Printre campioni
|
20 Sep 2011, 20:46
|||
|
|||
John facu ochii mari cand auzi cuvintele fetei, apoi se intrista amintindu-si de scenele de mai devreme, desi putea sa jure ca fondatoarea ii aruncase o privire zambitoare pentru o clipa baiatul nu mai era sigur de nimic in momentele alea.Se uita mirat la fata neintelegand nici el de ce ar fi vrut ca un fondator sa vorbeasca cu unu ca el.
''Nu inteleg...de ce ar vrea Helga Astropuf sa ma intalneasca...adica...am dezamagit-o.M-am duelat...si desi mi-am invins oponentul in lupta dreapta, tot era sa mor...'' Stranse pumnul amintindu-si acel moment si apoi schimba repede subiectul. ''Nu toti viperinii sunt asa rai precum par sa sti'' Baiatul spusese asta zambind si privindo pe Eliza.Isi adusese aminte cum si el crezu asta in primele lui zile de scoala, si cum tanara viperina ii demonstra contrariul.Nu ii luase mult pentru a intelege ca fiecare casa avea valorile ei, pana la urma daca ajungeau la o asemenea scoala asta nu putea decat sa insemne ca sunt speciali.Isi imagina ca elevii inca nu erau invatati inca sa-si respecte colegii de la celelalte case, cel putin nu in acele vremuri.Se simti putin mai bine auzind ca astropufii se descurca chiar mai bine decat in perioada lui.Se uita in jur, dandu-si seama ca cei trei parasisera de ceva vreme coridoarele intunecate, acum aflandu-se undeva unde coridoarele pareau mai pline de viata, datorita faptului ca erau luminate natural.De asemenea pe acest coridor se aflau si cateva picturi care ii priveau pe cei trei extrem de curiosi. ''Si noi unde mergem mai exact?'' ![]() |
|||
21 Sep 2011, 14:46
|||
|
|||
Pufnea o data , pufnea de doua ori , si totusi , nu se mai oprea . Stia foarte bine ce avea . Efectul spuselor lui John . Deci , viperinii , sunt ceva mai buni . "Asta sa o crezi tu scumpule . Daca ai sti ce distractie am avut eu alalturi de Lily in baia lui Myrtle cu niste cercetasi boboci .. ti.ai schimba parerea , dar totusi , ai si dreptate . Unele persoane mai au si ceva creier ca sa stie cum sa se comporte , " isi spusese ea , arucandu.i astropuflui priviri nonsalante . Dar , un lucru o enerva , si era foarte clar care anume . Astropufa . Simtea cum aceasta o privea urat si cu atat mai mult , avea senzatia ca ii stie si sentimentele . "Hmm.. in curand , am sa o experimentez . Daca banuielile mele se adeveresc , atunci , cam dat.o in bara .. "
Era atat de concentrata asupra a ceea ce gandea si mai ales planurile pe care si le facea , incat nu is daduse seama pe unde merge , nici macar "discutia" dintre cei doi nu o mai auzea , desi acestia erau la cativa centimetri de ea . Ridicase capul spre tavan , apoi spre pereti , dand peste privirile aberante ale persoanelor din portrete . "Mi se par cunoscute aceste persoane , dar , parca le vazusem mai batrane ." "Pai , ma gandeam sa mergem afara , sa ne plimbam prin iarba .... " raspunsese astropufa pe un glas domol , temator , voce ce o sacaia complet pe viperina . "Asteptarea ne da iluzia ca facem ceva asteptand, cand, de fapt, nu facem altceva decat să murim suportabil, putin cate putin."
![]() |
|||
21 Sep 2011, 19:05
|||
|
|||
John o privi pe astropufa, ideea de a iesi afara i se parea a fi o idee buna.Nu stia de ce insa de abia astepta sa vada cum arata imprejurimile castelului.Avea asteptari mari, spera ca poate fiind vorba si de perioade diferite avea sa intalneasca niste creaturi magice interesante.Creaturi care in vremurile lui erau interzise.De asemenea se simtea strain de acel castel ce nu reamintea deloc de scoala lui, de ce stia el.
