O vizita in bucatarie
|
08 Sep 2008, 15:24
|||
|
|||
Lyra murea de foame. Mai erau 4 ore pana la masa de pranz. Ce putea face?
' O sa ma duc sa cer niste mancare din bucatarie. Poate spriridusii de casa vor fi ingaduitori cu mine si-mi vor da ceva de mancare. ' Stia parola de la tabloul care se deschidea in bucatarie de la Fred si Geoge. Ajunsa in fatza tabloului cu fructe spuse parola si intra timida in camera. In fatza ei erau mii de spiridusi care duceau platouri si carau ingrediente dintr-o parte si-n alta a camerei. Lyra ramase cu gura cascata. Nu a crezut niciodata ca Hogwartsul adaposteste atatia spiridusi. ![]() I have no plans, only ideas. No problems with anybody and too much imagination; so I leisurely explore days and nights and some smiles. |
|||
08 Sep 2008, 15:32
|||
|
|||
In momentul urmator, pe nepregatite, Lyra simti o strangere mortala. Simtea ca se sufoca si incet incet isi pierdea cunostinta. Ametelile se inteteau, dar cu un ultim efort a reusit sa zica:
"Kennya, da-mi drumul te rog.Nu pot sa respir!!!" Kennya ii dadu drumul din imbratisare si apoi o lua pe sus spre masa prina cu mancare. Stomacul ambelor fete ghiortaiau de foame, asa ca nu mai avea rost sa astepte sa vorbeasca.In cateva secunde Kennya si Lyra isi umplura farfuriile si mancau fericite unele dintre cele mai bune bucate gatite. "Nici eu nu stiu sa gatesc asa bine." adauga Kennya "Kennya, habar n-ai sa gatesti!" rase Lyra "Ohooo, daca ai stii cate si mai cate gatesc eu acasa.E adevarat ca uneori se mai intampla si lucruri nefericite." Nici nu apuca Lyra sa raspunda, ca un alt suvoi de spiridusi venira spre masa unde erau fetele sa le serveasca cu inca o portie. "Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring."
|
|||
08 Sep 2008, 15:44
|||
|
|||
Lihnit de foame, Raizen se gandi ca ar fii bine sa dea o tura pe la bucatarie. Mergea des acolo in pauze, si se intelegea foarte bine cu sclavii, pardon, spiridusii de casa.
Ajunse la tabloul cu fructele, le gadila si usa se deschise. Pasii inauntru hotarat si il saluta pe Grusty, un spiridus cu care era prieten bun. Acesta il intreba ce doreste, i-ar Raizen raspunse "Ca de Obicei", in timp ce Grusty se indeparta. Inainta relaxat printre cuptoare, rafturi cu ingrediente si spiridusi grabiti. Era o camera inalta, luminata bine de niste torte uriase agate pe pereti, si o sfera de lumina aflata pe centrul tavan. Totul era foarte curat si ingrijit. Ajunse la masa la care statea de obicei si descoperii ca nu era singurul elev prin preajma. Doua fete, pe care le cunoastea prea bine, stateau la masa povestind si mancand lacom. Focul din semineu ardea puternic aruncand scantei jucause. Cand il vazura fetele spusera aproape simultan: "Ce cauti aici ?" "Salutari si voua. Pai voi cam ce credeti ? Sunt mort de foame !" spuse baiatul razand in timp ce Grusty se apropie de el si ii intinse o tava plina cu bucate de-ti lasa gura apa. "Poftiti domnule, aveti cartofi prajiti cu aripioare de pui si placinta de dovleac si suc de dovleac pentru desert, ca de obicei! Pofta buna !" spuse spiridusul cu un aer profesionist. "Dumneavostra mai doriti ceva, domnisoarelor ?" intreba spiridusul pe acelsi ton. |
|||
08 Sep 2008, 15:59
|||
|
|||
" Way dar ce dragutz esti " spuse Lyra ridicadu-se de pe scaun si vrand sa-l ia in bratze, dar spiridusul se feri simtindu-se ofensat. Dandu-si seama de reactia spiridusului se intoarse la masa ei asezandu-se timid.
Apoi dadu cu ochii de Raizen care tocmai musca cu pofta dintr-o aripioara de pui. Lyra se ridica de pe scaun si dintr-o miscare ajunse in fata lui Raizen urmarind mirosul. Baiatul isi dadu seama de ceea ce urma sa faca Lyra asa ca tzipa " ARIPIOARE DE PUUUUUUI !!! " Imediat Lyra se simtzi inghiontita de vreo 20 de spiridusi care aveau muuuuulte aripioare de pui cu care tot o inghionteau. Fata lua delicat un platou si multumi politicos ca si cum acum 3 secunde nu voise sa-i ia mancarea lui Raizen. ![]() I have no plans, only ideas. No problems with anybody and too much imagination; so I leisurely explore days and nights and some smiles. |
|||
08 Sep 2008, 16:05
|||
|
|||
Kennya fericita la vederea tavei pline cu bunatati,sari asupra ei. Insa Raizen anticipa miscarea viperinei si incerca sa protejeze mancarea special facuta pentru el. Lyra se uita la cei doi cum se luptau asupra mancarii si incepuse sa rada cu gura pana la urechi. Pana si spiridusii de casa se uitau ciudat la cei doi.
