Lectia II - Vraja Nallaw
|
29 Dec 2010, 17:37
|||
|
|||
Arwen o asculta pe Melody si zambi. Fusese atenta la ceea ce predase, iar aceasta era chiar intrebarea pe care o astepta.
"-Voi acorda Cercetasilor 10 puncte, pentru atentia domnisoarei Stuart. Am spus ca se iscau multe revolte, dar nimeni nu m'a intrebat care era motivul. Vindecatorii se intreceau in a aduce propuneri de variante, care sa vindece plagile provocate de blestem. Dar nici unul nu reusea sa inlature definitiv daunele produse, asa ca fiecare incerca sa il saboteze pe celalalt. De exemplu, daca un vrajitor inventa o potiune ce calma efectul de arsura, un altul, din invidie, adauga alt ingredient in elixir, ca sa'i strice efectele. Totul se baza pe inselaciune si prostie, parerea mea, pentru ca daca se intelegeau intre ei, ar fi putut gasi contra-farmecul si chiar potiunile necesare Vindecarii mult mai repede. Acum, daca mai aveti intrebari? Mai sunt doua parti din lectie, una cu contra-farmecul si una pe care va voi lasa pe voi sa o predati" chicoti tanara. # Bell Evans Clone ![]() Just because you've got the emotional range of a teaspoon doesn't mean we all have. |
|||
29 Dec 2010, 18:24
|||
|
|||
did i adequately answer your condescending question? ![]() nu faceţi powerplay cu personajul meu, please. just sayin'. |
|||
02 Jan 2011, 15:59
|||
|
|||
Arwen asculta intrebarea si zambi.
"-Probabil din prostie. Si invidie, dupa cum am spus mai sus. Fiecare isi dorea sa fie el cel care gaseste medicamentul sau leacul care sa vindece urmarile blestemului; vrajitorii vroiau sa fie puternici, sa aibe parte de atentie si laude. Acestea erau motivele, si nimeni nu s'a gandit sa coopereze. 5 puncte pentru cercetasi!" raspunse ea. # Bell Evans Clone ![]() Just because you've got the emotional range of a teaspoon doesn't mean we all have. |
|||
15 Jan 2011, 19:42
|||
|
|||
Lisa isi nota urmatoare parte din lectie, si mai citi o data continutul ei.
Ajunsa pe la jumatatea lecturii, ii veni in minte o intrebare, asa ca ridica mana. Arwen ii dadu permisiunea sa vorbeasca, iar cercetasa spuse: "-Ma intrebam..cine au fost vindecatorii care au inventat alifiile si potiunile care sa ii ajute pe cei afectati de blestemul Nallaw?" intreba ea. # Violet Wilson It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what. ![]() Don't get my personality and my attitude twisted, because my personality is me and my attitude depends on you. |
|||
15 Jan 2011, 19:44
|||
|
|||
Bell asculta intrebarea pusa de verisoara sa si zambi..mereu curiozitatea ei pentru numele vrajitorilor care faceau ceva important. Reciti ceea ce scrisese pana atunci pe pergament, iar o alta intrebare i se ivi in cap. Arwen o lasa sa vorbeasca.
"-Cum adica vrajitorii de la Spitalul Sf. Mungo au reusit sa proiecteze prin magie o masca identica cu fata victimei?!" intreba ea, putin dezorientata de sensul cuvintelor. |
|||
15 Jan 2011, 19:49
|||
|
|||
Arwen isi privi verisoarele, care incepusera sa puna intrebari una dupa alta; zambi, si le lua pe rand.
"-Domnisoara Lisa, au fost mai multi Vindecatori care au contribuit la inventarea alifiilor si potiunilor menite sa ajute victimele acestui farmec. Printre ei, se numara Vindecatoarea Mellisa Pomfrey, o stra-stra-stra-bunica a fostei asistente de la Hogwarts, Vindecatorul Harper Salvatore, care a inventat potiunea ce calma durerile, si Aurorul Andrew Clark, care a fost cel care a gasit ingredientul de baza al acestor alifii - lacrimile de Phoenix!" spuse ea. "Cat priveste intrebarea ta, Bell, Vindecatorii de la spital au reusit sa inventeze o vraja, care este de fapt contra-farmecul blestemului, care are ca efect proiectarea chipului, exact cum a fost. Acesta este insa in perioada de proba, si inca nu este autoizat sa se foloseasca in toate cazurile. Vom vorbi putin mai tarziu despre el. Cercetasii castiga 10 puncte!" continua Arwen. # Bell Evans Clone ![]() Just because you've got the emotional range of a teaspoon doesn't mean we all have. |
|||
15 Jan 2011, 22:01
|||
|
|||
Mi-am notat si a doua parte a lectiei despre vraja Nallaw. Era cu adevarat interesanta. Ma uit cum mai multi din clasa participa la ora. Sa-u castigat puncte multe printre care si pentu cercetasi.
