Dupa cumparaturi
|
18 Jul 2011, 12:35
|||
|
|||
- Iar eu doresc o inghetata cu ciocolata cu alune, ii spuse Evelina lui Florean . Dupa ce Florean plecase sa le aduca ceeace au cerut cercetasa se intoarse spre Ema pentru ai raspunde la intrebare:
-Intr-un fel , vacanta mea a fost distractiva . Bineinceles ca mi-am petrecut vacanta cu familia cateva zile dar apoi am fost si am vizitat Franta . Pe langa locurile deosebite care le-am vazut pe acolo am vizitat si scoala lor de magie. Aici mam distrat si am aflat lucruri noi despre vrajitori. In timp ce povestea, Evelina se gandea la diferentele dintre vrajitori de la Hogwarts si vrajitori din Franta . Era diferente semnificative de la uniforme, examene pana la modul de predare. Era si normal, doar era scoli din doua tari diferite si fiecare scoala avea propria istorie legata de magie. - Vizitand aceea scoala, mi-a facut mare placere dar in rest nam facut prea mare lucur in vacanta la fel ca tine . Bineinceles ca mi-ar fi placut dar timpul a trecut repede si a inceput din nou scoala... ![]() |
|||
18 Jul 2011, 12:46
|||
|
|||
" - Uau" sopti Ema. " Cred ca Franta este minunata! Mereu am visat sa vizitez aceasta tara"
Beauxbaton, banuia. Avea o cunostinta acolo. Auzise de diferente, dar nu avusese niciodata contact cu francezii; ii era destul de greu sa realizeze o comparatie numai din cele spuse. Florean se intoarse cu doua vase delicate din sticla, decorate cu modele imbarligate. Ema lua o inghititura. Dadu sa vorbeasca iar, dar zambi si astepta un minut. " - Imi cer scuze. Mi se intampla uneori sa vorbesc peltic... imi ingheata varful limbii" chicoti ea. Vara era aproape de sfarsit. Mai erau doar cateva zile pana cand se vor urca iar in Expresul de Hogwarts. " - Ai un plan anume pentru anul acesta scolar?" intreba Ema cu nonsalanta. ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
18 Jul 2011, 14:30
|||
|
|||
Cercetasa se bucra ca Ema era interesata de ce povestea Evelina. In timp ce vorbeau , Florean venise si le aduse inghetata . In timp ce fetele savurau inghetata Ema o intrebase pe Evelina ce avea de gand cu noul an scolar. Cercetasei ii parea rau ca isi aminti de scoala. Nu spunea ca nu se bucura ca se intorcea la Hogwarts deoarece, acolo isi va revedea prieteni dar trebuia sa se intoarca si la ore , sa invete etc .
Evelina se gandi la ce o intrebase Ema,si dupa cateva minute ii raspunse : - Pai sincer ma-m gandit sa invat mai mult ca si anul trecut deoarece o sa-mi fie mai usor la examene . Mi-am dat seama ca se apropiau examenele si nam invatat unele materii. Apoi am trebuit sa stau noaptea sa recapitulez. Dar din fericire am reusit sa-mi iau toate examenele din fericire. Evelina isi amintea cu triste de acele zile chinuitoare si nopti nedormite si se bucura mult ca se terminasera. Chiar nu voia sa le repete. Apoi se gandi mai departe la ce isi propunea sa mai fac anul acesta: - Un alt lucru ar fi , sa numai fiu prinsa de filch pe coridoare cand nu avem voie si pedepsita, zise Evelina chicotind... - Asa e raspunse Ema, zambind si ea. - Dar tu Ema, ce planuri ai pentru acest an scolar? ![]() |
|||
18 Jul 2011, 20:03
|||
|
|||
" - Sa continui cu invatatul, desigur, si sa incerc sa ma decid incotro vreau s-o iau. Nu vreau sa recunosc, dar incet-incet, trebuie sa ma pregatesc pentru un serviciu. Si e destul de dificil, din moment ce-mi plac atatea."