''Mi se pare o idee buna.'' Se uita spre una din ferestre, avantajul acelui coridor in comparatie cu celelalte pe care tanarul se plimbase toata ziua era ca din dreptul acelor ferestre se puteau vedea paduriile si muntii din jurul castelului.Baiatul simti o caldura stranie in dreptul inimii vazand acel peisaj.Desi nu recunoscuse toata ziua acel castel, acum, vazand acel peisaj stia sigur ca se afla la Hogwarts.Isi adusese aminte de cate ori ramasese la fel de tacut in fata ferestrelor in trecut, tot asa privind spre zarile indepartate.Se intoarse apoi si o privi pe Eliza. ''Eu zic ca e o idee buna sa iesim putin pe afara, stii...am alergat toata ziua prin castel.Sigur niste aer proaspat ne va face bine.'' Stia ca ar cam fi fost timpul sa se indrepte catre vremurile lor, insa curiozitatea il impingea la alte lucruri.Si pe langa asta, nu avea nici cea mai vaga idee despre cum s-ar putea intoarce in viitor. ![]() |
|||
21 Sep 2011, 20:17
|||
|
|||
Desi nu vroia, era de acord cu spusele astropufului . Intr.adevar , prin geamurile inalte , se zareau atat muntii inalti , ce iti dadeau o stare de racorire in sulet , iar copacii , ce se aflau atat pe acestia cat si la poalele lor , o atrageau tot mai mult pe viperina spre ei . Zambise cu stupefactie si continuase drumul cu privirea drept inainte si cu mintile in lumea normala , ceea ce nu se intampla prea des . Privea in stanga si in dreapta , analizand oamenii din jurul ei . Pareau asa de ciudati , fata de elevii din secolul ei . Toti pareau disciplinati , in grupuri si cu pergamente in mana . Wow ! De ce sa aiba pergamente in mana ? Doar nu scriau toti intr.una . "Poate ca nu si.au scris la o materie anume .. cine stie . "
Daduse o cotitura si coborasera niste scari , asemenea celor din Holul Central . Undeva , sus , pe perete , deasupra usii mari , se aflau patru clepsidre , de culori diferite , si fiecare avand desenat pe ele "figurina" fiecarei case . Un zambet strengheresc ii aparuse pe chip cand vazuse ca viperinii ii intreceau pe toti cu circa 3000 de puncte . "Vipi la victorie ! " Iesisera prin usa de metal , groasa , si coborasera cele trei trepte , ce duceau spre ... afara . "Ne plimbam , dar pe unde ? " Credea ca pune multe intrebari si mai ales enervante , dar vroia sa o puna pe astropufa aia la incercare . Cat de mult ii rezistau nervii . "Asteptarea ne da iluzia ca facem ceva asteptand, cand, de fapt, nu facem altceva decat să murim suportabil, putin cate putin."
![]() |
|||
21 Sep 2011, 21:45
|||
|
|||
John privi uriasele clepsidre ce reprezentau punctele fiecarei case.Astropufii lui dragi aveau intradevar mai multe puncte, insa nici pe departe cate aveau viperinii.Oftase, isi aminti de Salazar Viperin si de cum se comportase acesta cu elevul propriei lui case.Era fericit stiind ca desi nu aveau punctele celorlalte case,o aveau pe Helga Astropuf, o femeie nemaipomenita care isi ocrotea elevii.Se uita la astropufa si rase.Fata ii spusese ca stau bine cu punctele insa, nu era mare diferenta intre vremea aceea si viitorul indepartat din care venea baiatul.Se apropie de astropufa.
''Hmm...as vrea sa vad stadionul de vajthat.'' Desi nu mai spusese nimanui pentru el sportul vrajitorilor ocupa un loc aparte, desigur nu il practicase de prea multe ori insa excela la capitolul Prinzator.Si in plus cel mai usor si linistit mod de a calatori era probabil cel pe calea aerului cu o matura.John ura celelalte tipuri de transport.Nu avusese niciodata o matura doar a lui, si uneori se trezea visand capitan al echipei astropufilor.Se uita la Eliza, nestind daca fata iubea si ea acest joc.Isi dadu brusc seama ca desi o cunostea de ceva timp, acesta nu stia mai nimic despre fata. ![]() |
|||
23 Sep 2011, 14:35
|||
|
|||
Aprobase din cap si , din cate stia ea , prin amintirile ei incetosate , o luase la stanga pe un drum pavat , admirand peisajul . Nu era chiar la fel ca in sec.XXI , insa , nici ca nu era vreo diferenta . Doar culorile si forma .. intr.adevar , tufele pe care le cunostea ea aveau forma unor animale , sau pasari , nu existau in acel secol . Sau poate ca erau , dar ea nu le zarise . Ajunsesera in fata unei fantani rotunde , cu o tasnitoare sus din care cadea o apa tulbure , colorata , in stilul curcubeului . Eliza ii lasase pe cei doi singuri si o luase in goana spre aceasta , oprindu.se la marginea ea . Bagase mana in apa ca o copila si se privise in limpezimea ei , chipul ei reflectandu.se in el .
