Dream with eyes wide open
|
06 Aug 2012, 22:51
|||
|
|||
"Sincer, nu mi se pare ca vorbesti prea mult. Nu la fel de mult ca si mine, in orice caz." spuse Rose, cu sinceritate.
Era pentru prima oara cand intalnea pe cineva ca si ea. Si asta o facea sa se simta in largul ei. "Chiar nu e nevoie sa taci. Imi place sa mai aflu cate ceva de pe aici." Isi aduse aminte de cel mai bun prieten al ei, atunci cand se pusesera de acord ca el sa ii faca un semn atunci cand intrecea masura. Astropufa se gandi ca nu ar fi tocmai normal sa ceara asta celor de pe aici. In plus, vorbitul in exces o facea sa para o enervanta, lucru pe care, probabil, cei din jurul ei nu il apreciau. Dar daca ei chiar ii erau prieteni, aveau sa o accepte cu toate calitatile sau defectele ei. Isi dadu seama de faptul ca se gandea mult prea departe si reveni cu picioarele pe pamant. ![]() |
|||
06 Aug 2012, 23:06
|||
|
|||
Colin rase din inima.
" Esti prima care zice asta, stii? Nu e o zi obisnuita pentru mine daca nu aud ceva gen' 'Taci, Hawk!', 'Pune-ti un lacat la gura, Rovson!' sau macar un 'Doamne, da' mult vorbesti!' ". O privi pe Rose cu atentie, iar apoi se uita in jur. " Hmm... Ce sa-ti spun... Ce sa-ti spun..." Cerceta peretii in cautarea unui indiciu. Nu era prea sigur ca Astropufa ar accepta o descriere detaliata constructiei castelului. Neah... Asta era plictisitor. Dar putea sa-i vorbeasca de tot ce se gasea la Hogwarts. Asta avea sa fie distractiv si poate chiar si interesant, macar pentru moment. " Ai observat cat de mare e locul asta, asa ca presupun ca ti-ai dat seama cat de multe incaperi poti gasi. Si cate nu poti gasi! Daca vrei sa vorbesti cu oameni foooaaarte batrani, poti sa te duci la Camera Portretelor. Toate personajele din tablourile de acolo sunt gata sa-i dea un sfat bun, chiar daca uneori e nevoie sa le intri pe sub piele. Oh! Si mai e Sala Trofeelor, desi acolo e putin cam plictisitor. Eventual, daca vrei sa iti hranesti sentimentul de mandrie fata de scoala. Mai e Biblioteca, iar asta e suficient de spus daca esti pasionata de carti. Si referitor la salile pe care nu le poti gasi... Cea mai vizitata e Camera Necesitatii. E destul de greu de ajuns pana te obisnuiesti cu drumul. Eu unul am trecut de multe ori pe langa ea fara sa-mi dau seama..." Colin ridica din umeri si lua o gura mare de aer. ![]() ![]() I have nothing to confess – except that I have nothing to confess Minds Rule Might |
|||
06 Aug 2012, 23:18
|||
|
|||
Astropufa asculta cu mare atentie si incerca sa bage la cap cat mai multe din vorbele baiatului. Harta nu era la fel de explicita in legatura cu fiecare incapere in parte. Chiar parea putin banala. Un ghid cu niste ani de experienta ii era mult mai folositor acum.
