Cumparaturi cu peripetii
|
23 Dec 2010, 21:26
|||
|
|||
M-am trezit de dimineata cu o dorinta de a merge la cumparaturi. Aveam de gand sa ma duc la magazinul Helenei prima data,sau poate doar acolo,la "Robe si pelerine pentru toate ocaziile" fiindca de aceasta data aveam nevoie de o roba noua,una de Adult. Mi-am luat roba de profesoara,neavand incotro fiindca de Adult inca nu aveam,iar cea de elevi nu mai avea ce cauta la mine,apoi botinele mele fara toc fiindca tocmai ce ninsese si afara este o vreme destul de ...rece. Mi-am pus la gat fularul si apoi caciula,intr-un final manusile. Se pare ca m-am echipat de sus pana jos mai ceva ca la Polul Nord. Dar intr-un fel mi se parea bine , in plus prevedeam ceva...mai ciudat. Voi avea astazi parte probabil de o furtuna de zapada,sau previziunile mele de astazi au fost cam ... proaste?...
Am iesit din Hogwarts grabindu-ma spre Hogsmeade. Ma uitam in spate dupa fiecare cinci pasi pe care ii faceam pentru a observa urmele pe care le lasam in mantia de un alb imaculat. Mantia din spatele meu era intinsa atat de neted,practic nici nu iti dadeai seama ca e zapada. Parea mai degraba un covoras minune care creste cu fiecare steluta alba care cadea deasupra sa. Am apucat un fulgusor de nea cu o secunda inainte sa se topeasca. Am apucat sa observ modelul dragut pe care il avea insa un oftat puternic se auzea din partea mea in momentul in care acesta s-a transformat in apa in manusa mea cea neagra cu putin albastru pe ea. Nici nu mi-am dat seama cand am ajuns in Hogsmeade,si nici nu mi-as fi dat inca seama daca nu ma ciocneam de cineva... ![]() |
|||
23 Dec 2010, 21:46
|||
|
|||
Parasisem Hogwarts cu intentia de a cumpara cadouri de Craciun pentru mana de prieteni pe care mi-o facusem la castel, dar mai ales pentru prietenii, mai vechi, din afara castelului. Nu de alta, dar celor cu care-mi petreceam vremea in timpul perioadelor de curs le puteam arata mai des recunostiinta mea... mai ales pentru bombele cu miros de balega care-mi aterizau in cap ori de cate ori incepeam sa bat campii despre iubirea mea imbatabila pentru dragoni. ("Ooo nu, Crysella, iar dragoni mari, frumosi si bubosi?...")
Problema e ca avusesem proasta inspiratie de a incerca sa-mi spal singura jacheta mea lunga, captusita cu blanita roz, care capatase o tenta violacee in urma ultimului atac cu cerneala indreptat de Peeves asupra celor din anul al III-lea, folosind o vraja oarecum... experimentala. ("Folosind Hapa-Paka-Waterwapa o sa ai toate beneficiile unei masini de spalat profesionale de la Hotelul Ritz, asa sa stii!" imi spusese Elizabeth Huppleby, cea care purta mereu esarfe tricotate, intr-un acces de colegialitate, cand incepusem a analiza en detail genealogia materna a lui Peeves...) Hapa-Paka-Watercaca aaa.... adica Hapa-Paka-Waterwapa se dovedise a fi oarecum... temperamentala. Jacheta se curatase de toata porcaria si chiar mirosea a vanilie si papaya, insa la fiecare sfert de ora de purtare ba se uda brusc, incepand sa implore o Vraja de Uscare (da, capata si darul vorbirii...), care nu functiona, bineinteles... insa se usca de la sine dupa cinci minute. Ba incepea sa se frece stanga-dreapta pe corp, lasand dare rosii si multe usturimi, fara a putea fi data jos. Ba... in fine, multe alte chestii. Avusesem placerea de a trece prin ele in ora care trecuse de cand parasisem Hogsmeade. "Imi bag picioarele!" am exclamat cu naduf in mijlocul strazii, cand jachetei mele incepusera sa-i creasca niste maneci enorme care se roteau de nebune, cu tot cu mainile mele. Cativa trecatori se uitau scandalizati. "Da' ce, va