Lectia II - Vraja Nallaw
25 Jan 2011, 13:55
Scriam cat puteam de repede tot ce zicea doamana profesoara dorind sa nu pierd nimic din ce aceasta zicea. Partea asta a lectiei este la fel de interesanta ca si celalate.
Vad ca Ema pune o intrebare, si astept ca doamana profesoara sai raspunda. Apoi am de gand sa ii pun si eu o intrebare sperand sa nu ma fac de ras. Ridic mana iar cand doaman profesoara imi da permisiunea, rostesc intrebarea:
- Ce efect are aceasta vraja daca este rostita cu voce tare(si nu nonverbal)? Se poate face acest lucru?

[Image: 2cdu2du.jpg]

Find all posts by this user
25 Jan 2011, 17:19
Alice isi nota pe pergament o schema a cuvintelor aparute pe tabla. Era surprinsa de ceea ce scria pe tabla, dar isi tinu intrebarile pentru ea. Nu termina de scris, ca mainile deja zubaru in aer, si puneau intrebari. Ema intreba exact lucrul pe care o preocupa pe Alice, iar Evelina, ii dadu din nou de gandit. Nu stia daca ar putea si ea pune o noua intrebare, poate nimic legat de vraja, ci poate sa ceara mai multe informatii despre Aylee Diggory. Se uita inca o data rapi peste notitele ei, si ochii i cazura pe incantatia vrajii. "Spellecto!" Ridica mana sus in aer, si imediat ce profesoara ii dadu cuvantul zise:
"Domnisoara, daca s'ar inventa o noua vraja, tot in acelasi scop, poate avea efecte...mai putin distructive, sa zicem? Sau se pot folosi pentru vindecarea ranilor potiuni pentru vindecare folosite pentru rani obisnuite, facute pe cale fizica, nu prin magie?"
Spera ca nu vorbi prea repede, sau prea mult, si ca nu o nauci pe profesoara cu intrebarile ei. Domnisoara Jade paru ca isi alege cuvintele, abia apoi raspunzandu'i lui Alice.

[Image: 2igkmd1.png]
29 Jan 2011, 18:40
Arwen se aseza la catedra, si isi privi elevii; toti isi notau textul aparut pe tabla, avand intiparita pe chip o expresie de curiozitate. In cele din urma, cateva maini se ridicara in aer, iar tanara incepu sa raspunda la intrebarile adresate.
"-Domnisoara Snow, bineinteles ca inca se mai lucreaza la acea parte a blestemului. Lumea Vrajitorilor este intr'o continua evolutie, care nu trebuie sa se opreasca niciodata. La un moment dat s'au oprit experientele care se faceau in cadrul rezolvarii acestei mici probleme ale vrajii. Dar ele au fost continuate, si in prezent inca se lucreaza. 5 puncte pentru Ochi-de-Soim. In ceea ce priveste intrebarea ta, Evelina, raspunsul este urmatorul - vraja nu are niciun efect daca este rostita cu voce tare. Avand in vedere ca a fost facuta inca de la inceputuri pentru a fi folosita ca blestem non-verbal, s'a ajuns la concluzia ca blestemul contrar trebuie sa fie la fel; 5 puncte pentru Cercetasi. Domnisoara Morris, momentan nu se stie nicio alta vraja care sa ajute la indepartarea efectelor negative pe care le impune folosirea acestui blestem. Vindecatorii lucreaza in continuare. Iar potiunile si alifiile obtinute pe cale fizica - nu exista asa ceva in lumea magiei. Doar in Lumea Incuiatilor. Astropufii castiga 10 puncte pentru cele doua intrebari" spuse ea, cu o voce limpede.

# Bell Evans Clone
[Image: turnaway.png]
Just because you've got the emotional range of a teaspoon doesn't mean we all have.
29 Jan 2011, 19:02
Bell reciti textul notat pe pergament, si observa ca are o mica nelamurire; ridica mana, iar Arwen o lasa sa vorbeasca. Cuvintele se nascura pe buzele ei in graba, cu o intonatie slaba.
"-Se spune despre contra-blestem ca e mai puternic decat insusi blestemul Nallaw. Gilden Lordony, cand a inventat acest farmec, de ce l'a creat atat de distructiv? Nu putea sa il faca altfel? Ma refer la efectele sale. Sau nu era foarte bine experimentat, pentru ca nu era din domeniul Vindecator?!" intreba ea, curioasa.

