Recomanda o carte
|
18 Jan 2011, 16:59
|||
|
|||
Si eu am citit Zece Negri Mititei, si chiar e grozava cartea, nu am putut sa o las din mana. Inceputul e putin plictisitor dupa parerea mea, si mereu am o problema sa retin care cine este, cand vad o invalmaseala de nume
Acum citesc Codul lui da Vinci, si este geniala cartea, intr'adevar, rastoarna multe chestii pe care le stiam, si tin de religie, cam toate dogmele crestinismului, dar este o carte geniala, prin inteligenta cu care este scrisa, si tot restul. E vorba despre custodele Luvrului, care este asasinat in imprejurari misterioase, si de aici pleaca toata actiunea. Pe mine m'a captivat de la prima pagina, si citesc o gramada de pagini, o iau si la scoala, si tot tacamul numai azi de dimineata am citit 5 capitole Chiar o recomand... ![]() |
|||
18 Jan 2011, 17:32
|||
|
|||
^Alice, dupa ce termin volumul II din Anna Karenina, ma apuc si eu de "Codul lui Da Vinci" M'ai convins si Helena, am citit "De veghe in lanul de secara" vara trecuta si mi'a placut foarte mult..a fost ciudat, pentru ca bibliotecara nu vroia sa mi'o dea..cica ca a fost citita de toti criminalii in serie din America o.O si e considerata "periculoasa"
Asa..si ca sa nu fie OFF de tot..am mai citit "Ratiune si simtire" de Jane Austen..e scriitoarea mea preferata, iar actiunea cartii a fost cam in acelasi tipar ca cea din romanul "Mandrie si prejudecata" daca a citit cineva ![]() |
|||
18 Jan 2011, 20:53
|||
|
|||
Am citit si eu Codul lui DaVinci cred ca prin clasa a saptea (prin tineretile mele) deci au trecut deja vreo 3-4 ani de atunci. Cand am citit-o m-a uimit foarte tare. Nu atat actiunea, cat toate faptele prezentate acolo si chestii din astea care rastoarna complet lumea si bazele crestinismului.
Insa m-am documentat foarte mult in legatura cu cartea respectiva si foarte multe date sunt inexacte (ca de exemplu cand custodele trage tabloul de pe perete - nu avea cum pentru ca ala cantareste nu stiu cate zeci de kilograme si e cam imens si prins in perete) si in plus Brown a plagiat foarte tare niste carti, nu mai stiu exact titlul, parca una era "Sfantul Graal, Sfantul Sange" sau ceva de genul si alta legate de cavalerii templieri. Oricum, dupa ce am vazut multe documentare legate de carte si am citit foarte mult, am realizat ca e o carte fictiva buna de citit si atat. E o lume fictiva pe care o portretizeaza acolo, care nu prea are legatura cu cea reala. Si toate teoriile conspiratiei pe care le promoveaza... hai sa fim seriosi. Ca mare parte dintre ele se datoreaza faptului ca Brown a vrut sa se imbogateasca rapid si sigur. Doar cate milioane de exemplare s-or fi vandut doar pentru ca spune ca Iisus are urmasi. Soul Meets Soul On Lover's Lips. ![]() |
|||
18 Jan 2011, 21:48
|||
|
|||
^Si mie mi-a placut cartea, but you're right, e pura fictiune. :] Totusi numai eu stiu cat a criticat cartea diriginta mea care preda religie...=]]
Mai am putin si termin si "De veghe in lanul de secara". Ce pot spune..imi place mult cartea, e foarte complexa. Si Bell..pana si profa noastra de romana ne-a povestit intr-un treacat de carte cum ca i-a placut dar n-a mentionat ceva de genul conceptiilor bibliotecarei aleia. I mean..wtf. Anyway, planuiesc sa ma apuc de "Soarele Gol" de Isaac Asimov, recomandata tot de..profa de romana. xD E vorba despre o planeta Solaria, unde traiesc izolati niste colonisti, fiind ajutati doar de roboti servitori si vorbind strict prin intermediul computerelor si video-telefoanelor sau ceva de genul. (stiam cum ca devin paranoici si nelinistiti daca stau in aceeasi incapere cu o persoana). Totul bine si frumos pana cand are loc o crima, care sfideaza Legile Roboticii. Cazul ii este dat unui detectiv Baley, care este ajutat de partenerul sau..tot un robot, desigur. Pare interesant..Ma apuc de ea in seara asta. ![]() I see nothing in your eyes, and the more I see the less I like. I know nothing of your kind, and I won't reveal your evil mind. Is it over yet? I can't win. |
|||
18 Jan 2011, 22:28
|||
|
|||
Si pe mine m'a impresionat sa vad cate chestii complet noi pentru mine ca si concepte pot fi scrise in cartea asta, [Codul lui da Vinci] dar sunt o persoana credincioasa, si cred in Biblie, deci nu m'au afectat prea mult. Si am vazut si eu multe documentare pe tema tablourilor lui da Vinci, iar unul din ele chiar favoriza aceste teorii, cum ca Iisus a avut urmasi. In plus, proful de istorie mi'a zis ca, in carte se mentioneaza ca Maria Magdalena s'ar fi mutat in secolul I in Franta, si au protejat'o niste unii, conform cartii, dar care au ajuns in Franta abia in secolul IV, deci e fictiune. In plus, din cate am inteles, Brown insasi a declarat ca nu e adevarat tot ce indruga el in carte, dar ea tot merita citita
Eu vreau sa ma apuc de citit Maitrey. Toata lumea care a citit'o a spus ca e frumoasa cartea, si vreau si eu sa vad, dar mai am si alte carti in vizor, una de la colectia Chic, luata de la biblioteca, si vreau sa si termin de recitit Trilogia Bartimaeus, despre care cred ca am mai vorbit ![]() |
|||
31 Jan 2011, 14:12
|||
|
|||
"Magicienii" de Christopher Priest e o carte foarte foarte interesanta despre lumea magiei si pericolele ei. E structurata in 4 parti si abia inspre sfarsit reusesti sa iti dai seama ce se intampla de fapt.
