Thread Closed 
Back to winter
17 Jan 2011, 17:33
Cercetasa iesi din magazin, cu o cutie mare in mana; era atat de frig afara, incat se ruga sa ajunga cat mai repede intr'un alt magazin.
"-Deci, unde mergem?" intreba ea, clantanind din dinti.
"-Am nevoie de o pelerina noua" replica Lily.
"-Perfect! Hai la Robe si Pelerine pentru toate ocaziile!" chicoti Bell.
Iubea iarna; asta cand nu venea vorba de frig si umezeala. Ninsoarea mai mergea, in schimb, racoarea exagerata o dispera.
"-Mai avem mult de mers?" mormai ea.
"-Aproape am ajuns" ofta Lily.
"-Sincer..abia astept sa se termine iarna asta" ofta Bell.
"-Dar parca iti placea" chicoti Lily.
"-Da..dar m'am saturat de atata zapada si frig" raspunse cercetasa.
Find all posts by this user
17 Jan 2011, 21:39
"-Stiu exact sentimentul", am spus eu chicotind. "Abia astept sa-mi simt din nou degetele."
"-Uite magazinul", raspunse Bell usurata.
La intrare, acelasi sunet placut de clopotel ne anunta sosirea. Era asa de bine si cald inauntru! In partea stanga a magazinului, erau doua fetite imbracate in pelerine lungi. Langa ele, o vrajitoarea sficuia din bagheta petru a coordona acele ce ajustau marimile pelerinelor.
Mi-am dat jos haina si m-am indreptat catre pelerinele din dreapta incaperii. Dupa multe indoieli, am ramas cu doua dintre ele in mana. Una era gri inchis, iar cealalta era neagra si mai subtire.
"-Pe care sa o aleg?", am intrebat-o pe Bell.

Never say never..
[Image: zsdxdd.png]
We are like dominoes. I fall far you, you fall for another.
18 Jan 2011, 16:26
Cercetasa privi cele doua pelerine si zambi; mereu era adepta culorilor gri sau negru. Asa ca de fiecare data ii era greu sa aleaga intre ele.
"-Cred ca cea neagra ti'ar sta mai bine" spuse ea, intr'un sfarsit.
"-Da..dar si asta gri imi place" ofta Lily.
"-Mmm..probeaza'le pe amandoua!" propuse cercetasa.
"-Ai dreptate..asa ne vom da seama mai usor care e mai potrivita pentru mine" chicoti Lily.
Se imbraca mai intai cu cea gri; ii venea ca turnata. Bell zambi, si o incuraja sa faca o mica pirueta.
"-Superba!" anunta ea, batand din palme.
"-Acum..si urmatoarea" spuse Lily.
Si cea neagra ii statea perfect; parca erau croite pentru talia si corpul sau. Bell o admira si de data asta, chicotind usor.
"-Sincer..in locul tau le'as lua pe amandoua" spuse ea in cele din urma.
18 Jan 2011, 20:46
"-Hmmm.. zici sa le iau pe amandoua?"
"-Da", raspunse Bell.
"-Bine atunci. Asta o sa fac. Pentru ca altfel, mi-ar parea rau dupa", am zis chicotind. Intotdeauna imi parea rau ca nu luasem si cealalta varianta, cand aveam de ales. Asa ca am cumparat cele doua pelerine si am iesit din magazin.
"-Deci? Care e urmatoarea destinatie?", am intrebat-o eu pe Bell.

Never say never..
19 Jan 2011, 17:08
Bell zambi, privind in jur; in ultima perioada isi cheltuise toti banii. Asa ca trebuia sa faca o vizita la Gringotts.
"-Ce zici de banca vrajitorilor?" propuse ea.
"-Ok..hai sa mergem" chicoti Lily.
"-Sper sa fie cald acolo" murmura Bell.
Nu mai fusese de mult la Gringotts; mama ei scotea mereu galeoni pentru ea. Iar Bell mereu acasa cand avea nevoie de ceva. Insa isi stia parola de la seiful din banca, asa ca de data asta avea sa se descurce de una singura.
"-Mm, asta e cladirea" sopti ea.
Intr'adevar, banca se inalta printre celelalte cladiri; era facuta din marmura alba si raspandea o aura de superioritate. Goblinii de la intrare le privira cu indoiala, dupa care le lasara sa treaca.
19 Jan 2011, 21:48
Ajunse in fata bancii, ne-am oprit cateva secunde. Cladirea alba, impunatoare, imi oferea mereu un sentiment solemn. Goblini de la intrare ne studiara din cap pana in picioare, dupa care ne lasara sa inaintam pe scarile din marmura catre usile masive din bronz. Am intrat in holul principal si ne-am indreptat catre o masa libera. Un goblin ne intreba ce dorim.
"-Bell, mergem intai la depozitul tau, sau la al meu?", am intrebat derutata.