pare ca eu am vrut ast..." Vorbele mele au fost intrerupte de o voce pitigaiata si batjocoritoare: "Plangacioasa Sella nu are gusturi de fashion/Trala-lala-laaa/Si dintr-o traista veche plina cu lipitori si-a facut o haina/Trala-lala-laaa/Haina este mai desteapta ca ea/Trala-lala-laa!!!" "O, mai taci din gura! Da, bine, stiu, vorbesc cu o haina..." Dupa cateva minute am reusit sa scap de jacheta enervanta, pe care am facut-o una-doua bucati. Injurand in gand, mi-am zis ca nu mi-ar strica ceva nou de imbracat. Si, dand sa ma intorc inspre Magazinul de Robe, am simtit o izbitura in umar. |
|||
24 Dec 2010, 02:53
|||
|
|||
Am simtit cum m-am lovit de cineva. Doamne,cum puteam sa fiu atat de visatoare si de neatenta incat sa ma lovesc brusc de cineva. Imi era si urat sa ma intorc sa vad pe cine lovisem acum fiindca se auzise un scurt 'auuu' din partea acelei persoane. Mi-am ridicat capul sa vad cine era victima mea si am observat-o pe Crysella care se uita nedumerita la mine. Pe fata asta nu am mai vazut-o demult,sigur era ocupata cu magazinul "Vajthat Magic" acum. Nu am stiut ce sa ii spun fiindca avea o fata cam mohorata...Bineinteles,nici nu avea cum sa fie altfel,avand in vedere ca tocmai o lovisem in umar. Am reusit pana la urma sa spun:
"Imi cer scuze!" Asteptam ca fata sa imi spuna ceva...In acest timp m-am aplecat dupa un fulgusor de nea,insa m-am razgandit in ultimul moment si in loc sa iau un fulg,am ales sa fac un bulgare de zapada caruia nu ii voi da drumul pana nu se va topi in mana mea . Nu stiu de ce faceam asta,probabil vroiam sa simt adevarata zapada, asa ca mi-am dat jos o manusa si in cateva momente mana mi se inrosi. Am dat drumul la ultimii stropi de apa care s-a format la topirea zapezii. Cat de crunta avea sa fie despartirea fulgilor de iarna in momentul in care un prim ghiocel va rasari anuntand urmatorul anotimp. Fiindca pana la urma nimic nu este vesnic... ![]() |
|||
31 Jan 2011, 20:20
|||
|
|||
Rosalie parea destul de visatoare.
"Esti destul de morocanoasa, fato!" mi-am zis. Si mi-am mai zis si ca o bataie cu bulgari m-ar inveseli. La cati nervi aveam, banuiam ca una extrem de zdravana, care sa se asemene cat mai mult cu paint-ball-ul. (Cine nu stiu despre ce vorbesc sa afle ca bilele acelea cu cerneala te umplu de vanatai...) Asa ca mi-a venit mirifica idee de a face tacticos un bulgare mare dintr-o bucata de zapada zemoasa gasita pe capacul ruginit al unui cos de gunoi si de a o nimeri pe Rosalie in cap. Jacheta mea, care se pare ca dezvoltase o gandire proprie, avea alte planuri. Tot ce am auzit a fost un ''zbrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr'', iar jacheta proaspat ''refacuta'' (cum am zis, vraja Waka Maca Vax era TEMPERAMENTALA...) a zburat direct pe mine, impreuna cu tot mormanul de gunoi, iar toata zapada dimprejur s-a transformat in bulgari care s-au indreptat, ca niste adevarate proiectile, inspre toate partile mele care dor cel mai tare. Se parea ca incepusem sa seman al naibii de mult cu Neville... |
|||
31 Jan 2011, 21:44
|||
|
|||
Ma simteam complet ciudat. De obicei nu imi placea iarna,adica nu imi doream chiar zilnic zapada insa acum parca imi doream sa nu mai treaca magia ei,imi doream sa se opreasca timpul in loc. Ningea intruna acum,iar stelutele argintii se asterneau pe sol formand o mantie atat de cristalina incat nu aveai cum sa nu o admiri. Un fulgulet de nea imi cazuse pe umar dar viata lui s-a sfarsit din pacate cand am vrut sa il iau in mana..A fost atat de fragil,de fin incat nu a rezistat nici o secunda in palma mea calda .