Ii veni o idee trasnita si zambi. " - Ma gandisem acum cateva saptamani la ceva" chicoti ea. " Cum ar fi oare sa avem o formatie a scolii?" Soimeanca isi lasa privirea sa alunece inspre masa. Mai lua o inghititura din inghetata. " - Stiu, e o nebunie sa ma gandesc la asa ceva, dar chiar mi s-ar parea distractiv. Cineva imi daduse ideea de a face filmulete prin castel, dar nu cred ca va tine. Ar fi dificil sa gasesc pe cineva doritor" Incepuse sa se manifeste latura artistica, iar Ema chicoti rusinata, realizand acest lucru. ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
20 Jul 2011, 23:05
|||
|
|||
Evelina asculta atenta ceeace ii povestea Ema. O entuziasma ideea propusa de soimeanca in legatura cu formatia scolii si chiar i se parea o idee buna.
Cercetasa incepu sa se gandeasca serios la ideea sugerata de Ema, si se hotara sa se implice si ea in aceasta formatie. Avea prieteni si prin alte case, asa ca putea vb cu acestia, si sa-i convinga sa se alature proiectului: - Este o ideea minunata, spuse Evelina zambind . Si sunt sigura ca cu putin efort am putea face ca acest proiect sa functioneze .. - Ai dreptate, zise Ema chicotind , si ma bucur ca iti place ideea... Deci te implici si tu? - Sigur, raspunse cercetasa . Ai putea sa-mi spui mai multe lucruri legate de aceata formatie , cum ar fi ideei, si cum vom face pentru a convinge colegii sa se implice si acestia ![]() |
|||
21 Jul 2011, 10:28
|||
|
|||
Ema ingheta, tinandu-si mainile pe marginea mesei. Ii scapa o mica grimasa.
" - Nu vreau sa am idei dominante" spuse ea scurt. " Cu toate astea, ma gandeam sa fie o formatie de muzica usoara. Ma gandesc ca majoritatea elevilor prefera astfel de cantece si aduna mai multe stiluri. Nu am nimic impotriva sa avem melodii mai rock sau mai clasice. Ma refer doar la general. Probabil vom intampina probleme cu instrumentistii. Pentru vocal, cunosc destul de multe voci grozave. Eu stiu sa cant la pian, asa ca ma voi descurca pe o orga. Am avea nevoie de chitara, chitara-bas, tobosar. Macar pentru inceput. Daca exista si alti cunoscatori al altor instrumente, da, de ce nu? O vioara ar aduce un strop de seriozitate intr-o piesa, de exemplu" Soimeanca isi duse un deget la buza inferioara. Se gandea la atat de multe si gandea atat de maret, incat ii era teama sa nu fie dezamagita la final. Totusi, simtea ca daca se aduna o trupa, totul va fi in regula. " - Poate si un compozitor..." medita ea. " Eu compun groaznic, iar daca printre membrii nu se afla si un talentat din acest punct de vedere..." Ridica din umeri. " - Cat despre temele cantecelor, e o idee trasnita, dar ma gandeam sa intrebam elevii din Hogwarts despre ce le-ar placea sa auda. Daca vom compune despre problemele lor sau prima dragoste, le vor placea mai mult melodiile" ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
23 Jul 2011, 19:20
(This post was last modified: 23 Jul 2011, 19:21 by Evelina R. Potter.)
|||
|
|||
Cercetasa vazu ca cat entuziasm vorbea Ema despre aceasta formatie. Era intradevar mult de lucuru si trebuia vorbit si cu ceilalti. Se gandi sa-i raspunda Emei la ce i-o povestit pana acum:
- Ideiile tale privind formatia sunt foarte buna. Ai dreptate cand spui ca genul ala de muzica este printre preferatele elevilor. Ai rezolvat problema cu vocea si te descurci la pian . Ar trebui sa cautam alti colegi ce se pricep la instrumente. Cred ca stiu eu in cercetas ce se pricepe la ghitara ,as putea vorbi cu el sa vedeam daca este de acord. - Pai asta ar fi bine, raspunse Ema - Ar mai ramane sa gasim un compozitor bun, si asta ar fi cam tot. Cercetasa incepu sa se gandeasca la cum avea sa fie totul cand va fi gata . Isi imagina deja formatia formata si chiar cantand unele piese. - Eu zic sa vorbim mai multe cand o sa fim mai multi... Acum spune-mi ceva, zise Evelina . Ziceai ca vrei sa te pregatesti pentru un seviciu si ca ai mai multe preferinte . Dar in ce domeniu ti-ar place sa lucrezi cel mai mult? ![]() |
|||
25 Jul 2011, 10:54
|||
|
|||
Ema zambi.