Never say never..
20 Jan 2011, 16:32
Bell ridica usor din umeri.
"-Cum vrei" raspunse ea.
"-Hai la al tau mai intai" chicoti Lily.
Cercetasa aproba din cap; goblinul ii ceru bagheta pentru identificare, dupa care le ceru sa'l urmeze. Se indreptara spre o usa din partea stanga a holului, in care se ascundea un coridor imens. Luara primul vagon, iar goblinul insfaca un felinar de pe o masuta.
"-Wow..e frig aici" mormai Bell.
"-Dar n'ai mai fost pe aici?" o intreba Lily.
"-Nu recent" ofta cercetasa.
Coborara in subteran, si trecura printr'o cascada; dar aceasta nu le udara deloc.
"-Cascada Mincinosilor" chicoti Bell, iar goblinul o aproba din priviri.
"-Adica?" intreba Lily.
"-Inlatura efectele potiunilor care iti schimba infatisarea" raspunse Bell.
In sfarsit, vagonul se opri; Goblinul ii ceru cheia fetei, dupa care se indrepta spre un seif din fier forajat. Rasuci mai multe cheite, dupa care deschise usa.
Seiful era destul de mare; familia Greene avusese un buget destul de valoros, pe care Blair [mama Bellei] il mostenise o data cu moartea parintilor.
Cercetasa intra si lua cativa galeoni de aur; urmara mai multi sicli de argint si o punga intreaga de cnuti.
"-Gata!" spuse ea. "Acum putem merge la seiful tau" continua Bell, luandu'si cheia inapoi de la goblin.
20 Jan 2011, 20:24
"-Sigur", am raspuns eu. "Al meu e mai jos."
Cu cat inaintam mai mult in tunel, cu atat suspiciunile imi reveneau in minte. Imi aduceam aminte ca, intr-o zi, cand eram mica, tata primise o mostenire. Nu pusesem nicio intrebare, dar pe parcurs am realizat ca tata mai avea niste rude de care nu imi spusese; si nu stiam de ce.
"-Am ajuns", anunta goblinul. "Cheia, va rog."
Mi-am sters acele ganduri din minte; probabil avea motive serioase sa nu imi zica. Am cautat cheia, si intr-un final am gasit-o in buzunarul stang.
Usile seifului se deschisera cu un zgomot usor. Mai aveam ceva bani din cei trimisi de acasa, asa ca am luat doar cativa galeoni, pe care i-am pus alaturi de ceilalti, in punguta de piele primita de la mama.
"-Pai, cred ca putem pleca", am zis vesela. "Incotro?"

Never say never..
20 Jan 2011, 22:20
Bell chicoti; erau atat de multe locuri pe Aleea Diagon, incat nu stiai unde sa te indrepti mai intai.
"-Ce zici de Cofetaria lui Florean? As bea o ciocolata calda" chicoti ea.
"-Perfect..sa ne incalzim..acolo mergem!" murmura Lily, usor ingandurata.
Iesira din tunelurile subterane si ajunsera inapoi in holul de la intrare; acum era ceva mai aglomerat, iar vrajitori de toate tipurile apareau si dispareau din senin.
Afara continua sa ninga; fulgi mari, ca bucati de vata, cadeau din nemarginitul cerului printre fuioare reci de crivat.
"-Sper sa fie cald acolo" sopti Bell.
"-Sigur e vald" replica Lily, zambind.
Isi ghidara pasii spre Cofetarie, iar in drum spre ea discutara si celelalte planuri.
"-Dupa asta ce facem?" intreba Bell.
"-Mm..nu stiu..cumparaturi!" chicoti Lily.
"-Da" replica cercetasa. "Caligrafie si Pete?" propuse Bell.
22 Jan 2011, 04:15
"-Singur", am raspuns vesela. "Chiar nu mai trecusem de mult timp pe acolo."
"-Perfect atunci", spuse Bell.
"-Si dupa, putem pur si simplu sa ne plimbam prin magazine", am adaugat.
Ajunse la cofetarie, am intrat si am fost intampinate de o atmosfera minunata si de mirosul dulceag ce imi placea atat de mult. Imi dadea o stare de bine. Ne-am asezat la o masuta din colt.
"-Eu o sa-mi iau o ciocolata calda cu vanilie", am spus zambind.

Never say never..
Thread Closed