Dupa cumparaturi
|
02 Jul 2011, 18:29
|||
|
|||
Dupa ce Evelina a ascultat parerea lui Ema s-a hotarat sa cumpere balanta. Ii multumi acestuia si incepu sa se plimbe prin magazin pentru a cauta restul ingredientelor. Desi Ema, care terminase deja ii spusese sa nu se grabeasca, totutsi cercetasa nu dori sa o faca pe soimeanca sa o astepte prea mult. Dupa ce a ales cele necesare, Evelina s-a dus sa le plateasca iar impreuna cu Ema iesise afara din magazin.
- Am terminat si aici, spuse Evelina zambind, mai avem de mers doar in cateva locuri... - Ai dreptate zise Ema chicotind. Fetele incepura sa mearga incet pe strada de pe Aleaa Diagon, cand deodata Evelina se opri: - Ce zici daca am merge acum spre robe si pelerine, ai fi de acord? ![]() |
|||
03 Jul 2011, 14:44
|||
|
|||
Ema zambi.
" - Perfect de acord. Trebuie sa descoperim si alte robe interesante. Plus ca ar cam trebui sa ma uit dupa o rochie sau ceva pentru evenimente." Fetele inaintara pe alee, strecurandu-se, cand era cazul, printre cutii ce asteptau sa fie duse in magazine si familii ce alergau dupa ultimele cumparaturi. Era o zi linistitoare, iar Ema isi inalta usor fruntea, bucurandu-se de urmele de caldura ce ramasesera in aer. Era placut. Chiar daca anotimpul ei preferat era iarna, o incanta fiecare farama din caldura soarelui. Asa putea sa se bucure de placerile verii, precum mancatul unei inghetate, inotul intr-o apa racoritoare. Zambi vag, in timp ce continuau sa mearga. Dupa cateva minute, se contura micutul magazin. Numele era scris cu litere elegante si aurii. ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
04 Jul 2011, 13:35
|||
|
|||
Ambele fete intrara in micutul magazin. Cercetasa baga mana in buzunar pentru asi cauta lista cu cartile ce ii sunt necesare anul acesta. Avea nevoie de 5 carti noi asa ca se puse pe cautat printre rafturi. Ema se duse sa faca si ea acelasi lucru. Vanzatarea se apropie de cercetasa intreband-o daca are nevoie de ceva dar aceasta raspunse zambind ca nu.
In timp ce cauta cartile, lui Evelina ii atrase privirea o carte frumoasa si mare pe care scria ,, Trucuri pentru diferite ocazii'' Pacalesteti profesorii, coelgii , prieteni . Cercetasa rase , si o chema si pe Ema sa-i arate cartea. - Uite Ema, ce zici de cartea aceasta ? Ema se apropie si ea si se uita la carte . Schita un zambend: - Hmmm, interesanta cartre, si folositoare uneori, adauga ea zambind. Cercetasa se hotara sa ia cartea. Dupa ce terminase sa aleaga cartile pentru scoala se duse sa plateasca la casa toate cartile: - Ema, eu am terminat , te astept aici ..... ![]() |
|||
05 Jul 2011, 14:16
|||
|
|||
Ema se mai invarti cateva clipe printre rafturi. Isi lua o carte despre mitologia greaca si se indrepta spe Evelina.
Cele doua fete platira si iesira din magazin direct in strada luminoasa. " - Ce spui? Mergem sa ne luam robe pentru noul an?" intreba Soimeanca zambind. Se intreba daca va gasi o rochie draguta. Chiar ar i avut nevoie de una, caci toate cele pe care le mai avea ii ramasesera mici. Si acum radea numa cand se gandea la ce fusese capabila sa poarte in primul ei an. Zambi vag, amintindu-si de primul ei bal mascat. Se costumase ca o bufnita. Elevele intrara in magazin, iar Ema a fost uimita de maretia incaperii si de varietatea materialelor. Erau doar cativa cumparatori. Soimeanca se uita la cateva robe clasice, alegandu-le dupa inaltimea ei. Isi alese o pelerina de ploaie, neagra si cu glugus. Ii placuse foarte mult materialul. Era matasos si aluneca rapid sub degete. ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
06 Jul 2011, 11:55
|||
|
|||
Ambele fete era in magazinul cu robe si pelerine. In timp ce Ema se uita la cateva robe clasice, cercetasa isi aminti anuntul de pe geam cu robe care isi schimba culoarea in functia stari de spirit. Incepu sa caute prin magazin si in final dadu de el. Se uita la pret - 5 galeoni . Pentru o secunda Evelina ramase pe ganduri dar dupaaceea se hotara sa cumpere ca doar era o roba cu proprietati speciale, normal sa coste mai mult.
O chema pe vanzatoare rugand-o sa-i caute una pe marimea ei apoi se duse spre Ema. Aceasta se uita la o roba de culoare neagra pentru ploaie : - O cumperi pe aceasta? o intreba Evelina pe Ema - Da, o voi cumpara raspunse soimeanca . Are un material bun... Vanzatoarea o chema pe Evelina sa-i de roba, si cercetasa imediat o proba . Era de culoarea neagra dar imediat aceasta se transforma in culoarea rosie . Cercetasa era uimita si se uita la Ema sa-i vada reactia. ![]() |
|||
07 Jul 2011, 10:49
|||
|
|||
Ema isi lasa capul intr-o parte si isi stranse incet ochii, tuguindu-si buzele.
