Prima lectie-Introducere
16 Jul 2011, 21:52
Prima lectie-Introducere
Lily se trezise foarte devreme in dimineata aceea. Avea sa predea prima lectie de
Vajthat. Isi anunatse toti elevii ca prima lectie nu se va tine pe teren si in clasa deoarece era nevoie de o mica introducere in lumea Vajthatului, inainte de practica.

Ajunse in fata usii, trase adanc aer in piept apoi intra in clasa.
-Buna dimineata, zise ea cu o voce mica privindu-si elevii.
Acestia ii raspunsera la salut. Lily se uita prin clasa si se simti foarte bine sa vada ca nu absenta nimeni. Pe chip i se asternu un mic zambet.
-Dupa cum v-am anuntat astazi ne vom baza mai mult pe teorie. Stiu ca nu toti sunteti entuziasmati de asta dar nu va puteti urca pe matura fara sa stiti ce este un balon-ghiulea si multe altele, zise Lily incepand sa se simte din ce in ce mai in largul ei.
-Si despre ce vom vorbi? Intreba o eleva entuziasmata.
-Maturi, zise Lily simplu. In prima lectie vom vorbi putin despre maturi. Consider ca cel mai bine este sa o luam de la zero chiar daca sunt convinsa ca multi stiti o multime de lucruri despre maturi. Aveti zece minute sa copiati prima parte a lectiei de pe tabla.

Inca din trecut vrajitorii cauta metode pentru a putea zbura dar cu totii stim ca nici o vraja care sa te faca sa zbori nu a fost descoprita. Foarte rari sunt animagii care se pot tranforma in pasari. Vrajile de levitatie nu ai nici ele prea mult succes deoarece te ridica de pe pamant cu doar cativa metri. Si asa au aparut maturile. Fiecare vrajitor trebuie sa aiba in casa o matura.
Vrajitorii si Vrajitoarele foloseau maturi inca din anul 962. Un manuscris din acea vreme arata ca maturile de atunci nu erau foarte confortabile. Un vrajitor scotian a scris in 1107 ca majoritatea vrajitorilor aveau probleme cu aschiile. Asa arata matura mediavala:

[Image: j8ch7o.jpg]

-Acum as vrea sa va pun o intrebare. De ce credeti ca nu am adoptat si noi metoda covorului zburator care este adoptata in Est, sau de ce nu am facut fotolii zburatoare si tot felul de astfel de obiecte vrajite apoi pentru a fi capabile de zbor? Zise Lily dupa ce trecura cele zece minute.

Odette Bellatrix Malfoy
[Image: 210muiw.png]

In Slytherin you'll make your real friends....

Find all posts by this user
16 Jul 2011, 22:25
re cursurile care intr-adevar ii placeau si se bucurase ca profesoara era cineva din casa ei. Copiase cu atentie lectia uitandu-se foarte des pe tabla nevrand sa greseasca nimic, crezand ca astfel va pierde un element important probabil pentru raspunsul sau. Nu stia daca sa raspunda sau nu , ii era cam teama dar totusi isi facuse curaj si ridica mana. Profesoara dadu aprobator din cap dandu-i voie sa isi rosteasca cuvintele,iar aceasta incepuse intr-un final entuziasmata:
"In primul rand as vrea sa spun ca mi-a placut teoria de mai sus. E explicata foarte clar. Iar acum doamna profesoara - voi raspunde la intrebare. Nu stiu daca este bine ceea ce gandesc, dar cum am fi folosit covoare zburatoare sau instrumente de acest gen in timp ce maturile ne permit o anumita viteza destul de mare si nu sunt atat de incomode in jocul atat de important pentru noi - Vajthatul? Mie una mi se par foarte folositoare, iar cum magia a evoluat nu mai exista maturi ca in imaginea pusa de dumneavoastra."
Inspirase adanc aer si se asezase la locul sau asteptand un raspuns din partea profesoarei sau al vreunui coleg din clasa.