Am oftat usor apoi am auzit un strigat ciudat in spatele meu. Acum mi-am amintit ca nu sunt singura si ca era o Cercetasa cu mine,-Crysela-. M-am intors brusc sa vad unde este si mi-am dat seama ca lupta cu...zapada. M-am uitat speriata si nedumerita la ea si am rostit pe o voce amuzata: "Hei,ce s-a intamplat?!" ![]() |
|||
31 Jan 2011, 21:48
|||
|
|||
"Se pare ca EU, asta s-a intamplat" am reusit sa ingaim cu jumatate de voce, in timp ce ma luptam cu zapada, gunoiul si jacheta care parea ca se recompusese din bucati.
Ma gandeam ce vraja sa folosesc impotriva acestor trei dezastre, insa nu reuseam nici macar sa imi duc mana la bagheta. O coaja de banana ma lovea insistent in ochi, asa ca trebuia sa ii tin inchisi, insa partea buna era ca jacheta mea nu mai canta melodia aceasta stupida. - Rosalie... am baiguit cu greu, ...ai putea tu sa folosesti Finite Incantatem? am zis pe o voce pe cat de persuasiva, pe atat de agasata. |
|||
31 Jan 2011, 22:00
|||
|
|||
Ma intrebam cum de s-au intamplat toate aceste 'minunatii' in cateva secunde. Oare chiar asa de mult am ramas pe ganduri? Era imposibil...puteam sa jur ca Cercetasa fusese langa mine si pana acum, insa acum trebuia sa o ajut lasand deoparte glumele stupide - de fapt tinandu-le pe mai tarziu- si rostind vraja .
"Desigur..! Finite Incantatem!", am reusit eu sa rostesc lejer cu bagheta mea in mana. Se pare ca jacheta buclucasa isi revenise din nebunie , insa se pare ca s-a facut in mii de bucatele in doi timpi si trei miscari. Oops! Am chicotit din nou dupa care m-am uitat la Cercetasa Crysela si i-am spus din nou abia abtinandu-ma sa nu pufnesc in ras. "Hmm..Haide..Cred ca ai nevoie si de o jacheta noua acum,! inainte sa ingheti de frig.." ![]() |
|||
31 Jan 2011, 22:14
|||
|
|||
- Ma bucur ca ai grija de mine, insa trebuie sa iau cadouri pentru o groaza de lume si uff... a trecut o groaza de timp.... da' bine, haide, poate imi iau si niste manusi pentru scoala, am nevoie pentru Potiuni...
Am dat sa ne indreptam inspre magazinul aflat de partea cealalta a strazii, insa vantul ne izbi pe amandoua drept in fata. - Urasc sa bata vantul in halul asta, mai ales ca e si frig afara... iti intra in oase, nu alta. Cu un declic scurt am deschis usa magazinului si, pentru cateva secunde, nu am zis niciuna nimic, bucurandu-ne de aerul cald dinauntru. |
|||
01 Feb 2011, 13:01
|||
|
|||
Am chicotit usor la spusele Crysellei apoi am intrat in magazinul "Robe si pelerine pentru toata lumea"... Aerul cald dinauntru imi incalzea fata,iar semineul care se afla in fata noastra emana un aer atat de placut.
Am observat-o pe vanzatoare stand dupa tejghea si se uita la noi intrebatoare. Cred ca am stat cateva minute bune in usa magazinului. Ma uitam dupa Helena dar se pare ca astazi nu era aici. Mi-am mutat privirea spre Crysella si am rostit entuziasta: "Ei ce spui de niste 'mici' cumparaturi?" Am chicotit din nou asteptand ca Cercetasa sa imi raspunda si m-am indreptat spre un raft in care am vazut o pelerina mov superba. ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|