" - Iti sta bine, dar nu inteleg. Rosu inseamna de obicei furie. Acum nu esti furioasa" remarca ea. " Ai un limbaj corporal foarte linistit." Se intoarse pe calcaie, uitandu-se pe raft. Nu exista ceva gen 'Ghidul unei robe ce-si schimba culoarea in functie de sentimente'? Isi intinse mana spre o roba din raft pentru a simti materialul. Ii placea la atingere. Nu era dur, dar nici prea moale. Daca apasa cu degetele putea simti firele. Alta idee ii veni in minte si lasa balta cautarea. Se intoarse spre Evelina cu un zambet ingaduitor pe fata. Facu doi pasi mari ca sa vorbeasca mai incet, mai subtil. " - Esti indragostita cumva?" intreba Soimeanca vioaie, privind-o cu niste ochi intelegatori. I-ar fi placut sa fie asa. Insemna ca Cercetasa era fericita. Si ce isi putea dori Ema mai mult pentru un prieten? ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
08 Jul 2011, 23:06
(This post was last modified: 08 Jul 2011, 23:08 by Evelina R. Potter.)
|||
|
|||
Cercetasa se uita la culoarea robei acesteia, si incepu sa se gandeasca. Era adevarat dupa cum spusese Ema, ca rosu inseaman furie dar nu era furioasa in acel moment. Apoi se gandi si la a doua varianta propusa de soimeanca . Era adevarat, ca ii placea de un baiat din aceeasi casa ca si ea dar nimeni nu stia asta . Fara ai raspunde la intrebare Emei, Evelina surase si se uita intr-o parte. Ema zambi, si isi dadu seama ca banuielile ei erau corecte.
Evelina ii zise vanzatoarei ca dorea sa cumpere roba si ii arata si celalalte negre, si simple pe care le alese pentru festivitatea de inceput de an, de sfarsit de an , sau chiar pentru o zi obisnuita de scoala. Toate erau pe marimea ei , si cercetasa se bucura ca nu trebuia sa astepte sa-i fie modiifcata roba ca sa i se potriveasca . Dupa ce puse banii pe tejghea asteptand sa-i fie impachetate robele se intoarse spre Ema: - Eu, am terminat cu robele, numai sa le platesc. Tu mai ai ceva ?... ![]() |
|||
11 Jul 2011, 10:42
|||
|
|||
Ema plati si ea trei robe negre si una bleumarin. Lua cateva embleme cu insemnul Ochilor-de-Soim si zambi multumita, spunandu-i vanzatoarei ca va coase ea emblemele. Asa avea sansa de a mai exersa.
" - Am terminat si eu" zambi Soimeanca, raspunzand la intrebarea Evelinei. Cele doua iesira din magazin, iar Emei ii veni in minte imaginea neinvitata a unor fete ce ieseau dintr-un mall, cu mainile incarcate de sacose colorate si cizme inalte. Se stramba, iar cand ii spuse Cercetasei, chicotira amandoua. " - Haide, iti fac cinste cu o inghetata la Cofetaria lui Florean!" zambi tanara. " Nu strica o pauza in toiul cumparaturilor." ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
12 Jul 2011, 11:56
(This post was last modified: 12 Jul 2011, 12:00 by Evelina R. Potter.)
|||
|
|||
Ambele fete iesira din magazinul de robe si pelerine. Majoritatea lucrurilor era luate asa ca fetele rasuflara usurate. Cand ieisra din magazin Ema ii sugera lui Evelina sa mearga la o inghetata de la cofetaria lui Florean iar aceasta accepta imediat.
Cu mainile pline cu cumparaturi fetele mergeau pe strada ingusta cu grija sa nu loveasca pe nimeni in jurul lor. De cateva ori trebuiau sa se opreasca, sa lasa lumea sa treaca , doarece era multa lume azi pe Alea Diagon. Parca toti sau hotarat sa-si faca cumparaturile astazi. Ajunsera la cofeterie si puse cumparaturile pe un scaun fiecare si se asezara la masa asteptand-ul pe Florean sa vina la ei . Cercetasa se gandi la vacanta care tocmai era pe gatate si cum s-a distrat in vacanta asa ca o intreba pe Ema: - Ema zimi si mie ce ai facut in vacanta ? Si cum ai petrecut-o? ![]() |
|||
18 Jul 2011, 10:47
|||
|
|||
Soimeanca ridica din umeri.
" - Nimic prea deosebit. Am invatat, mi-am petrecut timpul cu surorile mele, mi-am vizitat verisorul si cam atat. Chiar a fost o vacanta plictisitoare... Mi-ar fi placut sa fac mai multe, dar cred ca pur si simplu nu mi-am gasit timp. Mi-as fi dorit sa merg la Acvaticii lui Proncks. Tocmai s-a deschis. Este un fel de muzeu marin si am inteles ca au o expozitie minunata despre creaturile magice acvatice." Domnul Florean veni spre ele cu un zambet larg si le intreba cu ce le poate servi. " - O inghetata de menta si ciocolata, va rog" spuse Ema usor nesigura. Se uita spre Evelina si zambi. " - Dar tu? Sunt convinsa ca ai facut ceva mai distractiv in vacanta!" ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Cumparaturi buclucase | Bell Evans | 44 | 10,721 |
24 Dec 2010, 14:21 Last Post: Bell Evans |
|
Cumparaturi de inceput de an :) | Gera George Rybak | 4 | 1,869 |
14 Jul 2010, 12:14 Last Post: Veronique A. Dupont |
|