~ Aparecium ~
|
12 Jan 2011, 00:22
|||
|
|||
Am ridicat iar mana, incantata brusc si nerabdatoare sa incerc vraja.
" - As putea eu, doamna profesoara?" Dumneaei aproba, iar eu m-am ridicat. Am scos o pana mica, pe care o foloseam pentru a-mi scrie jurnalul, si am scris cateva cuvinte pe o bucata de pergament. Mi-am luat bagheta si am indreptat-o spre foaie. " - Aparecium" am spus clar, privind cum dupa cateva secunde scrisul meu lunguiet apare pe pergament. ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
12 Jan 2011, 10:43
|||
|
|||
" - Foarte bine , domnisoara Snow . Ma bucur ca ai avut curajul sa fi prima. Daca nu va displace ideea , as dori sa incercati pe rand . Sunt sigura ca veti reusi sa stapaniti foarte bine aceasta vraja . Asadar , incepeti si restul , iar daca cineva nu se descurca , e suficient sa roage un coleg , sau sa imi spuna mie.
Sper ca ati inteles ce am incercat sa va spun . Acum , la treaba. " - Bella Emily Rose - There's a white moon hanging in the southern sky, under the sun rising in the east, but the west wind sings for me. ![]() I love you , Dess. |
|||
12 Jan 2011, 14:29
|||
|
|||
Dupa ce Ema a incercat vraja prima mi-am facut curaj si eu. Oricum doamna profesoara ne-a spus tuturor sa facem vraja.
Caut repede o foaie si o pana de scris. Scriu cateva cuvinte iar apoi indrept bagheta spre foaie zicand tare si clar: - Aprarecium ... . Obeserv ca vraja mi-a reusit deoarece dupa cateva clipe imi apar cuvinte pe foaie. Eram fericita Ma uit la doamana profesoara sa-i vad reactia. ![]() |
|||
12 Jan 2011, 17:01
|||
|
|||
Alice asculta cuvintele profesoarei, impreuna cu Bell, colega ei de banca. Scrise cateva cuvinte pe foaia de pergament, folosind cerneala invizibila pe care doamna profesoara le'o pusese la dispozitie. Scrisese primul vers care ii venise in minte, si se semna.
Apoi, puse pana deoparte, si rosti incet, in vacarmul din clasa: "Aparecium" Scrisul albastru si inclinat al lui Alice aparu pe pergamentul de pe masa, si se puteau citi cuvintele: Quote:Years go bye and time just seems to flyPrivi pergamentul lui Bell, pe care cuvintele invizibile isi faceau repede aparitia. Zambi cand vazu cuvintele. ![]() |
|||
12 Jan 2011, 17:16
|||
|
|||
Eveline mergea pe coridorul pustiu spre ora de Farmece.Spera doar sa nu intarzie si de data asta,asa cum isi facuse un obicei prostesc si intarzia si la celelalte ore.
Fata ajunse,batu la usa si intra.In clasa deja venisera mare parte din elevi. -Buna dimineata spuse ea zambindu-i prosesoarei care ii zambi si ea. Merse pentru a isi cauta un loc liber si observa ca Evelina statea singura in banca asa ca se aseza langa ea.Cand trecu pe langa Alice si Bell fata le zambi. Astazi invatau despre vraja "Aparecium".Eveline asculta atenta ceea ce spunea profesoara apoi isi lua pana si pergamentul.Inmuie pana in cerneala invizibila apoi scrise cateva cuvinte pe pergament dupa care sopti "Aparecium" iar cuvintele invizibile isi facura aparitia.Observa ca si Evelina reusise asa ca nu putea decat sa zambeasca. Demons run when a good man goes to war. ~ This is the story of how i died. ~ ![]() ![]() ~ Oh,i could throw you in the lake or feed you poison birthday cake.
And i won't deny,i'm gonna miss you when you're gone!~ |
|||
12 Jan 2011, 17:34
|||
|
|||
Bell asculta instructiunile data de domnisoara profesoara, dupa care isi privi colega de banca si zambi. Se mutase cu Alice, cand aceasta intrase in clasa, iar acum amandoua ezitau.