"Putem sa mai aducem acest fel de mancare. Nu e nevoie sa va impingeti asa." zise repede Grusty "Lasai, nici unul nu o sa cedeze prea repede. Este pusa in joc mandria de barbat si cea de viperina." zise Lyra cu gura plina razand "As putea sa ii las, dar o sa piarda timpul pe cearta in loc sa manace." Lyra ii facu un semn de genul ''nu te impacienta'' si spiridusul se retrase. Pana la urma, nevrand nici unul sa cedeze, Raizen si Kennya cazusera de acord sa imparta mancarea frateste. Chiar si atunci se mai auzeau proteste ca e mai mult la unul decat la altul. Lyra ii privea amuzata pe tot parcursul timpului in timp ce manca aripioarele de pui aduse de catre spiridusi.Atmosfera se destinse pe parcurs si cei trei incepusera sa discute despre fel de fel de lucruri. "Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring."
|
|||
09 Sep 2008, 12:32
|||
|
|||
Dar discutia lor fusese linistita pana cand un "TANANANNAAAAA" se auzi din spate.
" O nu !! Oare este o pasare?? " facu Raizen " Raizen... asta nu se potriveste " spuse Kennya. " Redbull iti da aaaaaripi " iar Raizen impreuna cu ceilalti incepura sa rada, in timp ce Ada adormea pe capul lui Lyra. " Asa.. unde am ramas. Este ceva de mancare?" saliva Ada pe mancarea Kennyei. " Hei!! Astea sunt aripioarele mele!! " Se enerva Kennya dandu-i cu o aripioara intre ochi Adei. Lyra si Raizen se amuzara din nou, in timp ce Ada manca tot ce arunca Kennya in ea. |
|||
10 Sep 2008, 08:54
|||
|
|||
Toti patru infulecau pe cinste si parca mancarea nu se mai oprea sa vina.
Kennya era in culmile fericiri inconjurata de atatia spiridusi de casa. In negurele gandurilor ei se gandea in ce fel sa-i gateasca pe fiecare. Raizen,Lyra si Ada observara expresia de pe fata Kennyei si incercara sa-i atraga atentia asupra altor lucruri. Din vorba in vorba se termina si mancarea.Iar dupa cum observara cele trei fete singura aripioara ramasa era in mana lui Raizen. Acesta se temea pentru viata lui( si aripioara de asemenea) si o arunca pe gat imediat. Fetele suparate pentru ca acesta nu a impartit bunatatea cu ele deja isi faceau planuri cum sa se razbuna. "Zi Kennya, ca tu ai o carte de bucate destul de interesanta.Cum am putea sa-l gatim pe raizen?" zise Ada cu un zambet vinovat pe fata " Eu caut ingredientele!" ridica Lyra mana sus repede Sa nu mai spun ca Kennya era cea mai fericita din toata bucataria si deja facea o lista cu cele mai bune retete incercate de ea. Ada,Lyra si Kennya hotarasera sa il lege pe baiat ca sa nu scape. Asa ca Raizen se chinuia din rasputeri sa scape de planul diabolic al fetelor. "Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring."
|
|||
10 Sep 2008, 18:41
|||
|
|||
Mary Mystery, care era acum membra SPAS, se indrepta grabita spre bucatarie pentru a ii vizita pe spiridusi. Peste 20 de minute incepea cursul de aritmantie si nu vroia sa intarzie.
