O reuniune sau un ritual ?
|
18 Aug 2011, 11:10
|||
|
|||
Just me and Claire Afere ! Razele aurii cadeau pe parul verde , lins , cateva suvite stateau pe un ochi . Soarele apunea dincolo de Padurea Interzisa , ajungand la orizont, tura ei de veghere sfarsindu.se , dandu.i astfel stafeta lunii , ce venea calare pe un dragon gigantic mov cu ochi rosii , inspaimantatori . Fata privea acel spectacol din Hambarul Bufnitelor , admirand peisajul mirific intitulat de ea "Unirea celor doi pazitori" . Statea sprijinita cu coatele de marginea unei ferestre mari , cate o bufnita iesind sau venind ori de la vanatoare , ori de la trimiterea unui pachet spre un loc indepartat . Oftase usor , in ochii ei sclipeau lumina stralucitoare a soarelui . *Oare sa o trimit ? Imi va raspunde ? N.o va da pe foc imediat dupa ce imi va vedea numele meu scris pe pergament ? Mai bine nu . Nu stiu de ce am venit aici . Am vrut doar sa ii trimit surioarei mele o scrisoare , dar o indoiala imi sta in cale . De ce totusi ? De frica ? De teama ca ea sa nu o bage in seama ? E posibil orice . Totusi , ce pierd ? * A fluierat incet si o bufnita amaruie zburase pana la ea , asezandu.se pe mana ei . Infasurase pergamentul si il legase de piciorul acesteia pe urma isi luase zborul , planand si dand din aripi spre soare , devenind un simplu punctulet .
"Asteptarea ne da iluzia ca facem ceva asteptand, cand, de fapt, nu facem altceva decat să murim suportabil, putin cate putin."
![]() |
|||
18 Aug 2011, 13:24
|||
|
|||
Pe paginile ingalbenite ale cartii "Diverse metode de a afla viitorul unei persoane " , razele soarelui intrand prin geamul inchis , o inundau , acestea stralucind la atingerea lor . O fata cu capul aplecat asupra cartii , incerca sa ii afle secretele . "Una dintre cele mai cunoscute variante in dezvaluirea viitorului este cititul in cafea . Prin zatul lasat in urma unei cafele consumate , dupa ce ceasca e intoarsa cu susul in jos pentru un timp 10 minute , persoana , atat incepator cat si expert , trebuie sa cunoasca urmatoarele semne : ... " Dupa acel paragraf pe pagina erau desenate mai multe figurine de toate formele si in stanga lor era descrierea si insemnatatea lor . *Ohh!Cui ii place aceasta materie ? E total indecisa , daca nu gresesc cuvantul . E dezorientata si o minciuna gogonata . Daca in locul unui cap de taur apare unul de leu si acest desen nu apare aici ? Nu ii o minciuna ? Ba da ! Si atunci de ce trebuie sa invatam prostiile astea ? O dezamagire totala ! Mai bine imi termin eseul si nu am sa invat nimic pentru ea data viitoare ! Ce o sa.mi faca profa ? O sa.mi prezica o intamplare ciudata prin cine stie unde , poate chiar Padurea Interzisa si o sa am parte de multe peripetii printre care sa ma aleg cu cateva oase rupte ? Ehh da ! Nu cred in asa ceva ! * Inchise cartea cu o mana , rase incet , luase penita , o inmuiase in calimara apoi asternuse scrisul ei pe pergamentul din fata ei , mintea ei zburand printre norisori .
The princess of Kensas empire ![]() "Cars passing by - representing my life I ain't old but I ain't young enough to cry like a baby And I'm so scared but I won't tell you for fear you'll hate me more" |
|||
18 Aug 2011, 14:01
|||
|
|||
O atmosfera apasatoare cazuse peste Hambarul Bufnitelor , Eliza plimbandu.se in susul si in josul acestuia , trezind bufnitele ce tocmai adormisera , sarind pe ea , toate odata si cuipind.o peste tot unde gaseau piele .Isi luase bagheta din buzunarul robei mumurand "Protego!" , niste cercuri aparusera , tinandu.le la departare pe nemiloasele fapturi . Cu o ultima privire plina de repros si ingamfare , viperina iesise din incapere , inchizand usa cu putere in urma ei . *Acum ce fac ? Daca nici macar bufnitele nu imi mai suporta prezenta , de oameni nici nu mai zic ! * Oftase adanc , abtinandu.se sa nu planga . Acele lacrimi ce reprezentau suferinta ei nu le suporta defel . O faceau sa sufere si cu atat mai mult , o vedea lumea si ii sarea in cap . Cobora scarile simple , scartiind la greutatea ei , deschise o usa si iesise in natura . O adiere de vant ii venise in intampinare , stergandu.i obrajii umezi , iar cateva pasari zburau pe langa ea , ciripind in tonuri vesele , bucurand.o pe fata pentru moment . *Oare bufnita a ajuns acasa?* Isi ridicase capul spre cer , cautand cu privirea bufnita amaruie , dar nu era nici urma de ea , spre tristetea ei . Mergea alene pe pajistea cu iarba , ce ducea spre Padurea Interzisa . Nu ii pasa ca incalca regulile scolii . Tot timpul o facea si era mandra de asta . Macar astfel devine cunoscuta in scoala . Dar chiar asta isi doreste ?