O vad pe doamna profesoara multumita ca elevi participau la ora. Imi notez cateva informatii si ma hotarasc sa pun si eu o intrebare. Ridic timid mana sperand ca nu ma voi face de ras , iar apoi o vad pe doamana profesoara zambindu-mi si dandu-mi voie sa vorbesc. -Cei care au descoperit contrablestemul precum si alifiile impotriva efectelor acestei vraji au fost rasplatiti cumva? Efortul depus de ei ,a fost aflat si de cei de la minister? ![]() |
|||
15 Jan 2011, 23:09
|||
|
|||
Alice nota pe pergament tot ce auzea, avand grija sa absoarba toate informatiile care ii puteau folosi pe viitor. Isi privi scrisul inclinat de pe foaie, si, in tim ce o alta eleva isi punea propria intrebare, ridica si ea mana. Domnisoara Arwen ii raspunse Evelinei la intrebare, dupa care ii dadu si ei cuvantul:
"Domnisoara, voiam sa va intreb daca ne puteti da cateva detalii despre vraja nou descoperita, contra-blestemul vrajii Nallaw. Pe mine m'ar interesa sa aflu cateva informatii, despre cine a inventat'o, si ce efect are mai exact. Si cum ar suna incantatia." Privi cu coada ochiului fetele colegilor aflati in jurul ei, si vazura ca o parte din ei erau de asemenea interesati. Ceilalti, plictisiti, dar tot era nerabdatoare sa afle raspunsurile la intrebarile ei. ![]() |
|||
24 Jan 2011, 21:23
|||
|
|||
Arwen asculta pe rand cele doua intrebari, dupa care raspunse..
"-Domnisoara Potter, bineinteles ca au fost rasplatiti; au primit niste premii atat in galeoni, cat si in domeniul din care faceau parte. Au fost promovati in functii, si au fost mentionati in Istoria Vindecarii de'a lungul anilor. Ministerul a fost primul care a aflat, dupa Spitalul Sf. Mungo, bineinteles. Iar vrajitorii de acolo au fost mandri ca unul din cei care au descoperit leacurile era colegul lor. 10 puncte pentru cercetasi!" spuse tanara. "Iar in ceea ce priveste raspunsul dumneavoastra, domnisoara Morris, vom trece imediat la partea cu contra-farmecul; veti vedea ca efectele acestuia sunt foarte interesante! 5 puncte pentru Astropufi" continua Arwen. Flutura usor bagheta, iar scrisul de pe tabla fu inlocuit de un altul. "-Aceasta este penultima parte a acestei lectii, care a fost destul de lunga!" anunta ea. "V'as ruga sa va notati continutul acesteia pe pergamente, iar daca aveti nedumeriri, nu ezitati sa ma intrebati" continua tanara, cu un mic zambet. Partea a IV-a - Contrablestemul Salvator Spre sfarsitul secolului 20, un Auror pe nume Gilden Lordony a inventat si descoperit contrablestemul vrajii Nallaw. A fost nevoie sa'si desfigureze propriul chip pentru a putea descoperi contrablestemul, dar bineinteles cu o putere mai mica.Contrablestemul se numeste Spellecto!. El poate stopa folosirea vrajii, si in acelasi timp are rolul de a construi o masca identica cu chipul victimei. Cum vraja in sine este o vraja non-verbala, la fel este si contrablestemul. Daca acesta din urma este folosit pentru vindecarea ranilor, poate cauza rani si mai grave, iar dupa aproximativ o ora, vrajitorul moare. "Practic, contrablestemul este mai puternic decat blestemul" concluzioneaza Aylee Diggory, Vindecatoare Sefa la Spitalul Sf.Mungo in perioada 1795-1803. Initial, vraja producea o boala grava, asemanatoare cancerului de piele in Lumea Incuiatilor, dar printr’un proces dificil, Aylee Diggory a reusit sa stearga aceasta parte daca vraja este facuta cu putere medie sau mica, dar daca este rostita si aplicata cu putere mare sau foarte mare, efectul este acelasi ca si cel mentionat mai sus, adica o boala grava de piele sau mai rau, moartea in chinuri groaznice. # Bell Evans Clone ![]() Just because you've got the emotional range of a teaspoon doesn't mean we all have. |
|||
24 Jan 2011, 21:36
|||
|
|||
Pana aluneca pe hartie, scartaind usor.
Nu mi se parea prea corect. Un blestem... Da, te astepti de la un blestem sa produca daune, dar de la un cotrablestem... Lectia devenea din ce in ce mai interesanta, pe masura ce lucrurile se complicau. Am ridicat mana curioasa. " - Domnisoar profesora, ati spusca Aylee Diggory a sters din contrablestem partea cu boala, dar numai atunci cand vraja nu este folosita cu aplicatie mare. In cazul puterii ridicate... Se lucreaza in prezent la perfectionarea contrablestemului? Sau s-a renuntat la aceasta, date fiind conditiile blestemului?" ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Lectia I - Introducere | Veronique A. Dupont | 31 | 4,691 |
16 Jan 2012, 18:38 Last Post: Veronique A. Dupont |
|
Lectia III - Fera Verto | Bell Evans | 20 | 3,419 |
05 Aug 2011, 21:36 Last Post: Bell Evans |
|
Lectia I - Istoria Transfigurarii | Arwen Jade | 35 | 5,389 |
26 Oct 2010, 18:37 Last Post: Arwen Jade |
|
Lectia IV - Vraja Kndun | Bell Evans | 30 | 6,365 |
25 Aug 2010, 20:25 Last Post: Kasumi Mikoto |
|
Lectia III - Animagi. Varcolaci | Bell Evans | 59 | 12,167 |
15 Jul 2010, 16:32 Last Post: Bell Evans |
|
Lectia II - Transfigurarea animalelor | Bell Evans | 42 | 8,532 |
08 May 2010, 18:50 Last Post: Bell Evans |
|
Lectia I - Principalele categorii de Transfigurari. Notiuni elementare | Ginny Malfoy | 26 | 6,068 |
17 Mar 2010, 10:06 Last Post: Guest |