"Dintre toate incaperile castelului, cunosc biblioteca mult mai bine decat imi cunosc dormitorul. Este fascinant sa vezi atatea carti intr-un loc.. wow. Nici nu stiu cum sa il descriu. Pur si simplu ador sa stau acolo. Prima oara am ajuns la camera Necesitatii ghidata de o bufnita. Bufnita primei fete cu care am facut cunostinta de cand am venit aici. O cheama Ema, si este Soimeanca, la fel ca si tine. Cred ca o cunosti.." Rose isi dadu seama ca il intrerupse pe Hawkeye. Se rezema din nou de spatarul bancutei si il lasa sa continue. ![]() |
|||
06 Aug 2012, 23:28
|||
|
|||
" Snow?" intreba el, usor incruntat. Da, logic ca Snow. Cate Eme mai erau la Ochi-de-Soim? Ii scapa un chicot scurt. " Si presupun ca bufnita era Artemait, corect? Lui Miremel i-a placut intotdeauna compania mingii aleia de pene albe"
Si rase din nou, rezemandu-si spatele de zidul rece. Ofta adanc si isi inchise ochii pentru cateva secunde. Cand ii redeschise, stralucira mai vioi ca inainte. " Da, o cunosc pe Ema. Mi-e ca o sora. M-a ajutat mult in ciuda faptului ca ne ciondaneam mereu. De fapt, inca facem asta" rase din nou Colin. Soimeanul batu un ritm alert cu degetele in genunchi. " In linii mari, astea sunt partile interesante. Mai raman imprejurimile, care pur si simplu iti taie respiratia. Cat despre persoanele de aici, probabil ca ti-ai facut propriile convingeri. Sunt cei rautaciosi, cei lenesi, cei energici, cei gata sa-ti sara in ajutor, cei superiori si misteriosii." Ridica cu subinteles din sprancene. Hawkeye ii arunca un zambet larg. " Iarta-mi tupeul, dar sunt curios sa aflu parerile pe care ti le-ai facut pana acum, Rossie. Tot asa, in linii mari. Desigur, daca doresti" adauga Cols la final. Nu avea s-o oblige sa-i spuna. ![]() ![]() I have nothing to confess – except that I have nothing to confess Minds Rule Might |
|||
07 Aug 2012, 14:08
|||
|
|||
Rose isi facu in minte un mic discurs. Cu totii o intrebau despre asta. Incerca de fiecare data sa dea un alt raspuns, dar care sa exprime acelasi lucru. Era un exercitiu pe care si-l impunea singura.
"Pai.. Am asteptat mult timp ca sa pot face vraji. Acum ca sunt aici, ma simt extrem de bine. Este minunat locul asta. Prin fiecare detaliu al designului regasesc caracteristici morale ale fiecaruia dintre cei patru intemeietori. Si am observat faptul ca, desi erau foarte diferiti, au focut o treaba excelenta. Cred ca asta este un lucru pe care noi toti ar trebui sa il tinem minte. Si... sunt mandra ca imi voi petrece sapte ani din viata aici, la castel." Din cand in cand, se oprea si privea chipul baiatului pentru a sti daca spune ceva gresit. Vorbind despre fondatori, se gandi ca ar fi interesant sa citeasca volumele referitoare la istoria castelului, despre primele materii predate, primii profesori, primele metode de invatare. Se intreba daca toate acele camere fusesera concepute exact pentru folosul lor de acum sau daca fusesera toate construite inca de la inceput. ![]() |
|||
07 Aug 2012, 16:58
|||
|
|||
Il lua pe nepregatite. Bobocii raspundeau de obicei spunand doua vorbe despre profesori, despre cat de mare era locul si terminau cu un 'sper ca va fi ok'. Rose nu pastra traditia. Vorbise despre observatiile pe care le facuse si de imbinarea perfecta a personalitatilor atat de diferite ale Fondatorilor.
Hawkeye ridica din sprancene, captivat de cuvintele pe care tocmai le auzise, insa intrigat de asemenea de ceva. " Ai spus la un moment dat..." incepu el cu o voce joasa. " Ai spus ca ai asteptat mult timp ca sa poti face vraji. La ce te referi?" Nu intelesese prea clar mesajul. Sau se gandea la atat de multe sensuri incat nu stia pe care sa-l aleaga. Astropufa isi dorise sa spuna ca asteptase sa invete vrajile ca atare? Sau se referea la acele mici scapari in care magia iesea de sub control? Sau poate crescuse cu Incuiati? Colin renunta sa mai faca presupuneri; chiar nu era domeniul lui. Si in loc sa-si mai bata capul, astepta raspunsul fetei. ![]() ![]() I have nothing to confess – except that I have nothing to confess Minds Rule Might |
|||
07 Aug 2012, 17:26
|||
|
|||
OOC: Stiu ca asa citisem in carti
![]() Rose il privi derutata pe baiat. Nu stia ce nu intelege din cele spuse de ea. "Pai.. atunci cand ai tai te inscriu la scoala iti cumperi propria ta bagheta. Copii nu au voie sa faca vraji inainte de inceperea cursurilor si nici in vacante. Doar dupa implinirea varstei de 17 ani suntem liberi sa folosim magia asa cum vrem. Cel putin.. asa am fost informata.." spuse ea, putin incurcata. Ii zisese toate astea ca si cum el nu le-ar fi stiut. Se simtea foarte aiurea. Se intreba ce il mirase pe Soimean la ceea ce spusese. Sau... Daca toate aceste lucruri erau doar in capul ei? Nici nu isi mai amintea de unde le stia. Oare parintii ei o mintisera ca sa o protejeze? Ce i s-ar fi putut intampla? Isi scutura usor capul si astepta raspunsul, cu o nerabdare care o ardea pe dinauntru. ![]() |
|||
07 Aug 2012, 17:39
|||
|
|||
Confuzia disparu repede din ochii Soimeanului.