" - In ultimii ani am tot invatat sa fac profiluri psihologice. Ma tenteaza enorm meseria de profiler, desi mi-ar placea sa fac ceva ce ma va aduce aproape de Hogwarts. Intotdeauna m-a incantat ideea de a ajuta la prinderea diferitelor persoane, dar nu vreau sa-mi imaginez daca am avea astfel de indivizi in apropierea castelului." Un mic fior ii traversa corpul, iar tanara tremura scurt. Dar se relaxa, ridicand lejer din umeri. " - Cu putin noroc, o sa reusesc sa prind unul din acele posturi cu locatie la alegere. La un astfel de post, stau prin apropiere si fac profilurile oamenilor, dandu-mi seama de eventualii 'criminali' " Isi ridica o mana si desena in aer ghilimelele, amuzata. " - Dar tu? Stiu ca poate e cam devreme sa-ti pun intrebarea, dar te-ai gandit la ceva pentru viitor?" ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
05 Aug 2011, 23:34
|||
|
|||
Evelina asculta tot ceeace ii povestea Ema . Meseria pe care si-o dorea era cu adevarat interesanta dar cercetasa se gandi ca Ema isi dorea mult sa reuseasca in ceeace si-o propus si se bucura mult pentru ea.
Apoi Ema o intrebase pe Eve ce meserie isi dorea ea . Era adevarat ca inca era devreme pentru a se gandi la asta dar totusi nu era o idee rea sa inceapa sa-si faca mici planuri. Se gandi pentru scurt timp apoi isi indrepta privirea spre Ema si raspunse: - Pai ,nu sunt foarte sigura . Avand parinti cu doua meserii diferite si interesante este cam greu sa aleg raspunse Evelina - In ce domeniu lucreaza ai tai, intreba Ema curioasa? - Pai mama este vindecatoare la Sf Mungo iar tata este auror... - Ah, inceleg.... - Cred ca sa fiu auror ca tata mi-ar place cel mai mult, dar cum sunt atrasa si de sporturi nu ma-r deranja o slujba la jocurile magice Evelina povestea cu atat entuizasm despre ce si-ar dori ea incat se opri deodata uitandu-se la Ema. Cercetasa spera ca nu o plictisise pe Ema vorbind atata iar cand vazu ca Ema zambea se mai linistii. -Cum crezi ca o sa fie anul acesta la Hogwarts , o intreba cecetasa pe soimeanca ![]() |
|||
09 Aug 2011, 10:54
|||
|
|||
" - Interesant" chicoti ea. " Ca de fiecare data"
Cate nu se intamplasera la Hogwarts in cei sapte ani ai ei? Prea multe ca sa le mai tina socoteala. Ema se uita putin printre cumparaturi. Robe, carti, instrumente... Da, probabil erau toate. " - Tu mai ai ceva de cumparat?" o intreba politicoasa pe Evelina. Isi scutura de cateva ori pungile de langa masa pentru a le face mai putin voluminoase. Se rezema in scaun, aproape terminandu-si inghetata. Soimeanca isi amintea ca o oprire la cofetarie fusese primul lucru pe care il facuse cand ajunsese pe Diagon, cu noua ani in urma, atunci cand sora ei mai mare, Dawn, trebuia sa-si faca cumparaturile. OOC: Mai postam fiecare odata si il inchidem? ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Cumparaturi buclucase | Bell Evans | 44 | 10,721 |
24 Dec 2010, 14:21 Last Post: Bell Evans |
|
Cumparaturi de inceput de an :) | Gera George Rybak | 4 | 1,869 |
14 Jul 2010, 12:14 Last Post: Veronique A. Dupont |
|