Superstitii
11 Sep 2008, 05:43
Daca spargi o oglinda ai 7 ani de ghinion.
Nu trece pe sub scara.
Trifoiul, potcoava si labutele de iepure aduc noroc.
In ziua de vineri 13 e mai bine sa nu te ridici din pat.
Nu e bine sa iti taie o pisica neagra calea.
Daca ajungi sa calci pe cineva pe calcai, vei lua parte la nunta lui/ei.
Daca versi sare, trebuie sa arunci cu putin piper peste umar...

Sperstitii... credeti in ele? Eu, sincer, nu cred.. decat daca aduc noroc daca prezic ca ma paste ghinion, da'le'n paispe :-j
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11 Sep 2008, 11:49
Hei cum sa gasesti niste labute de ierpure . Si in ziua de 13? :Finna cum sa nu te ridici din pat?

Deci superstitiile astea ma fac sa rad. Eu nu prea cred in nici una, deoarece nu mi s-a intamplat niciodata nimic rau din cauza lor

If you love her, you'll let her go.
I'll wait for you...
[Image: tumblrmbpe5yf4cr1rafbq6.gif]
"If the innocent are unjust, I'd rather be counted among the guilty."

Visit this user's website Find all posts by this user
12 Sep 2008, 10:10
Superstitii,Doamne fereste,io nu cred,auzi,Ginny,ai uitat si sa zici ca daca vezi un caine negru sa scuipi de trei ori,si sa te dai in spate trei pasi,asta am aflat-o de la o prietena,am crzut ca mor de ras cand am vazut-o,sau auzi,inca ceva,daca vrei sa treci un test,sa dormi cu cartea sub perna=))...Happywide
ok,si superstitiile tale sunt super,i le dau Gabrielei(prietena mea),ca sa le foloseaca,poate scapa de vreun test la istorie(vinerea),si inca ceva,tata e nascut in zi de 13,vineri,si nu are ghinion,sau poate,ca sa casatorit cu mama,nush exact=))

Kiss Va adoricesc Kiss
12 Sep 2008, 17:28
Spune'i tatalui tau ca, atunci cand s'a nascut, trebuia sa nu se ridice din patutul de bebelus

Eh, eu stiu putine oricum nu le urmez si nu am incredere ca sunt reale.. adica mna.. uneori ma apuc sa caut ca n'am ce face niste trifoaie cu patru foi si cand gasesc sunt hepy chiar daca nu cred in surperstitii
Si faza cu labutele de iepure.. inainte li se taiau iepurilor labutele Sick nenorocitii.. dar acum tre` doar sa ai un iepurash in buzunar si iti merge totul bine =]
12 Sep 2008, 18:12
nici eu nu cred asta dar am sa incerc luni faza cu cartile : poate merge :

Mai sunt multe dar si eu pe alea a lui Ginny le stiam!

Va rog nu scrieti replicile personajului meu
12 Sep 2008, 19:12
Superstitii legate de nunta:

- Sa nu se insoare doi frati in acelasi an.
- Sa nu iti alegi nasii dintre rude si, mai ales, sa nu fie frati unul dintre nasi cu unul dintre miri.
- Sa nu te cununi in mai, fiindca se spune ca vei avea o casnicie trecatoare ca florile de mai.
- Sa nu te cununi de ziua unuia dintre miri sau dupa asfintit.
- Sa nu porti perle la nunta, pentru ca inseamna lacrimi.
- Sa nu se vada doua mirese intre ele (dupa ce iesi din biserica POTI sa vezi mirese; cat esti necununata nu ai voie. Deci, paziti-va pana la iesirea din biserica, ca apoi nu mai conteaza).
- Sa nu vada mirele mireasa imbracata in rochie inainte de nunta.
- Sa nu te cununi la manastiri, ci la biserici.
- Sa nu facem poze singure! Asta inseamna despartire.
- Biserica Casin nu e de bun augur. De asemenea, inseamna despartire.
- Semne bune in ziua nuntii: sa vezi un curcubeu, sa ai vreme insorita, sa intalnesti o pisica neagra, sa intalnesti un cosar.
- Semn rau in ziua nuntii: sa vezi un mormant deschis sau sa vezi un calugar sau o maicuita.
- Miresele nu trebuie sa-si croiasca propria rochie de nunta.
- Daca mirele scapa pe jos verigheta la ceremonie, casatoria este blestemata.
- Mireasa trebuie sa intre in casa noua numai pe usa principala si nu trebuie sa se impiedice si sa cada.
- Primul - sotul sau sotia - care va adormi in noaptea nuntii va muri mai intai.
- Mirele care il calca pe celalalt pe picior in timpul ritualului bisericesc din cadrul cununiei numit "Isaia, dantuieste" va fi conducatorul cuplului.
- Miresele pot scrie pe pantof, inainte de nunta, numele prietenelor nemaritate, ca sa "traga bine piciorul".
- Aduce noroc sa plangi la nunta sau botez.
- Daca in ziua nuntii ploua, se zice ca vei avea o viata imbelsugata.
- Cei care au doua "vartejuri" de par in crestet se vor casatori de mai multe ori.