Rosalie Slyterin's clone
[Image: 2iudroh.png]
17 Jul 2011, 20:28 (This post was last modified: 17 Jul 2011, 20:30 by Jennifer L. Campbell.)
Jennifer se indrepta spre clasa unde avea sa aiba prima lectie de Vajthat, lectia facandu`se intr`o clasa deoarece era teorie.
Jennifer vroia sa afle totul despre Vajthat.O pasiona mult acest sport de mica.Invatase sa zboare pe matura acasa, dar nu se pricepea foarte bine.Isi amintise cum fusese anul trecul la Muzeul de Vajthat, vazand multe lucruri fascinante acolo.Ajunse in fata clasei si batu la usa usor, intrand.Oftase usurata vazand ca doamna profesoara nu venise inca.Se asezase intr`o banca asteptand.
Dupa vreo doua minute venise si doamna profesoara salutandu`si elevii, acestia raspunzandu`i la randul lor.
Doamna profesoara incepuse sa le vorbeasca despre prima lor lectie care va fii despre maturi.
Jennifer se aseza mai comod in scaun fiind foarte atenta ce scrie profesoara pe tabla, copiind in acelasi timp pe pergamentul sau.Dupa ce copiase lasase pana jos, indreptandu`si iar privirea spre profesoara.Aceasta ii intrebase ce cred despre faptul ca ei nu au adoptat metodele cu covoarele zburatoare, sau a fotoliilor.
Aceasta ridicase mana, profesoara dandu`i voie sa raspunda.
-Doamna profesoara, eu cred ca este o metoda mult mai folositoare cea cu maturile.In primul rand, au o viteza mult mai mare de zbor, deplasandu`te foarte usor cu ele.In al doilea rand, ele sunt mult mai confortabile fata de covoare, mai ales ca suntem mult mai evoluate fata de cele din Evul Mediu.In al treilea rand ele sunt elementul esential in Vajthat.Cum ar putea juca vrajitorii acest sport minunat pe niste fotolii sau covoare?
Terminase tot ce avea de spus, asezandu`se la loc in banca, si sperand ca nu spuse vreo prostie.

[Image: 15qoq5f.png]

~ Created by Lexie ~
18 Jul 2011, 02:04
  • Melisse ridicase mana, insa nu apuca sa spuna deoarece alte doua persoane au fost numite si, decat sa spuna lucruri similare, mai bine nu spunea. Sau nu...Inca mai avea mana ridicata. In acel moment ducea o lupta cu ea insasi, deoarece nu se putea decide daca sa isi mai spuna parerea, sau nu. Totusi, o spuse.
    - Cred ca noi nu am folosit covoare zburatoare sau, deasemenea, fotolii, deoarece acestea sunt incomode la Vajhat sau la competitii de zbor. Ele ar fi OK doar in cazuri de relaxare, in care plutesti pur si simplu in aer, stand pe un covor. In plus, maturile sunt mai rapide si mai complexe.
    Dupa ce vorbi, medita asupra ce tocmai a spus. Spera ca era bine si, mai presus de toate, corect.

# If we cease to belive in love, why would we want to live? I've lost my sense in life. #
[Image: signature____by_indiamoon-d4q5sxh.png]
* She's such a gorgeous nightmare.

18 Jul 2011, 12:18
Ema nota cu rapiditate, zambind vag cand scrisese de animagi. Asculta raspunsurile colegelor ei si ramase uimita. Ea, cel putin, era de acord cu toate cele spuse, dar primul raspuns ce ii venise in minte nu avea deloc legatura cu formele dinamice si viteza.
" - Doamna profesoara?" ridica Soimeanca timid mana. " Eu cred ca nu am adoptat solutia covoarelor si din cauza traditiei. Vreau sa spun ca un covor este mai mult un obiect ce tine de Lumea Orientala. La ei, covorul apare in multe povesti si reprezinta tot felul de misiuni si aptitudini. Dar in Occident nu este un lucru atat de important... Intr-adevar, asa cum au spus si colegele mele, maturile sunt mai rapide datorita formei aerodinamice. Ca sa nu mai spun ca este mai mica si mai usor de manevrat. Cred ca este cam dificil sa joci Vajthat cu un covor ale carui colturi se pot indoi spre interior..."
Ema zambi usor.

[Image: F3NHsVq.png]
The darkest hour is just before the dawn.
Visit this user's website Find all posts by this user
18 Jul 2011, 12:29
Elizabeth zâmbi atunci când Lily spusese că vor vorbi despre mături. Pentru unii putea fi un subiect plitisitor, dar nu şi pentru ea. Cercetaşei era foarte interesantă de aceste obiecte magice. Îşi nota cu rapiditate ceea ce scria pe tablă, făcând chiar şi o schiţă a măturii medievale după modelul dat. Privi o clipă pergamentul şi îşi ridică privirea abia când se simţi mulţumită de ceea ce vede. Puse pana jos abia aşteptând ca profesoara să continue lecţia. Începu să se gândească la întrebare.
Ridică mâna, dar câteva persoane i-o luaseră înainte spunând exact ceea ce dorea să zică şi ea. Zâmbeşte lăsând încet mâna jos. Nu avea rost să repete ceea ce se spusese deja de o grămadă de ori.

Se uită la Ema cu coada ochiului. Pe lângă ceea ce menţionase toată lumea ea mai adăugase şi motivul tradiţiei,care îi părea foarte logic. Zâmbeşte şi se uită iar spre catedră.