Stia cum se putea intra in bucatarie cu ajutorul tabloului si era nerabdatoare sa ii revada pe prietenii ei, spiridusii. Imediat ce intra privirea ii cazu pe masa la care Kennya, Ada si Lyra parea sa se distreze pe cinste, insa pe fata lui Raizen se citea frica, desi incerca sa o mascheze. Mary se indrepta grabita spre ei si ii intreba schitand un zambet fortat privind spre oasele de pui ramase pe farfurie: " Va distrati? Vad ca va erati foarte infometati de nu ati putut astepta 3 ore pana la pranz." " Chiar eram si ne-am gandit ca spiridusi ne-ar putea da putina mancare." ii raspunse Lyra privind-o suspicioasa. Mary continua nebagand in seama raspunsul Lyrei: " Bineinteles, va ganditi doar la voi si nu la bietii spiridusi care ar trebui sa aiba si ei drepturi, salarii, sa nu fie doar niste marionete in mana unor vrajitori ignoranti ca voi. Nu va dati seama cat rau le faceti? Contribuiti si voi prin comportamentul vostru la chinuirea bietilor spiridusi? Nu puteati sa asteptati pana la masa? Nu? Dar ei cum pot sa astepte o viata intreaga fara sa poata sa faca nimic din propie initiativa, ascultand doar ordinile unor vrajitori si toate acestea fara sa primeasca nimic in schimb. NIMIC ati auzit? NIMIC! Toti 4 o priveau pe Mary in tacere. Aceasta le inmana fiecaruia cate un pergament pe care erau scrise date despre SPAS si modalitatea de a deveni membru. Mary isi aranja insigna sa SPAS si le spuse zambind cu adevarat: " Poate ca nu stiati tot ce v-am spus eu, va inteleg. Cititi pergamentele si luati legatura cu mine daca sunteti interesati. Eu venisem sa discut cu spiridusi, mi-am facut cativa prieteni printre ei, sunt chiar simpatici si stiu foarte multe lucruri. Dar acum trebuie sa plec sau voi intarzia la ora de Aritmantie, Chiar nu vreau ca domnul profesor Vector sa se supere. Ne mai vedem! " " La revedere " ii spusera Lyra si Ada, in timp ce Kennya o privea ciudat. Mary Mystery se indeparta grabita de ei si iesi din bucatarie nu inainte de al imbratisa pe Mergin, un spiridus care o saluta. [ Mary Mystery ]
![]() ![]() |
|||
11 Sep 2008, 04:59
|||
|
|||
Kennya, Ada si Lyra continuau planul lor malefic de al gati pe Raizen. CAnd, deodata, se auzi un "Pam, pam, parapapampam, pam, pam parapapampaam", si in bucatarie isi facura aparitia trei persoane imbracate ciudat.
"E o pasare !" zise Raizen. "Ba nu, un avion !" saliva Ada. "Nu vedeti ca sunt 3? O_O" facu Kennya. Observara ca persoanele acelea erau de fapt.. FETITELE POWERPUFF! De fapt erau Ginny, Smolly si Chilotina imbracati ca fetitele Powerpuff!! "Pam, pam! Sunt Blossom!" striga Ginny, impiedincandu'se apoi de picioarele lui Raizen. "VOI DOI, MAI REPEDE CU REPLICILE VOASTRE DIN SCENARIU!" "Eu sunt Bubbles si am venit sa salvez floricelele de pe campie!!" se prezenta speriat Lordul Smoala. "Eu sunt Buttercup si menirea mea e sa fac boxul un sport infloritor, economic..." sp si Chilotina.. "BUBBLES, BUTTERCUP!" urla Ginevra. "Uitati o tigaie care e pe cale sa cada pe jos! Repede, sa salvam biata faptura!!" Raizen, Kennya, Lyra si Ada faceau ":|" in timp ce nou-venitii se repezira sa salveze tigaia respectiva. Raizen, care stia ca daca isi binedispune sora aceasta avea sa'l dezlege, comanda la spiridusi: "BISCUITI!!!" "BISCUITI?? UNDE? ![]() ![]() Dupa ce cele doua fete s'au indopat de biscuiti, Ginevra si'a aratat bunavointa si l'a dezlegat pe Raizen. Apoi, le spuse camarazilor sai, Smolly si Chilotina [sau mai bine zis Bubbles si Buttercup]: "Presimt ca incepe Nora pentru mama si Hagrid e disperat ca nu apuce sa se uite la emisiune!! Haideti sa mergem sa salvam situatia! Pam, pam, parapapampam!" Zicand acestea, astropufa se facu nevazuta, odata cu Smolly si Chilotina. |
|||
11 Sep 2008, 12:11
|||
|
|||
Era o tacere de nedescris. Toata lumea se uita pe usa. Erau foarte mirati. Nimic nu avea sa le distraga atentia.
.... .... I-) " Hai wai ! Ca ma plictisesc sa stau asa si sa fiu atenta. " " Chiar" spuse Lyra " BISCUIIITII!!!!! ![]() Kennya se uita la ei , si nu vroia sa se molipseasca si ea, dar nu rezista tentatiei. Lua unul , dupa care nu se mai putu opri. OOC: Nu prea imi vine acum ce sa scrIU ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Petrecere in bucatarie | Tora Chang | 9 | 2,649 |
02 Feb 2012, 09:59 Last Post: pisicuta_mica |
|
Povesti din bucatarie | Alice Swan | 14 | 2,857 |
09 Feb 2011, 18:50 Last Post: Alice Swan |
|
In vizita la spiridusi | Bell Evans | 45 | 7,899 |