Lectia 4
30 Dec 2007, 18:30
Hmz.. pana acum, ce'am predat eu a fost cum sa preparati diverse potiuni. Uhm, o s'o iau de la inceput... de la ce va trebuie pt a prepara potiunile pana la cele mai complicate potiuni.

Prepararea Potiunilor

Obiectul cu ajutorul caruia putem prepara o potiune este ceaunul. Ingredientele trebuie adaugate pe rand si se amesteca la intervalul de timp specificat in carte.
Orice greseala poate fi fatala. Pentru a le evita, trebuie sa:
- Cititi cu atentie modul de preparare.
- Daca va dati seama ca ati uitat un ingredient sau ca potiunea nu are culoarea potrivita, aruncati totul si refaceti potiunea!
- Incercati sa respectatii timpii de preparare
- Nu va ganditi niciodata ca nu puteti face o potiune. Cu rabdare, se poate face orice!
In timpul efectuarii unei potiuni nu trebuie sa va lipseasca rabdarea si atentia! Trebuie sa fiti concentrati si sa verificati mereu daca ati respectat ordinea adaugarii ingredientelor!
Unele potiuni se pot efectua doar intr'o anumita perioada. De'asemena, trebuie sa fiti siguri de efectul potiunii.
Nu beti potiunile oferite de straini! Mai ales daca acestia refuza sa zica ce este, limitandu'se la obisnuita replica " Iti face bine si ar trebui sa bei ".
Sunt multe cazuri in care vrajitorii, fiind grabiti sa termine potiunea, nu au respectat timpii de preparare sau ordinea adaugarii ingredientelor.
De exemplu, in secolul XVIII, un vrajitor in varsta, care suferea de mutenie, a incercat sa prepare o potiune pentru a'si vindeca boala. El a efectuat corect potiunea, doar ca aceasta trebuia sa fie bauta dupa o saptamana de la preparare. Fiind nerabdator, el a baut'o dupa numai o zi. Efectul a fost dezastruos: Vrajitorului i'au crescut doua maini in plus si, pe langa mutenie, acum era si surd.
Edward Finch a preparat o potiune numita "Semfodrie" care reda pacea interioara. Ea trebuia bauta doar de 3 ori pe an, dar Edward a facut'o de 4 ori si a baut'o in aceasi saptamana. Astfel, el a murit la numai 21 de ani.

Tema
1. Precizati un caz in care un vrajitor a neglijat modul de preparare al unei potiuni. Ce sfat i'ati da? ( inventati )
2. Ce ati face in urmatoarele cazuri:
a) Va amintiti abia cand terminati o potiune complicata ca ati gresit undeva?
b) Trebuie sa beti o potiune urgent, dar cartea spune ca nu poate fi bauta decat intr'o anumita perioada?
c) Sunteti nerabdator sa faceti o potiune, dar aceasta poate fi realizata doar intr'un anumit timp, sa zicem peste o luna?
d) Nu sunteti de acord cu ceea ce v'au invatat cei apropiati?
e) Un strain va da o potiune si va sfatuieste sa o beti?

Tema mi'o trimiteti mie prin PM.
Find all posts by this user
07 Jan 2008, 14:32
da tio trimit acum
[/img]
07 Jan 2008, 16:58
Cateva probleme. Am vazut k u ai dat coppy - paste la ce am scris yo la lectie. De exemplu, la 2, punctul d (Nu sunteti de acord cu ceea ce v'au invatat cei apropiati?) u nu ai raspuns la intrebare, ci ai dat raspunsul acesta (kre n'ar nicio legatura): ' In timpul efectuarii unei potiuni nu trebuie sa va lipseasca rabdarea si atentia! Trebuie sa fiti concentrati si sa verificati mereu daca ati respectat ordinea adaugarii ingredientelor! ' . Sau la punctul e, la fel, ai luat fraza cu ' Mai ales daca acestia refuza sa zica ce este, limitandu'se la obisnuita replica " Iti face bine si ar trebui sa bei ". ' Ma rog, cam toate de la punctul 2 sunt de'andoaselea. Ar fi trebuit sa faci alte propozitii inafara de cele din lectie, iti voi scadea 5 puncte pentru lipsa originalitatii. Dar chiar mi'a placut punctul 1 Lol adik, faza cu Snape PoliPotiunea se transforma intr'o potiune de intinerit... acum stau sa ma intreb: oare cand este cu 5 ani mai tanar, Snape tot are nasul ala oribil si parul slinos?? : ))
07 Jan 2008, 22:45
pai ce nota am
08 Jan 2008, 00:45
Te rog nu mai face Spam :|...
Nota 5. O trec mai tarziu la catalog. Va rog sa nu mai ma intrebati ce note aveti.
08 Feb 2008, 19:59
Thread closed.
Acum s-a terminat cupa caselor I asa ca nu mai avetzi voie sa trimitetzi tema aceasta.

[Image: lalalax.png]

I have no plans, only ideas. No problems with anybody and too much

imagination; so I leisurely explore days and nights and some smiles.

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Lectia I >:) Hayley M. Alden 31 8,377 16 Oct 2010, 22:20
Last Post: Hayley M. Alden
  Lectia 3- Miscarea stelelor Nereida Devon 6 3,478 10 Jan 2009, 17:49
Last Post: paffy camy
  Lectia 2- Cititul in palma Nereida Devon 14 9,554 09 Dec 2008, 15:19
Last Post: Nereida Devon
  Lectia numarul V - Quintaped Kennya Allen 6 2,350 09 Nov 2008, 22:35
Last Post: Ginny Malfoy
  Lectia numarul IV - Dragonii Kennya Allen 10 11,375 28 Oct 2008, 21:53
Last Post: Kennya Allen
  Lectia numarul I - Fiinte sau Bestii? Kennya Allen 6 2,889 05 Oct 2008, 13:58
  Lectia numarul II - Spiridusii de Casa Kennya Allen 5 2,358 05 Oct 2008, 13:52
  Lectia numarul III - Unicornii Kennya Allen 5 2,392 05 Oct 2008, 13:46
  Lectia 1- Generalitati Nereida Devon 13 3,914 19 Sep 2008, 18:20
Last Post: Nereida Devon
  Lectia 6 - Basilisk Lyra Dust 6 2,168 21 Jun 2008, 11:47
Last Post: Lyra Dust