"-Incepe tu!" sopti Bell, chicotind. "-Nu'mi spune ca tu nu stii vraja" replica Alice, razand in soapta. Bell isi dadu ochii peste cap, cum facea de obicei, si privi pergamentul astropufei. "-Apparecium!" sopti ea, iar cuvintele aparura pe hartie. Bell zambi; iubea melodia aia, iar versurile pareau ca i se potrivesc in orice clipa a vietii. "-Randul tau" murmura Alice, cu priviri jucause. Cercetasa scrise la randul sau cateva versuri, cu cerneala invizibila, dupa care spuse in gand vraja. Cuvintele se nascura pe pergamentul alb, iar Alice zambi la vederea lor: There's a LIE in Believe, OVER in Lover, END in Friend, US in Trust, & IF in Life.. |
|||
12 Jan 2011, 22:03
|||
|
|||
" - Ma bucur ca v'ati dat din nou silinta si din cate observ v'ati descurcat foarte bine . Cred ca toata lumea stie sa foloseasca aceasta vraja , asa ca ar trebui sa luam o mica pauza.
Daca vreti , puteti face un referat , dar nu este nevoie sa fie foarte lung . In functie de cat ati muncit la el veti primi un numar de puncte pentru casa voastra . Succes tuturor ! - Bella Emily Rose - There's a white moon hanging in the southern sky, under the sun rising in the east, but the west wind sings for me. ![]() I love you , Dess. |
|||
18 Jan 2011, 13:19
|||
|
|||
Mi-am luat pana si m-am uitat peste notite. Am inceput sa scriu cu cerneala invizibila, gandindu-ma la finalul referatului. Pana scartai pe foaie.
Aparecium
Aparecium este vraja ce face cerneala invizibila sa apara. Denumirea vrajii vine din latinescul "appareo", care inseamna " a deveni vizibil" sau " a aparea". Ca in orice alta vraja, pronuntia este importanta: a-par-EE-see-um. Este o vraja utila pentru a transmite mesaje, desi exista riscul ca cei ce verifica sa foloseasca vraja. Incuiatii au gasit si ei propriile metode de a face scrierile invizibile sa apara, desi nu este vorba de magie. Totusi, dau dovada de imaginatie si cunoastere. Un simplu experiment Incuiat se poate realiza cu o foaie, o lampa, o penita de stilou si suc de lamaie sau de ceapa. Daca vom scrie cu sucul si il vom lasa sa se usuce, de indata ce vom pune hartia in preajma caldurii becului, scrisul va devenii vizibil. Toate acestea se explica prin faptul ca acizii din suc se coloreaza in negru cand sunt incalziti. Vraja este in prezent una dintre cele mai utilizate in situatiile "top-secret" dintre elevi, dar si in cadrul Ministerului. Au existat perioade cand scrisorile vrajitorilor erau supuse unor teste Aparecium pentru a se verifica trimiterea mesajelor. Este o vraja usor de utilizat. Cu toate acestea, nu multi se gandesc sa o foloseasca. Statisctic vorbind, mai mult de 70% din populatia Vrajitorilor nu isi verifica scrisorile printr-o astfel de vraja. Mi-am luat bagheta si am soptit vraja, iar scrisul se facu vazut. Am corectat sa vad daca exista greseli si m-am ridicat sa-i dau doamnei profesoare pergamentul. ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
18 Jan 2011, 18:27
|||
|
|||
Alice statu cateva momente, sa se gandeasca la folosirea vrajii, si la informatiile pe care le stia ea. Ceilalti oclegi deja scriau in propriile pergamente, asa ca Alice isi lua pana de pe masa si incepu sa scrie cu cerneala invizibila:
Quote:Vraja Aparecium este o vraja simpla, care face cerneala invizibila, precum cea din cazul de fata, sa apara. Incantatia vrajii provine din cuvantul latinsec "Appareo" care se traduce prin "a deveni vizibil" sau "a aparea".Schimba pana, si incepu sa scrie cu cerneala normala. Cauta locul unde scrisese cu cerneala invizibila, pentru a nu suprapune scrisul si continua: Quote:De asemenea, am folosit cerneala invizibila pentru a scrie acest referat, pentru a exemplifica efectul vrajii. ![]() |
|||
18 Jan 2011, 21:45
|||
|
|||
" - Apreciez efortul vostru . Ma bucur ca a'ti incercat sa fiti cat mai obiective , fara sa adaugati detalii nefolositoare . 20 de puncte pentru fiecare casa . Felicitari "
- Bella Emily Rose - There's a white moon hanging in the southern sky, under the sun rising in the east, but the west wind sings for me. ![]() I love you , Dess. |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|