Zambise ca o adolescenta fara griji si ramasese acolo pana cand ii simtise mana lui John pe umarul ei . Daduse din cap in semn de "nu am patit nimic " si se ridicase in picioare , alaturandu.se celor doi ce vorbeau de zor , despre niste chestii neimportante pentru viperina . Gasise o pietricica si incepuse sa dea cu piciorul in ea , aceasta rostogolindu.se la fiecare lovitura din partea ei . Era indiferenta , cu capul aplecat si cu mintea aiurea . "Ahm...cat mai avem de mers ? " intrebase ea mohorata , privind.o urat pe astropufa . "Chiar acum am ajuns ! " "Asteptarea ne da iluzia ca facem ceva asteptand, cand, de fapt, nu facem altceva decat să murim suportabil, putin cate putin."
![]() |
|||
24 Sep 2011, 19:31
|||
|
|||
John privi micutul stadion ce apartinea scolii.Nu era intocmai cum se asteptase, se vedea ca se aflau in alte timpuri, niste timpuri in care vajthatul nu ajunsese inca sportul pe care baiatul il iubea atat de mult.Stadionul era neingrijit si din aceasta cauza parea a fi extrem de vechi.Lui John ii veni brusc o idee.Nu stia daca asa ceva era posibil, insa daca se dovedea a fi asa, el si cu Eliza aveau sa se intoarca in timpul lor mai curand decat sperasera.Se uita la astropufa cu o privire ciudata.
''Deci aveti stadion de vajthat...asta inseamna ca se castiga si trofee nu?'' Puse accentul pe cuvantul trofee, se uita apoi la Eliza incercand sa vada daca fata isi dadu seama despre ce vorbeste. ''Asta inseamna ca toate trofeele trebuie sa le depozitati intr-o sala nu?'' Nu-si putea imagina cum de nu ii venise ideea aceea mai devreme.Isi aminti toate salile prin care trecusera, desi sala trofeelor din vremea lui era in momentul acela doar o mare camara, acele trofee trebuiau depozitate undeva.Se uita la Eliza fericit. ''Tot ce trebuie sa facem este sa gasim trofeul acela ciudat...cu geamul acela vrajit...daca am dreptate portalul inca este acolo.'' Aproape ca le lua in brate pe cele doua, dandu-si seama cat de aproape era de intoarcerea acasa.Se linisti si isi pastra calmul, asteptand raspunsul astropufei. ![]() |
|||
27 Sep 2011, 15:17
|||
|
|||
Statea cu mainile incrucisate , privindu.l pe sub gene pe John , mirata de ideea care ii venise . Nu era sigura daca sa ii strice in acel moment sau nu , veselia . Cateva sunete stranii venisera din partea astropufei , avand pumnul la gura si sufland in el , avand ochii aintiti asupra lui John , lucru ce o enerva pe viperina , dar se abtinuse de la vreun comentariu .
"Nu , din cate stiu eu nu exista . In fine , nu am auzit de asa ceva . " Fata astropufului cazuse imediat dupa ce fata rostise accea veste groaznica , desi viperina stia foarte bine asta . "Are dreptate . Noi am venit printr.un portal , ceea ce inseamna ca trebuia sa picam exact in acelasi loc , dar cu cateva sute de ani mai devreme , deci , nu este . " Oftase dezamagita si se asezase pe iarba deasa de sub picioarele ei , in stil arabic si cu mainile inca incrucisate . De ar fi avut si ochelari si gluga trasa pe cap , ai fi zis ca era un intelept ce gandea adanc .. pe alta lume . Dar sa ne intoarcem la Eliza . Incerca sa gaseasca vreo cale de iesire din acel bucluc pana ... "STATI ! Stiu! Mai tii minte ca Salazar era cu mine ? El , nu stiu cum , si.a dat seama ca eu nu sunt prin aceste locuri . Daca el stie cum sa ne intoarcem ? Daca toti fondatorii , cu puterea unita , ne pot trimite in secolul nostru ? Nu ar fi si aceasta o idee ? Ce zici John ? " "Asteptarea ne da iluzia ca facem ceva asteptand, cand, de fapt, nu facem altceva decat să murim suportabil, putin cate putin."