Eram la biblioteca si Alex a luat-o de pe raft si a zis sa o imprumut si pe aia ca vrea sa o citeasca. Dupa ce a citit ceva din ea a zis ca nu ii place, ca e aiurea, ca nu e cu magie dar dup-aia mi-a zis ca e prea tare si ca trebuie sa o citesc si eu. Si am citit-o si m-a lasat S-a facut si film dupa ea, The Prestige, dar nu e deloc asa cum e in carte. Cartea e mult mai bestiala decat filmul. Va recomand sa o cititi, e super. Soul Meets Soul On Lover's Lips. ![]() |
|||
05 Feb 2011, 17:37
|||
|
|||
Nu de mult am terminat de citit "Ultimul Cantec" sau "The last song" de Nicholas Sparks si pot spune ca mi-a placut foarte mult, adica felul in care este descrisa actiunea te introduce intr-o lume ireala, parca poti vedea fiecare detaliu din carte. Cel mai surprinzator este insa faptul ca desi intreaga carte este descrisa la persoana a treia, autorul vede foarte bine cum gandeste o fata, cu toate ca personajul sau este ceva mai diferit, lucru care m-a surprins de asemenea intr-un mod placut.
Un lucru care se poate afirma in mod cert despre Nicholas Sparks este faptul ca este un romantic incurabil. ( Scuzati repetitia verbului "este" ) Eu va urez Lectura placuta ! P.S. : Iar cat despre Codul lui Da Vinci , sa stiti ca il aveam pus in program, imediat dupa ce termin Pe aripile vantului. Now, it's my turn
![]() ![]() ... to torture you. |
|||
05 Feb 2011, 22:34
|||
|
|||
Codul lui Da Vinci m-a surprins foarte placut. Am citit si eu cartea si chiar mi=au placut unele lucruri explicate acolo. In unele privinte exagereaza cu explicatiile , dar pana la urma este o carte de actiune mai mult. Ma rog..idee e ca mie mi-a placut foarte tare. Si o carte pe care eu pot sa ofer este : "Zbor deasupra unui cuib de cuci" scris de Ken Kesey. S0a facut si film dupa carte si a primit foarte multe premii oscar.
Cartea este geniala , este vorba despre un spital de nebuni si este scrisa din perspectiva unui nebun de acolo. Cartea are foarte mare tenta psihologica , de asta imi si place foarte foarte mult. No music = No life! Dacã lumea îþi dã motiv de plîns , atunci tu dã-i motiv sã rîzi din toatã inima!
To be free,to be wild and to be just like a child and if i get lost,i really don't mind,cause i'll be doing just fine... |
|||
23 Feb 2011, 19:04
|||
|
|||
Eu as recomanda: "Jurnalele Vampirilor". Stiu ca unora nu le plac toate chestiile astea cu vampiri si alte fiinte de acest gen,dar pana la urma este cel mai gasit subiect in majoritatea cartilor aparute pentru adolescenti. La inceput nu m-a prea incantat acest lucru cu vampirii,dar la randul meu ascultand o recomandare am inceput sa citesc,iar aceasta serie pot sa spun ca m-a captivat imediat si am de gand sa o termin de citit. Am ajuns la inceputul volumului V si parca nu as vrea sa se termine. Povestea din carte este destul de originala si cu siguranta dupa primele pagini iti va placea.
Serialul nu il urmaresc si momentan vreau sa nici nu o fac. Mereu am considerat ca o carte este mai complexa decat orice film/serial facut dupa aceasta. ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|