"Asteptarea ne da iluzia ca facem ceva asteptand, cand, de fapt, nu facem altceva decat să murim suportabil, putin cate putin."
![]() |
|||
19 Aug 2011, 12:33
|||
|
|||
Pictase ultimul punctulet , pusese penita pe masa , inchisese calimara , infasurare pergamentul apoi le pusese in ordine in geanta , pe urma si.o pusese pe umar . Privise pentru ultima oara coperta cartii , titlul scris cu auriu si o palma desfacuta , pe fiecare deget fiind desenat o metoda de citirea viitorului precum : ceaiul , cafeaua , globul , carti si pietre . O luase si merse printre rafturile cu mii de carti si o pusese in locul destinat ei . Isi intoarse spatele , trecand de sectoarele cu cartile permise si se indreptase spre usa mare din lemn de nuc , intredeschisa . Fara sa faca vreun zgomot , iesise si o inchisese in urma ei . *Si acum ? Ce fac ? Sunt libera in seara asta .. poate ca n.ar strica o mica plimbare prin Padurea Interzisa , nu ? * Facuse stanga , coborase cateva scari , ajunsese in holul central pe urma iesise din castel , incantata de mirosul curat ai serii pe langa cel al pergamentelor putrezite din biblioteca . *Mi.as dori sa nu fiu singura .* Mergea repede pe drumul spre padure , privind in urma sa , insa nu se afla nimeni . Ajunsese la marginea acesteia , insa o silueta neagra cu verde se indrepta spre acelasi loc . Parul ei ii parea cunoscut . Il mai vazuse undeva . *Eliza!* tipase Claire , fugind spre ea , aceasta privind.o uimita , oprindu.se din mers . *Ce mai faci Green ? Nu te.am mai vazut de un an intreg ! Cum o mai duci ? Ahm.. mergi in padure ?
The princess of Kensas empire ![]() "Cars passing by - representing my life I ain't old but I ain't young enough to cry like a baby And I'm so scared but I won't tell you for fear you'll hate me more" |
|||
19 Aug 2011, 14:04
|||
|
|||
Privea cerul albastru ce devenea rosiactic apoi negru , mergand lent , sunetele pasilor ei pe iarba auzindu.se incet in armonia cantecelor pasarilor ce o urma pe fata . Niste sunete mai stridente , ca un fel de tipat , urmate de niste pasi ce fugeau in graba si de o rasuflare grea , ii atrasesera atentia Elizei . Isi intoarse capul spre locul de unde veneau acele sunete , uimirea aparandu.i pe chip , insa se reintorsese la figura ei normala , rece ca gheata . Recunoscuse parul argintiu , lins al fetei si imediat isi revenise. Ii pusese viperinei multe intrebari , zapacind.o . *Ce mai faci Green ? Nu te.am mai vazut de un an intreg !Cum o mai duci ? Ahm.. mergi in padure ? * Ramasese tacuta pentru cateva minute si ii vorbise pe un glas domol , incet , tradandu.si tristetea . *Ahm , bine , ma plimbam .Stiu ca nu ne.am mai vazut de mult timp , imi pare rau , dar ma stii , singuratatea si hmm..da , merg in padure. Vii si tu ? * O randunica argintie se asezase pe capul Elizei , isi scuturase aripile , apoi curatandu.le . Se bagase intr.o aripa si.a inchis ochii si a adormit . *Placere totala , mergem ? * Cu un ultim indemn din partea ei , Claire aprobase din cap , apropiindu.se de marginea padurii , cu fiecare pas , copacii inalti isi faceau prezenta in fata lor . O adiere de vand trecuse prin parul fetelor , facandu.l sa zboare . Asemenea facuse si cu frunzele de pe crengile ce se inaltau la cer . *Ohh!Cat va mai trebui sa astept ca sormea sa imi raspunda la scrisoare ? *
![]() |
|||
21 Aug 2011, 13:32
(This post was last modified: 21 Aug 2011, 13:33 by Claire Afere.)