29 Jan 2011, 19:28
Imi notasem ce aparuse pe tabla , dorind s-o intreb ceva pe doamna profesoara , insa chiar daca era o intrebare banala imi era teama s-o pun , crezand ca doamna profesoara va depuncta casa din cauza acestei intrebari . totusi a trebui s-o pun .
"-Doamna profesoara , daca in loc sa zicem Nallaw zicem Nolau , ce s-ar intampla ? S-ar face alta vraja sau nu ar functiona ?
Stateam cu urechile ciulite pentru a afla raspunsul ."

Il n'y a rien près de verité.
[Image: loveiswhat.gif]
26 Mar 2011, 14:13
Arwen asculta atenta intrebarile celor doi cercetasi si zambi.
"-Bells, cred ca ti'ai raspuns tu insasi la intrebare; cand a creat acest contra-blestem, Lordony nu era foarte experiementat. Era si foarte tanar, doar 20 de ani; nu puteai cere foarte mari performante din partea lui. S'a stradit vreme indelungata sa gaseasca ceva care sa contra-careze blestemul initial si in cele din urma a realizat o reusita pe care Vindecatori experimentati nu au realizat'o. 10 puncte pentru cercetasi. Iar in ceea ce priveste intrebarea ta, domnule Smith; ca orice alta vraja a carei incantatie nu este spusa corect, blestemul nu poate fi aplicat. Si in plus, in cazul de fata, incantatia este rostita in gand, pentru ca vraja este una de natura non-verbala. Alte 5 puncte pentru cercetasi" spuse tanara.
"-Iar acum..sa trecem la ultima parte a lectiei" continua ea, indreptandu'se spre tabla; sfichiui usor bagheta, facand sa apara un alt scris in locul celui anterior.

Efecte negative

Exista multe efecte neplacute provocate de lipsa de concentare. Mai exista si alte cauze, care pot fi dinte cele mai diverse. Mai jos sunt prezentate cateva dintre ele:

a. Neantentia vrajitorului
Este o cauza obisnuita, dar cu efecte grave ce pot duce la gresirea tintei sau, si mai rau, la un efect asemanator cu cel al vrajii Experlliamus!. In acest caz, pielea de pe chipul victimei este "chemata" daca se poate spune asa catre atacator; in acest caz, vindecarea este imposibila, si de regula atacul se soldeaza cu moartea vrajitorului.

b. Pronuntarea incorecta a incantatiei
O problema majora - incantatia vrajii nu este greu de pronuntat, dar daca atentia vrajitorului este indreptata spre altceva, vraja nu va mai avea aceeasi putere .

c. Defectiuni ale baghetei
Daca bagheta este defecta, bineinteles ca vraja va prezenta si ea anumite "defecte". De cele mai multe ori, folosirea unei baghete stricate implica rani grave, iar adversarul profita din plin de ele.

Se aseza din nou la catedra, si surase slab.
"-Aceasta este ultima parte din lectia despre blestemul Nallaw! Copiati ce scrie pe tabla, iar daca aveti intrebari, nu ezitati sa le puneti!" murmura Arwen.

# Bell Evans Clone
Just because you've got the emotional range of a teaspoon doesn't mean we all have.
26 Mar 2011, 15:25
Am scris repede si am ridicat mana, curioasa.
" - Doamna profesoara, ati spus ca daca atentia vrajitorului este indreptata spre altceva, vraja nu mai are aceeasi putere. Regula se aplica si in caz de disperare?"
M-am strambat, incercnd sa gasesc cuvinele potrivite pentru a ma face inteleasa. Ceea ce nu mi-a fost chiar la indemana.
" - Vreau sa spun, cand un om este disperat, exista foarte multe sanse ca nivelul concentrarii sa scada sub limita, psihologic vorbind. Ma refer la acel sentiment de panica, cand toate gandurile noastre se invart in jurul subiectului, dar sunt prea multe si prea haotice"
Am clipit des. Nu eram niciodata buna cand vroiam sa explic situatii psihologice.