[Image: tumblr_p3elg1EsAg1whjw8go5_250.gif]   [Image: tumblr_p3elg1EsAg1whjw8go2_250.gif]  [Image: tumblr_p3elg1EsAg1whjw8go9_250.gif]
18 Jul 2011, 15:22
Lily le zambi elevilor multumita de raspunsuri. Toti raspunsera gandindu-se la jocul de Vajthat. Erau raspunsuri foarte bune dar nu exista jocul de Vajthat pe atunci.
-Toti mi-ati da raspunsuri care tin si de Vajtat dar pe atunci nu exista inca jocul de Vajthat. Erau alte jocuri pe matura dar nu vom vorbi despre ele. Adevaratul motiv pentru care vrajitorii au adoptat metoda maturilor era ca nu ar fi trebuit sa dea explicatii Incuiatilor si nu ar fi trebuit sa isi gaseasca scuze daca cineva avea sa gaseasca matura.
Totusi mi-au placut si raspunsurile voastre si de aceea voi acorda punte tuturor celor care au raspuns. Domnisoara Duncan primeste 5 puncte pentru Viperini, domnisoara Campbell primeste5 puncte pentru Cercetasi la fel ca si Melisse, Domnisoara Snow primeste si ea 5 puncte pentru Ochi-de-Soim si acum alte 5 puncte la Viperini pentru raspunsul lui Antoine,
zise Lily.
Nu se mai auzeau decat pasii lui Lily printre banci. Nici un elev nu mai ridica mana nici un elev nu mai zicea nimic.
-Acum inainte de a trece la urmatoare parte a lectiei aveti si alte intrebari? intreba Lily

Odette Bellatrix Malfoy

18 Jul 2011, 15:40 (This post was last modified: 18 Jul 2011, 16:40 by Antoine R. Malfoy.)
  • Antoine era la ora chiar din momentul in care ajunse si sora sa acolo, ce-i drept este ca el nu se prea pricepe la Vajthat, insa stia une lucruri teoretice, asa ca-si ridica mana pentru a raspunde la intrebarea adresata de Lily.
    "-Ei bine, eu cred ca nu am adoptat covorul zburator a lui Aladin, deoarece covoarele in general tin apa, iar in Marea Britanie unde ploile sunt la ordinea zilei n-ar fi foarte folositoare, gandindu-ne ca maturile pot prinde viteze net superioare covoarelor, iar o matura e mult mai usor de intretinut. Totusi, eu consider ca motivul adevarat pentru care nu am adoptat covoarele este ca doream sa fim unici." zise baiatul, luand doar doua pauze, dar si acelea foarte scurte.

OOC: am sters primul post din greseala asa ca l-am editat pe acesta, apropo n-am nicio intrebare.

Power-Play acceptat la Ronnie, Daniel, Ema, Bell, surorile Andrews Blackfire, Tamara si bineinteles Lily !

[Image: dream_boy_by_devotte-d3b4agz.png]
18 Jul 2011, 16:27
La o banca de langa fereastra , o fata cu parul verde privea profesoara absenta . Prin mintea ei zburau maturi cu niste .. pisici pe ele ? Iar raspunsurile elevilor levitau prin aer , cu greu ajungand si la ea .
"Olala..cine m.a pus sa iau trei somnifere azi.noapte ? "
Se intoarse cu privirea spre clasa , toti erau atenti la spusele profesoarei si foarte concentrati sa tina minte .
"N.as putea sa fiu asa de activa la o ora nici sa ma omori .. "
"-Lily ... domnisoara profesoara Malfoy, as dorii sa va intreb un lucru. De ce maturile, dupa atatia ani nu au devenit mai confortabile ?Adica vreau sa spun ca pentru baieti este destul de incomod sau poate doar eu nu stiu sa ma asez cum trebuie."
"Ghinion pentru voi baieti . Fetelor le este si mai greu ... " isi zise ea , zambind .
-Tu ai vreo idee ca acestea sa devina mai confortabile ?

"Asteptarea ne da iluzia ca facem ceva asteptand, cand, de fapt, nu facem altceva decat să murim suportabil, putin cate putin."

[Image: Formysweetsis_zps9d530966.png]
22 Jul 2011, 13:06 (This post was last modified: 22 Jul 2011, 13:07 by Odette B. Malfoy.)
Lily zambi aproape izbucni in ras cand auzi intrebarea Elizei.
-Pai...incepu ea sperand ca nu o va supara pe eleva.
Pentru fete maturile nu ar trebui sa fie incomode deci... mai exerseaza incalecatul pe matura. Si Nu cred ca ar trebui sa fie mai comode au o anumita forma care te ajuta la viraje si viteza. Gandeste-te ca ai avea un scaun pe matura si ai juca Vajthat. Ai mai avea nevoie de un suc si ai astepta ca hotoaica sa vina la tine, zise Lily sperand ca o lamurise pe Eliza.
-Acum aveti si alte intrebari? intreba Lily pentru a sti daca se putea apuca din nou de predat
.

Odette Bellatrix Malfoy

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Lectia I - Introducere in Vajthat Luna Slytherin 13 2,778 05 Nov 2010, 12:34
Last Post: Samantha Hawkins