|||
|
|||
Viperina era foarte incantata de vederea Elizei . A trecut mult timp de cand nu o mai vazuse si chiar isi dorea sa o intalneasca cat mai curand .Dupa ce rostise acel amalgam de intrebari , isi daduse seama ca exagerase putin , zapacind.o pe prietena ei mai mare. Dar rasuflase usurata cand aceasta ii raspunsese pe un ton trist , ce o pusese pe ganduri . *Oare acum ce s.o mai fi intamplat ? * Desi incerca sa se ascunda , Claire se prinsese de starea ei si incercase sa o inveseleasca prin aparitia unui pasari argintii care isi facuse culcus pe capul ei . Insa nu zambise deloc . *Deci situatia e critica . Nu.i problema . O voi distrage eu de la gandurile ei intunecate . * Aprobase din cap ca doreste sa mearga impreuna in padure , si mergeau amandoua "cot-la-cot" prin jungla ierbii , printesa fiind obisnuita cu acest lucru , e provenind de pe planeta junglei . *Hmm , ai vreo idee cu cem vom face acolo ? Adica , am inteles ca sunt centauri , uriasi , paianjeni gigantici , unicorni , thestrali si multe alte fapturi ciudate . Le putem face fata la toate ? * O tacere de gheata se asternuse ca o ploaie peste ele , dar Eliza o oprise cu o simpla replica . *Ai uitat ce e mai important ... ciorile ! * zise ea , facandu.i cu ochiul printesei si razand amandoua la aminterea primei lor intalniri .
|||
21 Aug 2011, 13:55
|||
|
|||
*Ohh!Pasarea asta va mai sta mult in capul meu ? Si nici nu vreau sa o trezesc . Am avut parte de multe ciupituri pentru o seata . Si totusi, ce a apucat.o pe Claire sa vina aici ? * Au intrat in padurea deasa cu mii de copaci inalti , batrani si cu multe fapaturi ce salasluiau printre ei sau chiar in ei . Eliza isi amintea primii ei pasi in acea padure , si totodata si prima ei regula incalcata de cand venise la Hogwarts .Nu vorbeau deloc iar pasarile incetara sa mai cante , urmand sa plece . Inaintau , sarind peste butuci , dadeau crengile cazute , care erau pline de spini , la o parte si apoi tufele care intreceau cu desavarsire spinii . Mai nou , cate o urzica era strecurata prin acel verzis , si nu iti dadeai seama decat dupa ce te ustura si te alegeai cu multe bube , ca aveai de a face cu una . In schimb , nu intalnisera pe nimeni pana in acel moment , dar erau abia cu circa 5 metri de la marginea acesteia . Nicio creatura nu trecea de 10 metri pana la margine , lege cu vrajitorii . *Stii ce nu pot eu sa inteleg ? De ce aceste creaturi nu suporta prezenta oamenilor . Adica , ce rau putem sa le facem ? De exemplu Dementorii . Ei se hranesc cu fericirea noastra ca noi sa traim numai cu suferinta , apoi , cand ei simt ca nu ne mai dorim viata , ne iau sufletul .Dar ei , cu ce scop traiesc in afara de a teroriza omenirea ? * intrebase Green , dand o creanga la o parte din calea sa .
![]() |
|||
21 Aug 2011, 14:59
|||
|
|||
Viperina se chinuise sa dea toate acele crengi la o parte , spinii intrand in degetele si antebratele ei neacoperite deloc . Insa Eliza era bine imbracata . Aceleasi manusi verzi ce se asortau cu parul ei , hanoracul negru cu un sarpe mare , verde aprins , ca cel din emblema viperinilor , gluga era trasa peste fata , fara sa ii poata zari trasaturile ei . *Iar se ascunde ! Si acum are motivul prielnic sa o faca . De ce am senzatia ca ea trecut de mai multe ori prin locul acesta ? * Eliza vorbise pe un ton ce ii trada supararea , dand frau liber la nervii ce salasluiau in ea , punand mai multe intrebari la care Claire ii era greu sa ii raspunda . *Stii Eliza . Nu are rost sa iti bati capul cu asa ceva . E peste masura noastra sa schimbam acest lucru . Stiu ca este frustant si cu atat mai mult enervant , dar esti foarte constienta de faptul ca noi suntem doar niste copii . In fine , in cazul meu . Mnah , fie ca vrem , fie ca nu , lumea este intr.un fel impartita in doua tabere egale . Creaturile acestea , ma refer la centauri , pesemne ca au fost maltratati de tabara raului si ei cred , prin urma acestei actiuni , ca toata omenirea e la fel . Cat despre dementori . Ehh bine , nu am ce sa comentez . Sunt niste creaturi foarte groaznice , pe care niciun om nu le poate suporta , dar noi le suntem victimele . Dara noi , nu ar exista presupun . Eliza , iti spun numai din ce stiu eu , da te rog , nu ma pune sa fac niste alegeri de care nu sunt sigura . Is inca o persoana care mai are de invatat multe * , se scuzase ea , nevrand ca prietena ei sa se supere .