Despre zile, se spune cã:

...martea aduce ghinion.

...daca primesti bani de luni, vei primi toata saptamana.

...daca vei cheltui bani de luni, toata saptamana va fi la fel.

...asa cum incepi saptamana, asa vor fi toate zilele.

...ca sa ai noroc tot anul, poarta haine noi de Paste.

...e semn de ghinion sa-ti tai unghiile vinerea sau duminica.

...asternutul schimbat vinerea anunta visuri urate.

...nu e bine sa incepi o calatorie vinerea, altfel vei avea parte de ghinion.

...nu e bine sa incepi sa-ti confectionezi o haina vinerea, decat daca o poti termina tot in acea zi.

...nu e bine sa calci rufe duminica.

...daca te uiti la ceas la ora fixa (de exemplu la 10:00) inseamna ca "cineva" te iubeste, un minut inainte de ora exacta, ca te-a iubit, iar un minut dupa, ca te inseala.

...zilele de Luni, Miercuri, Joi, Duminica sunt cu noroc iar cele de Marti, Vineri, Sambata cu ghinion. Mai ghinioniste sunt daca e vorba de o zi de marti 13 sau vineri 13.

...orele bune in zilele de LUNI sunt intre 7.30-9 si cele rele intre 13.30-15

...orele bune in zilele de MARTI sunt intre 15-16.30 si rele intre 12-13.30

...orele bune in zilele de MIERCURI sunt intre 13-13.30 si rele intre 10-12

...orele bune ale zilei de JOI sunt intre 13.30-15 si rele intre 9-12.30

...orele bune ale zilei de VINERI sunt intre 10.30-12 si rele intre 7.30-9

...orele bune ale zilei de SAMBATA sunt intre 9-10.30 si rele intre 6-7.30

...orele bune ale zilei de DUMINICA sunt intre 16.30-18 si rele intre 15-16.30

Despre noapte, se spune cã:

...noaptea, prin misterul cu care invaluie totul, a dat nastere intotdeauna la numeroase temeri si superstitii, dar care nu tin neaparat de intunericul asociat cu noaptea, ci mai ales cu timpul de dupa apusul soarelui. Se zice ca nu e bine sa iti tai unghiile seara, pentru ca iti scurtezi viata.

...nu e bine sa fluieri noaptea, dupa apusul soarelui, pentru ca poti chema spiritele rele.

...daca iti auzi numele strigat noaptea, nu te intoarce, pentru ca efectele pot fi catastrofale.

...nu e bine sa sta iin fata oglinzii pe intuneric.

...nu e bine sa arati cu degetul catre luna pentru ca vei ramâne fara degete.

...pe timpul noptii poti avea parte si de un semn bun: când vezi o stea cazatoare noaptea, trei dorinte ti se vor implini.
12 Sep 2008, 19:17
Deci m-au speriat superstitiile alea de la Whistle
Noapte
Deci nu mai dorm singura
Vai .. deci eu am aratat de 23423 de ori spre luna cu degetul, si am avut si oglinda in camera si ma uitam noaptea... si ... am si fluierat dupa apusul soarelui.. si ...
mi-am auzit numele strigat noaptea, si m-am intors
deci am facut tot ce nu trebuia sa faci .. si nu am patit nimic Thinking?

If you love her, you'll let her go.
I'll wait for you...
[Image: tumblrmbpe5yf4cr1rafbq6.gif]
"If the innocent are unjust, I'd rather be counted among the guilty."

12 Sep 2008, 19:23
Superstitiile au fost create cu un scop, sa sperie, sa ajute lumea. Cei care cred in ele pot vedea ca o sa li se intmple acest lucru. Eu cred, si ca sa vedeti, ca intr-o zi trebuie sa ma duc sa iau ceva important de la un prieten, si mi-am uitat ceva in casa, si m-am intors din drum si , eram sigur ca ziua mea sa dus pe apa sambetei, ceea ce mi sa si intamplat. Prietenul meu uitase obiectul acasa, iar restul zilei fusese numai cu esecuri asa ca fiti atenti

[Image: Locket_of_Slytherin_by_ajb3art.jpg]

Wand: 14 cm, core, a piece of hair from Queen of Elf's Leduriel

House: Slytherin

Patronus: A floating Orb
15 Sep 2008, 11:33
Dupa parerea mea,dak nu crezi in ele n-au nici un efect.Un sfat prietenesc: nu e nevoie sa crezi in superstitii,ai o viata,bucura-te de ea.Nu trai in spaima si frica din cauza unor superstitii ca un emo-kid.
23 Sep 2008, 09:33
Eu nu cred in asta. Am avut noroc si in zi de marti, cand era 13. Pana atunci, crdeam, dar gata. Nu mai cred in asa ceva

[ Nu exista bine si rau, exista doar putere si oameni prea slabi ca sa o obtina ]