![]() |
|||
27 Sep 2011, 15:48
(This post was last modified: 27 Sep 2011, 15:53 by John Romulus.)
|||
|
|||
Tanarul astropuf se prabusi in iarba privind debusolat cerul albastru, nu le mai asculta pe cele doua pentru cateva clipe ci se uita la cei cativa nori.Poate ca daca lucrurile ar fi stat altfel ar fi putut sa se odihneasca, acea zi ii adusese pana atunci numai oboseala.Auzi ideea viperinei si o privi sceptic, desi stia cat de puternici sunt fondatorii, ideea ca acestia ar fi putut sa lucreze impreuna pentru a-i trimite acasa era ceva neobisnuit.
''Sunt vrajiori puternici intradevar....insa nu o sa-i convingi niciodata sa isi combine puteriile sau macar sa se ajute unu pe altul.Salazar uraste toti elevii care nu sunt sange pur sau viperini.'' Ofta si se intinse pe spate.Spatele lui fusese lovit in timpul duelului si prin urmare baiatul trebui sa se ridice.Le privi din nou pe cele doua fete. ''Nu cred ca exista vreun vrajitor sau vreo persoana capabila sa-i faca sa se inteleaga intre ei...de exemplu Salazar cu Godric sunt din cate tin eu minte, dusmani declarati...intocmai ca viperinii si cercetasii.Poate am putea sa ii convingem pe ceilalti doi fondatori...'' Simtea ca aceasta idee ar fi putut fi singura lor ocazie de a-si mai vedea locurile si persoanele preferate, insa era in continuare sceptic.Ofta si incerca sa se intinda din nou in iarba.Era atat de obosit incat ar fi putut sa cada prada somnului in orice clipa. ![]() |
|||
29 Sep 2011, 18:11
|||
|
|||
Batea nervoasa cu buricile degetelor de la mana stanga pe antebratul drept , privindu.l neincrezatoare pe astropuf , intrebandu.se daca sa ii sara sau nu in cap . Stia ca are intr.un fel dreptate , dar ea nu vroia sub nicio forma sa ramana blocata in acel secol . Chit ca fondatorii nu se intelegeau sau ba , ea trebuia sa ajunga in secolul ei . Cu tot cu astropuf . "Sau sa il las aici ? Mneh , mai bine nu , il pastrez pentru un an , sau un deceniu ... " Daduse cu o mana in aer ca si cum dorise sa alunge o musca si se apropiase de John ce statea tolanit pe iarba , lucru ce iubea viperina . Pusese o palma pe umarul lui si il scuturase zdravan .
"Auzi ma , astropufule . Oi fi eu cea pesimista si tot tacamul , dar nu accept ca altii sa se comporte ca mine . Deci , fii dragut , si gandeste optimist , ca , daca iti pui ceva in cap , nimic si nimeni nu ti.o mai poate scoate . Deci , hopa sus si sa ii cautam pe acesti mirifici fondatori . Si acum ! " Ii luase de mana si il ridicase cu toata forta in picioare , ii aruncase o privire urata si ii intorsese spatele adresandu.se astropufei ce asculta perplexa discutia dintre cei doi . "Dune repede la cancelarie . Sau , cum o fi , undeva unde se afla fondatorii ! Rapid !! " Aproape ca tipase la ea , dar aceasta nu se clintise din loc . Isi aluneca ochii de la Eliza la John , cu o expresie tematoare pe fata . "Te rog .. " "Asteptarea ne da iluzia ca facem ceva asteptand, cand, de fapt, nu facem altceva decat să murim suportabil, putin cate putin."
![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
~O noua prietenie printre sute de trofee~ | Rosalie Vivienne Alden | 3 | 1,374 |
18 Oct 2010, 20:11 Last Post: Denise Lynch |