[Image: F3NHsVq.png]
The darkest hour is just before the dawn.
Visit this user's website Find all posts by this user
27 Mar 2011, 00:31
-Scuzati-ma,am o intrebare!daca vrajitorul ce foloseste aceasta vraja este,de exemplu un vrajitor matur,iar cel care foloseste contrablestemul este un elev de anul 1,contrablestemul functioneaza?
Eduard copiase tot de pe tabla,si fusese foarte atent,si astepta raspunseul doamnei profesoare foarte nerabdator.

If you are sad,come on at me,i can to help you,with my hand i can destory all your enemies.You can't be forggoten in the dark,you cant killed by a shark,you cant be like DarkMark!
27 Mar 2011, 12:14
Am terminat abia, abia sa scriu de pe tabla tot. Eram foarte curioasa de intrebarile puse de colegii mei. Dar aveam si eu una. Mana imi tasni in aer. Asteptam incuviintarea profesoarei. Aceasta imi zambi semn ca ma asculta.
-" Doamna profesoara, ce fel de rani pot aparea daca bagheta este stricata?" m-am asezat cuminte in banca mea asteptand nerabdatoare raspunsul profesoarei atat la intrebarea mea cat si a celorlalti. Erau intrebari foarte bune.

[Image: 2u6zhqe.jpg]

" Tu esti...nu esti tocmai dragostea vietii mele, pentru ca imi doresc sa te iubesc mult mai mult... Dragostea existentei mele. Te voi iubi pe vecie- in fiecare zi din vecie... " by Stephenie Meyer
09 Apr 2011, 23:45 (This post was last modified: 09 Apr 2011, 23:45 by Arwen Jade.)
Tanara asculta intrebarile; unele erau chiar foarte logice.
"-Domnisoara Snow, in ceea ce priveste nelamurirea ta. Din punctul meu de vedere, atunci cand esti disperat de concentrezi mai mult ca niciodata asupra acelui lucru, pentru a reusi sa'ti indeplinesti scopul prin orice mijloace. Dar bineinteles, sunt zeci de alte pareri. 5 puncte pentru Ochi-de-Soim. Eduard, depinde; daca acel vrajitor nu indeplineste conditiile ca sa arunce vraja cu toata puterea ei, sau daca nu este destul de atent, s'ar putea ca elevul sa aiba o sansa. Insa acesta trebuie sa fie foarte instruit si pregatit in ceea ce priveste magia defensiva. O intrebare foarte buna, 5 puncte pentru Astropufi! Iar Anny..intrebarea ta ar putea avea zeci de raspunsuri. De la desfigurarea chipului si aparitia unor arsuri de gradul II si III pana la smulgerea totala a pielii de pe fata victimei; in aceasta ultima situatie, blestemul este fatal; Cercetasii primesc si ei 5 puncte"
Tanara privi orologiul mare, atarnat deasupra tablei, si zambi.
"-Se pare ca ora s'a terminat; nu va voi da tema, din moment ce voi pleca. Va urez o vacanta placuta si sa reveniti in toamna cu mult chef de invatat. La revedere!" remarca ea, ridicandu'se si parasind sala de clasa. Avea sa'i fie dor de Hogwarts.

# Bell Evans Clone

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Lectia I - Introducere Veronique A. Dupont 31 4,694 16 Jan 2012, 18:38
Last Post: Veronique A. Dupont
  Lectia III - Fera Verto Bell Evans 20 3,423 05 Aug 2011, 21:36
Last Post: Bell Evans
  Lectia I - Istoria Transfigurarii Arwen Jade 35 5,394 26 Oct 2010, 18:37
Last Post: Arwen Jade
  Lectia IV - Vraja Kndun Bell Evans 30 6,366 25 Aug 2010, 20:25
Last Post: Kasumi Mikoto
  Lectia III - Animagi. Varcolaci Bell Evans 59 12,176 15 Jul 2010, 16:32
  Lectia II - Transfigurarea animalelor Bell Evans 42 8,534 08 May 2010, 18:50
  Lectia I - Principalele categorii de Transfigurari. Notiuni elementare Ginny Malfoy 26 6,073 17 Mar 2010, 10:06
Last Post: Guest