaga mea fiinta zambea de fericire,printul inca o analiza pe Ema din cap pana in picioare.Printul isi drese glasul ii zambii Emei si ii spuse ramand foarte drept pe scaunul din aur.

"Hmm inteligenta ochilor-de-soim..."Spuse acesta aratandu-i catre insigna de pe roba ei continuand."Si frumusete,felicitari domnisoara chiar imi pare rau ca nu am discutat mai devreme cu tine!"Ii spuse printul Emei facand-o pe aceasta sa roseasca in lumina slaba a baghetei mele.

"Printule de ce te-au mutat?"L-am intrebat curioasa.Acesta ma privi cu subinteles.

"Ce pot sa spun directorul a facut cateva schimbari la acest etaj si a donat cateva tablouri si nu putea sa lase liber acest coridor asa ca pe mine,pe cavalerul grasun si pe doamna de la opera ne-au mutat aici!"Spuse acesta aratandu-ne cu degetul cele doua tablouri.Cavalerul grasun,dormea pe magarusul lui care si acesta la randul lui se chinuia sa ramana in picioare.Doamna de la opera atipise de mult langa pianul ce se putea observa in spatele peisajului pictat.Am dat din cap ca intelesesem privind-o lung pe Ema.

14 Jan 2011, 21:44
" - Veti fi admirat aici..." am spus incetm, privind coridorul pustiu. " Ziua trec foarte multi elevi si profesori"
Mi-am dres glasul.
" - Majestate, spuneti-mi va rog. Am citit acum ceva timp despre familia imperiala de Beventten. Stiu ca arhiducele Charles avea un nepot, Edward al III-lea. Este o coincidenta de nume sau chiar dumneavoastra il reprezentati?"
Tonul meu era serios, dar usor slab. Nu vroiam sa-l fac sa se simta prost sau sa-l supar.
Imi aminteam fragmetul citit, desi nu mai stiam titlul cartii. Avea o coperta groasa si verde. Pe paginile unde intalnisem numele, se vorbea putin despre nepotul arhiducelui, doar doua paragrafe. Nu era vreo poza care sa ma ajute sa-l recunosc, doar imaginea lui Charles trona in coltul de sus al paginii din dreapta.

Thread Closed 

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  O plimbare la miezul noptii. Evelyn Steel 4 1,294 13 Dec 2010, 02:39
Last Post: Lily C. Williams
  intalniri la miezul noptii Hayley M. Alden 9 1,737 29 Sep 2010, 19:02
Last Post: Luna Slytherin
  Calauziti de felinarul noptii Bell Evans 9 2,010 23 May 2010, 21:04
Last Post: Bell Evans
  Rãtãcind la miezul noptii Sydney Akira 9 1,915 09 May 2010, 16:54
Last Post: Bell Evans