|||
22 Aug 2011, 12:34
|||
|
|||
Asteptase rabdatoare ca Cly sa comenteze la subiectul deschis de ea . Nu putea sa isi stapaneasca nervii si de obicei , cand treceau de limita ,isi dadea drumul la ganduri . De multe ori se afla singura , iar copacii ii raspundeau prin fluturari de crengi , doua pentru da , una pentru nu . Intotdeauna acestia fusesera de acord cu spusele ei , dar raspunsul lui Claire , ei bine , a cam zdruncinat.o . Credea mult in ceea ce zicea si nu se astepta deloc ca cineva sa ii darame zidul din fier construit in patru ani . Statuse pe ganduri , deschizand si inchizand gura , insa se abtinuse . *Are dreptate . Ce pot eu sa fac ? Sunt doar un copil , dar in curand am sa devin un vrajitor , am sa intru la minister si am sa.l conving pe ministru . Macar sa stiu ca am un scop in viata! Insa fata asta se pricepe . Merita sa devina o Imparateasa ! Si una a junglei . * Zambise usor la gandurile sale , isi ridicase capul spre cer , culmile copacilor ametind.o . Alunecase pe ceva cu piciorul drept , cazand pe spate , lovindu.si capul de un butuc . *Au!* spuse ea scurt. Claire venise repede langa ea , oferindu.i o mana ca sa se ridice apoi intreband.o daca se simtea bine . *Ehh, o nimic toata . Trei coapse rupte , coloana vertebrala s.a turtit , la mana stanga am cateva oase rupte , pe cealalta nici n.o mai simt , ahm , iar picioarele sunt indoite . Ma simt foarte bine ! * rostise ea , fara sa isi dea seama , pufnind.o rasul , molipsind.o si pe cealalta viperina .
![]() |
|||
22 Aug 2011, 13:09
|||
|
|||
Se ocupa de acele crengi ce o scoteau complet din sarite, dar o luminita i se aprinsese deasupra capului . Isi scosese bagheta rostise "Incendio" iar toate crengile luasera foc , acesta arzand linistit , intr.o culoare albastrui . Un simplu gest in aer cu unealta magica si formase putin apa , oprind ca acel foc sa mearga mai departe pe copaci . *Asa da ! Oh , ce a fost sunetul acela ?* Se intorsese imediat , cautand.o pe Eliza din priviri , insa , nu era nicaieri . *Ohh! E prea intuneric . "Lumos" .* O gasise , se afla la pamant , intinsa cat era ea de lunga . I.a dat o mana , aceasta prinzand.o si a ridicat.o in picioare. *Te simti bine ? * Ea ii raspunse ca era foarte bine , chit ca avea multe oase rupte si alte multe membre pe care nu le simtea deloc . Claire o privise uimita apoi inspaimantata . dar pe viperina o apucase rasul , molipsind.o si pe ea . Luminase locul unde cazuse Eliza insa nu gasise nimic altceva decat niste crengi rupte , alte chestii cazute la pamant si .. sange . *Green , priveste aici ! * Viperina venise langa ea schiopatand , ochii ei privind locul unde era luminat de printesa . *Sange...* soptise ea , ingenunchind si atingandu.l cu doua degete . *De la ce ? Sau de la cine ? Vai de mine Eliza , suntem martore la o crima ! Ce propui ? * Cly era cu totul inspaimantata , dar cateva pete ii atrasesera atentia , alungand frica din ea . Erau urme de sange de un rosu deschis , stralucind la atingerea luminii albastre produsa de bagheta ei . Mergea printre copaci , petele devenind tot mai mari apoi .. *ELIZA !! * strigase ea din toti plamanii . Green ajunsese imediat langa ea , putin speriata de tipatul viperinei . * E un unicorn Green ! Ce facem cu el ? * intrebase sprijinindu.se de un copac din apropiere .
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|