" Aa! La asta te refereai. Da... Eu si mintea mea sucita" chicoti el. Isi batu fruntea cu un deget si zambi strangar. Cum de nu pricepuse? Si el trecuse prin acelasi lucru. " Stai linistita, Rossie, ai fost bine informata" Isi scutura umerii, usor stanjenit. Cautand pentru o clipa cuvintele potrivite, Hawkeye isi inchise ochii. Continua intr-o vrie. " Ultima oara cand cineva mi-a spus asta, era o persoana nascuta din parinti Incuiati. Si inainte de asta, persoana in cauza fusese oarecum speriata de evenimentele din copilarie... Stii tu... Uneori magia se manifesta in jurul copiilor vrajitori." Ridica din umeri si isi flutura mana rapid. " Ma gandesc la prea multe in acelasi timp si nu-mi controlez imaginatia" rase Hawk. " Daca ti s-a intamplat, cred ca stii la ce ma refer" ![]() ![]() I have nothing to confess – except that I have nothing to confess Minds Rule Might |
|||
07 Aug 2012, 19:11
|||
|
|||
Fata trase aer in piept, usurata.
"Crede-ma, stiu exact cum te simti. A fost cam terorizant sa imi vad parintii facand magie, iar eu sa fiu privata de acest lucru. De'asta sunt asa relaxata acum. As putea face oricate teme mi-ar da, numai sa pot face vraji." spuse ea, ganditoare. Astropufa se gandi ca este la fel la toti elevii si ca iar incepuse sa vorbeasca aiurea. Isi aranja suvitele rebele care ii acopereau aproape tot ochiul drept. "Si la tine a fost la fel, nu-i asa?" intreba ea. ![]() |
|||
07 Aug 2012, 21:04
|||
|
|||
Hawk privi in fata, stramband usor din buze inainte sa raspunda.
" Da si nu" Analiza rapid evenimentele majore, apoi isi intoarse privirea spre Astropufa. " Da. Cand eram mic simteam un mic ghimpe de gelozie, ca sa zic asa, atunci cand parintii mei foloseau magia si eu nu. Si nu. In general, nu prea ma gandeam la asta. Stateam destul de mult pe afara, jucand tot felul de nimicuri cu baietii ca sa ma concentrez pe magie. Imi petreceam mai mult timpul pe o matura mica." Se opri sa rada. " Pe atunci visam sa ajung un jucator celebru de Vajthat. Sa intru in echipa national. Eram prostut si poate putin cam arogant" Nu era de parca acum nu mai avea momentele lui de aroganta, insa Hawkeye se schimbase in ultimii ani. Se maturizase - in ciuda a ce spuneau altii - si invatase sa-si respecte prioritatile. Pentru el totul devenise o sursa imensa de energie, iar treaba sa era sa se asigure ca o foloseste in dozajul necesar. " Mai alte curiozitati?" intreba Colin amuzat. ![]() ![]() I have nothing to confess – except that I have nothing to confess Minds Rule Might |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Dream girl | Artimei N. Denver | 17 | 3,687 |
11 Dec 2011, 20:13 Last Post: Veronique A. Dupont |
|
My dream | Raphael Olivier | 21 | 3,933 |
10 Aug 2011, 18:11 Last Post: Desiree Rose Goth |